Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβουλή από κάποιον που υπηρέτησε σε Τ.ΥΠ και μάλιστα σε ένα από τα μεγαλύτερα... Πρέπει να το πάρεις πάλι από την αρχή γιατί το σκεπτικό σου είναι λάθος... Στο στρατό σαν επάγγελμα είσαι στρατιώτης (Είτε είσαι φαντάρος είτε είσαι αξιωματικός) αυτο είναι το επάγγελμα σου... Ακόμα και αν σαν όπλο διαλέξεις Τεχνικό και είσαι καλός μηχανικός για τα οχήματα πάντα πρώτα από όλα είσαι στρατιώτης... Αυτό που σκέφτεσαι ότι θα κάνεις την δουλειά σου σαν μηχανικός και όλα καλά ξέχασε το...

Αν σου αρέσει ο στρατός σκέψου το για αξιωματικός και τίποτα άλλο...

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης πολλές φορές η ειδικότητα είναι μόνο στα χαρτιά. Μπορεί πχ να είσαι αυτό που λες αλλά θα κάνεις και πολλές άλλες δουλειές που δεν θα είναι άμεσα στο αντικείμενό σου.

Και έτσι πρέπει...

Δες το θετικά όμως... κακά τα ψέματα... καφεδούμπα και η δουλειά θα τελειώσει σε 4-5 μέρες. Δεν έχεις την "απειλή" του ιδιωτικού τομέα "θα σε απολύσω"

Δημοσ.

Οποτε τι ειναι καλυτερο? Αξιωματικος για χαρτουρα (αυτη η χαρτουρα τι σκατα ειναι?) με πολλες ευθυνες αλλα αρχοντας ή υπαξιωματικος για χαλαρες υπηρεσιες σχεδον σε ολη σου τη ζωη και χωρις πολλες ευθυνες? Εμενα γιατι μου ακουγεται πιο "καλο" το δευτερο ρε παιδια?

Δημοσ.

Οποτε τι ειναι καλυτερο? Αξιωματικος για χαρτουρα (αυτη η χαρτουρα τι σκατα ειναι?) με πολλες ευθυνες αλλα αρχοντας ή υπαξιωματικος για χαλαρες υπηρεσιες σχεδον σε ολη σου τη ζωη και χωρις πολλες ευθυνες? Εμενα γιατι μου ακουγεται πιο "καλο" το δευτερο ρε παιδια?

είσαι πολύ ψάρι... χαλάρωσε... δεν το εννοώ έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου! είναι χαλαρά ρε! και μλκια να κάνεις δεν θα σου κάνουν τπτ! απλά να συνηθίσεις το "σκατό". Θα το μάθεις καλά όταν μπεις...

Σου ακούγεται καλό γιατί μάλλον το παράκανα και σε τρόμαξα με τις "ευθύνες". Χαλάρωσε...

Σου είπαμε. Καλύτερα ΣΣΕ. Απλά τίθεται θέμα αν μπορείς να μπεις. Αν μπορείς να πιάσεις τα μόρια τότε μην σκέφτεσαι άλλο.

Δημοσ.

Δεν εχω να προσφερω πολλα στην κουβεντα, γιατι μονο θητεια εχω κανει, ασχετη κιολας με μηχανηματα και αρματα κλπ.

Αυτο που θα ηθελα να πω ως λιγο μεγαλυτερος, ειναι οτι δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο τη βαρετη, μονοτονη και ανευθυνη εργασια που απλα κοιτας το ρολοι απο τη στιγμη που ξεκινας. Προσωπικα πιστευω οτι αν δεν υπαρχει εξελιξη και βελτιωση δεξιοτητων πανω στη δουλεια, ειναι θεμα χρονου να βαρεθεις ελλεεινα. Γι αυτο και απορω με τα νεα παιδια που υποθηκευουν τη μελλοντικη τους ζωη και καριερα με αντιτιμο τα 800-900-1000 ευρω το μηνα.

Συγνωμη για το ελαφρως ακυρο, just my two cents.

• Like 6
Δημοσ.

ΟΚ, αλλα γιατι καλυτερα ΣΣΕ? Δουλεια γραφειου δεν ειναι η ΣΣΕ? Ασε που θα εχεις και πολυ αγχος αν δε βγει η ασκηση Παρμενιων πχ (και οποια αλλη ασκηση) σωστα κλπ... Ενω απο ΣΜΥ ως υπαξ θα κανεις τη δουλεια σου και θα πηγαινεις σπιτακι σου χωρις σκοτουρες. Θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Οσο για τη βαρεμαρα που ειπε ο φιλος doctor δε νομιζω... Καθε 4 χρονια εχεις μεταθεση, οποτε και να θες να βαρεθεις δεν μπορεις με λιγα λογια... Εχουν και τα κακα τους οι μεταθεσεις δε λεω, αλλα αν θες να γινεις στρατιωτικος δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθεις ποτε ετσι και αλλιως, λογω δουλειας... Επισης αυτο για την εξελιξη που λες φιλε doctor, παλι δεν ισχυει. Ξανα καθε 4 χρονια παιρνεις βαθμο, οποτε εχεις και περισσοτερες ευθυνες...

Δημοσ.

Κάπου πήρε το μάτι μου στο νετ ότι παραιτούνται λοχίες από ΣΜΥ, μόλις πάρουν τον 1ο μισθό στην παραμεθόριο. 700 κάτι αν δεν απατώμαι. Δεν τα λες πολλά...

Δημοσ.

ΟΚ, αλλα γιατι καλυτερα ΣΣΕ? Δουλεια γραφειου δεν ειναι η ΣΣΕ? Ασε που θα εχεις και πολυ αγχος αν δε βγει η ασκηση Παρμενιων πχ (και οποια αλλη ασκηση) σωστα κλπ... Ενω απο ΣΜΥ ως υπαξ θα κανεις τη δουλεια σου και θα πηγαινεις σπιτακι σου χωρις σκοτουρες. Θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Οσο για τη βαρεμαρα που ειπε ο φιλος doctor δε νομιζω... Καθε 4 χρονια εχεις μεταθεση, οποτε και να θες να βαρεθεις δεν μπορεις με λιγα λογια... Εχουν και τα κακα τους οι μεταθεσεις δε λεω, αλλα αν θες να γινεις στρατιωτικος δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθεις ποτε ετσι και αλλιως, λογω δουλειας... Επισης αυτο για την εξελιξη που λες φιλε doctor, παλι δεν ισχυει. Ξανα καθε 4 χρονια παιρνεις βαθμο, οποτε εχεις και περισσοτερες ευθυνες...

Βλεπουμε τα πραγματα λιγο διαφορετικα προφανως φιλε μου. Ειναι και θεμα προσωπικοτητας, εμπειριων κλπ. Αν χρειαζομουν 4 χρονια καθε φορα για να κανω κατι διαφορετικο στη δουλεια, θα ειχα σαλταρει. Ενιγουει, υπαρχουν δουλειες που ταιριαζουν στον καθε ανθρωπο και ολες ειναι λιγο πολυ απαραιτητες. Ευχομαι να βγαλεις ακρη γιατι τα ερωτηματα που θετεις ειναι εκ των πραγματων δυσκολα.

Δημοσ.

σου εβαλα λινκ κ επιμένεις. Δεν παίρνεις καθε 4 χρόνια βαθμό παιζουν πολλα ρολο. Αξιωματικός ειναι σαφώς καλύτερα. Για τα υπόλοιπα που λες καλύτερα πριν διαλέξεις τραβα φαντάρος να δεις τι εστί ελληνικός στρατός.
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει αν είσαι ΣΜΥ ή ΣΣΕ. Έχει να κάνει με τον βαθμό.

Από Λοχαγός+ είσαι σε γραφείο.

Οι υπολοχαγοί επιβλέπουν. τι σημαίνει αυτό; ότι πάνε στις καθημερινές δραστηριότητες και κοιτάνε/λένε στα φαντάρια τι να κάνουν και πως να κάνουν την δουλειά.

Οι Ανθυπολοχαγοί κάνουν το ίδιο αλλά έχουν και έξτρα αγγαρείες, ΑΟ, έλεγχος οπλισμού κλπ

* Σε ασκήσεις οι αξιωματικοί (από ανθυπολοχαγός+ δλδ) έχουν κυρίως διοικητικές αρμοδιότητες.

ΣΜΥ δεν θα φτάσεις ποτέ Λοχαγός. θα αποστρατευτείς

ΣΣΕ θα φτάσεις στην πρώτη δεκαετία νομίζω...

Κάπου πήρε το μάτι μου στο νετ ότι παραιτούνται λοχίες από ΣΜΥ, μόλις πάρουν τον 1ο μισθό στην παραμεθόριο. 700 κάτι αν δεν απατώμαι. Δεν τα λες πολλά...

Εδώ οι ΕΠΟΠ λοχίες (ή μήπως και δνεα) παίρνουν 960καθαρά... και όταν φτάσει κάποιος αρχιλοχίας πάει κοντά στα 1100~

@Χισταρας7

Τώρα είσαι ψάρι και λες "μλκιες". Όταν μπεις θα δεις... παίρνεις πολύ σοβαρά τα πράγματα με συνέπεια να φοβάσαι. Δεν υπάρχει λόγος σου λέω... και όταν λέω θα έχεις ευθύνες δεν λέω ότι θα κρέμεται όλο το στρατόπεδο από εσένα. Είναι αρμοδιότητες που απαιτούν μια ελάχιστη ευθύνη και αν γίνει μλκια δεν θα σου κάνουν τπτ. λίγο σκατό και είσαι καλά. Ή αν είσαι άτακτο αγόρι καμιά κράτηση.

Πχ: ως ανθυπολοχαγός κάνεις έλεγχο/χρέωση οπλισμού του λόχου σου κάθε μέρα. Επίσης έχεις ευθύνη ότι έχει να κάνει με τον λόχο που διοικείς να είναι στη τέντα. Πχ οι αποθήκες να μην είναι μουνί. Αν σου έχει ζητήσει ο δοικας να τακτοποιήσεις την αποθήκη γιατί έρχεται ταξιαρχική επιθεώρηση και εσύ είσαι ανεύθυνος θα φας σκατό. ή και Κ/Φ. Δουλειά σου είναι να βάλεις τα φαντάρια/εποπια να τακτοποιήσουν την αποθήκη.

Σου περιέγραψα μια ευθύνη σου.

Δημοσ.

Λοιπόν ότι να ναι ...@Tsaliks177 τα παρουσιάζεις όλα πολύ παραμυθένια..... ανθυπασπιστης έφυγα από το ΠΝ με 10 χρόνια υπηρεσία και έχω 2 αδέρφια πεζικό με περισσότερα χρόνια, ζωάρα θα κανείς μόνο αν είναι το βύσμα.. για το TS, από ΣΜΥ θα θεώρησε μια ζωή υπαξ. με ότι μπορεί να φανταστείς κΙ αυτήν η νοοτροπία δεν θα αλλάξει ούτε σε 10 χρόνια, ακόμα αυτό που σου λένε για φυδιασμα μην το περνεις τόσο σοβαρά αν μπορείς καλύτερες ΣΣΕ , καλύτερη και ποιο γρήγορη εξέλιξη. Όσο για βαθμούς δεν είναι κάθε 4 χρόνια, εξαρτάται τον βαθμό και από κάποια αλλά κριτήρια που βαριέμαι να γράψω.

Δημοσ.

δεν κανεις για στρατιωτικος φιλε ελεος...  μονο το φιδιασμα και το αραγμα το 900ρι στην τσεπη σκεφτεσαι, δεν προκειται να ανταπεξελθεις... θα φας ΓΕΡΟ σκατο στην σχολη και θα τα παρατησεις ευκολα.... αλλα κανε οτι θες

Δημοσ.

Ο μεγελυτερος εν ενεργεια βαθμος απο ΣΜΥ που εχω δει ηταν οταν ημουν φανταρος αλλα πριν πολλες 10ετιες Υποδικοικητης Μοιρας Πυροβοικου Ταγματαρχης .

Σπανιζει ομως αν υπαρχει και σημερα .Ακομα και "συναδελφοι" τους αλλα  της Σχολης Ευελπιδων τους θεωρουν υποδεεεστερους .

Δοκιμος ανθυπολοχαγος με λιγους μηνες θητεια ειναι ανωτερος απο αρχιλοχια και ισοβαθμος με ανθυπασπιστη που εχει 10ετιες.

εγώ είχα λοχαγό από σμυ (πολλή καμμένη φάση, αλλά θεϊκός τύπος δεν κάναμε τίποτα και φιδιάζαμε όλη μέρα :lol: ) και μου έλεγε και ο ίδιος ότι είναι από τους ελάχιστους που είχε αντέξει να φτάσει τόσο ψηλά. αυτός θα έχει φύγει ως ταγματάρχης

οι περισσότεροι σμυ που έχω δει έπαιρναν το ένα αστέρι και είχα δει και σχετικά αρκετούς υπολοχαγούς που θα έφευγαν ως λοχαγοί

ως ταγματάρχες πολύ σπάνιο και ως συνταγματάρχες δεν παίζει 

Δημοσ.

Εδώ οι ΕΠΟΠ λοχίες (ή μήπως και δνεα) παίρνουν 960καθαρά... και όταν φτάσει κάποιος αρχιλοχίας πάει κοντά στα 1100~

https://karavanas.blogspot.gr/2012/06/76500.html

Από το 2012. Εκτός και αν πήραν αύξηση από τότε...Υπάρχουν και άλλα λινκ που λένε τα ίδια, βαριέμαι να τα γράψω (όχι, δεν είμαι στρατιωτικός)

2016 γνωστός μου έδωσε πανελλήνιες και ήξερε ότι δεν πέρασε πουθενά. Κάπου στο Σεπτέμβριο, πέφτει τηλ από ΣΜΥ αν θέλει να μπει στη σχολή, λόγω πολλών αρνήσεων άλλων.

Δημοσ.

1. ΟΚ μου περιγραψατε τις ευθυνες του αξιωματικου. Τωρα μπορει καποιος να μου περιγραψει λιγο και τις ευθυνες του διοικητικου και του τεχνικου υπαξιωματικου? Ετσι για να γινει μια συγκριση. Πολυ τρεξιμο αν καταλαβα καλα για ολες τις "αγγαριες". Σωστα?

2. Αλλα γιατι αφου η δουλεια του υπαξιωματικου εχει οντως τρεξιμο, καποιοι λετε οτι φιδιαζουν? Οποτε μηπως ειναι θεμα διοικητη το ποσο θα φιδιασουν για να μη λεμε και ο,τι θελουμε?

https://karavanas.blogspot.gr/2012/06/76500.html

Από το 2012. Εκτός και αν πήραν αύξηση από τότε...Υπάρχουν και άλλα λινκ που λένε τα ίδια, βαριέμαι να τα γράψω (όχι, δεν είμαι στρατιωτικός)

2016 γνωστός μου έδωσε πανελλήνιες και ήξερε ότι δεν πέρασε πουθενά. Κάπου στο Σεπτέμβριο, πέφτει τηλ από ΣΜΥ αν θέλει να μπει στη σχολή, λόγω πολλών αρνήσεων άλλων.

Ποσο ειχε γραψει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...