Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Γεια σας! Εχω μια απορια. Ποια σχολη ειναι καλυτερη απο αυτες τις δυο? Ναι, απο τη ΣΣΕ βγαινεις αξιωματικος ενω απο τη ΣΜΥ βγαινεις υπαξ, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Πχ οι περισσοτεροι εκ ΣΣΕ αποστρατευονται ταξιαρχοι, ενω οι περισσοτεροι εκ ΣΜΥ αποστρατευονται Ταγματαρχες. Επομενως ακομα και αν δε γραψω 16+ στις εξετασεις για ΣΣΕ, τοτε θα ηταν καλο να δηλωσω ΣΜΥ ή θα εχω πολυ χωσιμο απο τους ΣΣΕιτες??? Ευχαριστω πολυ!!!
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Σιγα μην αποστρατευονται και Αρχιστρατηγοι οι ΣΜΥ. Ποιος καραβανας σου πουλησε τετοια παπατζιλικια; Αντε να φτανουν ως ανθυπολοχαγοι και να αποστρατευονται τιμητικα με ενα βαθμο παραπανω, ως υπολοχαγοι. Για να αποστρατευτει ταγματαρχης ενας απο ΣΜΥ, θα πρεπει να συμπληρωσει καμια 40ετια υπηρεσια με βυσμα τον πρωθυπουργο και ΑΝ . Σε οτι αφορα την καθημερινοτητα, περα απο το χωσιμο και περα απο το οτι θα εισαι ο αγγαρειομαχος των αξιωματικων αν αποφοιτησεις απο ΣΜΥ θα εχεις και αρκετα χαμηλοτερες αποδοχες σε ολη σου την "καριερα" (ο θεος να την κανει). Και γενικα εγω θα οριζα τον εαυτο μου ως αποτυχημενο αν απο τα 25 μου μεχρι να βγω στη συνταξη εβλεπα 23χρονους ανθυπες να μου δινουν διαταγες/εντολες για το τι να κανω. Αλλα οπως την βρισκει κανεις. 5
mylo Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Γνωστός μου από στυα τον Σεπτέμβριο γίνεται υποσμηναγός και όχι ούτε 40 χρόνια έχει ούτε βύσμα
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Αφου σε 12 χρονια γινεσαι ανθυπολαγος απο ΣΜΥ.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Γνωστός μου από στυα τον Σεπτέμβριο γίνεται υποσμηναγός και όχι ούτε 40 χρόνια έχει ούτε βύσμα Δεν ξερω τι γινεται με την αεροπορια. Επειδη ομως υπηρετησα ΣΞ ξερω πολυ καλα οτι ο ανωτερος βαθμος που ειδα σε αποφοιτο ΣΜΥ ηταν υπολοχαγος και η ηλικια του ηταν γυρω στα 50-55. Εννοειται οτι εβλεπα και πολλους με μικροτερο βαθμο στην ιδια ηλικια. Στα 65-70 ισως να γινοταν ανωτερτος αξ/κος, πιο νωρις χλωμο. Αφου σε 12 χρονια γινεσαι ανθυπολαγος απο ΣΜΥ.Ποιος σου πουλαει αυτα τα παπατζιλικια; Αυτο που λες πιθανοτατα ειναι ο ελαχιστος δυνατος χρονος για προαγωγη σε αξιωματικο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι στην πραξη θα μαζευεις τις προαγωγες σαν κανονακια στο super mario. Οι περισσοτεροι που ειδα εγω απο ΣΜΥ μεγαλυτερης ηλικιας φτανανε ως ανθυπασπιστες και μεναν εκει για χρονια. 2
bilya Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Αφου σε 12 χρονια γινεσαι ανθυπολαγος απο ΣΜΥ. μάλλον έχεις μπερδέψει τους βαθμούς. Πάντως υπάρχει ενα ελάχιστο χρονικο περιθώριο που προϋποθέτει οτι θα σαι παραμεθόριο κτλπ κτλπ.
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μα ετσι ειναι. Καθε 4 χρονια ΤΟ ΠΟΛΥ, παιρνεις βαθμο. Δε σε πιανω...
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μα ετσι ειναι. Καθε 4 χρονια ΤΟ ΠΟΛΥ, παιρνεις βαθμο. Δε σε πιανω...Για αρχη μαθε οτι εχεις να περασεις 4 βαθμους μεχρι να γινεις αξιωματικος, αρα δεν βγαινει η 12ετια που λες απο οποια πλευρα και να το δεις. Επισης αυτο με τα 4 χρονια "το πολυ" ΔΕΝ ισχυει. Αντιθετα αυτο που ισχυει λεει 4 χρονια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για προαγωγη στον επομενο βαθμο. Ενω για να φτασεις στο βαθμο του Συνταγματαρχη που ειπες πριν, πρεπει να περασεις μολις... 9 βαθμους. Θα στο πω αλλη μια, απλα και αν θες ακουσε το. Συνταγματαρχης απο ΣΜΥ δεν θα γινεις ποτε σου, εκτος αν παρεις πισω την Πολη μονος σου ή αν συμπληρωσεις 35ετια στο στρατευμα. 1
bilya Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μα ετσι ειναι. Καθε 4 χρονια ΤΟ ΠΟΛΥ, παιρνεις βαθμο. Δε σε πιανω... απο σμυ βγαίνεις λοχίας. ο ανθυπολοχαγός ειναι 4 βαθμοί μετά. κ ανα 4 χρόνια να παίρνεις βαθμό(που δεν ισχύει αυτό) θες 16 χρόνια "Προάγονται στον βαθμό του Ανθυπασπιστή, μετά από συνολικό χρόνο υπηρεσίας 9 - 12 χρόνων στους βαθμούς Λοχία - Επιλοχία - Αρχιλοχία. Από την προαγωγή τους σε Αξιωματικούς, εντάσσονται στις επετηρίδες αυτών και εξελίσ- σονται ανάλογα." πηγή απο τον ελληνικό στρατό
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 ΟΚ thx! Αν παω για τεχνικος ομως δε θα ειναι καλυτερα τα πραγματα?
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ο μεγελυτερος εν ενεργεια βαθμος απο ΣΜΥ που εχω δει ηταν οταν ημουν φανταρος αλλα πριν πολλες 10ετιες Υποδικοικητης Μοιρας Πυροβοικου Ταγματαρχης . Σπανιζει ομως αν υπαρχει και σημερα .Ακομα και "συναδελφοι" τους αλλα της Σχολης Ευελπιδων τους θεωρουν υποδεεεστερους . Δοκιμος ανθυπολοχαγος με λιγους μηνες θητεια ειναι ανωτερος απο αρχιλοχια και ισοβαθμος με ανθυπασπιστη που εχει 10ετιες.
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 1. Τοσο πολυ ρε παιδες? Γιατι ετσι? Τι εχουν κανει οι ανθρωποι? 2. Υπαρχει ενα οπλο που να μην εχει μεταθεσεις εκτος απο την Αεροπορια Στρατου? Οχι οπλο ακριβως, γιατι ολα εχουν μεταθεσεις. Ειδικοτητα λεω. Να διαλεξεις κατι που να μην εισαι μακρυα απο αστικα κεντρα δηλαδη. Υπαρχει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Στρατιωτικη νοοτροπια . Θυμαμαι αλλαζε ο Διοικητης και οι ιδιοι της ΣΜΥ δεν ηθελαν να ερθει "δικος" τους για νεος διοικητης Γεινα εχουν πιο πολυ την νοοτροπια που λεμε "καραβανας" .
Xristaras7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 1) Οσον αφορα τη δευτερη ερωτηση ξερετε τιποτα? 2)Επισης, απο τεχνικος γιατι να ειναι τα ιδια σκ@τ@? Εκει επισκευαζεις τα αρματα ή ο,τι αλλο ξερω γω πρεπει να κανεις και πας σπιτακι σου. Δεν εχεις μ@λ@κες πανω απο το κεφαλι σου δηλαδη. Εκει ολοι κοιτανε να βγει η δουλεια ο,τι βαθμο και αν εχουν, γιατι θα φανε καμπανα. Καμια σχεση με τους καραβαναδες που φιδιαζουν και δεν τους νοιαζει καθολου, ουτε αυτους αλλα ουτε και τους ανωτερους τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα