eseccer Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Καλησπέρα παιδιά πάντα ήθελα να πάρω ένα καλό δικό μου router, τις περισσότερες φορές έχω κάποια προβλήματα με τα router που δίνουν οι εταιρίες και θέλω να πάρω ένα καλό αλλά οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά είναι μηδαμινές θα έλεγα ...Έχω λοιπόν σύνδεση VDSL 50 από την Cosmote, η γραμμή μου τη μετρησαν και είναι Μέχρι και 75 VDSL αλλά είναι κλειδωμενη στα 50 ( έτσι μου είπαν από Cosmote). Όλες σχεδόν οι συσκευές που έχω συνδέσει είναι με WiFi και Αpple. Από διάφορα speedtest που κάνω έχω δει Max 42 download 12 ping και 4 upload... Έχω αυτό το router τώρα από COSMOTE Telekom Speedport Entry 2 σκέφτομαι να πάρω ένα δικό μου καλύτερο, έχω στο μυαλό μου αυτό TP-LINK Archer VR600 v1Πιστεύεται αξίζει η αλλαγή ? Θα κερδίσω κάτι εγώ ? Οι δυο μπάντες που λέει το TP-LINK Archer VR600 v1 τι ακριβώς είναι ? Υπάρχει και τρόπος να ανεβάσω την ταχύτητα μου από 50 VDSL και να παρακαμψω τα κλείδωματα της COSMOTE ?Για τις apple συσκευές μου θα είναι καλύτερη επιλογή το TP-LINK Archer VR600 v1? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δεν μπορείς να αλλάξεις ρουτερ γιατί είσαι σε VoIP, εκτός και αν δεν θέλεις καθόλου το τηλέφωνο 1
eseccer Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δεν κατάλαβα φίλε μου δηλαδή ? Το χρειάζομαι και το σταθερό
NikosKallithea Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Πως να στο πω, στην VoIP τηλεφωνία δεν μπορείς να αλλάξεις ρουτερ, αν αλλάξεις θα χάσεις το σταθερό, τους VoIP ρουτερ τους χειρίζεται μονο ο ΟΤΕ.
Lolarikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Φίλε οι μπάντες που ρωτάς είναι η 2.4GHz ή 5GHz (πρότυπο n ή ac). Ακόμα και τέτοιο Router να πάρεις οι συσκευές σου δεν θα βλέπουν το SSID της υψηλής μπάντας αν δεν την υποστηρίζουν. Θεωρείται γενικά ότι η μπάντα των 5GHz και το δικτυακό πρότυπο ac που πλασάρεται τώρα στην αγορά προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες. Ταχύτητα πάνω από 50000Kbps στην χώρα μας από μία μόνο συνδρομή δεν μπορείς να έχεις σαν ιδιώτης, εκτός αν κάνεις πολλαπλές συνδρομές και παίξεις με Load Balancing ή MLPPP. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλεόν γεγονός τα 100Mbps. Δεν θεωρώ ότι αξίζει να πας σε Aftermarket Router. Προσωπικά δεν είχα ποτέ θέμα με συνδρομητικό δρομολογητή. Βέβαια υπάρχουν και Routers του εμπορίου που έχουν πολλές επιπλέον δυνατότητες, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, μιας και είναι για πιο ψαγμένους. Για τον μέσο συνδρομητή ΟΤΕ το Speedport είναι μια χαρά. Σχετικά με το 42Mbps Downstream που λες, μήπως είσαι σε Fast Path; Εγώ με Interleaved στην Vodafone έβγαζα Ping 19ms αν θυμάμαι καλά, εσύ με 12ms μπορεί να είσαι και σε Fast Path, δεν είχα ποτέ τέτοιο Path για να ξέρω σε τί τιμές γενικά παίζει το ping (αν πχ είναι ακόμα χαμηλότερο), οπότε ας με διορθώσει κάποιος αν έχω πέσει έξω. Τώρα άλλοι λόγοι γτ δεν συγχρονίζεις καμπάνα στα 50Mbps, που θα έπρεπε κανονικά, ρώτα τον πάροχό σου. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι θέμα καλωδίωσης (Bridge Taps) ή να είναι θέμα απόστασης από το KV από όπου παίρνεις εσύ VDSL. Κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις πενηντάρι, για αυτό στο λέω. Και γω είχα παλιά και συγχρόνιζα στα 49999Kbps, ή έτσι τουλάχιστον έλεγε το Webif του Router και με τρόλλαρε. Για το Voip ναι, αν έχεις δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει, μπορεί να υπάρχουν θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τον πάροχο. Μάλλον πρέπει να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις. Edit: Σχετικά με τα Speedtests δεν είναι πάντα αξιόπιστα, σου βγάζουν γενικά λίγο κάτω. Οπότε μόνο από την σελίδα του Router ή από έναν γρήγορο Server (πχ Nvidia έχω πιάσει με πενηντάρα σύνδεση 5.7MB/sec), μόνο έτσι αποφαίνεσαι για την ταχύτητα με ακρίβεια. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από Lolarikos 1
basilis5 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 θες router ή modem-router; Και απο που προκυπτει οτι εχει voip; Εγω με vdsl cosmote δεν εχω πχ.
chios Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Και voip να έχει μπορεί να βάλει ότι ρουτερ θέλει και από πίσω να κουμπώσει του ΟΤΕ για το τηλέφωνο.
rfc Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Κατα αρχη σκεψου αν εχεις λογο να αλλαξεις ρουτερ. Αν εισαι καλα γιατι μπαινεις στη διαδικασια? Ρωτησες να θα κερδισεις κατι. ΟΧΙ δε θα κερδισεις, εκτος και αν εσυ θες κατι παραπανω που δε το εχεις αυτη τη στιγμη. 1
Helioslolz Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Θέλει κάποια ρύθμιση επιπλέον δηλαδή? Ναι! https://www.adslgr.com/forum/threads/909707-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-router-(ASUS)?p=6005606#post6005606 1
eseccer Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δεν υποστηρίζει VOIP το ρουτερ που θέλω η πάρω όμως! Οπότε μένω στου ΟΤΕ. ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ πως Ιούνιο μάλλον θα αλλάξει τα router πάλι ο ΟΤΕ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα