Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δικαιωσε αποζημιωση για ολα,κρανος κινητα μηχανακι τραυματισμο και χρηματα που δεν θα παρεις επειδη δεν μπορεις να εργαστεις με η χωρις διπλωμα.Η τροχαια μπορει να σου κανει μυνηση επειδη δεν εχεις διπλωμα,κυνηγησετο

Εμενα [ειχα βεβαια διπλωμα αλλα δεν εχει σημασια],βγηκε μια απο στοπ,μου εκανε φιλικη και εγινε ακριβως αυτο που ειπες.Δεν επεσα πανω της αλλα για να την αποφυγω μπας και γλιτωσω εσκασα σε ενα παρκαρισμενο.Η ασφαλιστικη της μου ειπε το αμαξι της δεν εχει υλικη ζημια οποτε δεν σε καλυπτουμε και τους ειπα δηλαδη επρεπε να σκασω με την μαπα στο παμπριζ της για να μου δωσετε,καλα τους λεω και τους το εκλεισα.Εδωσα 200 ευρω σε ενα δικηγορο και μεσα σε 1 εβδομαδα τα μαμου που μου ελεγαν εγιναν επιταγη  7000 ευρω και μου ειπε αν θελω να τους παω δικαστικα να παρω παραπανω αλλα θα καθυστερουσε [η μηχανη κοστιζε μτχ 3500 χιλλιαδες]

Φιλος χωρις διπλαμα εσκασε πανω σε βανακι που περασε απο στοπ [και ο φιλος δεν ειχε διπλωμα].8000 πηρε

Στην περίπτωση του φίλου δεν υπάρχει περίπτωση Ασφαλιστική εταιρία να πληρώσει άτομο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο κόσμος τούμπα να γυρίσει φράγκο δεν θα πάρει και επειδή η Ασφαλιστική θα ενημερωθεί για το ότι δεν έχει δίπλωμα θα τον κυνηγήσει ΚΑΙ αυτή.

• Like 2
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε ts, περαστικά και να το δεις σαν αφορμή να οδηγείς πιο συνετα.

Απο εκεί και πέρα.

Μια απορία που δε βλέπω να ξεκαθαρίζει. Υπάρχει μαρτυρία οτι ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το στοπ; Εχουμε βασιστεί στα λεγόμενα του ts. Γιατί αν έλεγξε και βγήκε προσεκτικά και εμφανίστηκε ένα μηχανάκι βολίδα, ο δικαστής δεν θα του εκδικάσει ουτε για παραβίαση στοπ. Αντίθετα αν υπάρχει μάρτυρας που να λεει οτι πήγαινες βολίδα, αυτός θα ειναι ακομα πιο σημαντικό για την αθώωση του. Οταν βγαίνω απο το στοπ, ακομα και να κατέβω να δω, κοιτώ σε κοντίνή απόσταση οχι αν έρχεται αμαξι απο τον ορίζοντα.

(από εδώ και κάτω αφορά συζήτηση στην περιπτωση που ο οδηγός ΔΕΝ παραβίασε το στοπ ή το παραβίασε και δεν εχει ηθικους φραγμους)

Αν λοιπόν ΔΕΝ εχει γίνει καταγραφή-μαρτυρία παραβιαση στοπ, ρισκάρεις να πάρεις λίγα, αλλά μπορεί να χάσεις πολύ περισσότερα. Καταρχήν οι ασφαλιστικές δεν θα στάξουν τίποτα καθε μια για τους δικους της λόγους, άρα πάτε δικάστικά μεταξύ σας. Αν μου έκανες μήνυση ετσι για το γαμώτο, θα σου έκανα και εγω, ετσι για το γαμώτο και μάλιστα εναντίον σου και εναντίον του αφεντικου σου. Θα το τέντωνα μεχρι αηδίας. Εσενα για ψυχική οδύνη, ταλαιπωρία, διασυρμό και οτι αλλο μου κατεβαινε και στο αφεντικό σου για τους ίδιους λόγους που σε άφηνε έβαζε να οδηγείς ανασφάλιστο όχημα χωρις δίπλωμα.

Εδω το αφεντικό σου, είτε θα φάει το πρόστιμο για την παραχώρηση αυτοκινήτου οχήματος  ΣΥΝ οτι σε εχει ανασφαλιστο (εννοείται θα το έψαχνα) ή θα αναγκαζόταν να πει οτι το πήρες χωρίς την αδεια του και να κατηγορηθείς και για υπεξαίρεση (βλέπεις πως αρχίζουν τα μπερδέματα; )

Τα της τροχαίας και τις δικογραφίες εναντίον όλων σας, δεν τα εξετάζω γιατί θα γίνουν ετσι κι αλλιώς (εσυ χωρίς δίπλωμα και με υπερβολική ταχύτητα, αφεντικό σου παραχωρηση οχηματος, οδηγός για stop, κλπ)

Δυο σχολια ακομα. Το οτι περιμενεις να δωσεις εξετάσεις ΔΕΝ ισοδυναμεί οτι εχεις δίπλωμα. Ακομα και απεργία να κάνανε, να μην είχαν χαρτί, οτιδήποτε, απο τη στιγμή που ΔΕΝ εχεις ΠΕΡΑΣΕΙ τις εξετάσεις, δεν εχεις δίπλωμα, αρα δεν επρεπε να εισαι στο δρόμο. Ο νόμος δεν προβλέπει "ολίγον οδηγός μηχανής" (οπως λεμε ολίγον εγγυος). Το οτι εχεις διπλωμα αυτοκινητου πάλι δε λεει τιποτα. Απο τι στιγμή που δεν εχεις διπλωμα ειναι κίνδυνος για σένα και για τους άλλους. Είναι σαν να λέμε οτι ο τελειόφοιτος γιατρός ή ο τελειόφοιτος πολιτικός μηχανικός μπορεί να ασκήσει ιατρική ή να χτίζει πολυκατοικίες, επειδή ειναι στο παρα τσακ. Οχι, εινα επικίνδυνος. Καταλαβαίνω τις βιοποριστικές σου αναγκες, αλλά μην πεις τετοια στο (πιθανό) δικαστήριο, γιατί θα σου γυρίσουν μπουμερανγκ. Θα ειναι σαν να λες στο δικαστή, έκανα αδικήμαΤΑ εν γνώση μου, οχι απο αφέλεια. 

Το παρακάτω δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο

Το έχω πάθει... Του πήρα 2000 ευρώ και πλήρωσα πρόστιμο στην τροχαία 2500,δεν είχα κράνος ούτε δίπλωμα...
Το ατύχημα έγινε με δραχμές και μετά από 12 χρόνια που βγήκε η απόφαση έγινε αυτό..
Εγώ σημάδι μεγάλο στο καλάμι και 3 εκατοστά στο πρόσωπο( έφυγε κομμάτι).
Οπότε ότι και να κάνεις θα σου κάνει κ αυτός μήνυση και η τροχαία.

Την θεωρώ χαμένη την υπόθεση σου...
Εγώ ήμουν τότε 17...
Έφαγε τόσο ξύλο από τον πατέρα μου που ακόμα το θυμάται, αυτό αρκεί. Από θαύμα ζω..
Γαμω τα stop και τους βλακες που δεν ξέρουν να οδηγούν.

Τον πατέρα σου τον εσκισε κανενας που σε άφηνε να οδηγείς χωρίς κράνος και δίπλωμα; Αυτός ήταν ο ηθικός υπαίτιος που εσύ παραλίγο να σκοτωθείς, οχι το στοπ. Αν εσύ έπεφτες σε καμία κολόνα και κοιτούσες τα ραδίκια αναποδα, θα έδερνε την κολόνα; Βρίζεις τους άλλους που δεν ξέρουν να οδηγουν αλλά ουτε εσύ ήξερες γιατί δεν ειχες δίπλωμα. 

Αν ήμουν στη θέση του οδηγού και έφταιγα θα στεναχωριώμουν παρα πολύ και θα έκανα οτι μου περνουσε να γίνεις καλα, αλλά αν ο πατέρας σου συνειδητά πήγαινε να βγεί απο πάνω, τοτε μετα τον ξυλοδαρμό (δεν θα αντιδρουσα επίτηδες) θα άρχιζα τις μηνύσεις και θα του έκλεινα το σπίτι. Μέχρι και την επιμελεια των παιδιών θα έχανε. 

Επεξ/σία από isay
  • Like 9
Δημοσ.

Εγώ έχω μια άλλη απορία αν και άσχετη

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δίπλωμα,έληξε η καρτέλα μου πριν κανά μήνα και ενώ είχα κάνει αίτηση πριν 2 μήνες για να δώσω,το μηχανολογικό δεν μου έκλεισε ποτέ ημερομηνία

Πως ακριβώς έληξε η καρτέλα σου; 

Η καρτέλα -επειδή και εγώ έδωσα πρόσφατα- έχει διάρκεια 3 ολόκληρα χρόνια.

Πως ακριβώς τα κατάφερες και έληξε; 

Δημοσ.

Πεστα ρε συ isay. Σε άλλο post λέει πως είχε και πολλά δικαστήρια λόγω μη κατοχής διπλώματος...

Τον πατέρα σου τον εσκισε κανενας που σε άφηνε να οδηγείς χωρίς κράνος και δίπλωμα; Αυτός ήταν ο ηθικός υπαίτιος που εσύ παραλίγο να σκοτωθείς, οχι το στοπ. Αν εσύ έπεφτες σε καμία κολόνα και κοιτούσες τα ραδίκια αναποδα, θα έδερνε την κολόνα; Βρίζεις τους άλλους που δεν ξέρουν να οδηγουν αλλά ουτε εσύ ήξερες γιατί δεν ειχες δίπλωμα. 

Αν ήμουν στη θέση του οδηγού και έφταιγα θα στεναχωριώμουν παρα πολύ και θα έκανα οτι μου περνουσε να γίνεις καλα, αλλά αν ο πατέρας σου συνειδητά πήγαινε να βγεί απο πάνω, τοτε μετα τον ξυλοδαρμό (δεν θα αντιδρουσα επίτηδες) θα άρχιζα τις μηνύσεις και θα του έκλεινα το σπίτι. Μέχρι και την επιμελεια των παιδιών θα έχανε. 

Δημοσ.

Πεστα ρε συ isay. Σε άλλο post λέει πως είχε και πολλά δικαστήρια λόγω μη κατοχής διπλώματος...

Εσύ τα πλήρωσες και καίγεσαι τόσο;

Δημοσ.

φοβερη νοοτροπια.... !!!

γενικα μην αναρωτιεστε γιατι δεν υπαρχει παιδεια στην ελλαδα ακομα και στον κοκ!

Εγώ τουλάχιστον πλήρωσα δεν κρύφτηκα.

Δημοσ.

κατσε, ηρθε ασθενοφορο και σε παρελαβε απο τον τοπο του δυστυχηματος; λουκουμι σου εκατσε. ναι, μπορεις να βγαλεις ακρη και ας μην εχεις διπλωμα οδηγησης. αρκει να το κυνηγησεις. παρε οπωσδηποτε τα χαρτια απο το νοσοκομειο που να πιστοποιουν την σωματικη βλαβη που υπεστης και οτι σε παρελαβαν απο εκει. βρες τους μαρτυρες αν μπορεις, η βαλε καποιον δικο σου. και παρε εναν καλο δικηγορο. στειλε τον οδηγο στο δικαστηριο, θα την κερδισεις σιγουρα την δικη.

Εννοείται τα έχω όλα αυτά,τα στοιχεία του οδηγού δεν έχω αλλά η τροχαία λογικά θα τα έχει και κόσμος μάλλον,αφού δεν έφυγε να με αφήσει κάτω δηλαδή..

Φίλε ts, περαστικά και να το δεις σαν αφορμή να οδηγείς πιο συνετα.

Απο εκεί και πέρα.

Μια απορία που δε βλέπω να ξεκαθαρίζει. Υπάρχει μαρτυρία οτι ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το στοπ; Εχουμε βασιστεί στα λεγόμενα του ts. Γιατί αν έλεγξε και βγήκε προσεκτικά και εμφανίστηκε ένα μηχανάκι βολίδα, ο δικαστής δεν θα του εκδικάσει ουτε για παραβίαση στοπ. Αντίθετα αν υπάρχει μάρτυρας που να λεει οτι πήγαινες βολίδα, αυτός θα ειναι ακομα πιο σημαντικό για την αθώωση του. Οταν βγαίνω απο το στοπ, ακομα και να κατέβω να δω, κοιτώ σε κοντίνή απόσταση οχι αν έρχεται αμαξι απο τον ορίζοντα.

(από εδώ και κάτω αφορά συζήτηση στην περιπτωση που ο οδηγός ΔΕΝ παραβίασε το στοπ ή το παραβίασε και δεν εχει ηθικους φραγμους)

Αν λοιπόν ΔΕΝ εχει γίνει καταγραφή-μαρτυρία παραβιαση στοπ, ρισκάρεις να πάρεις λίγα, αλλά μπορεί να χάσεις πολύ περισσότερα. Καταρχήν οι ασφαλιστικές δεν θα στάξουν τίποτα καθε μια για τους δικους της λόγους, άρα πάτε δικάστικά μεταξύ σας. Αν μου έκανες μήνυση ετσι για το γαμώτο, θα σου έκανα και εγω, ετσι για το γαμώτο και μάλιστα εναντίον σου και εναντίον του αφεντικου σου. Θα το τέντωνα μεχρι αηδίας. Εσενα για ψυχική οδύνη, ταλαιπωρία, διασυρμό και οτι αλλο μου κατεβαινε και στο αφεντικό σου για τους ίδιους λόγους που σε άφηνε έβαζε να οδηγείς ανασφάλιστο όχημα χωρις δίπλωμα.

Εδω το αφεντικό σου, είτε θα φάει το πρόστιμο για την παραχώρηση αυτοκινήτου οχήματος  ΣΥΝ οτι σε εχει ανασφαλιστο (εννοείται θα το έψαχνα) ή θα αναγκαζόταν να πει οτι το πήρες χωρίς την αδεια του και να κατηγορηθείς και για υπεξαίρεση (βλέπεις πως αρχίζουν τα μπερδέματα; )

Τα της τροχαίας και τις δικογραφίες εναντίον όλων σας, δεν τα εξετάζω γιατί θα γίνουν ετσι κι αλλιώς (εσυ χωρίς δίπλωμα και με υπερβολική ταχύτητα, αφεντικό σου παραχωρηση οχηματος, οδηγός για stop, κλπ)

Δυο σχολια ακομα. Το οτι περιμενεις να δωσεις εξετάσεις ΔΕΝ ισοδυναμεί οτι εχεις δίπλωμα. Ακομα και απεργία να κάνανε, να μην είχαν χαρτί, οτιδήποτε, απο τη στιγμή που ΔΕΝ εχεις ΠΕΡΑΣΕΙ τις εξετάσεις, δεν εχεις δίπλωμα, αρα δεν επρεπε να εισαι στο δρόμο. Ο νόμος δεν προβλέπει "ολίγον οδηγός μηχανής" (οπως λεμε ολίγον εγγυος). Το οτι εχεις διπλωμα αυτοκινητου πάλι δε λεει τιποτα. Απο τι στιγμή που δεν εχεις διπλωμα ειναι κίνδυνος για σένα και για τους άλλους. Είναι σαν να λέμε οτι ο τελειόφοιτος γιατρός ή ο τελειόφοιτος πολιτικός μηχανικός μπορεί να ασκήσει ιατρική ή να χτίζει πολυκατοικίες, επειδή ειναι στο παρα τσακ. Οχι, εινα επικίνδυνος. Καταλαβαίνω τις βιοποριστικές σου αναγκες, αλλά μην πεις τετοια στο (πιθανό) δικαστήριο, γιατί θα σου γυρίσουν μπουμερανγκ. Θα ειναι σαν να λες στο δικαστή, έκανα αδικήμαΤΑ εν γνώση μου, οχι απο αφέλεια. 

Το παρακάτω δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο

Ευχαριστώ για το μεγάλο σχόλιο!

Καθώς τα έχω απαντήσει τα περισσότερα από αυτά που ρώτησες,θα επικεντρωθώ στο πρώτο σου ερώτημα,αν υπήρχαν μάρτυρες!

Όταν έσκασα κάτω,πρέπει να λιποθύμησα δεν θυμάμαι,οταν άνοιξα τα μάτια μου ομως και υπήρχε πολύ κόσμος γύρω μου,εγώ από μέσα μου παρακαλούσα να μην έχω πάθει τπτ σοβαρό και ξερω εγώ να μπορώ να ξαναπερπατήσω,ενώ οι περαστικοί μαλώνανε με τον άλλον οδηγό και του λέγανε πως βγήκε έτσι κτλ κτλ.

Τώρα δεν ξερω αν καποιος κράτησε στοιχεία από τους μάρτυρες ή αν μίλησαν στην τροχαία,εγώ πάντως δεν ήμουν σε θέση να ασχοληθώ καθόλου με αυτό το θέμα καθώς πονούσα πολύ,όπως και τώρα βέβαια αλλά ακόμα περισσότερο..

Δημοσ.

Εννοείται τα έχω όλα αυτά,τα στοιχεία του οδηγού δεν έχω αλλά η τροχαία λογικά θα τα έχει και κόσμος μάλλον,αφού δεν έφυγε να με αφήσει κάτω δηλαδή..

Καθώς τα έχω απαντήσει τα περισσότερα από αυτά που ρώτησες,θα επικεντρωθώ στο πρώτο σου ερώτημα,αν υπήρχαν μάρτυρες!

Όταν έσκασα κάτω,πρέπει να λιποθύμησα δεν θυμάμαι,οταν άνοιξα τα μάτια μου ομως και υπήρχε πολύ κόσμος γύρω μου,εγώ από μέσα μου παρακαλούσα να μην έχω πάθει τπτ σοβαρό και ξερω εγώ να μπορώ να ξαναπερπατήσω,ενώ οι περαστικοί μαλώνανε με τον άλλον οδηγό και του λέγανε πως βγήκε έτσι κτλ κτλ.

Τώρα δεν ξερω αν καποιος κράτησε στοιχεία από τους μάρτυρες ή αν μίλησαν στην τροχαία,εγώ πάντως δεν ήμουν σε θέση να ασχοληθώ καθόλου με αυτό το θέμα καθώς πονούσα πολύ,όπως και τώρα βέβαια αλλά ακόμα περισσότερο..

Βρες πρώτα δικηγόρο και τα υπόλοιπα θα στα πει αυτός

Δημοσ.

Εγώ έχω μια άλλη απορία αν και άσχετη

Πως ακριβώς έληξε η καρτέλα σου; 

Η καρτέλα -επειδή και εγώ έδωσα πρόσφατα- έχει διάρκεια 3 ολόκληρα χρόνια.

Πως ακριβώς τα κατάφερες και έληξε; 

Την είχα αρχίσει όντως πριν 3 χρόνια και για λόγους οικονομικούς δεν μπόρεσα να συνεχίσω,έτσι πριν έναν χρόνο το ξαναάρχισα όπως και έγινε και πέρασα το αυτοκίνητο,αλλά δεν υπήρχε πίστα στο Ηράκλειο και δεν μπορούσα να εξεταστώ,όταν δημιουργήθηκε η πίστα,έκανα τα χαρτιά μου για να δώσω και περίμενα περίπου ενάμιση μήνα (ή κάτι τέτοιο) και δεν μου έκλεισαν ποτέ ημερομηνία

• Moderators
Δημοσ.

Tα της τροχαίας και τις δικογραφίες εναντίον όλων σας, δεν τα εξετάζω γιατί θα γίνουν ετσι κι αλλιώς (εσυ χωρίς δίπλωμα και με υπερβολική ταχύτητα, αφεντικό σου παραχωρηση οχηματος, οδηγός για stop, κλπ)

Δεν παίζει η φάση να είχε αποκρύψει από το boss ότι είχε λήξει το δίπλωμά του;

Δημοσ.

Στην Ελλάδα του σήμερα, ατυχώς ισχύει συνήθως το "ού μπλέξεις" και το πιθανότερο είναι να μην έδωσε κανείς απο τους αυτόπτες μάρτυρες τα στοιχεία του.

Πριν τους κακολογήσεις όμως, σημείωσε ότι το "τράβηγμα" είναι αυτό που τους αποτρέπει. Προσωπικά, ως μάρτυρας, έχω παρασταθεί σε δικαστήριο 7 φορές και τις 7 αναβλήθηκε, αυτό σημαίνει ότι πηγαίνεις 8:45 το πρωϊ και φεύγεις κατά τις 13:30 το μεσημέρι, άπρακτος. Σε περίπτωση δε που τους "γράψω" και δεν εμφανιστώ κινδυνεύω με επιβολή προστίμου.

Φρόντισε να πάρεις στα χέρια σου, αντίγραφο του βιβλίου Συμβάντων, μόνο αυτό θα σου λύσει τις απορίες. 

Δημοσ.

πολύ σημαντικό ,αν πάς γιά συμβουλές σέ δικηγόρο θά πάς σέ δικηγόρο πού ασχολείται ΜΟΝΟ Α μέ αυτοκίνητα - τροχαία κλπ,αυτοί εχουν ασχοληθεί μέ αυτά τά θέματα κ ξέρουν τούς νόμους τά παραθυράκια κλπ κ οχι σέ κάποιον πού ασχολείται μέ διαζύγια μέ κλεφτοκοτάδες κλπ

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...