Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εταιρεία StatCounter ανακοίνωσε τα ποσοστά χρήσης Internet για τον μήνα Μάρτιο, και για πρώτη φορά αναφέρει ότι το Android είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.

Το Android λοιπόν, έστω και για ελάχιστο, βρίσκεται όσον αφορά στην χρήση του Internet μπροστά για πρώτη φορά από το πάλαι ποτέ κραταιό λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τουλάχιστον σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία StatCounter.

Αυτό αντιπροσωπεύει και μία φυσική εξέλιξη εξαιτίας και της μεγάλης διαφοράς στις αποστολές συσκευών –περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android έναντι 200 περίπου εκατομμυρίων PCs με Windows- ωστόσο η εταιρεία StatCounter είναι από τις πρώτες που ισχυρίζονται ότι το Android είναι τώρα μπροστά και στα νούμερα που αφορούν στην χρήση του Internet.

Αυτή η τάση βεβαίως, ότι το mobile Internet παίρνει τα ηνία από το desktop, είναι γνωστή εδώ και για τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια. Στις ανεπτυγμένες αγορές, οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το… “γραφείo” και χρησιμοποιούν περισσότερο φορητές συσκευές που τα κάνουν όλα –smartphones, tablets- και γρήγορες συνδέσεις 4G για να συνδέονται στο Internet ενώ στις ανερχόμενες, οι χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Internet χρησιμοποιώντας ένα οικονομικό smartphone, αφού αυτή είναι η μόνη και μοναδική τους συσκευή. Το Android είναι ο βασικός ευεργετούμενος και από τις δύο αυτές τάσεις, ουσιαστικά καταλαμβάνοντας όλη την αγορά mobile, αν βεβαίως εξαιρέσουμε τα iPhone και iPad της Apple.

Τα δεδομένα της StatCounter συλλέγονται από web trackers που είναι εγκατεστημένοι στα 2,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες, και ήταν μία από τις κύριες πηγές για την παρακολούθηση της ανόδου του Google Chrome browser έναντι του Internet Explorer της Microsoft.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε, ότι υπάρχει ένας εγγενής περιορισμός για την παρακολούθηση της χρήσης του Internet μέσω του των ιστοσελίδων: η χρήση του Internet σε φορητές συσκευές πραγματοποιείται κυρίως μέσω apps ή τουλάχιστον σε ίσο ποσοστό με τον mobile browser που υπάρχει στην συσκευή, και η StatCounter δεν λαμβάνει υπόψη της κάτι τέτοιο. Ακριβώς για αυτό το λόγο και το ποσοστό του iOS της Apple είναι τόσο χαμηλό στο διάγραμμα. Ακόμα και έτσι όμως, η άνοδος του Android είναι εντυπωσιακή, αφού επιταχύνει πέρα από τα Windows, χωρίς την βοήθεια των apps, αλλά μόνο μέσω του παραδοσιακού browser.

Link.png Site: The Verge

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό εφόσον μιλάμε για πολλαπλάσια βάση χρηστών σε σχέση με τα PC. Κινητό έχει και η κουτσή Μαρία, και επειδή τόσο ξέρει, θεωρεί ότι το κινητό της την καλύπτει.

Edit: Διευκρίνιση (που χορηγήθηκε σε μεταγενέστερο ποστ) για όσους τυχόν νιώθουν από το σχόλιό μου προσβεβλημένοι, υποτιμημένοι, ψυχικά βιασμένοι, δέκτες ρατσισμού κτλπ:

Το πρόβλημα είναι (και εκεί κολάει το '' τόσο ξέρει'') ότι πολλοί νομίζουν ότι τους καλύπτει το κινητό γιατί δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με κάποιο άλλο μέσο, ώστε να αντιληφθούν το πόσο πιο εύκολα, γρήγορα και απροβλημάτιστα μπορεί να γίνει η δουλειά τους σε ένα pc με την ταυτόχρονη παροχή πολλαπλών επιπλέον δυνατοτήτων. Κάτι που δεν είχαν ποτέ, δεν τους λείπει...

Επεξ/σία από Alchemist`
  • Like 16
Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο "άκυρη" η σύγκριση; Δεν μιλάμε για την ίδια πλατφόρμα..

Επίσης μειώθηκαν οι desktop users ή απλώς αυξήθηκαν πολύ οι mobile users;

• Like 2
Δημοσ.

και επειδή τόσο ξέρει, θεωρεί ότι το κινητό της την καλύπτει.

Ή,τόσο της χρειάζεται.

Δε θέλει το Μαράκι να γράψει σεντόνι στο ινσόμνια γιατί κατά την γνώμη της η αρχιτεκτονική zen έχει προβλήματα σε ρεύμα άνω των 8 ghz.

Θέλει να διαβάσει δυο ειδήσεις,να δει ένα βίντεο για μακιγιάζ,να αγοράσει τροφή για το σκύλο της,να στείλει μήνυμα στην γκόμενα της,και να κανονίσει πότε θα περάσει να πάρει τα τάπερ από την μάνα της.

Τι δεν κάνει το android άμεσα και εύκολα από αυτά;(Και τα άλλα mobile OS..)

Ήταν προφανές πως θα συμβεί,και μόνο αυξητική τάση θα έχει.

• Like 18
Δημοσ.

Βγαλε ρε Google και ενα desktop os να φυγουμε απο την ms που εχει να παρουσιασει κατι ενδιαφερον απο την προηγουμενη δεκαετία.

Δημοσ.

Βγαλε ρε Google και ενα desktop os να φυγουμε απο την ms που εχει να παρουσιασει κατι ενδιαφερον απο την προηγουμενη δεκαετία.

Υπάρχει, λέγεται Linux. (Αφού και το android σε Linux βασίζεται).

• Like 7
Δημοσ.

Ή,τόσο της χρειάζεται.

Δε θέλει το Μαράκι να γράψει σεντόνι στο ινσόμνια γιατί κατά την γνώμη της η αρχιτεκτονική zen έχει προβλήματα σε ρεύμα άνω των 8 ghz.

Θέλει να διαβάσει δυο ειδήσεις,να δει ένα βίντεο για μακιγιάζ,να αγοράσει τροφή για το σκύλο της,να στείλει μήνυμα στην γκόμενα της,και να κανονίσει πότε θα περάσει να πάρει τα τάπερ από την μάνα της.

Τι δεν κάνει το android άμεσα και εύκολα από αυτά;(Και τα άλλα mobile OS..)

Ήταν προφανές πως θα συμβεί,και μόνο αυξητική τάση θα έχει.

Ότι είναι προφανές πως θα συμβεί η ανωτέρω κατάσταση είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν μίλησε πάντως κανείς ούτε για σεντόνια ούτε για Ghz. Συγκρίνεις την εμπειρία πλοήγησης στο ίντερνετ μέσω ενός pc και ενός κινητού? Srsly? Δεν θα επεκταθώ καν στο ζήτημα...

Το πρόβλημα είναι (και εκεί κολάει το '' τόσο ξέρει'') ότι πολλοί νομίζουν ότι τους καλύπτει το κινητό γιατί δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με κάποιο άλλο μέσο, ώστε να αντιληφθούν το πόσο πιο εύκολα, γρήγορα και απροβλημάτιστα μπορεί να γίνει η δουλειά τους σε ένα pc με την ταυτόχρονη παροχή πολλαπλών επιπλέον δυνατοτήτων. Κάτι που δεν είχαν ποτέ, δεν τους λείπει...

• Like 11
Δημοσ.

Λογικό. Οι περισσότεροι έχουν το  facebook στο κινητό ενώ σερφάρουν και στο internet με windows. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι στο Internet. δεν προκαλεί και τόσο έκπληξη. Σαφώς με την έλευση των tablet και των smartphones οι χρήστες desktop μειώθηκαν παρόλα αυτά αυτοί που έχουν smartphone και δεν έχουν desktop είναι σχετικά λίγοι.

Δημοσ.

Σαφώς με την έλευση των tablet και των smartphones οι χρήστες desktop μειώθηκαν παρόλα αυτά αυτοί που έχουν smartphone και δεν έχουν desktop είναι σχετικά λίγοι.

Η αγορά του desktop παρουσιάζει κάμψη εδώ και αρκετά χρόνια, όμως (αριθμητικά) οι χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας αυξάνονται και σήμερα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Η μείωση έχει σημειωθεί στο YoY growth και κυρίως στη χρήση της πλατφόρμας του desktop / laptop, αφού το smartphone είναι ο ορισμός του PC και καλύπτει (σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα) τις περισσότερες ανάγκες του κόσμου απ' ότι το παραδοσιακό desktop.

Δημοσ.

Λογικό εφόσον μιλάμε για πολλαπλάσια βάση χρηστών σε σχέση με τα PC. Κινητό έχει και η κουτσή Μαρία, και επειδή τόσο ξέρει, θεωρεί ότι το κινητό της την καλύπτει.

Προφανώς την καλύπτει γιατί σκοπός της Μαρίας είναι να διασκεδάσει οχι να υποτιμάει ανθρώπους πίσω απο μια οθονη

• Like 4
Δημοσ.

Chrome OS 

Δημοσ.

η χρήση του Internet σε φορητές συσκευές πραγματοποιείται κυρίως μέσω apps ή τουλάχιστον σε ίσο ποσοστό με τον mobile browser που υπάρχει στην συσκευή, και η StatCounter δεν λαμβάνει υπόψη της κάτι τέτοιο. Ακριβώς για αυτό το λόγο και το ποσοστό του iOS της Apple είναι τόσο χαμηλό στο διάγραμμα. 

Με αυτό το σκεπτικό δεν έχει αποτυπωθεί μόνο η μισή κίνηση του ios αλλά και του Android, οπότε στην πραγματικότητα το android είναι με διαφορά ο καθαρός βασιλιάς του internet? 

Δημοσ.

Προφανώς την καλύπτει γιατί σκοπός της Μαρίας είναι να διασκεδάσει οχι να υποτιμάει ανθρώπους πίσω απο μια οθονη

Ούτε την άποψη του δεν μπορεί κανείς να εκφράσει πιά... Τί ακριβώς υποτιμάει την Μαρία (πέρα από το κουτσή που αποτελεί γνωστή έκφραση)? Το ''τόσο ξέρει''? Ναι στον τομέα αυτό, τόσο ξέρει η υποθετική αυτή Μαρία... Όπως εγώ τόσο ξέρω στο σιδέρωμα για αυτό έκαψα το μπλουζάκι μου χτες, τόσο ξέρω από αθλητικά, τόσο ξέρω από οικονομικά, τόσο ξέρω από χίλια δύο άλλα... Ντροπή είναι το να γνωρίζεις περιορισμένα πράγματα για κάποιο αντικείμενο?

Αν θέλει πάντως της τα λέω και μπροστά της... Στο ίντερνετ βρισκόμαστε, για να μιλήσουμε με άτομα πίσω από οθόνες μπήκαμε εδώ πέρα, ή μήπως κανείς περίμενε κάτι διαφορετικό και βρέθηκε προ εκπλήξεως?

Υ.Γ. μ' άρεσε πάντως αυτό... Σκοπός μου είναι να υποτιμάω ανθρώπους πίσω από την οθόνη μου... Θα το προσθέσω και στο πεδίο με τα χόμπυ στο βιογραφικό μου!

• Like 7
Δημοσ.

Ούτε την άποψη του δεν μπορεί κανείς να εκφράσει πιά... Τί ακριβώς υποτιμάει την Μαρία (πέρα από το κουτσή που αποτελεί γνωστή έκφραση)? Το ''τόσο ξέρει''? Ναι στον τομέα αυτό, τόσο ξέρει η υποθετική αυτή Μαρία... Όπως εγώ τόσο ξέρω στο σιδέρωμα για αυτό έκαψα το μπλουζάκι μου χτες, τόσο ξέρω από αθλητικά, τόσο ξέρω από οικονομικά, τόσο ξέρω από χίλια δύο άλλα... Ντροπή είναι το να γνωρίζεις περιορισμένα πράγματα για κάποιο αντικείμενο?

Αν θέλει πάντως της τα λέω και μπροστά της... Στο ίντερνετ βρισκόμαστε, για να μιλήσουμε με άτομα πίσω από οθόνες μπήκαμε εδώ πέρα, ή μήπως κανείς περίμενε κάτι διαφορετικό και βρέθηκε προ εκπλήξεως?

Υ.Γ. μ' άρεσε πάντως αυτό... Σκοπός μου είναι να υποτιμάω ανθρώπους πίσω από την οθόνη μου... Θα το προσθέσω και στο πεδίο με τα χόμπυ στο βιογραφικό μου!

Λογική + SJW δεν πάνε μαζί..

Δημοσ.

Το να γνωρίζει κάποιος περισσοτερα ή λιγότερα δεν ειναι ούτε κακο ούτε σπάνιο. Το να θεωρείς πως επιλέγει καθαρά λογω άγνοιας ειναι. Εγω δεν ειμαι κουτσή Μαρία αλλά το 90% του χρόνου μου στο internet το περνάω με φορητές συσκευές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...