seventh_son Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Καλησπέρα. Έστησα για ένα φίλο ένα pc που αποτελείται από : Gigabyte GA-78LMT-USB3 AMD FX-4300 Mushkin 2x4GB DDR3 PC3-10666 1333MHz Seagate ST1000DM003 1TB Barracuda 7200.14 Sata 3 LG GH24NSD1 Super Multi DVD Recorder Gembird CCC-PSU6 500W ATX/BTX Πέρασα Windows 7 Ultimate και το pc ενώ στήνεται σε όλα κανονικά σε ανύποπτες αλλά συχνές στιγμές όταν τρέχω chrome μου πετάει το μήνυμα Ooops. Something went wrong και ζητάει να κάνω reload τη σελίδα. Δοκίμασα και Mozilla αλλά και εκεί παίρνω παρόμοιο μήνυμα λάθους. Μου το κάνει σίγουρα στο facebook και καταντάει εκνευριστικό μιας και ο φίλος το ήθελε κυρίως για σερφάρισμα, και το facebook ήταν μια από τις κύριες σελίδες που περνάει την ώρα του οπότε καταλαβαίνετε γκρίνια. Έχω κάνει 4-5 φορές format μέσα στο σαββατοκύριακο και το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά το ίδιο. Πέρασα Windows 7, πέρασα drivers διαδοχικά με την εξης σειρά : chipset, vga, audio, usb 3, lan. Έλεγξα τη μητρική για BIOS, έχω την τελευταία έκδοση. Έλεγξα το firmware του σκληρού έχω την τελευταία έκδοση. Έλεγξα δίσκο με hard disk sentinel είναι 100% perfect health και απόδοση. Έλεγξα μνήμες με memtest, έκαναν 2 πλήρη τέστ για 2 ώρες και όλα κομπλέ. Πέρασα τελευταία έκδοση κάρτας δικτύου που βρήκα στο site της κατασκευάστριας εταιρείας της NIC (Realtek) πάλι τα ίδια. Δοκίμασα με εξωτερικό wifi stick μήπως παίζει κάτι με τον συγκεκριμένο driver, πάλι τα ίδια. Δοκίμασα τα 2 modules της μνήμης σε διαφορετικά slots της μητρικής πάλι τα ίδια. Τρία πράματα μένουν να δοκιμάσω και εγκαταλείπω. 1) Να δοκιμάσω εγκατάσταση με διαφορετικές μνήμες 2) Να δοκιμάσω εγκατάσταση με διαφορετικό σκληρό 3) Να προσθέσω και μια κάρτα γραφικών ανεξάρτητη μήπως επηρεάζει που η onboard τραβάει από την κεντρική μνήμη και δημιουργεί θέμα Έχετε καμιά άλλη ιδέα ; Παρεμπιπτόντως έκανα ήδη αποστολή στοιχείων του προβλήματος στην google αν και δε περιμένω να βγει κάποια άκρη από εκεί. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ; Τέλος κανα τριάρι φορές μου έχει φάει κάτι γερά crush με μπλε οθόνες και τα σχετικά, αλλά δεν ξέρω να ερμηνεύσω τα αποτελέσματα από τα minidump files. Αν υπάρχει κάποιος γνώστης θα εκτιμούσα αν μπορούσε να ριξει μια ματιά. https://www.dropbox.com/s/wohacqwtnmsl9g0/040317-18174-01.dmp?dl=0 https://www.dropbox.com/s/onsvpq0abhetnp8/040317-20046-01.dmp?dl=0 https://www.dropbox.com/s/3s47u2hwm92qh0t/040317-25365-01.dmp?dl=0 Καμιά άλλη πρόταση ; Θα το σπάσω παιδιά. Μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Sheogorath Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, Δεν ήταν και πολύ σοφή επιλογή αν θες την γνώμη μου, θα μπορούσες να πας σε Η110 και 4560. Anyway, δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό, τα crashes ίσως είναι απο εκεί. 3
tara493 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Φίλε αν θέλεις bootare σε safe mode (with network) και δοκίμασε ξανά τα σενάρια που περιέγραψες. Αυτό επίσης που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις 1 RAM την φορά σε κάθε slot και να δεις αν το πρόβλημα επιμένει. Από αυτά που προτείνεις: Τρία πράματα μένουν να δοκιμάσω και εγκαταλείπω. 1) Να δοκιμάσω εγκατάσταση με διαφορετικές μνήμες 2) Να δοκιμάσω εγκατάσταση με διαφορετικό σκληρό 3) Να προσθέσω και μια κάρτα γραφικών ανεξάρτητη μήπως επηρεάζει που η onboard τραβάει από την κεντρική μνήμη και δημιουργεί θέμα Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με την εγκατάσταση αλλά με κάποιο hardware πρόβλημα. Τα .dmp files τα κοίταξα, (αν και δεν είμαι και μεγάλος γνώστης) και στο internet είδα ότι πολλοί είχαν το ίδιο θέμα και υπήρχε θέμα με τις RAM. Eν τέλει best shot, παίξε με τις RAM και τα slots της μητρικής!
thodoris5321 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Κάπου διάβασα πως αυτοί οι integrated graphics παίρνουν ~750mb από τη φυσική ραμ.Παλιά με μια κάρτα γραφικών που είχα hd 4850 χωρίς να κάνω ανανέωση τους drivers, είχα πάνω κάτω ίδια προβλήματα, τα έπαιζαν τα γραφικά από τα gifάκια.Δεν ξέρω αν έχεις κάνει, αλλά πήγαινε παρακάτω στο site της amd και ανανέωσε τους drivers. Manually select your driver -> Integrated Motherboards Graphics -> Radeon 3xxx Series -> Radeon 3000 Series -> λειτουργικό. -> Display Drivers -> Catalyst Software Suite Download.http://support.amd.com/en-us/download
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εχει καποια αλλη συσκευη που συνδεεται στο ρουτερ? Αν ναι, εκει κανει παρομοια πραγματα?Ολα τα αλλα που λες δεν εχουν καμια σχεση και τζαμπα τα φορματ και η παιδεμαρα... Κοιτα να βαλεις και καμια ip καρφωτη μπας και στρωσει..Κανα λαπτοπακι δεν υπαρχει να συνδεσετε στην ιδια γραμμη να δειτε αν εκει ολα οκ?
seventh_son Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εχει καποια αλλη συσκευη που συνδεεται στο ρουτερ? Αν ναι, εκει κανει παρομοια πραγματα?Ολα τα αλλα που λες δεν εχουν καμια σχεση και τζαμπα τα φορματ και η παιδεμαρα... Κοιτα να βαλεις και καμια ip καρφωτη μπας και στρωσει..Κανα λαπτοπακι δεν υπαρχει να συνδεσετε στην ιδια γραμμη να δειτε αν εκει ολα οκ? Άλλα 3 λάπτοπ και 1 σταθερό. Όλα τα άλλα κομπλέ. Εννοείται δοκίμασα και στο wifi stick και στο lan με καρφωτή ip και συγκεκριμένους dns servers. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να είναι οι μνήμες. Σε πιο εκτεταμένο memtest που το άφησα να παίξει για ένα δεκάωρο, έδειξε 1254 errors Ποτέ ξανά mushkin. Για κανένα λόγο. 1
tara493 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Άλλα 3 λάπτοπ και 1 σταθερό. Όλα τα άλλα κομπλέ. Εννοείται δοκίμασα και στο wifi stick και στο lan με καρφωτή ip και συγκεκριμένους dns servers. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να είναι οι μνήμες. Σε πιο εκτεταμένο memtest που το άφησα να παίξει για ένα δεκάωρο, έδειξε 1254 errors Ποτέ ξανά mushkin. Για κανένα λόγο. Ύπουλο πράγμα οι RAM...
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Και αντι να βγαλει εστω μια οθονουλα μπλε, απλα δεν εμπαινε στο ιντερνετ? Μπραβο εξελιξη οι βλαβες.... Και δεν υπηρχε κανενα αλλο θεμα? Μονο αυτο το συγκεκριμενο με τους browsers που δεν φορτωνουν?
seventh_son Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Και αντι να βγαλει εστω μια οθονουλα μπλε, απλα δεν εμπαινε στο ιντερνετ? Μπραβο εξελιξη οι βλαβες.... Και δεν υπηρχε κανενα αλλο θεμα? Μονο αυτο το συγκεκριμενο με τους browsers που δεν φορτωνουν? Και άρχιζε και έκανε μαλακίες του στυλ μετά από εγκατάσταση updates έλεγε failure configuring updates reverting changes. Ότι ναναι φίλε. Είναι να μη μπλέξεις. Έχω βάλει 2 dimm-ακια Corsair Vengeance τώρα και πάει μια χαρά μη το ματιάσω.
Pmh9020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 δεν φταιγανε οι mushkin αδερφε. οι μητρικη σου δεν τις υποστηριζει Site: http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-78LMT-USB3-rev-41#support-doc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα