YourTrueLegend Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) δεν κανεις για στρατιωτικος φιλε ελεος... μονο το φιδιασμα και το αραγμα το 900ρι στην τσεπη σκεφτεσαι, δεν προκειται να ανταπεξελθεις...Aκριβως γιαυτους τους λογους ειναι οτι πρεπει για στρατιωτικος Που νομιζεις οτι πρεπει να παει ενας τεμπελακος για να αμοιβεται ες αει; Δημοσιο ή στρατο (δηλαδη δημοσιο). Γενικα ο στρατος αυτους μαζευει, κι αν αναμεσα σε αυτους υπαρχει και κανενας πιο σοβαρος με ιχνη αυτοσεβασμου, ειναι θεμα χρονου να γινει κι αυτος ιδιος. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2017 από YourTrueLegend 2
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κοιτα ρε κολλημα. Το αν αποφασισω τελικα να παω ΣΣ ειναι δικο μου θεμα φιλε. Και οπ'οτι καταλαβαινεις μαλλον δε θα δηλωσω καν. Απλως εχω καποιες αποριες. Αφηστε τα σχολια λοιπον γιατι ετσι και αλλιως δεν εχω σκοπο να παω ετσι και αλλιως μετα απο καποιες απαντησεις που ελαβα. Τεσπα, εχετε να πειτε κατι για τις ερωτησεις στην προηγουμενη σελιδα?
Lanike71 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ποσο ειχε γραψει? Αν θυμάμαι καλά, κάπου 13200, χωρίς να πάρω όρκο.
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 @ Lanike71 thx! 1. ΟΚ μου περιγραψατε τις ευθυνες του αξιωματικου. Τωρα μπορει καποιος να μου περιγραψει λιγο και τις ευθυνες του διοικητικου και του τεχνικου υπαξιωματικου? Ετσι για να γινει μια συγκριση. Πολυ τρεξιμο αν καταλαβα καλα για ολες τις "αγγαριες". Σωστα? 2. Αλλα γιατι αφου η δουλεια του υπαξιωματικου εχει οντως τρεξιμο, καποιοι λετε οτι φιδιαζουν? Οποτε μηπως ειναι θεμα διοικητη το ποσο θα φιδιασουν για να μη λεμε και ο,τι θελουμε? Κανεις?
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Για ποιο λογο σε απασχολει τοσο πολυ το θεμα του φιδιασματος; Εχεις αντιληφθει οτι μιλας για εργασια/επαγγελμα ή την φαση την εχεις δει "παω κατασκηνωση και θα με πληρωνουν;". Γενικα το αν και πού θα πας, οταν μιλαμε για ΔΟΥΛΕΙΑ δεν το κρινεις απο το ποσοστο φιδιασματος...
opcorsa Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κοιτα ρε κολλημα. Το αν αποφασισω τελικα να παω ΣΣ ειναι δικο μου θεμα φιλε. Και οπ'οτι καταλαβαινεις μαλλον δε θα δηλωσω καν. Απλως εχω καποιες αποριες. Αφηστε τα σχολια λοιπον γιατι ετσι και αλλιως δεν εχω σκοπο να παω ετσι και αλλιως μετα απο καποιες απαντησεις που ελαβα. Τεσπα, εχετε να πειτε κατι για τις ερωτησεις στην προηγουμενη σελιδα? ΔΙΑΤΑΞΤΕ!!!!!!!!
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ρε φιλε εμενα δε με απασχολει καθολου. Εσεις δε λετε οτι φιδιαζουν και οτι δεν κανουν τιποτα? Απλως αναρωτιεμαι πως γινεται να στεκει αυτο που λετε μερικοι.
Lanike71 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Αν μιλούσαμε για πριν το 2010 που ξεκίνησε η κρίση, θα σου έλεγα πήγαινε ΣΜΥ, παντρέψου και μία λοχία και να είσαι άρχοντας. Τώρα μιλάμε για μισθό 800 ευρώ, θα είσαι μακριά από το σπίτι σου, θα πληρώνεις ενοίκιο,αυτοκίνητο,ΔΕΚΟ κλπ. Μία άδεια που θα παίρνεις, για να κατέβεις από Έβρο - Αθήνα πχ, θα σου τρώει το μισό μισθό. Γενικά θα κινείσαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Προσωπικά δε θα διάλεγα ΣΜΥ, μόνο και μόνο για τα λεφτά και ας έχω και τις διπλάσιες ευθύνες. Βέβαια ο καθένας έχει φιλοσοφία ζωής, οπότε πάσο.
torq Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Ενας σοβαρος στρατος θελει και υπαξ και αξιωμ. εντάξει, εδώ τι να σχολιάσει κανείς; Γι αυτο και απορω με τα νεα παιδια που υποθηκευουν τη μελλοντικη τους ζωη και καριερα με αντιτιμο τα 800-900-1000 ευρω το μηνα. Συγνωμη για το ελαφρως ακυρο, just my two cents. τα νέα αυτά παιδιά που λες δεν είναι ικανά ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν, γι αυτό κάνουν αυτή την επιλογή. πολύ πιθανό αν δεν είχαν αυτή την επιλογή να τους ταΐζαν για πάντα οι γονείς τους. εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά... εξάλλου οι περισσότεροι που βλέπω γύρω μου ποτέ δεν είχαν όνειρα. το μόνο τους όνειρο να βρουν μια δουλειά στο δημόσιο για να έχουν σίγουρο μισθό. και άσε το χρόνο να περνάει..... μερικοί είναι ικανοποιημένοι με αυτό. εσύ, εγώ και κάποιοι άλλοι, όχι. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 ΣΣΕ και μονο, ουτε καν να το σκεφτεσαι για ΣΜΥ αν εχεις τη δυνατοτητα να πιασεις Αξιωματικων. Εκτος αν απλα θες να ξυνεσαι και να παιρνεις το μισθο, οποτε πασο. Μην εχεις τη λογικη που θα φιδιαζεις περισσοτερο. Υπαξ θα βγαζεις τα περισσοτερα χρονια χαμαλοδουλεια, θα εχεις χαμηλοτερο βαθμο (που στον ΣΞ ακομα και ο ενας βαθμος αλλαζει την καθημερινοτητα σου), θα εχεις χαμηλοτερο μισθο και δεν θα εχεις καμια ευκαιρια να κανεις κατι εκτος του στρατου. Κι αν δεν πιανεις ΣΣΕ οκ, αλλα να πιανεις και να πας εθελοντικα ειναι ηλιθιο, μονο και μονο για το φιδιασμα... εντάξει, εδώ τι να σχολιάσει κανείς; τα νέα αυτά παιδιά που λες δεν είναι ικανά ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν, γι αυτό κάνουν αυτή την επιλογή. πολύ πιθανό αν δεν είχαν αυτή την επιλογή να τους ταΐζαν για πάντα οι γονείς τους. εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά... εξάλλου οι περισσότεροι που βλέπω γύρω μου ποτέ δεν είχαν όνειρα. το μόνο τους όνειρο να βρουν μια δουλειά στο δημόσιο για να έχουν σίγουρο μισθό. και άσε το χρόνο να περνάει..... μερικοί είναι ικανοποιημένοι με αυτό. εσύ, εγώ και κάποιοι άλλοι, όχι. Ενταξει ειναι διαφορες περιπτωσεις, αλλοι απο αγροτικες περιοχες, αλλοι απο φτωχες οικογενειες, αλλοι που δεν ειχαν προοπτικες για πολλες σπουδες. Γενικα ομως συμφωνω πως ο στρατος ειναι κακη επιλογη για τους περισσοτερους γιατι δεσμευεις τη ζωη σου για παρα πολλα χρονια με πολυ μικρο ανταλλαγμα... 2
Lanike71 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 τα νέα αυτά παιδιά που λες δεν είναι ικανά ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν, γι αυτό κάνουν αυτή την επιλογή. Δεν είναι θέμα ικανοτήτων. Οι σημερινοί 18άρηδες έχουν μεγαλώσει ακούγοντας τους γονείς τους να έχουν το σύνθημα "Δημοσιάρα φορέβα" και με αφορμή την κρίση, τους κάνουν πλύση εγκεφάλου να πάρουν θέση ότι να' ναι, αρκεί να είναι δημόσιο. Στο εξωτερικό που έζησα, το σύνθημα ήταν "για όλους υπάρχει η κατάλληλη δουλειά". Δε μπορείς αυτή, θα κάνεις κάποια άλλη. Αν όχι στην ίδια εταιρία, σε κάποια άλλη ίσως. Εδώ έχουμε το φαινόμενο "μυαλά" να καίγονται στο δημόσιο για ένα πιάτο ρύζι, άλλοι να "καίγονται" ως προσωπικότητες επειδή φοβούνται την ανεργία και υπομένουν τη δουλειά τους, ο μισός λαός να θέλει να γίνει γιατρός,δάσκαλος ή δικηγόρος το παιδί του...Τι να πεις; Τελικά άχρηστο μάθημα ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός.
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Απο τη μια λες: "ΣΣΕ και μονο, ουτε καν να το σκεφτεσαι για ΣΜΥ αν εχεις τη δυνατοτητα να πιασεις Αξιωματικων. Εκτος αν απλα θες να ξυνεσαι και να παιρνεις το μισθο, οποτε πασο." Ενω ακριβως εδω λες: "Υπαξ θα βγαζεις τα περισσοτερα χρονια χαμαλοδουλεια." Τελικα ξυνονται ή οχι ρε παιδια για να καταλαβω? Επισης, ποιος σας ειπε οτι θελω να μπω παση θυσια στο στρατο? Απλως εχω καποιες αποριες... Πολυ ευκολα βγαζετε συμπερασματα καποιοι. Κλασικος Ελληνας... "τα νέα αυτά παιδιά που λες δεν είναι ικανά ούτε τα κορδόνια τους να δέσουν, γι αυτό κάνουν αυτή την επιλογή." Καθε γενια αυτα λεει για την επομενη. Δεν ειναι τιποτα. Θα σας περασει... Ο αλλος απορει με τα νεα παιδια που υποθυκευουν το μελλον τους για 1000Ε. Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ... Το οτι μπορει και να τους αρεσει η συγκεκριμενη δουλεια ας πουμε? Μπααα... Οσοι πανε για τα λεφτα (ποια λεφτα τεσπα) την κανουν με ελαφρα, γιατι δεν αντεχουν. Σκεφτειτε λιγο και μετα ανοιξτε το το ρημαδι... Επισης η διαφορα στα λεφτα του αξ με τον υπαξ δεν ειναι πανω απο 200Ε, αλλα τεσπα...
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κάτι που δεν αναφέρθηκε, μπορείς να κάνεις θητεία και μετά να δώσεις για στρ. σχολές, νταξει είναι χάσιμο χρόνου η θητεία, αλλά στην περίπτωση σου αντί να ρωτάς άγνωστους στα forum μπορείς να τα δεις από μέσα χωρίς να έχεις καμιά υποχρέωση να παραμείνεις. Πολύ παλιά έτσι ήταν, οι αξιωματικαρες δεν γλιτωναν την θητεία.
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Κομματακι δυσκολο, γιατι αντε μετα τη θητεια να ξαναστρωθεις για πανελληνιες...
Thaninho Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Φιλαρακι εγώ ήμουν σε Τεθωρακισμενη μονάδα. Για να καταλάβεις φαντάσου ένα μεγάλο συνεργείο που ήταν όλοι οι τεχνικοί εκεί ( ουλαμός συντηρήσεως) και κουμάντο έκαναν ένας ανθυπολοχαγος απο σμυ και ενας ανθυπασπιστής παλι απο σμυ. Έκτος από αυτούς είχε κάνα 3 φανταρία έναν λοχία μια γυναικά επιλοχία από σμυ αυτοί οι 2 και καμια 15ρια εμθ και εποπ. Όλοι αυτοί χωρίζονταν σε ειδικότητες πχ οπλουργός, τεχνικός για τους ασυρμάτους, για το σκάφος του άρματος, για τον πύργο του άρματος, για τα οχήματα τζιπακια χαμερ κτλ. Σε αυτούς πήγαινε για συντήρηση οτι δεν μπορούσε να γινει απο τους λοχους λόγο γνώσεων και εργαλείων. Όλοι εκτός των 2 αξιωματικών ήταν με μαύρα χέρια καμιά φορά και αυτοί. Είχαν δουλειά αρκετή αλλά όταν τελείωναν καθόντουσαν και άραζαν και δεν τους την ελεγε κανείς. Δηλαδή δεν είχαν αυτό το στρατιωτικό το φαίνεστε να δείχνουμε ότι κάνουμε κάτι για να μην μας την πούνε. Και κάτι τελευταίο αυτοί όριζαν πότε θα γίνει η δουλειά που πρέπει και σε πόσο χρόνο. Δεν τους ελεγε κανεις εχω ενα χαλασμενο αρμα μεχρι την τεταρτη να το εχω πισω. Εχεις χαλασμενο αρμα ωραία φερτο την τεταρτη και θα το παρεις οταν ειναι έτοιμο. edit: Κάπου διάβασα οτι κανουν σκοπιές για υπηρεσία αυτοί από σμυ. Ούτε καν βαυδμ κάνουν κανα οδηγός δνεας αλλαγης πολυ light δλδ. Για να κάνει σκοπιά πρεπει να μην εχει η μοναδα κανέναν φαντάρο και κανέναν εποπ δνεα και λοχια πράγμα δύσκολο. Υπολοχαγοί και λοχαγοί όταν είναι ακόμα δκτες λόχων μπορεί για καμιά βδομάδα να φοράν την ίδια στολή και να εχει ακόμα την τσάκιση απο το σιδέρωμα. Διαταγές δίνουν στους ανθυπολοχαγους και δόκιμους κάτι σχεδιακια κάνουν στα χαρτιά κατεβάζουν καμιά φαεινη ιδεα για αναβάθμιση στα άρματα και οταν πιαστεί ο κωλος τους πάνε όρχο να δουν οτι ειναι ακομα εκει. Λοχαγοί που ηταν σε γραφεία 1,2,3,4 ειχε αρκετή δουλεια θυμάμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα