Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σου, ειναι καλυτερα να εισαι τεχνικος υπαξ παρα διοικητικος υπαξ (αγγαρειες) ή αξιωματικος γενικοτερα (αρκετη δουλεια). Σωστα?

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τη μια λες: "ΣΣΕ και μονο, ουτε καν να το σκεφτεσαι για ΣΜΥ αν εχεις τη δυνατοτητα να πιασεις Αξιωματικων. Εκτος αν απλα θες να ξυνεσαι και να παιρνεις το μισθο, οποτε πασο."

Ενω ακριβως εδω λες: "Υπαξ θα βγαζεις τα περισσοτερα χρονια χαμαλοδουλεια."

Τελικα ξυνονται ή οχι ρε παιδια για να καταλαβω?

Επισης, ποιος σας ειπε οτι θελω να μπω παση θυσια στο στρατο? Απλως εχω καποιες αποριες... Πολυ ευκολα βγαζετε συμπερασματα καποιοι. Κλασικος Ελληνας...

"τα νέα αυτά παιδιά που λες δεν είναι ικανά ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν, γι αυτό κάνουν αυτή την επιλογή."

Καθε γενια αυτα λεει για την επομενη. Δεν ειναι τιποτα. Θα σας περασει...

Ο αλλος απορει με τα νεα παιδια που υποθυκευουν το μελλον τους για 1000Ε. Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ... Το οτι μπορει και να τους αρεσει η συγκεκριμενη δουλεια ας πουμε? Μπααα... Οσοι πανε για τα λεφτα (ποια λεφτα τεσπα) την κανουν με ελαφρα, γιατι δεν αντεχουν. Σκεφτειτε λιγο και μετα ανοιξτε το το ρημαδι...

Επισης η διαφορα στα λεφτα του αξ με τον υπαξ δεν ειναι πανω απο 200Ε, αλλα τεσπα...

Οταν παιρνεις 3,500/μηνα, τα 200€ δεν σου φαινονται διαφορα. Οταν παιρνεις 850, σου φαινονται...

Και ναι, υποθηκευεις το μελλον σου. Και να διαλυθουν τα παντα στην Ελλαδα, εσυ θα περιμενεις να πληρωθεις απο το κρατος που μπορει να σε πληρωνει σε ευρω, σε δραχμες, σε IOU, σε κομματια χαρτι υγειας, you name it. Και εχοντας βγαλει τη ΣΜΥ, τι δυνατοτητες εχεις να βγεις εκτος στρατου για να δουλεψεις;

Το ξυσιμο πηγαινε και στο κομματι των ευθυνων αλλα οκ τα ειπαν και αλλοι, μη τα επαναλαμβανουμε. Αν θες να γινεις χαμαλης για να μην εχεις ευθυνες, ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα...

• Like 1
Δημοσ.

Αν διαλυθει το κρατος αγαπητε, κανενας δε θα εχει να φαει. Οχι μονο ο ΔΥ.

Αλλοι ζουν με 500Ε το μηνα και εσυ μου λες οτι τα 850 σου φαινονται λιγα. ΟΚ... Εγω σου λεω οτι δεν ειναι καθολου λιγα ειδικα αν εχεις και τζαμπα γευμα...

Επισης, αν δεν σου αρεσει ο στρατος πολυ απλα δεν πας. Δεν καθεσαι να σκεφτεις: "Και αν δε μ'αρεσει τι θα κανω?" Εσυ δηλαδη αν γινεις γιατρος και μετα δε σου αρεσει τι θα κανεις ας πουμε? Τι καθομαι και συζηταω ρε...

Τελος, σε ΟΛΕΣ τις δουλειες του κοσμου υπαρχει και ενα αφεντικο ή ενας προισταμενος. Οποτε ο καθενας ειναι χαμαλης φιλε μου με τη δικη σου λογικη. Εκτος και αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας...

Δημοσ.

Οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σου, ειναι καλυτερα να εισαι τεχνικος υπαξ παρα διοικητικος υπαξ (αγγαρειες) ή αξιωματικος γενικοτερα (αρκετη δουλεια). Σωστα?

Είναι όπως το βλέπει κανείς. Εγώ όταν ήμουν 18 έλεγα στρατός και μαλακιες μετά όταν μπήκα είπα τι καλά θα ήταν να διάβαζα και να πέρναγα σε μια από τις 2 σχολές μόνιμη δουλειά καλά λεφτά για τα δικά μου στάνταρ και εύκολη στα μάτια μου. Αν μπορείς να πιάσεις Ευελπίδων πάνε εκεί μια χαρά είναι. Αν αγχώνεσαι και δεν το έχεις πολύ με το θεατράκι που παίζουν μέσα δεν είναι μάλλον για σένα όλος ο στρατός. Εσύ τι γουστάρεις είναι. Απ την μια είναι διοικητικές θέσεις και απ την άλλη πιο χειρωνακτική δουλειά. Στα μάτια μου αυτό το αγγαρεία που ακούω είναι πολύ λάθος. Είναι όπως όλες τις δουλειές αλλα κάνει ο προϊστάμενος και άλλα ο υφιστάμενος

Δημοσ.

Εχεις  ηδη αποφασισει οτι θα δηλωσεις ΣΜΥ και ψιλοφαινεται. Τωρα το ερωτημα ειναι απλο στα περι αποφασης. Εισαι καριεριστας? Θελεις να ανεβεις , εχεις κουραγιο να ασχοληθεις, να παρεις ευθυνες και να περασεις 1-2 σχολες πολεμου? Πας ΣΣΕ  με καλυτερο μισθο δουλεια διοικητικου και δεν θα τρεχεις σαν το παπαρα στα ΤΑΕ κλπ. Γουσταρεις να τον παιζει ολη μερα (οχι οτι οι ΣΣΕ δεν τον παιζουν) χωρις ευθυνες να λαμβανεις το ~900 να πηγαινεις σπιτι και ως εκει και θα εισαι χαρουμενος με αυτη την ζωη πας ΣΜΥ.  Προσωπικα τα δειγματα γραφης σου και ο τροπος αναζητησης αλλα και απαντησεων σου δηλωνουν  ΣΜΥ.

ΥΓ Μας λες οτι οι αλλοι εουν μισθο 500 και αρα τα 800-900 ειναι καλα....Εαν οι αλλοι ειχαν μισθο 100 τα 300 δλδ θα σου αρεσαν?

Δημοσ.

Εχεις  ηδη αποφασισει οτι θα δηλωσεις ΣΜΥ και ψιλοφαινεται....

Ούτως η άλλος δεν μπορεί να πιάσει τα μόρια για ΣΣΕ. Φαίνεται ότι δεν το θέλει πραγματικά και το κάνει για ένα σίγουρο αύριο. Και καλά κάνει!

Αυτό δείχνει δηλαδή ότι δεν είναι και από αυτούς που μπορεί να πιάσει 17-18κ μόρια και πάει στην εύκολη λύση. 

Δημοσ.

ΣΣΕ :16

ΣΜΥ: 14,5

Δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα κυριοι. Και οχι δεν ψαχνω καμια ευκολη λυση... Απλως ρωτουσα εμμεσως το αν ειναι τοσο κακο οσο ακουγεται στην Ελλαδα το να εισαι υπαξιωματικος. Τεσπα, διαμορφωσα μια αποψη απο τις απαντησεις σας. Ευχαριστω πολυ!!! Παντως, δεν μπορω να καταλαβω το πως απο τα γραφομενα μου φαινεται οτι παω για ΣΜΥ κλπ... Τα συμπερασματα κρατηστε τα για τον εαυτο σας, γιατι ειναι ατοπα απο τη στιγμη που ουτε καν ξερω αν θα δηλωσω ΣΣ τελικα (δεν εχω γραψει καλα καλα ακομα)...

Και κατι τελευταιο. Τελικα ως αξιωματικος κανεις δουλεια γραφειου, επιθεωρεις, δινεις εντολες, σχεδιαζεις ή ολα αυτα μαζι?

Δημοσ.

Χωνεις φαντάρους για να κάνουν τη δουλειά σου και βοηθάς τα βυσματα,πουλας μούρη σε όσες γουσταρουν ένστολους,θα παρεις την πολη,

ουσιαστικό πραγματικό εργο 0,μια ζωή και σήμερα.

• Like 3
Δημοσ.

Οκ από αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλήξει ότι ανάλογα με τον διοικητή μονάδας/λόχου αλλάζουν πολλά πράγματα (φιδιασμα- ευθύνες)... Οπότε ts δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποια περίπτωση θα τύχει σε εσένα στην περίπτωση που περάσεις ΣΣΕ ή ΣΜΥ και εκτός από αυτό πρέπει να υπολογίσεις ότι από μετάθεση σε μετάθεση αυτά θα αλλάζουν...

Ποιο πάνω κάποιος είπε ότι για όλους υπάρχει μια "τεράστια" δουλειά και πιστεύω ότι ισχύει... Αλλά από τα λεγόμενα σου εγώ καταλήγω και πάλι στο ότι δεν κάνει για εσένα... Εσύ θέλεις πρώτα να είσαι μηχανικός και μετά στρατιωτικός ενώ στην ουσία στον στρατό είναι ακριβώς το ανάποδο...

Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι ο στρατός σαν θητεία είναι ένα μικρό σχολείο και μπορείς αν έχεις ανοιχτό μυαλό να μάθεις πράγματα για την ζωή αργότερα (δεν μιλάω για εκπαίδευση πάνω σε όπλα και τα λοιπά που ήταν ελάχιστη κατά την άποψη μου αλλά γενικά)

• Like 1
Δημοσ.

ΣΣΕ :16

ΣΜΥ: 14,5

Δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα κυριοι. Και οχι δεν ψαχνω καμια ευκολη λυση... Απλως ρωτουσα εμμεσως το αν ειναι τοσο κακο οσο ακουγεται στην Ελλαδα το να εισαι υπαξιωματικος. Τεσπα, διαμορφωσα μια αποψη απο τις απαντησεις σας. Ευχαριστω πολυ!!! Παντως, δεν μπορω να καταλαβω το πως απο τα γραφομενα μου φαινεται οτι παω για ΣΜΥ κλπ... Τα συμπερασματα κρατηστε τα για τον εαυτο σας, γιατι ειναι ατοπα απο τη στιγμη που ουτε καν ξερω αν θα δηλωσω ΣΣ τελικα (δεν εχω γραψει καλα καλα ακομα)...

Και κατι τελευταιο. Τελικα ως αξιωματικος κανεις δουλεια γραφειου, επιθεωρεις, δινεις εντολες, σχεδιαζεις ή ολα αυτα μαζι?

Εαν πιστευεις οτι 1500 μορια ειναι μικρη διαφορα ειαι γελασμενος ...αλλοι για 10 μορια χανουν σχολες για τις οποιες μοχθησαν 3 χρονια.  Τωρα ρε συ μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα και μπορουμε να μην τα κρατησουμε για εμας και να τα εκφρασουμε λεγοντας την αποψη μας....αυτην αλλωστε μας ζητας ξανα και ξανα στο τοπικ.  Μπορει να κανουμε λαθος....μπορει και οχι...προσωπικα τα δειγματα γραφης σου δειχνουν ενα ατομο που ψαχνει τα ευκολα και να βολευτει. και γενικα το λες μονος σου, δεν θελεις ευθυνες...κατι το οποιο δεν ειναι ανγακστικα κακο...Ως αξιωματικος κανεις καποια απο αυτα ή ολα απο αυτα αναλογα με τον βαθμο σου....

Δημοσ.

Σκέψου καλά το οικονομικό πρώτα.Συνοψίζω :

- Αυτός που παίρνει 500 ευρώ που λες, πιθανό να περνά καλύτερα από εσένα αν μένει στο πατρικό του ενώ εσύ πληρώνεις ενοίκιο σε παραμεθόριο.

- Αν επιλέξεις το στρατό, δύσκολο να μπορείς να κάνεις δεύτερη δουλειά.

- Αν επιλέξεις το στρατό και θες να παραιτηθείς, δύσκολα θα βρεις άλλη δουλειά ως έχων μηδέν εμπειρία (εκτός κι αν είσαι τεχνικός κλπ που αναφέρεις).

Αφού θες να επιλέξεις το στρατό, τουλ. πήγαινε για αξιωματικός.

Δημοσ.

Δηλαδη, αν ο διοικητης ειναι "κακος", τοτε τι εισαι διοικητικος υπαξ, τι εισαι αξιωματικος, ειναι το ιδιο (δε θα "ξυνεται" κανενας, αυτο θελω να πω). ΟΜΩΣ, ο τεχνικος υπαξ, ακομα και αν ο διοικητης ειναι "κακος", θα καθεται εκτος και αν εχει να επισκευασει κατι. Αν ομως ο διοικητης ειναι "καλος" τοτε μεχρι και οι φανταροι θα "ξυνονται". Οποτε εχεις δυο επιλογες. Ή να πας τεχνικος υπαξ απο ΣΜΥ αν σου κατσει μεσα στη σχολη (τους λογους τους ανεφερα) ή να πας ΣΣΕ λογω χρηματων (συν του οτι θα πεσεις και σε "καλους" διοικητες καποιες φορες για να αραζεις ετσι και αλλιως). Ο διοικητικος υπαξ "χανει" και απο τους δυο, οποτε μενει εκτος...

Σωστα???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...