Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να φορτώσω τα lubuntu σε ένα στικακι, προς το παρόν τα έχω βάλει σε ένα παλιό που είχα αλλά γενικά όταν μπουτάρω σέρνεται.Γι'αυτό θα ήθελα να πάρω ένα στικακι που θα είναι μόνο γι'αυτήν την χρήση.Και ψάχνοντας μου δημιουργήθηκαν οι εξής ερωτήσεις : 

α)Ένα στικάκι που είναι usb3 δουλεύει κανονικά στην θύρα usb 2, αλλα με τι ταχύτητα δουλεύει?Έτσι όπως το φαντάζομαι δουλεύει με την max ταχύτητα που θα μπορούσε να δουλέψει ένα usb 2 stick, ισχύει?

β)Αν πάρω ένα πιο γρήγορο στικάκι θα είναι πιο γρήγορα και τα lubuntu ή θα πετάξω τα λεφτά μου;

γ)Πιστεύετε ότι γι'αυτήν την δουλειά 16gb είναι αρκετός χώρος ή να πάω για πιο πολλά?Επίσης γνωρίζετε κάποια μάρκα που να εμπιστεύεστε?

Ευχαριστώ πολύ και καλό μήνα ^_^ 

Δημοσ.

Να ρωτήσω πρώτα αν υπάρχει σοβαρός λόγος να τρέξεις λειτουργικό από φλασάκι; Διότι τα φλασάκια έχουν αρκετά αργή μνήμη, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Για να απαντήσω και σε όσα ρωτάς...

Α) Ναι, θα δουλεύει με μέγιστο την ταχύτητα που υποστηρίζει η θύρα.

Β) Θα τρέχει πιο γρήγορα, αλλά πάλι θα πετάξεις τα λεφτά σου, διότι πάλι θα τρέχει αργά.

Γ) Εξαρτάται απ'το τι θέλεις να κάνεις. Τα 16GB αρκούν για το Lubuntu, αλλά μετά δε θα 'χεις χώρο ούτε να βήξεις! Ίσως να μην είναι πρόβλημα αν το θες μόνο για ίντερνετ. 

Δημοσ.

Κυριως για ιντερνετ τα θελω και να γραφω κανα χαζοπρογραμμα σε C για την σχολη. Ειχα παει αρχικα να τα εγκαταστησω κανονικα στο λαπτοπ αλλα μου εβγαζε μονο την επιλογη να κανω φορματ τον δισκο κανονικα ( πραγμα το οποιο δεν θελω ) και ετσι χωρις να το ψαξω πολυ, τα εβαλα σε ενα στικακι χρησιμοποιοντας το rufus.Απλα με εχει βολεψει γιατι δεν χρειαζεται να ψαχτω για εγκαταστασεις κτλ,απλα βαζω να μπουταρει απο το στικακι ο υπολογιστης και αν θελω κατι το αποθηκευω στο στικακι ( ακουγεται χαζο το ξερω :Ρ ) 

Δημοσ.

Μπορείς να 'χωρίσεις' τον σκληρό σου δίσκο σε δύο κομμάτια, ακόμα και αν έχεις ήδη κάποια κατάτμηση που να τον πιάνει ολόκληρο. Εννοείται φυσικά ότι πρέπει να υπάρχει χώρος διαθέσιμος. 

Π.χ. αν έχεις μία κατάτμηση (200GB) NTFS, η οποία έχει 50GB άδεια, μπορείς να τη μικρύνεις και να "κόψεις" 25GB από αυτή για να φτιάξεις μία νέα, EXT4 κατάτμηση. Υπάρχει σίγουρα στις επιλογές του εγκαταστάτη του Lubuntu.

Μετά ο GRUB απλά θα ρωτάει σε ποιο λειτουργικό θέλεις να bootάρεις.

Δημοσ.

Ωραιος!Στο πισι το εκανα shrink κ ολα κομπλε. Οσον αφορα το λαπτοπ λογικα θα το παρω το στικακι γιατι ο δισκος του ειναι λιγο για πεταμα κ δν χωραει για σρινκ,κ μερικες μερες λειπω απο το σπιτι αρα θα βολευε να το παιρνω κ να μπορω να κανω διαφορα.Ευχαριστω πολυ φιλε μου! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...