stelios_2809 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Λοιπόν είμαι σε αναζήτηση εδώ και λίγες μέρες. Έψαξα και το ενδεχόμενο να φέρω απέξω και θα το αποφύγω για τώρα. Πήγα σε μερικές μάντρες στην Αθήνα , ψιλοαπογοητεύτηκα κυρίως με την φάση ότι νεότερα μοντέλα είναι σε χειρότερη κατάσταση από το δικό μου που έδωσα. Το θεωρώ αδιανόητο βασικά αλλά σέβομαι τον κάθε οδηγό. Μετά από ένα σημαντικό στίψιμο των οικονομικών μου το μπάτζετ μου είναι +/- 12000 μετρητά και πιθανές δόσεις ανάλογα το αυτοκινητο. Όσο αφορά τις δόσεις μιλάμε για ένα μέγιστο ποσό 6000-7000 ευρώ με αποπληρωμή διετίας. Άρα σύνολο 18-19000. Αυτοκίνητα τώρα , σκέφτηκα να μην πάω σε κανένα καινούργιο αλλά σε μοντέλο με κριτήρια χρονολογία , ποιότητα και τιμής. Άρα προφανώς δεν είναι ανάγκη να ξοδέψω το μέγιστό μου. Οι επιλογές μου είναι Peugeot 208 , 100hp μοντέλο 2016 στα 13-14000 , ελαφρώς μεταχ Peugeot 308 , 120hp μοντέλο 2015/2016 κοντά στα 15000 Golf Tdi , 105 η 110 μοντέλο 2014+ κοντά στα 15000-16000 (το έχω δοκιμάσει) Audi A1 , 105 ή 116 μοντέλο 2013-2015 κοντά στα 16000-17000 Audi A3 , 110 μοντέλο 2013+ 18000+ (το έχω δοκιμάσει) Θα κάνω test drive το 308 και το Α1 τις επόμενες μέρες. Αν έχετε εικόνα η κάποια συμβουλή πείτε μου. Θεωρώ τα 208 308 πιο έξυπνα/νεανικά αλλά με χαμηλότερης ποιότητας κατασκευή Το Golf , A3 ποιοτικά και σαν επιλογή 6-7 χρονών και το Α1 σαν προτίμηση βάση εμφάνισης και μόνο (γούστο) Είμαι 33 αν λέει κάτι αυτό , χωρίς οικογένεια.
margaritagr Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δε θα κοίταγα το α1 λόγω μεγέθους. Δεδομένου οτι είχες πόλο και ήσουν ευχαριστημένος, θα πήγαινα στο golf με τον γνωστό tdi που φοράνε ολα τα ταξί της Αττικής κι έχει βγει αξιόπιστος. Όποτε θα έχεις ίδια ποιότητα υλικών, καλές επιδοσεις, οικονομία, και μεγαλύτερους χώρους + καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Το α3 θεωρώ πως δεν αξίζει τη χρηματική διαφορά, καλύτερα να σου μείνει κατι My two cents
YourTrueLegend Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 IMHO κακη επιλογη με αυτο το μπατζετ να πας σε μεταχειρισμενο. Εχεις ας πουμε στις επιλογες σου μεταχειρισμενο 4ετιας με 110 αλογα, εκτος εγγυησης, προς 18.000 ευρω. Με αυτα τα λεφτα, παιρνεις ολοκαινουργιο αμαξι με τις ζελατινες, με βαρβατη εγγυηση, πιο γρηγορο και με εξτρα. Της ιδια κατηγοριας. Ενα παραδειγμα ειναι το focus 1.0T 125hp , 8ετης εγγυηση κλπ , αλλα εχει κι αλλα μοντελα μεσα σε αυτο το μπατζετ που ειναι σαφως καλυτερες επιλογες απο μεταχειρισμενο Α3 και γενικα μεταχειρισμενο.. 1
BritGreek Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δε θα κοίταγα το α1 λόγω μεγέθους. Δεδομένου οτι είχες πόλο και ήσουν ευχαριστημένος, θα πήγαινα στο golf με τον γνωστό tdi που φοράνε ολα τα ταξί της Αττικής κι έχει βγει αξιόπιστος. Όποτε θα έχεις ίδια ποιότητα υλικών, καλές επιδοσεις, οικονομία, και μεγαλύτερους χώρους + καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Το α3 θεωρώ πως δεν αξίζει τη χρηματική διαφορά, καλύτερα να σου μείνει κατι My two cents Καμία σχέση δεν έχει η ποιότητα του πολύ καλού Golf με το εξαιρετικό Α3. Έχουμε και τα δύο, από δύο αυτοκίνητα. Το Α3 είναι σημαντικά ανώτερο κατά τη γνώμη μου, σαν αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρημάτων που μπορεί να διαθέσει κανείς. Για μένα, μόνο καινούργιο, με εγγύηση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Από Ελλάδα. Από θέμα αξιοπιστίας, εγώ που κάνω περίπου 60.000km το χρόνο και έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα λόγω δουλειάς, θα κοίταζα σε Hyundai. Έχω με leasing αντικατάστασης το νέο i30 με τους 136 ίππους, αυτόματο, και το βρίσκω εκπληκτικό σε όλα. Πριν διαλέξεις, ζήτησε αναλυτικά το κόστος του κάθε service και γράψου και στα αντίστοιχα forum της κάθε μάρκας για να διαβάσεις για προβλήματα. Και κάτι τελευταίο: οι ταξιτζήδες δεν πληρώνουν τα ίδια για να επισκευάζουν βλάβες σε σχέση με έναν ιδιώτη. Πολλοί, επίσης κάνουν πατέντες, και επισκευάζουν ακόμα και τις αντλίες πετρελαίου, που είναι ακριβή ζημιά. Κάποιοι τις στέλνουν Θεσσαλονίκη σε κάποιον που θεωρείται κορυφή, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. 1
stelios_2809 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Ερώτηση για την εγγύηση , όταν μεταχειρισμένο είναι μέσα στην εγγύηση βάση πρώτης άδειας , τι πρόβλημα έχω? Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις σε κόστος είμαι σημαντικά κάτω.Παράδειγμα: Peugeot 208 καινούργιο full extra 17000 , το αντίστοιχο μεταχειρισμένο έτους 14000 - Εγγύηση 5 χρόνια (άρα υπόλοιπο 4) Audi A3 καινούργιο 25000 (min) , το αντίστοιχο μοντέλο 2014 20.000 - Εγγύηση 5 χρόνια (άρα υπόλοιπο 2) Πάντως η διάθεσή μου λέει Α1 , η λογική κάτι μεταξύ A3 , Golf , 308 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Ερώτηση για την εγγύηση , όταν μεταχειρισμένο είναι μέσα στην εγγύηση βάση πρώτης άδειας , τι πρόβλημα έχω? Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις σε κόστος είμαι σημαντικά κάτω. Παράδειγμα: Peugeot 208 καινούργιο full extra 17000 , το αντίστοιχο μεταχειρισμένο έτους 14000 - Εγγύηση 5 χρόνια (άρα υπόλοιπο 4) Audi A3 καινούργιο 25000 (min) , το αντίστοιχο μοντέλο 2014 20.000 - Εγγύηση 5 χρόνια (άρα υπόλοιπο 2) Πάντως η διάθεσή μου λέει Α1 , η λογική κάτι μεταξύ A3 , Golf , 308 Το θεμα της εγγυησης θελει λιγο προσοχη στα ψιλα γραμματα αν την δινει η αντιπροσωπεια ή ο εισαγωγεας . Εχω το Honda CRV του 2008 και τοτε ο Σαρακακης εκτος την 3ετη εγγυση εδινε αλλα 7 χρονια (τα κλεινω και τα 10 τον Αυγουστο) για τα βασικα μερη του αυτοκινητου αλλα σαν bonus καλου πελατου μονο στον πρωτο αγοραστη .Αν το ειχα πουλησει στα 3+ χροναι αυτος που θα το αγοραζε δεν θα ειχε εγγυηση . 1
jason97 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 τα tdi δεν έχουν θέματα με το σκάνδαλο με τους πετρελαίοκινητηρες τη θέματα μπορεί να βγάλουν?
BritGreek Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Όντως σε ορισμένες αντιπροσωπείες η εγγύηση δεν μεταβιβάζεται, ειδικά αν παρέχεται από την εδώ αντιπροσωπεία. τα tdi δεν έχουν θέματα με το σκάνδαλο με τους πετρελαίοκινητηρεςτη θέματα μπορεί να βγάλουν? Παίζει μεγάλο ρόλο η αντιπροσωπεία και η πραγματική ποιότητα παροχής υπηρεσιών της. Για μένα είναι απόλυτος παράγοντας επιλογής αυτό. Πχ στα skoda, δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των ταξιτζήδων στην Αττική πηγαίνει κυρίως σε ένα συνεργείο. Δεν είναι μόνο θέμα χρεώσεων. Όσο για τα VW, υπάρχει αντιπροσωπεία στην οποία εγώ αρνούμαι να περάσω έστω κι απ' έξω, μετά από όλα αυτά που έχω περάσει.
margaritagr Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 @brit αναλογως την εκδοση εχω δει α3 που δεν ειχαν ορατη διαφορα απο golf αλλα ετσι κι αλλιως το θεμα μου δεν ηταν να υποβιβασω το α3 το οποιο και μου αρεσει ιδιαιτερως. Τη στιγμη που ειχε vw και ηταν ευχαριστημενος απο την ποιοτητα, ισως ειναι πιο "σοφη" κινηση να μεινει σε vw και να κρατησει να επιπλεον χρηματα. 1
jason97 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Καμία σχέση δεν έχει η ποιότητα του πολύ καλού Golf με το εξαιρετικό Α3. Έχουμε και τα δύο, από δύο αυτοκίνητα. Το Α3 είναι σημαντικά ανώτερο κατά τη γνώμη μου, σαν αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρημάτων που μπορεί να διαθέσει κανείς. Για μένα, μόνο καινούργιο, με εγγύηση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Από Ελλάδα. Από θέμα αξιοπιστίας, εγώ που κάνω περίπου 60.000km το χρόνο και έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα λόγω δουλειάς, θα κοίταζα σε Hyundai. Έχω με leasing αντικατάστασης το νέο i30 με τους 136 ίππους, αυτόματο, και το βρίσκω εκπληκτικό σε όλα. Πριν διαλέξεις, ζήτησε αναλυτικά το κόστος του κάθε service και γράψου και στα αντίστοιχα forum της κάθε μάρκας για να διαβάσεις για προβλήματα. Και κάτι τελευταίο: οι ταξιτζήδες δεν πληρώνουν τα ίδια για να επισκευάζουν βλάβες σε σχέση με έναν ιδιώτη. Πολλοί, επίσης κάνουν πατέντες, και επισκευάζουν ακόμα και τις αντλίες πετρελαίου, που είναι ακριβή ζημιά. Κάποιοι τις στέλνουν Θεσσαλονίκη σε κάποιον που θεωρείται κορυφή, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. και πως το ξέρεις ότι δεν πληρώνουν τα ίδια λεφτά? Γιατί είναι τόσο ακριβές οι αντλίες στα πετρέλαια? @brit αναλογως την εκδοση εχω δει α3 που δεν ειχαν ορατη διαφορα απο golf αλλα ετσι κι αλλιως το θεμα μου δεν ηταν να υποβιβασω το α3 το οποιο και μου αρεσει ιδιαιτερως. Τη στιγμη που ειχε vw και ηταν ευχαριστημενος απο την ποιοτητα, ισως ειναι πιο "σοφη" κινηση να μεινει σε vw και να κρατησει να επιπλεον χρηματα. εκδόσεις εννοείς quatro και sportback?
NT1G Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Γιατί είναι τόσο ακριβές οι αντλίες στα πετρέλαια? Γιατί είναι δύσκολο να κατασκευαστούν.
NT1G Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 γιατί στα βενζίνοκινητα δεν είναι δύσκολη Γιατί εκεί είναι εύκολη.
jason97 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 οι επισκευή πόσο κοστίζει? μεταξύ σε polo και golf τη θα επιλέγατε?
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 οι επισκευή πόσο κοστίζει? μεταξύ σε polo και golf τη θα επιλέγατε? Eιναι αμαξια αλλης κατηγοριας, το ερωτημα σου δεν στεκει. Τo golf ειναι ενα μεγαλυτερο polo με μερικα extras παραπανω. Προσωπικα παντως, δε θα διαλεγα κανενα απο τα δυο, υπαρχουν καλυτερες επιλογες και στις 2 κατηγοριες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα