trickius Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Χαιρετώ την παρέα, εχω ένα ασυνήθιστο και εκνευριστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα αγόρασα πρόσφατα ένα σύστημα με mobo asrock h110M-DGS και ένα pentium g4600. Αυτό το προορίζω για serverάκι με linux που θα τρέχω services που δεν χρειάζονται γραφικό περιβάλλον. Δεν θα είναι workstation οπότε ούτε οθόνη θέλει ούτε keyboard, mouse. Δυστυχώς έχω κολλήσει γιατί η onboard κάρτα γραφικών δεν το αφήνει να booτάρει χωρίς συνδεδεμένη οθόνη. Αυτό βέβαια δεν το ξέρω γιατί δεν έχω κάν monitor με dvi-d αλλά δοκιμάζοντας με μια άλλη κάρτα γραφικών (gtx 460) με αφήνει και bootάρω χωρίς οθόνη. Γνωρίζετε αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο uefi bios που να μου επιτρέπει κάτι τέτοιο; Αν κάποιος έχει αντίστοιχη motherboard να με κατευθύνει λίγο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
trickius Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τελικά βρήκα λύση, παρακαλώ να διαγραφεί.
isay Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τελικά βρήκα λύση, παρακαλώ να διαγραφεί. Ε γράψε και τη λύση ρε κουμπάρε, μεθαυριο αλλος μπορει να εχει ίδιο προβλημα. Εδω δεν ειναι μονο ερωτήσεις 1
trickius Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Ε γράψε και τη λύση ρε κουμπάρε, μεθαυριο αλλος μπορει να εχει ίδιο προβλημα. Εδω δεν ειναι μονο ερωτήσεις Δίκιο έχεις, λοιπόν το θέμα ήταν οτι σε περιβάλλον linux η ethernet αλλάζε από π.χ eth1 σε eth0 όταν έβγαινε η vga οπότε χωρίς οθόνη να τεστάρω δεν καταλάβαινα ποτέ γιατί δεν μου έδινε κονσόλα από δίκτυο. Περίεργο enumeration στα resources μάλλον. Το σύστημα πάντως bootαρε μια χαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα