Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.
Το αμάξι μου έχει ενσωματωμένο ενισχυτή με DSP...έτσι λέει τουλάχιστον.
Το ηχοσύστημα φυσικά δεν με ικανοποιεί καθόλου και πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πως να βρω με το πολύμετρο πια καλώδια είναι που πάνε από την έξοδο του ενσωματωμένου ενισχυτή στα ηχεία και πια είναι τα + και -.
Μια εικόνα το τι γίνετε εκεί με τα καλώδια και μία του πολύμετρου.
Από αυτές τις εξόδους,τα καλώδια θα πάνε σε ένα Helix DSP και μετά σε ενισχυτή.
Για να βοηθήσω λίγο τα καλώδια από τα ηχεία μπρος πίσω έχουν το ροζ και άσπρο χρώμα.
Στον ενσωματωμένο ενισχυτή πάνε σύνολο 34 καλώδια

post-51825-0-71074100-1491056514_thumb.jpg

post-51825-0-78295000-1491056525_thumb.jpg

Δημοσ.

Για να βρεις τι πάει και που, βάλε το πολύμετρο στον έλεγχο συνέχειας. Είναι αυτό το συμβολάκι ανάμεσα στο "hFE" και στο "200Ω". Τους ακροδέκτες του πολυμέτρου τους βάζεις μετά στα δύο άκρα που θέλεις να ελέγξεις αν "επικοινωνούν". Αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσά τους, το πολύμετρο θα κάνει μπιπ.

Τώρα το ποιο από τα "ροζ-άσπρο" είναι "κόκκινο-μαύρο" δε σε νοιάζει πολύ, αρκεί να είναι όλα ίδια. Μην συνδέσεις δηλαδή στο ένα ηχείο το ροζ σαν κόκκινο και στο άλλο σαν άσπρο, ο ήχος θα είναι λίγο περίεργος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πως να βρω με το πολύμετρο πια καλώδια είναι που πάνε από την έξοδο του ενσωματωμένου ενισχυτή στα ηχεία και πια είναι τα + και -.

Για να βοηθήσω λίγο τα καλώδια από τα ηχεία μπρος πίσω έχουν το ροζ και άσπρο χρώμα.

- Με τη μάρκα, χρονολογία και μοντέλου αυτοκινήτου, είναι σίγουρο ότι κάτι σχετικό θα βρείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο ή με μια ερώτηση στον ηλεκτρολόγο της αντιπροσωπείας.

- Το ότι θα εντοπίσεις τα καλώδια δεν σημαίνει, υποχρεωτικά, ότι αυτό που έχεις στο μυαλό σου θα "ακουστεί" καλύτερα απο αυτό που έχεις, τουλάχιστον τόσο που να διακιολογεί τη δαπάνη.

- Μου θύμισες την "άτυχη" περιπέτεια αναβάθμισης ενός BOSE που είχε χρεωθεί στα extras κανα 900άρι και απέδιδε σαν πηγή των 50€

- Σε βλέπω να αλλάζεις και πηγή στο τέλος, όπως και εγώ τελικά για να μην κλάψω όσα € πέταξα στα υπόλοιπα.

Ισως και να βοηθούσε ενας επαγγελματίας εγκαταστάτης, αφού εκεί συνήθως μπορείς να "ακούσεις" το αποτέλεσμα πριν το πληρώσεις εκτός και ήδη υπάρχουν τα πράγματα.

Επεξ/σία από Knight of Mercy
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πολλά δεν είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...