orestis000 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εδώ και αρκετά χρόνια είχα Linux. Το λάπτοπ μου έχει i5 7200U 8 gb ram και geforce 940mx 4 gb. Έβαλα windows 10 εδώ και 2-3 μήνες. Από τότε που τα έβαλα παρατήρησα ότι ακούγονται οι ανεμιστήρες περισσότερο από ότι στο Ubuntu αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Σμρ έκατσα να παίξω victor vran από το steam. Ένοιωθα το λάπτοπ να έχει ζεσταθεί, πράγμα που δεν το είχα νιώσει ποτέ στο Linux, βέβαια αυτό μπορεί και να φταίει ότι καλοκαιρίαζει. Αυτό που μου φάνηκε αρκετά περίεργο είναι ότι με ίδιες ρυθμίσεις(όλα στο max ή ultra) το Ubuntu δεν είχα πρόβλημα, στα windows σταματούσε ο ήχος για 1-2 δευτερόλετπα ενώ το παιχνίδι έπαιζε κανονικά. Πριν μερικές βδομάδες που είχα κάτσει να παίξω ξανά παρατήρησα και λίγο lag. Ξέρετε τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει; Περίεργο μου φαίνεται τα Windows να έχουν χειρότερη διαχείριση του hardware.... Υ.Γ. Από οδηγούς στο linux είχα ότι είχε μέσα ο kernel + κλειστούς της nvidia. Στα windows έχω ότι έχει κατεβάσει το σύστημα από Windows update.
Xristaras12 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 κακώς άφησες το windows update να περάσει οδηγούς. ξηλώνεις τα πάντα,και πας στο site του κατασκευαστή του λαπτοπ και περνάς αυτους που δίνει για τον φορητό σου υπολογιστή. όσον αφορά τους gpu drivers,περνάς πρώτα τον intel driver που δινει ο κατασκευαστής του λαπτοπ,ρισταρτ,περνάς τον nvidia driver που έχει βγει για αυτήν την κάρτα ώστε να παίξουν σωστά τα hybrid graphics. 1
ss13 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Λογικό είναι , τα Windows καταναλώνουν περισσότερους πόρους από το σύστημα , κάνε ό,τι σου είπε ο Xristaras12 , έχεις διπύρηνο επεξεργαστή , φυσικό είναι να κολλάει , ακόμα ο δίσκος μπορεί να είναι αργός
micos000 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εδώ και αρκετά χρόνια είχα Linux Εδώ και αρκετά χρόνια έχεις κάνει κανέναν εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας; 1
orestis000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Το εδώ και αρκετά χρόνια το είπα για να δείξω ότι έχω πολύ καιρό να δουλέψω με windows. Το λάπτοπ το αγόρασα τον Νοέμβρη και μέχρι την Ιανουάριο είχα Ubuntu. Από οδηγούς τι να κατεβάσω; Μόνο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών; Τα windows μου ειχαν την nvidia 375 ενώ έχει βγει 378....
micos000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Σόρυ, παρεξήγηση. Έτσι όπως το είπες κατάλαβα ότι το είχεις χρόνια το λάπτοπ με linux. Για την κάρτα γραφικών, αν κατέβασες το πακέτο από την nvidia θα πρέπει να ψάχνει αυτόματα για updates. Πάντως από 375 σε 378 δε νομίζω να έχει και τόσο φοβερές διαφορές αλλά αν θέλεις κάνε ένα update. Για επεξεργαστή τι έχει να κατεβάσεις; Έχει κάποιο fix ή πρόγραμμα στο site του κατασκευαστή του λάπτοπ; Δες επίσης τι έχει από drivers και utilities για 10.
orestis000 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 για τον επεξεργαστή έκανα εγκατάσταση το intel driver update utility. Μου βρήκε τον οδηγό, πάω να τον κάνω εγκατάσταση και μου λέει " Tο πρόγραμμα οδήγησης που εγκαθίστάται δεν είναι επικυρωμένο για αυτόν τον υπολογιστή. Λάβετε κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης από τον κατεσκευαστή του υπολογιστή". Γιατί το βγάζει αυτό; Σίγουρα ένα κατεβάσω τους οδηγούς από το site του κατασκευαστή θα είναι πιο παλιοί...
orestis000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 αυτό μου βγάζει. πατάω όχι, κάνω restrart και όταν τρέξω ξανά το intel driver update utility μου βγάζει ότι υπάρχει νέος οδηγός να κατεβάσω
micos000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Κατέβασε το από το site του κατασκευαστή, στήστο και δες αν μετά μπορέσεις να βάλεις το update
orestis000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 το έκανα και αυτό, δεν δούλεψε εάν θυμάμαι καλά μου έλεγε ότι η έκδοση που έχω στο σύστημα είναι νεότερη
micos000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ε τότε άστο έτσι. Μάλλον τα windows κατέβασαν από τα updates την νεότερη έκδοση για το σύστημα σου αυτόματα.
orestis000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 μα άμα κατεβάσω την τελευταία έκδοση από το site της intel ή από το intel driver utility μου βγάζει το σφάλμα μου ανέβασα πριν, δεν μου λέει ότι έχω την τελευταία έκδοση
ss13 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δεν κατεβάζεις αυτό https://treexy.com/products/driver-fusion να αφαιρέσεις τους οδηγούς της κάρτας γραφικών , μήπως έχουν μπερδευτεί και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση νέους οδηγούς ;
orestis000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 το κατέβασα, μου βγάζει 3 οδηγούς που θέλουν update αλλά κανένας για το cpu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα