coniste Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Χαιρετε, ειμαι στα προθυρα της τρελας καθως εδω και 2 μερες προσπαθω να κανω format το παλιο μου pc και δεν ξερω τι παει στραβα. Το περιεργο ειναι οτι εχω κανει πολλες format και το ιδιο pc που προσπαθω τωρα αλλα και διαφορα αλλα απο φιλους κτλπ. Οποτε οτι εκανα τις προηγουμενες φορες, το κανω και τωρα αλλα τιποτα. Ας τα παρουμε απο την αρχη. 1. Καθομαι πριν 2 μερες, κατεβαζω τα windows10 .iso μεσω MediaCreationTool. 2. Τα περναω ηρεμα και ωραια με το rufus στο usb μου. 3. Μπαινω στο BIOS και κανω τις απαραιτητες ρυθμησεις ωστε να bootarei πρωτα απο το usb. Προσπαθησα αρκετες φορες με restart και δεν γινεται τιποτα απολυτως. 4. Πηρα ενα αλλο usb και εβαλα τα windows10 με τον ιδιο τροπο, με το rufus μπας και δουλεψει αλλα τιποτα και παλι. 5. Εψαξα, διαβασα, δοκιμασα, παλι τιποτα. Δεν λεει να κανει boot απο τα 2 usb που δοκιμασα. Τωρα ενα αλλο προβλημα που παρουσιαστηκε κατα την προσπαθεια του format.. Στο πρωτο usb που ειχα βαλει τα windows10, πηγα να κανω format το usb και μου πετουσε μηνυμα error "write protected". Ειπα οκ, το googlara , τα δοκιμασα ολα αυτα που βρηκα αλλα τιποτα. Εκανα προσπαθεια στο regedit να αλλαξω το value sto 0. Εκανα προσπαθεια στο cmd(admin) με το γνωστο τροπο και παλι τιποτα. Αυτα εδω μου λεει. Δεν ξερω τι αλλο να κανω, οτι βρηκα στο google το δοκιμασα μεχρι στιγμης. Καποιος να προτεινει μια λυση;; Ευχαριστω εκ των προτερων!
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 κανε φορματ το στικακι σε FAT32. ουτε ntfs ουτε τιποτα αλλο. Σε ενα αλλο υπολογιστη καλυτερα. Και μετα με το rufus περνα του μέσα τα windows. Αν παλι δεν το αναγνωριζει στο boot τοτε ισως πρεπει να κοιταξει για καποιο νεοτερο bios. edit. Ακολουθηση την παρακατω διαδικασια για να φτιαξεις το στικακι και να επιβεβαιωσεις οτι ειναι εκκινησιμο. καλυτερα σε ενα αλλο υπολογιστη με windows συνδεσε το στικακι και μπες cmd πληκτρολογησε κατα σειρα. diskpart (θα ανοιξει το disk part) list disk select disk # (το νουμερο που αντιστοιχει στο στικακι) clean create partition primary active format fs=fat32 quick assign exit και μετα ακολουθησε τη διαδικασια με το rufus.
coniste Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Το προβλημα ειναι οτι δεν με αφηνει να κανω format ουτε σε fat32 ουτε σε ntfs. Το δοκιμασα και στο laptop να το κανω αλλα και εκει τιποτα. Μου πεταει το ιδιο μηνυμα "write protected"
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δοκίμασε να αφαιρέσεις το protection ως εξής: diskpart list disk select disk x (where x is the number of your USB flash drive - use the capacity to work out which one it is) attributes disk clear readonly clean create partition primary format fs=fat32 (you can swap fat32 for ntfs if you only need to use the drive with Windows computers) exit
coniste Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δοκίμασε να αφαιρέσεις το protection ως εξής: diskpart list disk select disk x (where x is the number of your USB flash drive - use the capacity to work out which one it is) attributes disk clear readonly clean create partition primary format fs=fat32 (you can swap fat32 for ntfs if you only need to use the drive with Windows computers) exit Το εχω κανει αυτο αλλα οταν δινω εντολη clean μου δινει μια περιεργη απαντηση οπως μπορεις να δεις και στο screenshot μου παραπανω.
coniste Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δοκίμασε άλλο φλασάκι. Οπως γραφω επισης το εχω κανει και αυτο, για αυτο λεω οτι ειμαι στα προθυρα τρελας
countass Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 ίσως και διαφορετικό torrent.Δεν προσπαθεί καν να μπουτάρει από το στικ δηλαδη;Δεν είμαι σίγουρος,μήπως παίζει ρόλο και η ρύθμιση στο bios για τους δίσκους.Legacy κάτι τέτοιο,ψάξ το λίγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, α)Ποια μητρική έχεις?? β)Διαβασα ολα τα παραπανω εαν δε μου ξεφυγε κατι, το f.usb που εχεις προφανως δεν εχει διακοπτη για προστασια απο τα γραπτα σου, εαν εχεις τροπο καθαρισε το λογισμικο του και οτι εχει μεσα με g-parted και τοτε στηστο να δεις εαν μπορει να κανει εγκαταστση και εαν ειναι σε καλη κατασταση. οτι εκανες με ολα τα αλλα και οτι σου προτεινε το παπι αλλα οχι με κονσολα για να γλυτωσεις την 'αδυναμια' τους.
coniste Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Προσπαθησα με το gparted αλλα δεν πολυκαταλαβαινα και το αφησα. Ειπα να δοκιμασω να γραψω τα windows σε DVD. Το εκανα, εβαλα το DVD, bootare κανονικα απο το DVD , ολα καλα μεχρι εδω. Ακριβως στο επομενο βημα, εκει που περιμενω να συνεχισουμε με τα γνωστα βηματα, βλεπω παλι error Δε ξερω τι φαση, πρωτη φορα το βλεπω.
geo29 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Προσπαθησα με το gparted αλλα δεν πολυκαταλαβαινα και το αφησα. Ειπα να δοκιμασω να γραψω τα windows σε DVD. Το εκανα, εβαλα το DVD, bootare κανονικα απο το DVD , ολα καλα μεχρι εδω. Ακριβως στο επομενο βημα, εκει που περιμενω να συνεχισουμε με τα γνωστα βηματα, βλεπω παλι error Δε ξερω τι φαση, πρωτη φορα το βλεπω. δοκίμασες να καταβάσεις ένα άλλο iso μήπως αυτό σου κάνει τα προβλήματα δοκίμασε να φορμάρεις το στικακι με το mini tool partision
eliasjuve Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Αφού σου βγάζει σφάλμα και από dvd τότε δεν θα φταίνε τα stickάκια. Ίσως φταίει το ISO αλλά κάνε ένα memtest καλού κακού.
stelios5 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Τα windows που προσπαθείς να κάνεις boot είναι 64 bit ;;;;; Δοκίμασε και με 32 bit. Όπως κατέβασες το ISO, βάλε USB stick να το ετοιμάσει για boot και εγκατάσταση.
coniste Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Σας ευχαριστω ολους για τις ιδεες, θα δοκιμασω αυτα που ειπατε και θα ενημερωσω, αν δεν τα καταφερω αναγκαστικα θα παει σε καποιον τεχνικο το μηχανημα.
rfc Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Αφου τα κατεβαζεις με το MCT γιατι δε τα κανεις μια και καλη εγκατασταση απο εκει που εισαι και θες το usb-dvd απαραιτητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα