asdfaster Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θα ήθελα να αξιολογηθεί και να στήσω το συγκεκριμένο PC αργά η γρήγορα που θα αναφέρω παρακάτω μιας που η AMD κυκλοφόρησε καινούργιους επεξεργαστές και ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το παλιό μου pc. Το pc που θα αναφέρω παρακάτω δεν είναι μονο για Games και Photoshop αλλα και γενικά για καθημερινή πολύωρη χρήση λογω δουλειας αλλα και για να το κρατήσω για μια πενταετία τουλάχιστον χωρίς να με ζορίσει με lags και μεγάλες θερμοκρασίες στο πέρασμα του χρόνου. Ισος να είναι λίγο νωρίς για να ξέρουμε με βεβαιότητα πως τα πάει ένα νέο σύστημα με Ryzen αλλα δεν πειράζει. Η γνώμη σας μετράει και θα με βοηθούσε. Πως σας φαίνεται το συγκεκριμένο σύστημα? χρειάζεται κάποια αλλαγή? η να προσθέσω κάτι άλλο? ευχάριστο πολύ. CPU: AMD RYZEN 5 1600 3.60GHZ 6-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX MOTHERBOARD: MSI B350 TOMAHAWKRAM RΑΜ HYPERX 2X/8GB: HX432C16PB3K2/8 XMP HYPERX PREDATOR 8GB (2X4GB) DDR4 3200MHZ DUAL CHANNEL KIT PSU: CORSAIR RMI SERIES RM750I - 750W 80 PLUS GOLD CERTIFIED FULLY MODULAR GRAPHIC CARD: VGA ASUS ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING 8GB GDDR5 COOLER: NOCTUA NH-D15 SE-AM4 CPU COOLER CASE: CORSAIR CARBIDE SERIES SPEC-ALPHA MID-TOWER GAMING BLACK SSD: SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5 MONITOR: LG 32MP58HQ-P 32 FULL HD Σύνολο: 1285 euro Επεξ/σία 3 Απριλίου 2017 από asdfaster 1
life is music Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Καλησπέρα θα ήθελα να αξιολογηθεί και να στήσω το συγκεκριμένο PC αργά η γρήγορα που θα αναφέρω παρακάτω μιας που η AMD κυκλοφόρησε καινούργιους επεξεργαστές και ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το παλιό μου pc. Το pc που θα αναφέρω παρακάτω δεν είναι μονο για Games και Photoshop αλλα και γενικά για καθημερινή πολύωρη χρήση λογω δουλειας αλλα και για να το κρατήσω για μια πενταετία τουλάχιστον χωρίς να με ζορίσει με lags και μεγάλες θερμοκρασίες στο πέρασμα του χρόνου. Ισος να είναι λίγο νωρίς για να ξέρουμε με βεβαιότητα πως τα πάει ένα νέο σύστημα με Ryzen αλλα δεν πειράζει. Η γνώμη σας μετράει και θα με βοηθούσε. Πως σας φαίνεται το συγκεκριμένο σύστημα? χρειάζεται κάποια αλλαγή? η να προσθέσω κάτι άλλο? ευχάριστο πολύ. CPU: AMD RYZEN 5 1600 3.60GHZ 6-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX MOTHERBOARD: MSI B350 TOMAHAWKRAM HYPERX RΑΜ 2X/8GB: HX432C16PB3K2/8 XMP HYPERX PREDATOR 8GB (2X4GB) DDR4 3200MHZ DUAL CHANNEL KIT PSU: CORSAIR RMI SERIES RM750I - 750W 80 PLUS GOLD CERTIFIED FULLY MODULAR GRAPHIC CARD: VGA ASUS ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING 8GB GDDR5 COOLER: NOCTUA NH-D15 SE-AM4 CPU COOLER CASE: CORSAIR CARBIDE SERIES SPEC-ALPHA MID-TOWER GAMING BLACK SSD: SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5 MONITOR: LG 32MP58HQ-P 32 FULL HD Σύνολο: 1285 euro καλυτερα θα σ ελεγα να περιμενεις να πεσουν και η τιμες γτ τωρα ειναι ακριβουτσικοι η zen !
asdfaster Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) καλυτερα θα σ ελεγα να περιμενεις να πεσουν και η τιμες γτ τωρα ειναι ακριβουτσικοι η zen ! Ναι εννοείτε θα περιμένω είναι νωρίς ακόμα. Ασε που περιμένω να βγει και το Note 8 τις sammy και μετά θα πράξω αναλόγως χαχαχα απλά θέλω να ξερω πως είναι σαν σύνολο το συγκεκριμένο pc που έστησα. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2017 από asdfaster
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Τις αλλαγες που θα εκανα ειναι μια αλλη μητρικη, ειτε asrock ειτε asus και θα επαιρνα 2χ8 ram . Φυσικα αν στο επιτρεπει το μπατζετ σου... 5
asdfaster Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Τις αλλαγες που θα εκανα ειναι μια αλλη μητρικη, ειτε asrock ειτε asus και θα επαιρνα 2χ8 ram . Φυσικα αν στο επιτρεπει το μπατζετ σου... Ναι ειναι οκ 2x8GB Ram στα 3200ΜΗΖ εχω αλλα έτσι όπως το έγραψα δεν ξεχωρίζετε καθαρά xaaxax Στην αρχή έλεγα να βάλω Asus όπως λες και εσύ. Και συγκεκριμένα αυτήν έλεγα να βάλω ASUS PRIME X370-PRO είναι 43 euro παρα πάνω από την MSI αλλα δεν πειράζει συνήθως η Asus το αξίζουν. Οσες είχα με είχαν βγάλει ασπροπρόσωπο και της εχω ακομα. Ευχαριστω. Θα προσθέσω Asus.
STORM1978 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Εγώ θα έβαζα αυτή πάλι (που θα μπει και στο δικό μου σύστημα σε λίγο καιρό βέβαια), αλλά όλα είναι θέμα απόψεων. Μου φαίνεται πάντως πως έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά πλέον εκεί στην Asrock. http://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/ 4
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Κι εγω καπως ετσι γι αυτο τις εβαλα με τετοια σειρα προτιμησης απλα δεν νιωθω οτι ειμαι σε θεση να προτεινω καποια στανταρ γιατι ακομα ειναι στα "σοφατισματα και στα στοκαρισματα" και δεν εχουμε πληρη εικονα υπεροχης... Καθε μερα υπαρχουν αλλαγες καταλαβες.... 2
STORM1978 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Από την ώρα που την είδα μου έκανε κλικ. Όπως και στην Extreme 9 που έχω τώρα που δεν με απογοήτευσε σε τίποτα μέχρι τώρα. Ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα πάντως για την Taichi, όλα λένε για μια πολύ στιβαρή, σταθερή και πλούσια μητρική. Και από ότι βλέπω στο Bios section δεν έχει και πολλά... http://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/#BIOS 1
Whitefanged Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Προφανώς και η Taichi είναι ένα εξαιρετικό m/b. Όποιος έχει το budget ας ορμήξει! Επειδή όμως από ότι φαίνεται τα 4.1 είναι το ταβάνι για 24/7, αν υπάρχει περιορισμός στο budget θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να επιλεγεί (X) επεξεργαστής και b350 m/b. Η μόνη ένσταση που μπορώ να σκεφτώ για την παραπάνω πρόταση είναι για multigpu setup. 5
life is music Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Προφανώς και η Taichi είναι ένα εξαιρετικό m/b. Όποιος έχει το budget ας ορμήξει! Επειδή όμως από ότι φαίνεται τα 4.1 είναι το ταβάνι για 24/7, αν υπάρχει περιορισμός στο budget θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να επιλεγεί (X) επεξεργαστής και b350 m/b. Η μόνη ένσταση που μπορώ να σκεφτώ για την παραπάνω πρόταση είναι για multigpu setup. παντως να πω την αμαρτια μ στο αμ3+ plus socket η μονοι ασροκ π αξιζε ηταν η 990 τωρα δν ξερω κατα ποσω η ασροκ θα παει καλα στο αμ4
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Το τροφοδοτικό που βάζεις είναι υπερβολικό. Ένα 500ρι είναι υπερ αρκετό. Τουλάχιστον ένα 40ρι θα γλιτώσεις από εκεί. 4
asdfaster Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Από την ώρα που την είδα μου έκανε κλικ. Όπως και στην Extreme 9 που έχω τώρα που δεν με απογοήτευσε σε τίποτα μέχρι τώρα. Ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα πάντως για την Taichi, όλα λένε για μια πολύ στιβαρή, σταθερή και πλούσια μητρική. Και από ότι βλέπω στο Bios section δεν έχει και πολλά... taichi.jpg http://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/#BIOS Ωραία φαίνεται και αυτή δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει δεν την έχουμε ακόμα ελλάδα από όσο ειδα με μια γρηγορη ματια. Για να δούμε φαντάζομαι έχουμε να δούμε αρκετές ακόμα μητρικές. Σίγουρα θα μου χρειαστεί και αυτή η γνώμη ως που να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τους Ryzen και με τι κάνουν stuck καλύτερα. Ευχάριστο. Το τροφοδοτικό που βάζεις είναι υπερβολικό. Ένα 500ρι είναι υπερ αρκετό. Τουλάχιστον ένα 40ρι θα γλιτώσεις από εκεί. Όχι μονο υπερβολικό αρκετά υπερβολικό θα έλεγα εννοείτε δεν θα μου χρειαστεί τόσο πολύ. Το έβαλα για τον λόγο ότι ξέρω πως είναι αρκετά αξιόπιστο και αθόρυβο. Και επειδή δεν έχω ιδέα πιο άλλο να έβαζα στην θέση του που να είναι αξιόπιστο και αθόρυβο. Αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο κάποια στιγμή θα το εκτιμούσα.
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δικιο εχει ο blue ειναι υπερβολικο απλα ειπα να μην σου αλλαξω ολο το μηχανημα αλλα ναι ισχυει... Ακομα και με αυτο νομιζω εισαι ανετος... http://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html Και με αυτο.. http://www.skroutz.gr/s/8391146/Be-Quiet-System-Power-B8-550W-80plus.html#specs 3
asdfaster Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δικιο εχει ο blue ειναι υπερβολικο απλα ειπα να μην σου αλλαξω ολο το μηχανημα αλλα ναι ισχυει... Ακομα και με αυτο νομιζω εισαι ανετος... http://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html Και με αυτο.. http://www.skroutz.gr/s/8391146/Be-Quiet-System-Power-B8-550W-80plus.html#specs Κανένα πρόβλημα γιαυτο πόσταρα επειδή είστε όλη εξαιρετικά άτομα με πολλές γνώσης και βοηθάτε παρα πολύ άτομα που δεν γνωρίζουν τόσο καλά όσο εγώ. Θα προτιμήσω το Be Quiet οι ψήκτρες πάντως μου έχουν αρέσει παρα πολύ άρα και αυτό πιστεύω θα είναι εξίσου παρα πολύ καλο. Σας ευχάριστο παρα πολύ ολους για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας. 1
Kostas.karras Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Εγώ θα έβαζα αυτή πάλι (που θα μπει και στο δικό μου σύστημα σε λίγο καιρό βέβαια), αλλά όλα είναι θέμα απόψεων. Μου φαίνεται πάντως πως έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά πλέον εκεί στην Asrock. Πολυ καλη επιλογη, εχει την αντιστοιχη στην 2011-3 και ειναι απο τις καλυτερες.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα