zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Προχωράω στην περιγραφή του προβλήματος: Όπως γράφει και ο τίτλος έχω VDSL OTE στα 30Mbps και μόντεμ ρούτερ Speedport W 724V (και έχω δοκιμάσει και το TP-Link N600 με το πρόβλημα να παραμένει). Πριν από κανενα μήνα περίπου έτυχε να παρατηρήσω οτι η γραμμή μου έχανε το συγχρονισμό τυχαία μέσα στη μέρα για περίπου 30 λεπτά - 1 ώρα και μετά επανερχόταν. Το παρατήρησα 2-3 φορές και κάλεσα το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ. Ο τεχνικός ήρθε, μέτρησε τη γραμμή στην είσοδο της πολυκατοικίας, τη βρήκε εντάξει και μου είπε να παρατηρήσω πως παει και να τους ξανακαλέσω. Παράλληλα μου ειπε ότι με έχουν σε profile 26 (και όντως εκει συγχρόνιζα) ενώ η γραμμή μου μπορεί να σηκώσει άνετα profile 30 (η μέτρηση στην είσοδο της πολυκατοικίας έδειξε 36Mbps). Ετσι μου άλλαξε το profile από 26 σε 30. Αυτό που παρατηρώ εκ τοτε είναι ότι ενώ οι αποσυνχρονισμοί σταμάτησαν άμεσα, η ταχύτητα συγχρονισμού πέφτει πολλές φορές στα 16-17Mbps. Αυτό συμβαίνει τυχαία κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάνοντας restart το ρουτερ αλλωτε επανερχεται στα 30 και αλλοτε παραμενει στα 16-17. Επειδη προσπαθω να πετυχω καποιο μοτιβο στο τι συμβαινει και ποτε εχω παρατηρησει ότι μπορεί να περάσουν και 2-3 μέρες που ειμαι σταθερα συγχρονισμένος στα 30. Επισης παρατήρησα ότι σχεδόν πάντα τις βραδινές ώρες ο συγχρονισμός επανέρχεται στα 30mbps. Κοινως το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας εμφανιζεται ως επι το πλείστον κατα τη διαρκεια της ημερας. Εννοείται ότι έχω δοκιμάσει να αποσυνδέσω τα πάντα (3 τηλεφωνικές συσκευές) από το σπίτι και να συνδέσω το ρούτερ κατευθείαν πάνω στην κεντρική γραμμή με τα ίδια δυστυχώς αποτελέσματα. Αυτα τα αναφέρω σε περιπτωση που παιζουν ρολο στο να καταλαβει καποιος φίλος τι μπορει να συμβαινει. Σε επικοινωνια μου και παλι με το τεχνικο τμημα του ΟΤΕ, ηρθε ο τεχνικός και μάλιστα μετρησε τη γραμμη μου στην κεντρικη πρίζα και μου τόνισε οτι η γραμμή έχει αρκετά λάθη και οτι φταίει η εσωτερική καλωδιώση μιας και ακριβώς έξω από την από την πόρτα του διαμερίσματος αλλά και στην είσοδο της πολυκατοικίας η γραμμή είναι κομπλέ. Εδώ να ενημερώσω ότι πριν 3-4 χρόνια λόγω προβλημάτων χαμηλης ταχυτητας adsl τα οποια και λύθηκαν) ειχα τραβήξει καινούριο καλώδιο (εξωτερικό) ακριβώς έξω από την πορτα του διαμερισματος εώς την κεντρική πρίζα και από εκει επίσης καινούριο καλώδιο (εξωτερικό) εώς το ρουτερ που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο. Ως εκ τούτου μου φάνηκε λίγο περίεργο που μου είπε και πάλι ότι φταίει η εσωτερική καλωδιωση του διαμερισματος. Παραθέτω 4 screenshots παρακατω με τα στοιχεια της γραμμης μου, 2 όταν συγχρονίζει στα 30 και 2 όταν συγχρονίζει στα 16-17. Ανεβάζω 2 για κάθε περίπτωση γιατι παρατηρώ μεγαλη διαφορά στα CRC και FEC errors (αν παιζει καποιο ρολο) Επίσης παρατηρώ υψηλο margin σε καθε περίπτωση. Να σημειώσω ότι δεν έχω μεγάλη "εξειδίκευση στο άθλημα"! Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτη μπας και καταφέρουμε να βρούμε τι φταίει! Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από zaccki
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Τι καλώδιο εχεις περάσει; Απλό καλώδιο UTP
NikosKallithea Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κάτι άλλο είναι τοτε, το εχεις πουθενά μουφαρει μήπως
heros Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 το μονο που φαινεται να αλλάζει ειναι το snr που οταν παρουσιάζεται το πρόβλημα ανεβάινει απο 7 σε 17db.... εαν υπηρχε μονιμο πρόβλημα καλωδίωσης το πρόβλημα θα ήταν ορατό συνέχεια και όχι τυχαία.. Κάποιος άλλος λοιπόν παράγοντας παίζει, κάποια γειτονική γραμμή που όταν δουλεύει (καλεί το τηλέφωνο..) σου βάζει θόρυβο, καποια γραμμή isdn που υπάρχει στην πολυκατοικία...
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κάτι άλλο είναι τοτε, το εχεις πουθενά μουφαρει μήπως Το κεντρικο καλωδιο από την εισοδο της πολυκατοικιας ερχεται εξω απο την πορτα του διαμερισματος σε ενα μπουατ. Απο αυτο το μπουατ τραβηξα καλωδιο εως το κεντρικο μπουατ του διαμερισματος. Απο εκει συνεδεσα το καλωδιο που τραβηξα ηδη πανω στην κεντρικη γραμμη του τηλεφωνου (δηλαδη η εσωτερικη καλωδιοση από το κεντρικο μπουατ ως το κεντρικο phone socket παραμενει η παλια) αλλα από το κεντρικο μπουατ συνεχισα το καλωδιο που τραβηξα από εξω εως το 2ο δωματιο που ειναι το router. Δηλαδη η γραμμη μπουατ εξωπορτας - ρουτερ ειναι καινουρια και εξωτερικη. το μονο που φαινεται να αλλάζει ειναι το snr που οταν παρουσιάζεται το πρόβλημα ανεβάινει απο 7 σε 17db.... εαν υπηρχε μονιμο πρόβλημα καλωδίωσης το πρόβλημα θα ήταν ορατό συνέχεια και όχι τυχαία.. Κάποιος άλλος λοιπόν παράγοντας παίζει, κάποια γειτονική γραμμή που όταν δουλεύει (καλεί το τηλέφωνο..) σου βάζει θόρυβο, καποια γραμμή isdn που υπάρχει στην πολυκατοικία... Εκει παει και το δικο μου μυαλο με τα λιγα που ξερω. Οτι αν υπηρχε προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση θα ηταν μονιμο. Αυτον τον "αλλο παραγοντα" που αναφερεις πως θα μπορουσαμε ενδεχομενως να τον απομονωσουμε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κι ο τεχνικός έχει ελέγξει στο μπουάτ που λές και κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και πιάνει τα 36 που ανέφερες?
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κι ο τεχνικός έχει ελέγξει στο μπουάτ που λές και κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και πιάνει τα 36 που ανέφερες? Ακριβως. Και μαλιστα μετρησε κ μεσα στην κεντρικη γραμμη αλλα και στη γραμμη που τραβηξα για το ρουτερ. Οταν κλειδωνει στα 30 και μεσα στο σπιτι πιανει τα 36 και χωρις λαθη. Οταν ομως πεφτει η ταχυτητα εκει εμφανιζονται και τα λαθη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ή random?
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ή random? Συγκεκριμενες οχι δεν το εχω εντοπισει καθως ειναι και αδυνατον να το παρακολουθω ολη τη μερα. Συνηθως γινεται τις πρωινες ωρες αν μπορω να το πω με μια επιφυλαξη και οπως εγραψα και στο αρχικο μηνυμα συνηθως το βραδυ (απο τετοια ωρα και μετα ας πουμε) δεν εχει προβλημα. Σημερα ας πουμε που ημουν σπιτι σχεδον ολη τη μερα ημουν σταθερα στα 30. Απλα οταν παει στα 16-17 πρεπει να κανω restart το ρουτερ για να συγχρονισει στα 30. Και αυτο φυσικα δε συμβαινει παντα. Δλδ μπορει ενα πρωινο να εχει παει μονο του στα 16-17 και ενω το κανω restart το προβλημα παραμενει. Τηλεφωνις εχεις ευρυζωνικη η κλασικη tdm ; Κλασσικη.
bill2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Εχεις δοκιμασει μονο του το ρουτερ στη κέντρικη πριζα
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Εχεις δοκιμασει μονο του το ρουτερ στη κέντρικη πριζα Βεβαιως. Και μαλιστα το δοκιμασα κατα τη διαρκεια χαμηλης ταχυτητας χωρις κανενα αποτελεσμα.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μάλιστα, αρα είναι το καλώδιο φιλέ μου, πρέπει να περάσεις νεο μέχρι κάτω στο κουτί του οτε
zaccki Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μάλιστα, αρα είναι το καλώδιο φιλέ μου, πρέπει να περάσεις νεο μέχρι κάτω στο κουτί του οτε Οταν λες κουτι του οτε εννοεις τον κατανεμητη στην εισοδο της πολυκατοικιας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα