Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για video editing.

Frydia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Case  Soprano RS

PSU 

Motherboard: American Megatrends Inc. 2103, 27/4/2009

CPU  Intel® Core™ 2Duo CPU E7600 @ 3,06 GHz 3,07 GHz

RAM  4 Gb

GPU  NVIDIA GeForce 9800 GT

Monitor/Resolution  LG / 1600 x 900 x 60 hertz:

ΟS  Microsoft Windows 7 Ultimate.

Γεια σας παίδες!

Για λόγους προώθησης της δουλειάς μου φτιάχνω μερικά βίντεο τα οποία τα επεξεργάζομαι μόνος μου με το πρόγραμμα της Cyberlink "Powerdirector".
Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι ότι με το ζόρι μπορώ να μοντάρω σε ανάλυση 1080p. Κολλάει το βίντεο, δηλαδή, παίζει ο ήχος αλλά η εικόνα κινείται με "λόξυγκα"! Κ μόνο "play" να πατήσω το ίδιο πρόβλημα έχω! 

Θα ήθελα λοιπόν, να κάνω μία αναβάθμιση σε κάποιο από τα attributes του pc ώστε να μπορώ να editάρω σαν άνθρωπος χωρίς να παθαίνω επιληψία!

Δε γυρεύω φοβερά κ τρομερά επαγγελματικά πράγματα κλπ, απλώς να μην κολλάνε τα βίντεο αυτής της ανάλυσης (άντε ίσως κ 2k) κ να μην αναγκάζομαι να αγγαρεύω φίλους κ γνωστούς που οκ, θα στο κάνουν μία φορά τζάμπα, δύο, αλλά μετά δε θέλω κ εγώ να αισθάνομαι άσχημα!
 Είναι θέμα κάρτας γραφικών/μνήμης/επεξεργαστή κλπ; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να βρω κ να προτείνατε σε μπάτζετ το πολύ 100-130€;
 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικα ολο το Pc σου ειναι για πεταμα αν θες να κανεις σοβαρη δουλεια σε video editing.

δες ποιος ειναι ο μεγαλυτερος 4πυρηνος επεξεργαστης που υποστηριζει η μητρικη σου, και βαλτον

σιγουρα θες κι αλλη ραμ.

η καρτα γραφικων δεν ειναι προβλημα. ολα τα αλλα ειναι.

Η κάρτα γραφικών δεν είναι πρόβλημα, εγώ με την 560 gt 1 gb κάνω HD στο Premiere ανετότατα. καταρχάς, επειδή ξεκίνησα με το powerdirector να το αφήσεις και να μάθεις το Premiere και ας μην θες πιο advanced πράγματα. Είναι καλύτερο γενικότερα. Βάλε και το GPU accelerations (CUDA) μπορεί να σε βοηθήσει. 

Μετά θα σου έλεγα να βάλεις πρώτα τουλάχιστον άλλα 4 gb ram και να δεις πόση βελτίωση θα δεις. Αν πρέπει να βάλεις και CPU μετά παίζει να θες και MB και τροφοδοτικό οπότε είναι πολλές οι αλλαγές. 

πουλας μητρικη-επεξεργαστη-μνημες κ καρτα γραφικων (αμα παρεις κανα 50ρικο συνολο κανεις κ τουμπες)

και παιρνεις 4560+b250 μητρικη+ 8gb ddr4 2400 να ξεμπερδευεις και να δουλευεις πιο ανετα

λεφτα να ριξεις σ αυτο το αρχαιο συστημα ειναι πεταμενα

4560 για video editing?

αμα ειναι να δωσει λεφτα να δει διαφορα τουλαχιστον

καλυτερα να παρει κανα μεταχειρισμενο πακετο με amd fx 8320 πχ

• Like 1

δηλαδη δεν εχει μεγαλη διαφορα ο G4560 απο E7600? μη τρελαθουμε κιολας....

το να παρει μεταχειρισμενο fx ειναι ρισκο γιατι δε ξερεις τι oc εχει υποστει κ τι αντοχες θα εχει η μητρικη.....

Δίκιο έχετε και οι δύο αλλά η σωστή λύση εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Πρώτα απ' όλα, τι εννοούμε editing. Εγώ όταν λέω editing εννοώ καθαρό editing, όχι composition, όχι βαρύ color correction. Μόνο editing με τα βασικά transitions (fade, wipe κλπ).

Άλλος βασικός παράγοντας είναι το format των υλικών (κυρίως ο codec), όπως επίσης και το software που χρησιμοποιούμε.

π.χ., εγώ δουλεύω σε Avid Media Composer, με υλικά 1080p@36Mbps με DNxHD Codec. Δουλεύω χωρίς πρόβλημα, σε έναν Ε8400@3GHz με 8 GB RAM στα 800 και κάρτα GeForce GT 740. Τα media παίζουν από USB3 ή εσωτερικό HDD.

To Premiere δε, έχει ακόμη καλύτερη συμπεριφορά, όταν μιλάμε για H264.

• Like 1

ναι ρε συ CheOnWeb αλλα μιλας για συγκεκριμενο software κ συγκεκριμενες απαιτησεις,

το θεμα ειναι να εχει ενα μηχανημα που να μπορει να τρεξει ικανοποιητικα ή τουλαχιστον ανεκτα το συνολο των προγραμματων video κ οχι να παιδευεται με αλχημειες τι του ταιριαζει

αφου εχει σκοπο να δωσει γυρω στα 130 ευρω γι αυτο του προτεινα να πουλησει οτι εχει και να συμπληρωσει για καινουριο,

δεν αξιζει να τα δωσει σε καρτα γραφικων ή σε αναβαθμιση του υπαρχοντος

• Like 1

ναι ρε συ CheOnWeb αλλα μιλας για συγκεκριμενο software κ συγκεκριμενες απαιτησεις,

το θεμα ειναι να εχει ενα μηχανημα που να μπορει να τρεξει ικανοποιητικα ή τουλαχιστον ανεκτα το συνολο των προγραμματων video κ οχι να παιδευεται με αλχημειες τι του ταιριαζει

αφου εχει σκοπο να δωσει γυρω στα 130 ευρω γι αυτο του προτεινα να πουλησει οτι εχει και να συμπληρωσει για καινουριο,

δεν αξιζει να τα δωσει σε καρτα γραφικων ή σε αναβαθμιση του υπαρχοντος

Δεν προτείνω κάτι σε σχέση με αλλαγή ή αναβάθμιση και γενικότερα συμφωνώ με τα bold. Μπορεί βέβαια να δώσει τα 130 σε κάτι που θα του χρειαστεί και στο μελλοντικό PC (π.χ. GPU) και αν δει ότι δεν βελτιώθηκαν αρκετά τα πράγματα να προχωρήσει, εφ' όσον μπορεί, σε καινούργιο.

Λέω όμως, ότι αν δεν καθορίσεις με ακρίβεια τις ανάγκες σου θα οδηγηθείς σε ένα ακριβό σύστημα για να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις. Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν είναι αυτή η περίπτωση, θεωρώ πώς η αλλαγή/αναβάθμιση πρέπει να είναι στοχευμένη.

Όταν μου πει κάποιος "θέλω ενα μηχανημα που να μπορει να τρεξει ικανοποιητικα ή τουλαχιστον ανεκτα το συνολο των προγραμματων video", το minimum που θα σκεφτώ είναι i7, 16RAM και μια 1050. Αλλιώς πρέπει να ξέρω λεπτομέρειες για τις ανάγκες και το workflow, ώστε να αγοραστούν μόνο όσα είναι απαραίτητα.

Και 'γω θέλω να κάνω Export σε 30" αντί για 3' αλλά για να γίνει αυτό θέλω αρκετά χρήματα για motherboard, CPU και RAM. Δεν αξίζει, αφού τα Exports είναι ελάχιστα σε σχέση με τη βασική μου δουλειά. Γι' αυτό λέω ότι εξαρτάται.

Καταρχήν ευχαριστώ για τον κόπο να απαντήσετε! 
Όπως είπε κ ο CheOnWeb είναι καθαρό editing (βασικά transitions κ fades κλπ ψιλοπράματα)! Δεν είμαι επαγγελματίας μοντέρ!
Θέλω ίσα ίσα να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να κολλάει το video κ χωρίς ζουμάρω σε nanosecond για να βρω το καρέ που θέλω!  :) 
Οπότε αντί για ψάξιμο σε κάρτα γραφικών θα προτείνατε καλύτερα παραπάνω μνήμη έστω κ με "κίνδυνο" να σκάσει ντόμινο ολόκληρη η αναβάθμιση με επεξεργαστές, μητρικές κλπ;
Ευχαριστώ κ πάλι! Βοηθάτε πολύ!

δηλαδη δεν εχει μεγαλη διαφορα ο G4560 απο E7600? μη τρελαθουμε κιολας....

το να παρει μεταχειρισμενο fx ειναι ρισκο γιατι δε ξερεις τι oc εχει υποστει κ τι αντοχες θα εχει η μητρικη.....

αυτο το  αγχος που εχουνε ολοι με τους επεξεργαστες και το overclocking πραγματικα δε μπορω να το καταλαβω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...