sma0900029 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Καλησπέρα όπως αναφέρω είμαι καινούργιος στο θέμα android και αντιμετωπίζω ένα θέμα με το UI. Όταν τρέχω μία εφαρμογή ( παιχνίδι είναι η εφαρμογή) ανάλογα με τη συσκευή στην οποία την τρέχω την εμφανίζει σε διαφορετικές διαστάσεις. Σήμερα είδα tutorial για να βάλω εικόνες και textviews μέσα σε ενα gridlayout μήπως και το φτιάξει άλλα πάλι το ίδιο. Υποθέτω οτι θα είναι κάτι απλό όπως τα περισσοτερα προβλήματα ενός αρχάριου αλλά έχει τόσες δυνατότητες και βιβλιοθήκες που δεν μπορούμε να τις ξερουμε όλες ( στην αρχή τουλάχιστον). Υπάρχει καμιά ιδέα πως να το φτιάξω ή κάποιο tutorial ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
MeTaXaS4 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 αν κοιτάξεις στο documentation της google για το android θα δεις οτι η λύση (δυστυχώς) είναι πολλά folders για διαφορετικές διαστασεις κινητών. Κυρίως μπορεις να παίξεις με το dimens αρχείο να είναι για πολλες διαφορετικές αναλύσεις. Αν αυτό δεν σου αρκεί θα πρεπει να παίξεις και με διαφορετικά layouts. go on read that https://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html
sma0900029 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 αν κοιτάξεις στο documentation της google για το android θα δεις οτι η λύση (δυστυχώς) είναι πολλά folders για διαφορετικές διαστασεις κινητών. Κυρίως μπορεις να παίξεις με το dimens αρχείο να είναι για πολλες διαφορετικές αναλύσεις. Αν αυτό δεν σου αρκεί θα πρεπει να παίξεις και με διαφορετικά layouts. go on read that https://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html ωραια ευχαριστω θα το κοιταξω και θα δω τι μπορω να κανω με αυτο Το view τι το έχεις σε width & height? εχω γενικα το grid σε match parent και μεσα τα διαφορετικα textview επειδη θελω να ειναι ολα ιδια τα εχω σε 53dp το καθενα ωραια ευχαριστω θα το κοιταξω και θα δω τι μπορω να κανω με αυτο εχω γενικα το grid σε match parent και μεσα τα διαφορετικα textview επειδη θελω να ειναι ολα ιδια τα εχω σε 53dp το καθενα Κάπου είδα οτι πρέπει ν χρησιμοποιήσω adapter οταν έχω gridlayout αλλα όσα tutorial έχω δει κανένας δεν το χρησιμοποιεί και δεν ξέρω τι κάνω λάθος
Dinos_12345 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 εχω γενικα το grid σε match parent και μεσα τα διαφορετικα textview επειδη θελω να ειναι ολα ιδια τα εχω σε 53dp το καθενα Στα textviews έχεις size σε sp ή dp; Για κείμενο χρησιμοποιούμε sp.
sma0900029 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Στα textviews έχεις size σε sp ή dp; Για κείμενο χρησιμοποιούμε sp. Πφφφ ωραιος ρε φιλε, dp έβαζα εγώ!!!! πιο αρχάριος δεν γινέται. Μία τελευταία ερώτηση. Επειδή χρησιμοποιώ και imegaview το έχω πάλι σε dp και έχω την εικόνα στο drawable και όχι στο φάκελο που είπε ο φίλος παραπάνω στο mipmap. Πρέπει να το αλλάξω και αυτό??
Dinos_12345 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Πφφφ ωραιος ρε φιλε, dp έβαζα εγώ!!!! πιο αρχάριος δεν γινέται. Μία τελευταία ερώτηση. Επειδή χρησιμοποιώ και imegaview το έχω πάλι σε dp και έχω την εικόνα στο drawable και όχι στο φάκελο που είπε ο φίλος παραπάνω στο mipmap. Πρέπει να το αλλάξω και αυτό?? Τα sp είναι μόνο για text. Δεν πρέπει να έχεις θέμα με imageview, δες και πες μου.
sma0900029 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Τα sp είναι μόνο για text. Δεν πρέπει να έχεις θέμα με imageview, δες και πες μου. Καλημέρα ούτε αυτό δούλεψε. Τουλαχιστον έμαθα 'οτι πάει sp. Κάτι είναι και αυτό.τωρα θα ρποσπαθήσω να σου στείλω φωτογραφία από κινητό και τάμπλετ να δεις την διαφορά μήπως δεν το λέω σωστά το πρόβλημα που έχω Καλημέρα ούτε αυτό δούλεψε. Τουλαχιστον έμαθα 'οτι πάει sp. Κάτι είναι και αυτό.τωρα θα ρποσπαθήσω να σου στείλω φωτογραφία από κινητό και τάμπλετ να δεις την διαφορά μήπως δεν το λέω σωστά το πρόβλημα που έχω Λοιπόν είναι 3 διαφορετικά activities στο ίδιο παιχνίδι που προσπαθώ να φτιάξω ( είναι για να μάθω γιαυτό είναι τόσο χάλια ακομα χαχαχα) Το τρέχω σε ένα κνινητό xperia sola ( με μικρή οθόνη δηλάδη) samsung A5 ( λίγο μεγαλύτερη οθόνη) και σε tablet. Οι φωτογραφίες με το board του παιχνιδιού που έχει μέσα φιδακια και σκάλες είναι ένα ενιαίο image view και χωρίς gridlayout. Οι φωτογραφίες που έχουν μόνο το board είναι 50 textviews σε gridlayout (μπορεί να είναι και χαζό αυτο με τα 50 textviews αλλά έπρεπε να το δοκιμάσω μήπως και πιάσει). Σε κάποια tutorial έβλεπα οτι για να βάλει grid έπρεπε να είχε ένα relative layout άπο "πίσω" το δοκίμασω και αυτό αλλά πάλι τίποτα. Συγγνώμη για τις τόσες απορίες και ευχαριστώ για το χρόνο σου.
MeTaXaS4 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 δεν καταλαβαίνω γιατι δεν θες να διαβασεις το επίσημο documentation για το προβλημά σου.
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Βασικά δοκίμασε να κάνεις το κουμπί roll, το ζάρι και τα από κάτω να είναι aligned με τις άκρες. Έτσι θα πιάνουν κάθε φορά όλη την οθόνη. Τώρα για το grid, δεν έχω κάνει, δεν ξέρω. Αν ήταν Imageview θα έπρεπε να την κάνεις scale με την ανάλογη επιλογή.
sma0900029 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Βασικά δοκίμασε να κάνεις το κουμπί roll, το ζάρι και τα από κάτω να είναι aligned με τις άκρες. Έτσι θα πιάνουν κάθε φορά όλη την οθόνη. Τώρα για το grid, δεν έχω κάνει, δεν ξέρω. Αν ήταν Imageview θα έπρεπε να την κάνεις scale με την ανάλογη επιλογή. Ωραία θα προσπαθήσω και αυτό αλλιώς θα ξαναπιάσω το link του MeTaXAS4. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
MeTaXaS4 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 ξεκίνησες ένα θέμα και μία προσπάθεια να μάθεις τις διαφορές στις οθόνες.Μην κοιτάς από τώρα τα hacks που θα σου χρειαστούν αργότερα για το πως θα μπορούσε να γίνει στα γρήγορα.Διάβασε το documentation έχεις ευκαιρία (αφού έχεις τα 3 devices) να κατανοήσεις και να δεις τις διαφορές, αλλά θα σου πάρει χρόνο
sma0900029 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 δεν καταλαβαίνω γιατι δεν θες να διαβασεις το επίσημο documentation για το προβλημά σου. Το διάβασα ξεκίνησα να το κάνω βήμα-βήμα και απλά χάθηκα χαχαχα Ξέρω ότι τα πάντα θέλουν κόπο και χρόνο απλά αφού χάθηκα και μου είπαν ότι μπορώ να το κάνω και με άλλο τρόπο όπως το grid είπα να το δοκιμάσω.
gpolic Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Πηγαινε στο udacity και δες το Android Beginner course Μιλανε για πραγματα πανω στο UI που δυσκολα θα τα βρεις αλλου 1
sma0900029 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Πηγαινε στο udacity και δες το Android Beginner course Μιλανε για πραγματα πανω στο UI που δυσκολα θα τα βρεις αλλου Ναι ναι αυτά κοιτάω τώρα είναι αρκετά χρήσιμα ευχαριστω πολύ :D :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα