Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Έχω μια απορία.

Έχω ένα modem - router και έχω συνδέσει και ένα router.

Ο λόγος που το έκανα είναι επειδή έχω vpn και προσπαθώ να το τεστάρω για online gaming για καλύτερο ping.

Κανονικά το router συνδέεται κάτω από το modem και έχω κανονικά σύνδεση με την ip του παρόχου.

Όταν όμως ανοίγω σύνδεση PPTP με servers που δοκιμάζω όπως είναι φυσικό η μπάλα παίρνει και τις υπόλοιπες συνδέσεις στο σπίτι.

Δηλαδή κατά κύριο λόγω θέλω το ps4 να παίρνει από το vpn. Όμως "καίω" και το κινητό πχ που πλέον παίρνει και αυτό την ip από το vpn. 

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να ορίσω στατική ip στο κινητό και το κινητό να παίρνει κατευθείαν από το modem 192.168.1.1 gateway και όχι από το router 192.168.0.1 gateway?

Άρα θέλω το ps4 να χρησιμοποιεί την PPTP και το κινητό μου με μια στατική να παίρνει κατευθείαν από το modem. 

Modem: TP - LINK  TD - W8960N

Router:  TP - LINK   TL - WR841N

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτο με το vpn που κανεις αμφιβαλλω πολυ αν θα εχει καποια ωφελεια στο ping που χρειαζεσαι. Αυτο που χρειαζεσαι οχι για καλυτερο αλλα για πιο σταθερο ( επειδη το ping τπτ δε μπορει να στο βελτιωσει εκτος του fast path), ειναι να φτιαξεις ενα qos και να δωσεις πρωτη προτεραιοτητα στις πορτες που χρειαζεσαι και τα αλλα να τα αφησεις δευτερα.

Αν μπορεσεις και βαλεις openwrt στο ρουτερ τα πραγματα θα γινουν ακομη καλυτερα οσων αφορα την αποδοτικοτητα.

Δημοσ.

Έχει βγει το fast path επειδή ενεργοποίησα static ip για καλύτερο upload !

Qos: προτεραιότητα σε πόρτες. Εννοείς να μην υπάρχει άλλη συσκευή που να χρησιμοποιεί την σύνδεση και τρώει bandwidth? Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα γιατί είναι μόνο το ps4

Open wrt?? Τι είναι για βοήθησε. Ανοιχτό λογισμικό;

Ddwrt ? Καλά το λέω; το έχω ήδη ψάξει και έχω βρει ότι η έκδοση του ρουτερ είναι σε beta. Σε τι ακριβώς μπορεί να Βοηθησει αυτό ; τι αλλάζει στο router!

Δημοσ.

Με το QOS που σε openwrt ειναι αρκετα πιο παραμετροποιησιμο απο το in house firmware του ρουτερ σου, ή εστω με το εργοστασιακο αν εχει που δε το ξερω πριζεις προτεταιοτητες οχι μονο για τα αλλα πισια αλλα και απο το ιδιο πισι ετσι ωστε να βγαινεις πρωτος σε αυτα που θες. Αυτο ειναι ολο.

Αυτο μπορεις να κανεις μονο.

Αν βαλεις openwrt, θες και διαβασμα εννοειτε, αλλιως παιξε με οτι εχει το ρουτερ σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...