Προς το περιεχόμενο

Έμπλεξα σε τροχαίο !

Punker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν πήγαινα ιδιαίτερα γρήγορα,δεν γνωρίζω την αξία των χιλιομέτρων,δεν έχω πατήσει ποτέ π.χ τα 100 με το μηχανάκι σε όλη μου την ζωή,απλά σου λέω στην χειρότερη να πήγαινα με τόσα,τι να σου πω?Ψέμματα ότι πήγαινα με 30 ενώ μπορεί να ήταν 40?Δεν ξέρω σίγουρα...Όσον αφορά το δίπλωμα,σας ειπα το ειχα αρχισει αλλά το μηχανολογικο δεν μου έκλεισε ποτέ ημερομηνία..

κατ΄ αρχην περαστηκα, σου ευχομαι να αναρωσεις το γρηγοροτερο δυνατον.

τα πραματα φιλε παθοντα ειναι πολυ απλα. δεν ειχες διπλωμα; δεν επρεπε να ησουν εκει. επρεπε να ησουν στην δουλεια σου, σπιτι σου, για καφε, αλλα οχι επανω στο μηχανακι.

και παλι περαστηκα και καλα ξεμπερδεματα. το πολυ-πολυ ο αλλος να πληρωσει ενα προστημο για παραβιαση του στοπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως βλέπω εγώ την υπόθεση το δίπλωμα μικρό ρόλο παίζει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπεσες πάνω του.

Πολύ δύσκολο να δεχτεί το δικαστήριο ότι τραυματίστηκες εξαιτίας του από τη στιγμή που δεν υπήρξε σύγκρουση.

Μπορεί αυτός να ισχυριστεί χίλια δυο πράγματα.

Θα ξοδέψεις πολλά χρήματα και το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις είναι να φάει κάνα πρόστιμο για παραβίαση stop.

• Like 1

Έτσι εξηγούνται πολλά.... οι χειρότεροι δρόμοι (απο θέμα οδηγών) που γνώρισα ποτέ στην ζωή μου.... μπορεί ούτε ο άλλος να μην είχε δίπλωμα (δεν κάνω πλάκα δεν ειναι σπάνιο εκει!) και γενικά όσοι Ηρακλειώτες έχουν δίπλωμα μάλλον μετα απο διαγωνισμό ψαροντούφεκου το απέκτησαν...

Δεν γίνεται να πω τώρα σκηνικά αλλά πραγματικά εκει το περίεργο θα ειναι να ακολουθήσει κάποιος τον ΚΟΚ όχι να τον παραβιάσει...  ούτε στα πιο απλά πράγματα όπως πχ το φλάς όταν στρίβεις...

Δεν μου αρέσει που θα το πω,αλλά συμφωνώ απολύτως μαζί σου...

Εγώ πάντως δίπλωμα αυτοκινήτου έχω,μηχανής δεν με άφησαν να δώσω παρ'όλο που είχα κάνει όλα τα μαθηματα και ειχα περασει κανονικα τα σήματα :P 

Όπως βλέπω εγώ την υπόθεση το δίπλωμα μικρό ρόλο παίζει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπεσες πάνω του.

Πολύ δύσκολο να δεχτεί το δικαστήριο ότι τραυματίστηκες εξαιτίας του από τη στιγμή που δεν υπήρξε σύγκρουση.

Μπορεί αυτός να ισχυριστεί χίλια δυο πράγματα.

Θα ξοδέψεις πολλά χρήματα και το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις είναι να φάει κάνα πρόστιμο για παραβίαση stop.

Αν είχε δίπλωμα και με τους μάρτυρες που υπήρχαν,τον είχε ξεσκισει τον μπινέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδία το ότι ο ts δεν έχει διπλωμα αυτή την στιγμή μικρό ρόλο παίζει.Κανονικά και βάση του νόμου την στιγμή που ήρθε η τροχαία και κατέγραψε τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων έπρεπε ο τύπος να συλληφθεί επιτόπου και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την γνωστή διαδικασία και να καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση του στοπ.Αυτό δεν λύνεται με ένα πρόστιμο αλλά με καταδίκη αυτεπαγγγέλτως.Επιπλέον η τροχαία έπρεπε επιτόπου να του αφαιρέσει το δίπλωμα έτσι λέει ο νόμος.Αν όλα αυτά είχανε γίνει δεν θα συζτήοσυμε τώρα για το πως θα βρει το δίκιο του ο φίλος διότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του στοπ=αυτόφωρο και 2 έτη φυλάκιση άνευ αναστολής με ταυτόχρονη αφαίρεση του διπλώματός του.

Επεξ/σία από shreder

Δ

Εείμαι φοιτητής ,μένω μόνος με γονείς στο εξωτερικό και έκανα διακοπή σπουδών επειδή δεν μπορούσα να επιβιώσω ,έτσι για βιοποριστικούς λόγους έψαξα μία οποιαδήποτε δουλειά,μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα αυτή,κυριολεκτικά είχα μείνει με 10€ όταν την βρήκα και τα χώριζα σε 80λεπτα την ημέρα για να παίρνω τοστ να με κρατήσει μιαμιση βδομάδα...

Θα λέγατε όχι δεν πάω εκεί γιατί δεν έχω δίπλωμα και ας πεθάνω της πείνας?

Συγγνώμη,αλλά μάλλον δεν ξέρετε τι παει να πει πείνα,όταν κόβεις το τσιγάρο χωρίς να θες!

Και σας ξαναλέω,δεν τα λέω σε αυτούς που μου λένε την άποψη τους,αλλά σε αυτούς που μου κάνουν επίθεση και σε αυτούς που ειρωνεύονται !

Χωρίς να κρατάω κακία,πάντα....

Ο καθενας βαζει καπου τον πήχη στην ποιοτητα ζωης του αρκει να μπορεσει να τον κρατησει..

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου ηρθαν λεφτα στη ζωη σου περα απο τα προς το ζην...

Τσιγαρακι διαβαζω.. θα επαιζες και με κανενα καφεδακι εξω.. γενικα εξοδα που δεν θα ηταν αναγκαια να τα κανεις..

Ακουω απο καποιους να λενε αμα δεν κανω και αυτο.. και εκεινο.. τοτε τι κανω.. δεν αξιζει να ζω..

Συμφωνω. Οταν ομως φτασουν σε αθλια οικονμικη κατασταση να μην παραπονιουνται.. Ας επισκευθουν μια ταρατσα!!!

Έχει ξανασυζητηθεί γενικώς το θέμα πρόκλησης ή εμπλοκής σε ατύχημα ενώ δεν υπάρχει δίπλωμα. Κάποιοι λένε πως ακόμα και ο άλλος να φταίει τη βγάζει καθαρή μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν έχεις δίπλωμα. Από τα όσα ξέρω αυτό δεν ισχύει αυτό, εννοείται θα ήταν παράλογο. Εσύ τιμωρείσαι για τη μη κατοχή διπλώματος (υπό συνθήκες και για συνυπαιτιότητα στο ατύχημα), ο άλλος οδηγός τιμωρείται για την παράβαση του.

Από προηγούμενη συζήτηση, η πηγή είναι από το 4 τροχοί, αν έχει αλλάξει κάτι ας με διορθώσετε:

Υπάρχει ένας νομικός όρος που λέγεται "Αιτιώδης Συνάφεια" ή κάπως έτσι. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα με αποκλειστική υπαιτιότητα του άλλου οδηγού τότε δεν έχει σημασία αν οδηγούσες πιωμένος ή χωρίς να είσαι κάτοχος άδειας οδήγησης. Η ευθύνη είναι 100% του άλλου οδηγού και αθωώνεσαι για το ατύχημα.

Υ.Γ.1: Φυσικά αν οδηγούσες μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα τότε θα τιμωρηθείς για αυτό. Και για αυτό μόνο. Και δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή σου στο ατύχημα. Απλά το ατύχημα ήταν η αφορμή να καταλάβουν ότι οδηγείς μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα.

Υ.Γ.2: Παρόλο που έφταιγε για την πρόκληση του ατυχήματος ο άλλος οδηγός υπάρχει περίπτωση να βγεί συνυπαιτιότητα και σε σένα, αν αποδειχθεί ότι θα μπορούσες να αποφύγεις το ατύχημα ή να το κάνεις να έχει μικρότερες συνέπειες αν δεν οδηγούσες έχοντας πιεί ή μη κατέχοντας άδεια οδήγησης.

Το ζήτημα, και το πιο δύσκολο στη δική σου περίπτωση όπως τα διαβάζω, είναι να καταφέρεις να αποδείξεις πως πετάχτηκε από το στοπ με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο.

Παιδία το ότι ο ts δεν έχει διπλωμα αυτή την σιτγμή μικρό ρόλο παίζει.Κανονικά και βάση του νόμου την στιγμή που ήρθε ητ ροχαία και κατέγραψε τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων έπρεπε ο ΄τύπος να συλληφθεί επιτόπου και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την γνωστή διαδικασία και να καταδικαστείσ ε 2 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση του στοπ.Αυτό δεν λύνεται με ένα πρόστιμο αλλά με καταδίκη αυτεπαγγγέλτως.Επιπλέον η τροχαία έπρεπε επιτόπου να του αφαιρέσει το δίπλωμα έτσι λέει ο νόμος.Αν όλα αυτά είχανε γίνει δεν θα συζτήοσυμε τώρα για το πως θα βρει το δίκιο του ο φίλος διότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του στοπ=αυτόφωρο και 2 έτη φυλάκιση άνευ αναστολής με ταυτόχρονη αφαίρεση του διπλώματός του.

Τι λες τώρα ρε φίλε?

Οτι η τροχαία θα έστηνε επιτόπου δικαστήριο και θα καταδίκαζε στο τσακ μπαμ?

• Like 1

Ο καθενας βαζει καπου τον πήχη στην ποιοτητα ζωης του αρκει να μπορεσει να τον κρατησει..

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου ηρθαν λεφτα στη ζωη σου περα απο τα προς το ζην...

Τσιγαρακι διαβαζω.. θα επαιζες και με κανενα καφεδακι εξω.. γενικα εξοδα που δεν θα ηταν αναγκαια να τα κανεις..

Ακουω απο καποιους να λενε αμα δεν κανω και αυτο.. και εκεινο.. τοτε τι κανω.. δεν αξιζει να ζω..

Συμφωνω. Οταν ομως φτασουν σε αθλια οικονμικη κατασταση να μην παραπονιουνται.. Ας επισκευθουν μια ταρατσα!!!

Δηλαδή τον παροτρύνεις να αυτοκτόνήσει λόγω της αθλιότητας της ζωής;Ρε δεν ντρέπεσαι είσαι σοβαρός τι είναι αυτά που λές!Ανήκουστο!

Έχει ξανασυζητηθεί γενικώς το θέμα πρόκλησης ή εμπλοκής σε ατύχημα ενώ δεν υπάρχει δίπλωμα. Κάποιοι λένε πως ακόμα και ο άλλος να φταίει τη βγάζει καθαρή μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν έχεις δίπλωμα. Από τα όσα ξέρω αυτό δεν ισχύει αυτό, εννοείται θα ήταν παράλογο. Εσύ τιμωρείσαι για τη μη κατοχή διπλώματος (υπό συνθήκες και για συνυπαιτιότητα στο ατύχημα), ο άλλος οδηγός τιμωρείται για την παράβαση του.

Από προηγούμενη συζήτηση, η πηγή είναι από το 4 τροχοί, αν έχει αλλάξει κάτι ας με διορθώσετε:

Το ζήτημα, και το πιο δύσκολο στη δική σου περίπτωση όπως τα διαβάζω, είναι να καταφέρεις να αποδείξεις πως πετάχτηκε από το στοπ με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο.

Το ότι παραβίασε ο άλλος το στοπ αποδυκνύεται από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων φίλε μου όποτε έχει έτσι και αλλιώς αποδειχτέι και εξήγησα παραπάνω ότι αν η τροχαία ήταν σωστή θα του έιχε πάρει το δίπλωμα θα τον τράβαγε στο αυτόφωρο και θα έτρωγε 2 χρόνια φυλάκιση άνευ αναστολής ο τύπος για την παραβίαση στοπ και θα είχε λήξει το θέμα απλά και όμορφα.Ένα είναι το πρόβλημα:η τροχαία δεν κάνει καλά την δουλειά της και για αυτό έχουμε συνέχεια ατυχήματα.Εγώ νομίζω ότι αν έκλειναν και κάποιες σχολές οδηγών με καταδική των εκπαιδευτών για λαδώματα στους εξεταστές τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα γιατί κάποιοι δεν θα έπαιρναν ποτέ το δίπλωμα.Φυσικά θα έπρεπε να την πληρώσουν και οι εξεταστές για δωροδοκία στην παραπάνω περίπτωση μην τους αφήνουμε και αυτούς στην απ'έξω γιατί και αυτοί έχουν τεράστια ευθύνη που κάποιοι μπορούν και οδηγούν νόμιμα ενώ δεν θα έπρεπε να οδηγούν καν.

• Like 2

Το τσιγάρο το άρχισα επειδή αγάπησα μία και μοναδική φορά στην ζωή μου φίλε,άσχετο εντελώς!

Και όχι,που να προλάβω να κάνω λεφτά στην Ελλάδα του σήμερα ?Είμαι μόλις 22 χρονών και συνεχώς στα θρανία!

Τι λες τώρα ρε φίλε?

Οτι η τροχαία θα έστηνε επιτόπου δικαστήριο και θα καταδίκαζε στο τσακ μπαμ?

Προφανώς!Αυτόφωρο ορίζει ο νόμος φίλε μου σε αυτές τις περιπτώσεις.Συλλαμβάνεσαι, πας εισαγγελέα και δικάζεσαι την  ίδια μέρα για το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα της παραβίασης στοπ.Και φυσικά η τροχαία σου αφαιρεί το δίπλωμα και αν θα το ξαναπάρεις πίσω πληρώνοντας ένα απλό πρόστιμο ή με εξετάσεις ξανά ή και καθόλου το κρίνει το δικαστήριο.

Δηλαδή τον παροτρύνεις να αυτοκτόνήσει λόγω της αθλιότητας της ζωής;Ρε δεν ντρέπεσαι είσαι σοβαρός τι είναι αυτά που λές!Ανήκουστο!

Εισαι βλακας γιατι δεν λεω για τον ts αλλα για καποιους αλλους που εχω ακουσει διαφορα..

Δεν ξερουμε το ιστορικο του ts ουτε ειμαστε κριτες..

Και να ξερεις οι καταστασεις παροτρυνουν..

Εισαι βλακας γιατι δεν λεω για τον ts αλλα για καποιους αλλους που εχω ακουσει διαφορα..

Δεν ξερουμε το ιστορικο του ts ουτε ειμαστε κριτες..

Και να ξερεις οι καταστασεις παροτρυνουν..

Πρώτον δεν είμαι εγώ ο βλάκας εδώ αλλά εσύ γιατί εσύ τον παροτρείνεις με αυτά που γράφεις και όχι εγώ.

Δεύτερον οι καταστάσεις παροτρύνουν προς την αυτοκτονία αλλά εσύ σας άνρθωπος θα έπρεπε να τον παροτρύνεις για το αντίθετο.

Θα πληρώσουν και οι δύο ρε μάγκες τέλος..

Ο κάθε ένας για τον λόγο του.

Φίλε μου εξήγησα πιο πάνω τι έπρεπει να είχε γίνει.Διαβασέ το αν θες.http://www.insomnia.gr/topic/641050-έμπλεξα-σε-τροχαίο/?p=55585725

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...