periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Παιδια επειδη ειμαι ασχετος ,θελω μια αναβαθμιση υπολογιστη αλλα με νοιαζει μονο το editing στο premiere.τι προτεινετε λοιπον μεταξυ των 2 ? i core 7 4820k vs i core 5 6500 , η καθε αλλη προταση δεκτη ,το budget μου ειναι σχετικα περιορισμενο μεχρι 350 ευρω μονο επεξεργαστη και μητρικη χρειαζομαι.εχω ενα παλιο i5 660 3.3 ghz.θα δω διαφορα εστω με εναν i5 6500 h 6600 ?(οχι οτι δε κανω τη δουλεια μου και με αυτον που εχω εστω με καποια κολληματα καποιες φορες οταν φορτωνω εφε) η τζαμπα τα λεφτα?
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Αν σκέφτεσαι για 4820Κ λες για Χ79 πλατφόρμα. Αν μπορείς Χ79 δες και κάποιον ΧΕΟΝ 8πύρηνο με ~80 ευρώ. Είναι πολύ καλύτερος για την δουλειά σου. 1
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Περίμενε τους Ryzen 5. Αν είναι να πας σε Skylake και πάνω υπολόγιζε και καινούρια ram στο budget, κάτι που θα με έκανε να ξανασκεφτώ το όλο θέμα. Αλλιώς κοίταξε και στα μεταχειρισμένα για κανένα σετ προς Ivy/Haswell μεριά.
periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Περίμενε τους Ryzen 5. ναι εχω ακουσει γιαυτους ,αλλα βλεπω αργουνε λιγο ακομη? Αν σκέφτεσαι για 4820Κ λες για Χ79 πλατφόρμα. Αν μπορείς Χ79 δες και κάποιον ΧΕΟΝ 8πύρηνο με ~80 ευρώ. Είναι πολύ καλύτερος για την δουλειά σου. Αν σκέφτεσαι για 4820Κ λες για Χ79 πλατφόρμα. Αν μπορείς Χ79 δες και κάποιον ΧΕΟΝ 8πύρηνο με ~80 ευρώ. Είναι πολύ καλύτερος για την δουλειά σ τον 4820κ τον ειδα σε αγγελια μεταχειρισμενων σημερα ,πλατφορμα συγχωρα με αλλα δε ξερω τι ειναι!) παρεπιπτοντως και αλλος μου ειπε για xeon ,χρειαζεται ομως να αλαξω και καρτα γραφικων (εχω geforce gtx 750 ti) και μνημες η μονο μητρικη με τον xeon και πιστευεις οτι ειναι πιο καλοι ειδικα για επεξεργασια και rendering?
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 11 Απριλίου. Βέβαια, όπως με κάθε νέα τεχνολογία μέχρι να λυθούν όλα τα ψιλοσκαλώματα θα πάει καλοκαίρι, όπως με τους Ryzen7 που τώρα, μετά από κάνα μήνα αρχίζει να βγαίνει άκρη. Από την άλλη, αν (και εσύ όπως και εγώ) την έχεις παλέψει τόσο καιρό με αυτό το πισί, τότε το να περιμένεις λίγες βδομάδες να στρώσουν τα πράματα και οι τιμές μόνο κέρδος είναι. Αν δούμε εδώ τον εξαπύρηνο στα ~250€ νομίζω θα είναι ότι πρέπει για σένα. Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming performance δεν θα χρειαστεί να πάρεις και πανάκριβες DDR4.
life is music Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 ναι εχω ακουσει γιαυτους ,αλλα βλεπω αργουνε λιγο ακομη? τον 4820κ τον ειδα σε αγγελια μεταχειρισμενων σημερα ,πλατφορμα συγχωρα με αλλα δε ξερω τι ειναι!) παρεπιπτοντως και αλλος μου ειπε για xeon ,χρειαζεται ομως να αλαξω και καρτα γραφικων (εχω geforce gtx 750 ti) και μνημες η μονο μητρικη με τον xeon και πιστευεις οτι ειναι πιο καλοι ειδικα για επεξεργασια και rendering? γτ δεν κοιτας γ κανεναν φθηνω i5 2500k και μια φθηνη μητρικη γ το σοκετ 1155 και να κανεις την δουλεια σ δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτω αυτο αλλα ασ πει και ο φιλος sheo
periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 11 Απριλίου. Βέβαια, όπως με κάθε νέα τεχνολογία μέχρι να λυθούν όλα τα ψιλοσκαλώματα θα πάει καλοκαίρι, όπως με τους Ryzen7 που τώρα, μετά από κάνα μήνα αρχίζει να βγαίνει άκρη. Από την άλλη, αν (και εσύ όπως και εγώ) την έχεις παλέψει τόσο καιρό με αυτό το πισί, τότε το να περιμένεις λίγες βδομάδες να στρώσουν τα πράματα και οι τιμές μόνο κέρδος είναι. Αν δούμε εδώ τον εξαπύρηνο στα ~250€ νομίζω θα είναι ότι πρέπει για σένα. Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming performance δεν θα χρειαστεί να πάρεις και πανάκριβες DDναι Ναι εχεις δικιο σαυτο σιγουρα ,αν ειναι οντως τετοιες τιμες αξιζει η αναμονη ,ιδωμεν και σε ευχαριστω για την απαντηση
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 ναι εχω ακουσει γιαυτους ,αλλα βλεπω αργουνε λιγο ακομη? τον 4820κ τον ειδα σε αγγελια μεταχειρισμενων σημερα ,πλατφορμα συγχωρα με αλλα δε ξερω τι ειναι!) παρεπιπτοντως και αλλος μου ειπε για xeon ,χρειαζεται ομως να αλαξω και καρτα γραφικων (εχω geforce gtx 750 ti) και μνημες η μονο μητρικη με τον xeon και πιστευεις οτι ειναι πιο καλοι ειδικα για επεξεργασια και rendering? Καμία σχέση δεν έχει η gpu. Οι Χ79 είναι ακριβές σαν μητρικές.
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 γτ δεν κοιτας γ κανεναν φθηνω i5 2500k και μια φθηνη μητρικη γ το σοκετ 1155 και να κανεις την δουλεια σ δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτω αυτο αλλα ασ πει και ο φιλος sheo Γιατί το να δώσει λεφτά για να πάρει κάτι που αντί για 7 χρονών είναι 6 είναι χαζό. 3
periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 γτ δεν κοιτας γ κανεναν φθηνω i5 2500k και μια φθηνη μητρικη γ το σοκετ 1155 και να κανεις την δουλεια σ δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτω αυτο αλλα ασ πει και ο φιλος sheo μαζεψα πλεον μ 2 προτασεις κατι μεταξυ ryzen ,xeon, και θα λαβω υποψι και τη δικη σου αλλα εχω δει kai καλα σχολια και για τον i5 6500
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 μαζεψα πλεον μ 2 προτασεις κατι μεταξυ ryzen ,xeon, και θα λαβω υποψι και τη δικη σου αλλα εχω δει kai καλα σχολια και για τον i5 6500 Ξέχνα i5 για αυτήν την δουλειά, αν μπροείς να δώσεις κάτι παραπάνω να πας σε Ryzen 1700 ή 1600. Αξίζουν για την δουλειά σου. 5
periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ξέχνα i5 για αυτήν την δουλειά, αν μπροείς να δώσεις κάτι παραπάνω να πας σε Ryzen 1700 ή 1600. Αξίζουν για την δουλεια σου υποθετω πως ναι ,πολλοι μιλουνε γιαυτους ,ισως οντως να κατσω με αυτον που εχω προς το παρον ,απλα απορια μου ηταν αν ο 6500 η ενας ι7 7700 θα ηταν πιο γρηγορος αλλα μαλλον πρεπει να περιμενω να βγουνε οι αλλοι και να δουμε τα πρωτα σχολια
Sheogorath Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Έχουν ήδη βγει οι 1700. Για τον 1600 θα κάνει ~220 και είναι 6/12.
periklis41 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Έχουν ήδη βγει οι 1700. Για τον 1600 θα κάνει ~220 και είναι 6/12. οκ ευχαριστω δε το ηξερα θα δω στο σκρουτζ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα