Προς το περιεχόμενο

Αγορά φωτογραφικής DSLR


Anna8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κάνει 1 εξάμηνο φωτογραφία στην σχολή μου και σκέφτομαι να αγοράσω μια dslr μεχρι 500€ μπορείτε να μου προτείνεται όσοι ξέρετε; Γιατί ειμαι ασχετη και δεν.εμπιστεύομαι να ρωτήσω σε κατάστημα, γιατι παντα σου προτείνουν αυτο που θελουν να διωξουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα εξαρτωνται απο το τι θελεις εσυ και το τι φωτογραφιζεις. DSLR & mirrorless παιζουν πολλες και αξιολογες σε αυτη την τιμη. Θελεις DSLR? Θελεις mirrorless? Θελεις μικρη και portable? Φωτογραφιζεις κατα βαση τοπια, πορτρετα, σπορ, καθημερινες στιγμες? Να το ξαναπω οτι δεν υπαρχει κακη μηχανη (εκτος απο compact & πολλες bridge) αλλα ταιριαστη ή οχι στις αναγκες σου.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ενδιαφέρομαι για mirrorless και δεν με απασχολεί καθολου το μέγεθος. Γενικα φωτογραφιζω διάφορα πράγματα για αυτό δεν ξέρω τι να παρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε DSLR ..... NIkon D3300

 

http://www.skroutz.gr/s/9216008/Nikon-D3300-Kit-AF-P-18-55.html

 

Η και μια μεταχειρισμενη Nikon D3200/D5200 εαν βρεις σε καλη τιμή. Γενικα σε μεταχειρισμενες εχεις ακομη πιο πολλες επιλογες.

 

Απο εκει και μετα αναλογα τις αναγκες σου σιγα σιγα αποφασιζεις και για φακούς.

 

Εγω δεν θα απεκλεια καθολου τις Mirrorless παντως. Δεν ειναι λιγοτερο καλές (ισα ισα) και ειναι και μικροτερες κατι που μην το υποτιμας σε βαθος χρονου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι εχει γινει και ανεβηκε τοσο πολυ η τιμη της 3300 ? :(

 

Ειχε παει και πιο ψηλα. ΟΛΕΣ οι τιμες απο ολες τις εταιρειες ειχαν ανεβει πολυ μετα την πρωτοχρονια....!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορειτε να μου προτείνετε κανα 2 ακομα ; πχ η nikon d3400 δεν ειναι καλυτερη ; η ειναι το ιδιο με την D3300 ?

 

Οχι, δεν είναι. Δεν εχει νοημα να δωσεις τα παραπανω χρηματα.

 

Nikon D3300

Nikon D5200

Nikon D5300

Canon 700D

Canon 750D

 

Ακομη και η D3200 ειναι ΟΚ. Κρατα τα χρηματα για κανενα επιπλεον φακο οταν χρειαστεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά θα επελεγα την D3400. Η νεότερη επιτρέπει τηλεχειρισμό από smartphone (όπως και μεταφορά φωτογραφιών προς αυτό). Επίσης βγάζει -σχεδόν- τις διπλάσιες λήψεις από την προηγούμενη, από άποψη μπαταρίας. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά, παίρνεις την D3300, καθώς (φωτογραφικά) είναι ολόιδιες.

 

Συνολικά η D3400 προφανώς και είναι καλύτερη. Το αν έχει νόημα να πάρεις αυτή ή την πιο παλιά, θα το κρίνουν οι ανάγκες σου, όπως έγραψε και ο SeNNinhA. Π.χ. εάν αρέσκεσαι σε σκοτεινές λήψεις με μεγάλη έκθεση, ή timelapse, κλπ, ακούγεται πολύ καλή ιδέα ο τηλεχειρισμός απ' το κινητό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 3400 δεν έχει καλύτερη μπατάρια από την 3300. Έχουν ακριβώς την ίδια με τη διαφορά ότι η 3400 έχει λιγότερο δυνατό φλας και γι'αυτό δίνει περισσότερες λήψης στις μετρήσεις. Επίσης η 3400 δεν έχει υποδοχή για μικρόφωνο και καθαρισμό στον σένσορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

D3300 & D3400 ειναι σχεδον ιδιες μηχανες.

 

Θετικα της D3400

 

- Φορανε ακριβως τον ιδιο αιθητήρα. Στην D3400 βεβαια πουσαρισαν το native ISO στα 25.600 αντι τα 12.800 της D3300 (με 25.600 σε expandable mode). Ελαχιστη διαφορα. Μιλαμε για τον ιδιο αισθητηρα οποτε η διαφορα θα φανει (εαν φανει) στο ISO 12.800.

 

- Η D3400 εχει connectivity μεσω Snapbridge με Bluetooth. Το συστημα ειναι για γελια. Η Nikon το εβγαλε και το αφησε στην τυχη του. Ακομη και στις μεγαλυτερες δεν δουλευει σωστά παντα. Επιπλεον στην D3400 εβαλε μια πετσοκομένη κόπια του. Ακομη χειροτερα. Οι φωτογραφιες που μεταφερονται με το Snapbridge της D3400 ειναι χαμηλής μονο ανάλυσης για να τις βαλεις σε κανενα FB & instagram. Δεν μεταφερονται τα κανονικα αρχεια τα οποια πρεπει να κατεβασεις κανονικα οπως και στην D3300. Γελοιοτητες της Nikon.

 

- Remore control της D3400. Και στην D3300 μπορεις να κανεις και με aftermarkek ανταπτορακια εαν το χρειαζεσαι ή απλα μεσω καλωδιου με ενα κινητο/tablet.

 

- Αληθεια ειναι οτι η καταναλωση εχει μειωθει ισως λιγο και βγαζεις περισσοτερες στασεις με μια μπαταρια αλλα υποψην οτι οπως ειπωθηκε το φλας εχει σχεδον την μιση ισχυ αρα και καταναλωση. Οποτε μιλαμε ισως για μια ελαχιστη πραγματικη διαφορα. Βεβαια σε μια DSLR ποτε δεν υπηρξε προβλημα με τις στασεις οπου ειδικα εαν δεν τραβας σε live view δυσκολα θα την εξαντλησεις.

 

Και εδω τελειώνουν τα ΣΥΝ

 

Απο την άλλη η D3400

 

- Δεν εχει το auto sensor cleaning συστημα που εχουν ΟΛΕΣ οι αλλες μηχανες της Nikon. Δονειται ο αισθητηρας και φευγουν οι σκονες. Δεν ειναι βαθυς καθαρισμος αλλα βολευει και συντηρει ως ενα βαθμο τον αισθητηρα απο τις σκονες που ειδικα στην Ελλαδα ειναι παντου στον αερα και δεν χρειαζεσαι να πας σε καμια ερημο. Ακομη κι αν δεν αλλαξεις ποτε φακο και παλι σκονη στην μηχανη θα υπαρξει.

 

- Η D3400 εχει πολυ πιο αδύναμο ενσωματωμενο φλας. Με ισχυ εως 7μ αντι τα 12μ

 

- Η D3400 δεν εχει υποδοχη για εξωτερικο μικροφωνο την οποια η D3300 εχει. Ουσιαστικο μονο για καποιον που ασχολειται πιο σοβαρα με βιντεο. Αν και δεν ειναι το δυνατο σημειο των Nikon το βιντεο βεβαια.

 

Προσωπικα δεν δινω τα σχεδον +100€ διαφορα για να παρω ενα πετσοκομμενο προβληματικο snapbridge.

 

Και να πω την αληθεια, σε καθημερινες φωτογραφιες το δυνατοτερο φλας μου ειναι πολυ πιο χρησιμο.

 

Εαν ειναι να δωσω παραπανω χρηματα παω σε μια D5200/D5300 να εχω και bracketing και καλυτερο AF, καλυτερη και περιστρεφομενη οθονη, WiFi, GPS, timelapse κλπ.

 

Γνωμη μου παντα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέφτομαι να παρω τη Nikon D5200 vr ii. Την βρίσκω στα 404 ειναι καλη η τιμη της; Και γενικά τι αρνητικά και τι θετικά εχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

D5200 υπερ:
14-bit RAW vs. 12 - καλυτερο αρχειο
39 point AFS (9 cross) vs. 11 (1 cross) - καλυτερο AF
Flip Screen vs. standard - επουσιωδες
Bracketing - πολυ χρησιμο αλλα πιο advanced λειτουργια
HDR Mode - βολικο καθημερινο mide

D3300 υπερ:
Επεξεργαστής EXPEED 4 vs. EXPEED 3 - καλυτερη επεξεργασια και αποτελεσμα
Υψυλότερο οριο native ISO 12800 vs 6400 - καλυτερη συμπεριφορα σε low light
Χωρίς AA filter vs. filter - περισσοτερη λεπτομερεια στην φωτο
Μικρότερο μεγεθος και βαρος


Απο Image quality (IQ) δεν θα δεις ουσιαστικη διαφορά (χωρις μαλιστα πολυ καλους φακούς πανω τους). Η D3300 με υψηλης ευκρινειας φακό θα σου δωσει λιγο πιο πολυ sharp στις φωτο σου (με τον κιτ δεν θα δεις καμια διαφορα) ειδικα σε JPG. Αλλα η D5200 εχει μεγαλυτερο Dynamic Range (DR) και θα σου δωσει καπως καλυτερα αποτελεσματα μετα απο επεξεργασια στις περισσοτερες δυσκολες περιπτωσεις. Σε υψηλά ISO η D3300 ειναι πολυ ελάχιστα καλυτερη λογω κυριως του καλυτερου επεξεργαστη.

Το AF της D5200 ειναι καλυτερο αλλα αυτο ισχυει εαν τραβας κινουμενα θεματα και οχι τοπια ή πορτρετα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...