Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα Linux. Το λάπτοπ μου έχει i5 7200U 8 gb ram και geforce 940mx 4 gb. Έβαλα windows 10 εδώ και 2-3 μήνες. Από τότε που τα έβαλα παρατήρησα ότι ακούγονται οι ανεμιστήρες περισσότερο από ότι στο Ubuntu αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Σμρ έκατσα να παίξω victor vran από το steam. Ένοιωθα το λάπτοπ να έχει ζεσταθεί, πράγμα που δεν το είχα νιώσει ποτέ στο Linux, βέβαια αυτό μπορεί και να φταίει ότι καλοκαιρίαζει. Αυτό που μου φάνηκε αρκετά περίεργο είναι ότι με ίδιες ρυθμίσεις(όλα στο max ή ultra) το Ubuntu δεν είχα πρόβλημα, στα windows σταματούσε ο ήχος για 1-2 δευτερόλετπα ενώ το παιχνίδι έπαιζε κανονικά. Πριν μερικές βδομάδες που είχα κάτσει να παίξω ξανά παρατήρησα και λίγο lag. Ξέρετε τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει;  Περίεργο μου φαίνεται τα Windows να έχουν χειρότερη διαχείριση του hardware....  

Υ.Γ. Από οδηγούς στο linux είχα ότι είχε μέσα ο kernel + κλειστούς της nvidia. Στα windows έχω ότι έχει κατεβάσει το σύστημα από Windows update.

Δημοσ.

κακώς άφησες το windows update να περάσει οδηγούς.

ξηλώνεις τα πάντα,και πας στο site του κατασκευαστή του λαπτοπ και περνάς αυτους που δίνει για τον φορητό σου υπολογιστή.

όσον αφορά τους gpu drivers,περνάς πρώτα τον intel driver που δινει ο κατασκευαστής του λαπτοπ,ρισταρτ,περνάς τον nvidia driver που έχει βγει για αυτήν την κάρτα ώστε να παίξουν σωστά τα hybrid graphics.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό είναι , τα Windows καταναλώνουν περισσότερους πόρους από το σύστημα , κάνε ό,τι σου είπε ο Xristaras12 , έχεις διπύρηνο επεξεργαστή , φυσικό είναι να κολλάει , ακόμα ο δίσκος μπορεί να είναι αργός B)

Δημοσ.

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα Linux

Εδώ και αρκετά χρόνια έχεις κάνει κανέναν εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας;

• Like 1
Δημοσ.

Το εδώ και αρκετά χρόνια το είπα για να δείξω ότι έχω πολύ καιρό να δουλέψω με windows. Το λάπτοπ το αγόρασα τον Νοέμβρη και μέχρι την Ιανουάριο είχα Ubuntu. 

Από οδηγούς τι να κατεβάσω; Μόνο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών; Τα windows μου ειχαν την nvidia 375 ενώ έχει βγει 378....

Δημοσ.

Σόρυ, παρεξήγηση. Έτσι όπως το είπες κατάλαβα ότι το είχεις χρόνια το λάπτοπ με linux.

Για την κάρτα γραφικών, αν κατέβασες το πακέτο από την nvidia θα πρέπει να ψάχνει αυτόματα για updates. Πάντως από 375 σε 378 δε νομίζω να έχει και τόσο φοβερές διαφορές αλλά αν θέλεις κάνε ένα update.

Για επεξεργαστή τι έχει να κατεβάσεις; Έχει κάποιο fix ή πρόγραμμα στο site του κατασκευαστή του λάπτοπ;

Δες επίσης τι έχει από drivers και utilities για 10.

Δημοσ.

για τον επεξεργαστή έκανα εγκατάσταση το intel driver update utility. Μου βρήκε τον οδηγό, πάω να τον κάνω εγκατάσταση και μου λέει " Tο πρόγραμμα οδήγησης που εγκαθίστάται δεν είναι επικυρωμένο για αυτόν τον υπολογιστή. Λάβετε κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης από τον κατεσκευαστή του υπολογιστή". Γιατί το βγάζει αυτό; Σίγουρα ένα κατεβάσω τους οδηγούς από το site του κατασκευαστή θα είναι πιο παλιοί...

Δημοσ.

2hgbazn.png

αυτό μου βγάζει. πατάω όχι, κάνω restrart και όταν τρέξω ξανά το intel driver update utility μου βγάζει ότι υπάρχει νέος οδηγός να κατεβάσω

Δημοσ.

μα άμα κατεβάσω την τελευταία έκδοση από το site της intel ή από το intel driver utility μου βγάζει το σφάλμα μου ανέβασα πριν, δεν μου λέει ότι έχω την τελευταία έκδοση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...