opcorsa Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 δεν κανεις για στρατο και για νοοτροπια μια ζωη και σημερα τυπε.. φαινεται απο τον τροπο γραφης σου, αν πας θα πηξεις... φιλικη συμβουλη με τις καλυτερες των προθεσεων.. 1
lary7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Το καλο με ΣΜΥ ειναι οτι δεν εχεις πολλες ευθυνες, ειναι καθαρα φιδοθεση για κατι αρχιλοχιες-ανθυπες κτλ. Επισεις το οτι γινεσαι αξιωματικος σχετικα συντομα μετραει και αυτο γιατι εχεις αρκετα προνόμια. Χώσιμο πολυ δεν τρως γιατι μετραει και η εμπειρια, ενας υπαξ με 5 χρονια εμπειρια ειναι δυσκολο να τον χωσει ενας νεος ανθυπολοχαγος και ας ειναι ανωτερος, θα χωσει τα αλλα φιδια (εποπ-εμθ)που δεν εβγαλαν και σχολη. Γενικα υπαρχει ο καποιος σεβασμος λογω ΣΜΥ και προιστοριας της. Στα αρνητικα ειναι οτι θα περασεις αρκετα χρονια σαν υπαξ, δηλαδη παιδι ενος κατωτερου θεου, ενω μπορει να πεσεις σε κανενα περιεργο νεο απο ΣΣΕ και να σε βαλει στο ματι. Βαλε στα αρνητικα οτι θα στην λεει και κανενας Δοκιμος που ειναι φανταρος ουσιαστικα και θα βραζεις μεσα σου.
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τεσπα, εχεις κατι να πεις σχετικα με αυτο που ρωτησα? Οχι εσυ φιλε lary7...
defacer Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 1. Τοσο πολυ ρε παιδες? Γιατι ετσι? Τι εχουν κανει οι ανθρωποι? 2. Υπαρχει ενα οπλο που να μην εχει μεταθεσεις εκτος απο την Αεροπορια Στρατου? Οχι οπλο ακριβως, γιατι ολα εχουν μεταθεσεις. Ειδικοτητα λεω. Να διαλεξεις κατι που να μην εισαι μακρυα απο αστικα κεντρα δηλαδη. Υπαρχει? Όταν λες "όχι μακριά από αστικά κέντρα", τι ακριβώς εννοείς μακριά και τι αστικά κέντρα;
Thaninho Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέσα από την θητεία μου κατάλαβα ότι η σμυ ειναι καλύτερη. Έβλεπα 2 παιδιά συνομήλικα ο ένας λοχιας από σμυ και ένας ανθυπολοχαγος από σσε. Ο αξιωματικός είχε χρεωμένη την αποθήκη, εκπαιδευτής σε ολα τα σπεν, σε ολες τις ειδικότητες, φουλ του αγημα και της παρελασης, στον όρχο συνέχεια υπεύθυνος και στον λοχο δκτης όταν έλειπε ο υπολοχαγός. Πολλά καρπουζια στην ιδια μασχάλη, σε εξι μήνες του πεσαν τα μαλλια και αντι για 23 που ηταν έμοιαζε 30ρης. Ο λοχίας απ την αλλη ειχε την ατομική του εκπαίδευση και στον όρχο. Τα αλλα στελέχη και μεγαλύτερου βαθμού τον σεβόντουσαν λόγο σχολής, μέχρι τα 40 του θα έχει γίνει ανθυπολοχαγος. Οι μηχανικοί κιόλας την καλύτερη δουλειά....κορόιδευαν κανονικά τον δκτης του λόχου διοικήσεως γιατι απλα δεν ήξερε απ την δουλειά. Κουμάντο εκει δεν κανει αυτος αλλα κάνας ανθυπας απο σμυ μηχανικός. Κάνουν την δουλειά που ειναι να κανουν και καθονται χωρίς να τους πει κανείς τπτ μετά. 1
Kyriakos131211 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Σιγα μην αποστρατευονται και Αρχιστρατηγοι οι ΣΜΥ. Ποιος καραβανας σου πουλησε τετοια παπατζιλικια; Αντε να φτανουν ως ανθυπολοχαγοι και να αποστρατευονται τιμητικα με ενα βαθμο παραπανω, ως υπολοχαγοι. Για να αποστρατευτει ταγματαρχης ενας απο ΣΜΥ, θα πρεπει να συμπληρωσει καμια 40ετια υπηρεσια με βυσμα τον πρωθυπουργο και ΑΝ . Σε οτι αφορα την καθημερινοτητα, περα απο το χωσιμο και περα απο το οτι θα εισαι ο αγγαρειομαχος των αξιωματικων αν αποφοιτησεις απο ΣΜΥ θα εχεις και αρκετα χαμηλοτερες αποδοχες σε ολη σου την "καριερα" (ο θεος να την κανει). Και γενικα εγω θα οριζα τον εαυτο μου ως αποτυχημενο αν απο τα 25 μου μεχρι να βγω στη συνταξη εβλεπα 23χρονους ανθυπες να μου δινουν διαταγες/εντολες για το τι να κανω. Αλλα οπως την βρισκει κανεις. Στην μονάδα μου έχω Ταγματάρχη υποδιοικητή από ΣΜΥ . 3
dionisis1925 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 1. Τοσο πολυ ρε παιδες? Γιατι ετσι? Τι εχουν κανει οι ανθρωποι? 2. Υπαρχει ενα οπλο που να μην εχει μεταθεσεις εκτος απο την Αεροπορια Στρατου? Οχι οπλο ακριβως, γιατι ολα εχουν μεταθεσεις. Ειδικοτητα λεω. Να διαλεξεις κατι που να μην εισαι μακρυα απο αστικα κεντρα δηλαδη. Υπαρχει? Έξυπνος είσαι του λόγου σου...και το 1000αρι στην τσέπη μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και να μην πήξεις στην παραμεθόριο..κελεπούρι! 2
opcorsa Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τεσπα, εχεις κατι να πεις σχετικα με αυτο που ρωτησα? Οχι εσυ φιλε lary7... ατενως ψαρακα
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Thaninho ακριβως αυτο λεω. Μηχανικος θελω να γινω. Τεχνικος λεγεται για την ακριβεια. Οχι ομως γιατι εχει λουφα, αλλα γιατι μ'αρεσει. Ετσι και αλλιως μπορει να ετυχε σε εσενα να μην ειχαν δουλεια... Οποτε γι'αυτο λεω καλυτερα ΣΜΥ παρα ΣΣΕ (γιατην περιπτωση μου). Καποια στιγμη θα γινεις και αξιωματικος βεβαια... Και αυτα που λενε καποιοι οτι οι εκ ΣΣΕ κοροιδευουν τους εκ ΣΜΥ μου φαινονται γελεια εν ετει 2017 (2020+ μεχρι να τελειωσω εγω αν μπω βεβαια). Ενας σοβαρος στρατος θελει και υπαξ και αξιωμ. Τωρα αν δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου σωστα τοτε ο,τι και να εισαι θα κοροιδευουν... Σωστα???
opcorsa Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Thaninho ακριβως αυτο λεω. Μηχανικος θελω να γινω. Τεχνικος λεγεται για την ακριβεια. Οχι ομως γιατι εχει λουφα, αλλα γιατι μ'αρεσει. Ετσι και αλλιως μπορει να ετυχε σε εσενα να μην ειχαν δουλεια... Οποτε γι'αυτο λεω καλυτερα ΣΜΥ παρα ΣΣΕ (γιατην περιπτωση μου). Καποια στιγμη θα γινεις και αξιωματικος βεβαια... Και αυτα που λενε καποιοι οτι οι εκ ΣΣΕ κοροιδευουν τους εκ ΣΜΥ μου φαινονται γελεια εν ετει 2017 (2020+ μεχρι να τελειωσω εγω αν μπω βεβαια). Ενας σοβαρος στρατος θελει και υπαξ και αξιωμ. Τωρα αν δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου σωστα τοτε ο,τι και να εισαι θα κοροιδευουν... Σωστα??? στην ιδεωδη πολιτεια του πλατωνα ναι... σοβαρος στρατος ααχαχαχαχα :devil: :devil:
Tsalikis177 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Thaninho ακριβως αυτο λεω. Μηχανικος θελω να γινω. Τεχνικος λεγεται για την ακριβεια. Οχι ομως γιατι εχει λουφα, αλλα γιατι μ'αρεσει. Ετσι και αλλιως μπορει να ετυχε σε εσενα να μην ειχαν δουλεια... Οποτε γι'αυτο λεω καλυτερα ΣΜΥ παρα ΣΣΕ (γιατην περιπτωση μου). Καποια στιγμη θα γινεις και αξιωματικος βεβαια... Και αυτα που λενε καποιοι οτι οι εκ ΣΣΕ κοροιδευουν τους εκ ΣΜΥ μου φαινονται γελεια εν ετει 2017 (2020+ μεχρι να τελειωσω εγω αν μπω βεβαια). Ενας σοβαρος στρατος θελει και υπαξ και αξιωμ. Τωρα αν δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου σωστα τοτε ο,τι και να εισαι θα κοροιδευουν... Σωστα??? Ότι και να πας, όπου και να πας θα πήξεις!!!! πλάκα κάνω. όντως από ΣΜΥ κάνουν αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσουν ανθυπολοχαγοί. και ξέρεις ε... ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ Μ#@$@$ τους! σαν τα εποπ τα έχουν. Κάτω στα άρματα συντήρηση!!!! λάδια! Η χαρτούρα και το γραφείο αρχίζει για ανθυπολοχαγούς. Οι ανθυπολοχαγοί δεν κάνουν αυτές τις "βρώμικες" δουλειές (aka αγγαρείες). Αλλά τους τρέχουν όλη την ώρα με την χαρτούρα, με την ΑΟ κλπ. Κατεβαίνουν και αυτοί για συντήρηση με τη διαφορά ότι απλά επιβλέπουν σε αντίθεση με ΕΠΟΠ/ΣΜΥ που κάνουν την δουλειά. Υπολοχαγός είναι πολύ καλύτερα Λοχαγός... α καλά! εκεί είσαι όλο το 8ωρο σε ένα γραφείο και άσε τους άλλους έξω να τρέχουν... το θέμα είναι. Από ΣΜΥ θα κάνεις αρκετά χρόνια να πας Ανθυπολοχαγός. Καλό στάξιμο!!!!!!!!!!!! πάλι καλά που από ΣΜΥ παίρνουν ανα 2-3-4 χ΄ρονια βαθμό και όχι 7-10 όπως οι εποπ (για να γίνουν λοχίες από δνεα) Πάντως το καλύτερο δημόσιο είναι ο ΕΣ. Ασφάλεια. Ότι και να γίνει ο Στρατός θα υπάρχει σε αντίθεση μια δημόσια υπηρεσία που μπορεί (λέμε τώρα) να κλείσει (αν και όταν κλείνει κάτι απλά σε απασχολούν αλλού. δεν απολύεσαι από το δημόσιο) Έχεις ασφάλεια, έχεις τσάμπα μεσημεριανό (*κανονικά δεν προβλέπεται αν δεν έχεις υπηρεσία αλλά μια παρέα θα είστε εκεί), έχεις πάμφθηνα φιλτρα τσιγάρων, monsters, πρατηριο και γενικά ΖΩΑΡΑ! Εμένα ακόμα μου λείπει που με 1,2ε έπαιρνα ένα τεράστιο monster + 1 κρουασαν. Όταν έξω σαν πολίτης θέλω 2-2.5ε. Όταν θα έχει μεγάλους αγώνες θα μαζεύονται όλοι στο ΚΨΜ, ακόμα και ο επόπτης. (Μια οικογένεια θα είστε σου λέω!!!!) Το καλύτερο να έχει αγώνα και εσύ να έχεις ΑΟ... η έφοδος γίνεται στο τέλος του αγώνα... [νταξ σπάνια συμβαινει αλλα ...] ΥΓ: Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά αλλά φαντάζομαι είναι πολύ πιο δύσκολο να μπεις ΣΣΕ. Αλλιώς δεν σηκώνει συζήτηση. Γιατί να πας ΣΜΥ να πήξει η μ@#@#@# σου για 15-20~ χρόνια μέχρι να γίνεις ανθυπολοχαγός. Μερικοί που λέτε ότι δεν φτάνουν παραπάνω οι ΣΜΥ ... απλά έχει να κάνει σε τι ηλικία μπήκε κάποιος. (νομίζω η σχολή έχει όριο τα 24?) Ένας που μπαίνει 24, που είναι στα @ του με ποινές κλπ όντως μπορεί να φτάσει ανθυπολοχαγός άντε βαριά υπολοχαγός. Κάποιος που μπαίνει στα 18 του και το κυνηγάει, το πολύ πολύ Ταγματάρχης τιμητικά (δλδ λαγος[λχγος] κανονικά)
militarist Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ο στρατός το καλύτερο δημόσιο... το άκουσα και αυτό!!!!!!!!!!! Ότι να ναι λέτε μερικοί.. 1
Tsalikis177 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ο στρατός το καλύτερο δημόσιο... το άκουσα και αυτό!!!!!!!!!!! Ότι να ναι λέτε μερικοί.. Κι όμως! Όταν είσαι μέσα δεν την παλεύεις και θες να βγεις. Σκέφτεσαι πως την παλεύουν τα ΕΠΟπια κλπ... όταν βγεις έξω στην ανεργεία, θα δεις ότι είναι απλά 8 ώρες άραγμα στα άρματα, καφεδούμπα κλπ. Μια χαρά είναι. Εκτός και αν εσύ το έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής ή είσαι σε καμιά θέση στο δημόσιο, από αυτές που ξεχνάς ότι υπάρχουν... Μπορεί να έχει αρνητικά όπως ότι αλλάζεις τόπο συχνά και τρως σκατό αλλά κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Ειδικά αν είσαι από παραμεθόριο... σπίτι σου... δεν μετατίθεσαι ποτέ... ΖΩΑΡΑ! Ότι να ναι λέτε μερικοί...
Xristaras7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Οποτε ρε φιλε γιατι να μην παω ΣΜΥ? Ενας λογος παραπανω. Μ'αρεσει η δουλεια του τεχνικου, θα αραζω κιολας (χεχε). Γιατι να παω ΣΣΕ να εχω χιλιες σκοτουρες στο κεφαλι μου??? Ασε που η γραφειοκρατικη δουλεια του αξιωματικοι δε μ'αρεσει καθολου... Ναι ενταξει καλη ειναι στην αρχη, αλλα μετα απο 20 χρονια δεν αντεχεται και θα εισαι και σα βοδι... Τους εχουμε δει τους Ελληνες αξιωματικους τι πατσοκοιλιες εχουν. Ναι θα μου πεις, υπαρχουν και τα γυμναστηρια, αλλα μετα απο 8 ωρες καθισιο αντε να κουνησεις τον κωλο σου...
Tsalikis177 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Οποτε ρε φιλε γιατι να μην παω ΣΜΥ? Ενας λογος παραπανω. Μ'αρεσει η δουλεια του τεχνικου, θα αραζω κιολας (χεχε). Γιατι να παω ΣΣΕ να εχω χιλιες σκοτουρες στο κεφαλι μου??? Δεν μπορείς να επιλέξεις ειδικότητα από την αρχή... Είναι ακριβός όπως ο φαντάρος την ημέρα της κατάταξης που περνάει από τον άλλον και δηλώνει προτιμήσεις. Και φυσικά δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψιν. Οι ΣΜΥ είναι όπως οι ΕΠΟΠ (με λίγη καλύτερη μεταχείριση). Όσο είναι κάτω από Ανθυπολοχαγοί: Βαράνε υπηρεσίες όπως σκοπέτα, 4-5 υπηρεσιες, βαθμό ανά 4-5 χρόνια. Κάνεις 20 χρόνια για να πας ανθυπολοχαγός ΟΙ ΣΣΕ βγαίνουν κατευθείαν ανθυπολοχαγοί 2-3 υπηρεσίες το μήνα, πότε αγγαρεία, κάνουν χαρτούρα Παίρνουν βαθμό ανά 2-3 χρόνια Η ζωή για έναν αξιωματικό είναι από λοχαγός+. άντε πες και υπολοχαγός. Αν πας ΣΜΥ θα κάνεις 25 χρόνια να πας υπολοχαγός. Και αν προλάβεις. [επαναλαμβάνομαι] άρα τι είναι καλύτερο για σενα; υγ: θετικό του να είσαι ΣΜΥ; δεν έχεις μεγάλες ευθύνες. απλά κάνεις την υπηρεσία σου και ήσυχα... Απλά το θέμα είναι ότι ΣΣΕ είναι πολύ δύσκολο να μπεις. συζητάμε λες και μπορείς να πιάσεις 18-19 πόσο θέλει για να μπεις. Πάνε ΣΜΥ εκεί με 15-16 πόσο θέλει και άραξε... ΥΓ: Ότι και να πας στη σχολή θα φας τρελό σκατό και καψώνια. Μην ψαρώσεις. Ένα ποσοστό αποτυγχάνει από ΣΜΥ/ΣΣΕ. Δεν αντέχουν ψυχολογικά και τα παρατάνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα