Punker Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Καλησπέρα παιδιά!Έχω μια απορία και θέλω να σας διατυπώσω την ιστορία,αν γνωρίζει κανείς σίγουρα,διότι είναι λεπτό το θέμα,να μου απαντήσει !Δουλεύω σε ένα εργαστήριο,είμαι βοηθός ενός τεχνίτη και κάνω παραδόσεις με ένα παπάκι του αφεντικού μου.Προχθές έμπλεξα σε ένα τροχαίο,ένα αυτοκίνητο μου μπλόκαρε τον δρόμο παραβιάζοντας stop και στην προσπάθεια μου να το αποφύγω έσκασα, με ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ σε κατηφόρα,πάνω σε κάτι κάδους με το κεφάλι.Αν δεν είχα κράνος δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να ζούσα,το κράνος έγινε κομμάτια!Ωστόσο είμαι με πολλαπλές κακώσεις στο κρεβάτι και δεν μπορώ να κουνήσω,το χέρι μου κρεμασμένο και πολλαπλά εγκαύματα τριβής αλλά και σύγκρουσης.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δίπλωμα,έληξε η καρτέλα μου πριν κανά μήνα και ενώ είχα κάνει αίτηση πριν 2 μήνες για να δώσω,το μηχανολογικό δεν μου έκλεισε ποτέ ημερομηνία.Έτσι μέχρι να το ξαναρχίσω και να το βγάλω,οδηγούσα χωρίς δίπλωμα.(ωστόσο πρόλαβα να βγάλω του αυτοκινήτου)Εγώ νόμιζα πως δεν μπορώ να του κάνω τίποτα αυτουνού για να διεκδικήσω αποζημίωση επειδή δεν είχα δίπλωμα αλλά κάποιος μου είπε ότι είναι εφικτό !Για να είμαι λίγο ξεκάθαρος,δεν με νοιάζουν τα λεφτά και η αποζημίωση,ΑΛΛΑ όταν με έπαιρναν με το ασθενοφόρο και εγώ παρακαλούσα στον δρόμο να ΜΗΝ έχω πάθει κάτι σοβαρό και να μπορώ να ξαναπερπατήσω,οι άνθρωποι που ήταν εκεί και είδαν το ατύχημα μάλωναν με τον οδηγό ενώ αυτός φώναζε ότι δεν έφταιγε σε τίποτα.Δηλαδή και δίπλωμα να είχα αν μου ζητούσε συγγνώμη και μου έλεγε ότι έκανε λάθος,δεν θα το κυνηγούσα καθόλου αλλά το να κοντέψω να πεθάνω και να μην ακούω ούτε συγγνώμη ούτε αποδοχή λάθους,με κάνει να θέλω να το τραβήξω όσο πάει.Μετά που ήμουν στο νοσοκομείο,επειδή κάποιος κάλεσε και την τροχαία,μου έκαναν αλκοτέστ αλλά δεν μου ζήτησαν παραπάνω στοιχεία όπως δίπλωμα ασφάλειες κτλ (Αν και ασφάλεια υπάρχει στο όνομα του αφεντικού μου). Η ερώτηση μου είναι αυτή: Χωρίς να έχω δίπλωμα για δίκυκλο,υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τον κυνηγήσω με όποιον τρόπο γίνεται,ή η απώλεια διπλώματος είναι καθοριστική ?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
fylatos Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Φήμες λένε ότι είναι άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δηλαδή εσύ κινείσαι ενάντιον του και αν θέλει μετά η τροχαία εναντίον σου 6
torq Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 χωρίς να είμαι σίγουρος γι αυτά που γράφω.... κυριαρχούσε πάντα η άποψη ότι αν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα την πάτησε. απ ότι ξέρω όμως το ότι δεν έχεις δίπλωμα δε σημαίνει ότι απαλάσει τον άλλον από τις ευθύνες του. δηλαδή αν εγώ πηγαίνω κανονικά στο δρόμο χωρίς να έχω δίπλωμα και ένας άλλος παραβιάσει το κόκκινο και πέσει επάνω μου, τι σημαίνει αυτό; ότι επειδή δεν έχω δίπλωμα δε φταίει. ειδικά αν το ατύχημα έγινε όπως τα περιγράφεις, αφού ο άλλος είχε στοπ πιστεύω θα βγει κάποια άκρη. βέβαια ο άλλος θα βασιστεί στο ότι δεν είχες δίπλωμα 1
Δημοφιλής ανάρτηση YourTrueLegend Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 -Αφεντικο εργοδοτει υπαλληλο ως διανομεα, χωρις ομως ο υπαλληλος να εχει διπλωμα οδηγησης.-Υπαλληλος ξεκιναει δουλεια οδηγου-διανομεα χωρις διπλωμα οδηγησης.-Οδηγος παραβιαζει στοπ και βαζει σε κινδυνο τη ζωη διερχομενου και στη συνεχεια δεν παραδεχεται τιποτα.-Η αστυνομια απουσα απο ολα αυτα.-Κι ολοι αυτοι συνεχιζουν τη ζωη τους ανενοχλητοι.Μπουρδελο απλα. Σορρυ για την εκφραση, αλλα δεν υπαρχει κατι πιο ευστοχο να χαρακτηρισει την τριτοκοσμικη Ελλαδαρα. Καθεται μετα ο καθε Ιαβερης και χαλαει τη ζαχαρενια του φωναζοντας για οδηγικη παιδεια κλπ. Καμια ελπιδα, καμια σωτηρια. Σε οτι αφορα τον ts, σε αυτη τη φαση δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο απο περαστικα. 31
DIGITHEOS Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Η τροχαια μπορει να σε "κυνηγησει" διοικητικα με την επιβολη προστιμου,δεν σημαινει οτι επειδη δεν εχεις διπλωμα οτι ο αλλος ειναι στο απυροβλητο και μπορει να σε σκοτωσει χωρις καμια συνεπεια....παραβιασε στοπ ειναι 100% φαουλ,το οτι εχεις τα χαρτια της αιτησεως με αριθμο πρωτοκολου για το διπλωμα ,ειναι υπερ σου....για να πουμε και του στραβου το δικιο ουτε συ εισαι πληρως νομιμος...
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Η ερώτηση μου είναι αυτή: Χωρίς να έχω δίπλωμα για δίκυκλο,υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τον κυνηγήσω με όποιον τρόπο γίνεται,ή η απώλεια διπλώματος είναι καθοριστική ? Φυσικά και τον κυνηγάς. Τον κυνηγάς και το δικαστήριο θα κρίνει αν η έλλειψη του διπλώματος έπαιξε ρόλο στον τραυματισμό σου και ανάλογα θα πάρεις αποζημίωση ή δεν θα παρεις αποζημίωση. Δηλαδή, εσύ είχες την εντύπωση ότι αν ο άλλος οδηγάει χωρίς δίπλωμα μπορείς να τον λιώσεις επίτηδες με έναν οδοστρωτήρα και να μην πας φυλακή; λολ καλό. 1
gia_nnis Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ! Ημουν μπροστα σε περιστατικο με 2 μηχανακια και αυτος που επεσε και χτυπησε(δεν εφταιγε) του ελεγε του αλλουνου μην καλεσει την αστυνομια γιατι δεν εχει διπλωμα και αν μπορουσε να φτιαξουν μια δηλωση με αλλα στοιχεια για να μπορεσει να φτιαξει το μηχανακι του..! Και γω ετσι γνωριζω απο παλια.. αυτος που δεν εχει διπλωμα πληρωνει.. Δηλαδη αν του εκανες ζημια επρεπε να τον πληρωσεις με μετρητα εκεινη την στιγμη αλλιως θα σου ελεγε το παμε νομικα!
UsualSuspect__ Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Εγώ πάλι σκέφτομαι πως θα την πληρώσει και το αφεντικό σου που σου άφησε το μηχανάκι χωρίς να έχεις δίπλωμα. Μήπως να το άφηνες να πάει στα κομμάτια;
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Και γω ετσι γνωριζω απο παλια.. αυτος που δεν εχει διπλωμα πληρωνει.. Αν δεν έχεις δίπλωμα δεν σε καλύπτει η ασφάλεια. Αυτό απέχει αρκετά από το να σε γκρεμοτσακίσει ο άλλος και να τη βγάλει λάδι. Εγώ πάλι σκέφτομαι πως θα την πληρώσει και το αφεντικό σου που σου άφησε το μηχανάκι χωρίς να έχεις δίπλωμα. Μήπως να το άφηνες να πάει στα κομμάτια; Κατ' αρχάς το αφεντικό γνώριζε ότι δεν είχε δίπλωμα; Αν δεν το γνώριζε γιατί να την πληρώσει;
gia_nnis Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Φυσικά και τον κυνηγάς. Τον κυνηγάς και το δικαστήριο θα κρίνει αν η έλλειψη του διπλώματος έπαιξε ρόλο στον τραυματισμό σου και ανάλογα θα πάρεις αποζημίωση ή δεν θα παρεις αποζημίωση. Δηλαδή, εσύ είχες την εντύπωση ότι αν ο άλλος οδηγάει χωρίς δίπλωμα μπορείς να τον λιώσεις επίτηδες με έναν οδοστρωτήρα και να μην πας φυλακή; λολ καλό. θα τα πληρωσει η ασφαλεια του!!! Αλλα και ο ts πηγαινε στο επιτρεπτο οριο ταχυτητας????
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 θα τα πληρωσει η ασφαλεια του!!! Αλλα και ο ts πηγαινε στο επιτρεπτο οριο ταχυτητας???? 60-70km/h λεει, τα κανω εγω καμια 80ρια να ειμαι μεσα. Καδος+stop--> αστικη ζωνη-->max 50km/h και αμφιβαλλω αν θα ηταν τοσο το οριο στο σημειο αυτο. Προφανως παραβιαστηκε και αυτο. 4
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 θα τα πληρωσει η ασφαλεια του!!! Αλλα και ο ts πηγαινε στο επιτρεπτο οριο ταχυτητας???? Πολύ αμφιβάλλω ότι η ασφάλεια θα καλύψει κάτι. Το πιθανότερο είναι να πει ότι δεν καλύπτει τίποτα και να τα βρουν στα δικαστήρια. 1
Punker Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχόλια,τα διάβασα όλα προσεκτικά.Ήταν λίγο ενοχλητικό το σχόλιο περί παραβίασης ορίου ταχύτητας αλλά δεν θα το σχολιάσω,μπορεί να έχω και άδικο.Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου?Ευχαριστώ πολύ!
JohnTehGreek Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Καταλαβαίνεις ότι είναι και λίγο ηλίθιο από μέρους σου να τον κυνηγήσεις για αυτόν τον λόγο έτσι; Αν τον κυνηγούσες για χρηματική αποζημίωση κτλ. τότε θα σου έλεγα Go for it. Αλλά στην κατάσταση που είσαι (χωρίς δίπλωμα) θες να μπεις σε μια διαδικασία απλά για το ηθικό του πράγματος. Άστο να περάσει και προς θεου βγάλτε το γαμημένο το δίπλωμα πρώτα. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ήταν λίγο ενοχλητικό το σχόλιο περί παραβίασης ορίου ταχύτητας αλλά δεν θα το σχολιάσω,μπορεί να έχω και άδικο. Δηλαδη δεν εισαι σιγουρος αν τα 60-70km/h που αναφερεις υπερεβαιναν το οριο; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις