Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο συζητηση με εναν φιλο απο παραϊατιρκο επαγγελμα εχω να ρωτησω τα εξης: απο το νομο ποιοι ειναι υποχρεωμενοι να παρεχουν πρωτες βοηθειες σε περιπτωση καποιου ατυχηματος; Μονο οι γιατροι και οι οδοντιατροι, οι φαρμακοποιοι και οι νοσηλευτες; (Επειδη εχουν το σηματακι στο αμαξι τους το λεω). Οι αλλοι παραϊατρικοι ειναι; Και σε περιπτωση που χρειαστει τραχειοστομια τι γινεται; Ειναι πολυ επικινδυνο οκ, αλλα αυτος που τη χρειαζεται κινδυνευει η ζωη του αμεσα, οποτε εκει τι γινεται; Τραχειοστομια μπορει να κανει ο οδοντιατρος; Καποιος απο παραϊατρικη σχολη μπορει; Και γενικα θα θελα να ρωτησω, απο καθε επαγγελματια υγειας, πως μπορω να ξερω τι απαιτειται να μπορει να κανει σε επιπεδο πρωτων βοηθειων και ποια ειναι τα ορια του;

Δημοσ.

αν θέλεις να είσαι ήσυχος,καλές πρώτες βοήθειες και ξενοιαζεις.αλλουνου ζωή κινδυνεύει,και θέλεις να μπλέξεις;αν ο άλλος θα καταλήξει,ούτως ή άλλως,και τον ακουμπήσεις,θα βρεθείς κατηγορούμενος για φόνο εξ αμέλειας.αυτα,για όσους ακολουθούν τον νόμο που ψηφίζουν θνητοί,κατά γράμμα.οι υπόλοιποι,ξέρουν τι να κάνουν,και να πάει να απαυτωθει ο νόμος.

Δημοσ.

δε θελω να ειμαι ησυχος, πιο πολυ θελω να ξερω τι μπορω να κανω σαν οδοντιατρος σε επιπεδο πρωτων βοηθειων.. πχ αν παθει κατι καποιος δικος μου.. ακουω πχ οτι η τραχειοστομια ειναι ιατρικη πραξη.. μπορω να την κανω σαν οδοντιατρος η οχι; και γενικα θα θελα να ξερω σε επιπεδο πρωτων βοηθειων που μπορω να το "φτασω" ως οδοντιατρος. 

Δημοσ.

δε θελω να ειμαι ησυχος, πιο πολυ θελω να ξερω τι μπορω να κανω σαν οδοντιατρος σε επιπεδο πρωτων βοηθειων.. πχ αν παθει κατι καποιος δικος μου.. ακουω πχ οτι η τραχειοστομια ειναι ιατρικη πραξη.. μπορω να την κανω σαν οδοντιατρος η οχι; και γενικα θα θελα να ξερω σε επιπεδο πρωτων βοηθειων που μπορω να το "φτασω" ως οδοντιατρος.

Φίλε μας δουλεύεις;

Εσύ πριν 3-4 μερες δεν εψαχνες να δεις ποια ιατρική ειδικότητα να κάνεις;

http://www.insomnia.gr/topic/640415-ειδικοτητα-ιατρικης/

• Like 2
Δημοσ.

Φιλικα θα προτεινα να ξεκολλησει το μυαλο σου απο την τραχειοστομια. Ειναι μια πραξη που σπανια χρειαζεται, οι ενδειξεις της ειναι λιγες και σαφεις. Το προβλημα ειναι οτι αν δεν το εχεις ξανακανει, το πιθανοτερο ειναι να κανεις κακο στον ασθενη. Που θα τρυπησεις, πως θα ελεγξεις την αιμορραγια για να μην γεμισει η τραχεια αιμα, τι θα βαλεις για να κρατησεις ανοιχτο τον αεραγωγο. Κατι αρλουμπες που λεγονται σε βιβλια επιβιωσης για τραχειοστομια με Bic στυλο, ειναι ιστοριες για αγριους.

Αν κανεις ενα σεμιναριο πρωτων βοηθειων η ακομα καλυτερα, ως επαγγελματιας υγειας, ενα BLS ή ALS course θα εισαι καλυμμενος σχεδον για τα παντα.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτες βοήθειες μπορεί να δώσει κάποιος μόνο αν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό μπορεί μόνο αυτός που έχει λάβει απαραίτητη εκπαίδευση. Πρώτες βοήθειες δεν δίνουμε μόνο στα ατύχηματα αλλά και σε πτώσεις εγκαύματα δηλητηρίαση κλπ. Πρώτες βοήθειες δεν σημαίνει ότι είσαι ο σωτήρας-dr house κάνεις τα ,5-6 βήματα που έμαθες καλά να κάνεις και περιμένεις τους ειδικούς ιατρούς που κάλεσες στο 166 να έρθουν μέσα στο ασθενοφόρο. Σέβεσαι τα όρια και τι μπορείς να προσφέρεις να θυμάσαι από το 0 ότι και το 1 μπορεί να είναι καθοριστικό για το άτομο πού το έχει ανάγκη και οι πρώτες βοήθειες σαφώς και σώζουν ζωές

Δημοσ.

Θεωρώ οτι το σημαντικοτερο είναι να μην ακουμπήσεις παρα μονο αν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να βοηθήσεις εστω και στο ελαχιστο.

Αν αισθανεσαι οτι δεν μπορείς καλυτερα να μην ακουμπησεις παρα να τον σακατέψεις (πχ μετακινωντας τον άτσαλα, κανοντας τραχειοστομια με bic επειδη το ειδες στην τηλεοραση κλπ).

• Like 1
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Eχει δώσει κανείς το ALS θα ήθελα πληροφορίες. Γράφτηκα επιλέχθηκα αλλά απογοητεύτηκα πλήρωσα ηλεκτρονικά. Η κοπέλα μου είπε για 70 σελίδες pdf και οτι προλαβαίνω σε 1 μήνα να το ολοκληρώσω αλλά το pdf είναι 500 σελίδες. Προσωπικά το θεωρώ άτιμο αυτό που έγινε και το θεωρώ απάτη. Ας μου έλεγε οτι είναι 500 σελίδες γιατί για να οργανωθώ για 500 σελίδες με επαναλήψεις θέλω τουλάχιστον 2.5 με 3 μήνες.

Επεξ/σία από tilaverboy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...