Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει το πιάσαμε το νόημα πάμε δυνατά για κονσόλα δεν γίνεται κάθε 6 μήνες να αλλάζουμε κάρτες στά τσακίδια εσείς και η τεχνολογίες σας.ΜΠΟΥ

καλο μηνα μαν μου

• Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η fury εφτανε 980Τι μονο σε 4Κ λογω ακριβως του bandwidth.

Σε χαμηλοτερες αναλυσεις εμενε παραπισω και καποιες φορες αρκετα(ιδιαιτερα σε 1080ρ)

Δεν παίζει αυτό που λες.. το θυμάμαι (και τώρα παίζει να ειναι ακόμη πιο γρήγορη μιας και οι amd γίνονται γρηγορότερες με το πέρας του χρόνου σαν το παλιό καλό κρασί :P )

Απλά ίσως μπερδεύεσαι έχοντας στο μυαλό benchmarks με υπερχρονισμένες κάρτες γραφικών όπου ναί έμενε πίσω επειδή κλόκαρε ελάχιστα πάνω απο το στοκ λόγω αρχιτεκτονικής (οι μνήμες ήταν πάνω στον πυρήνα της GPU οπότε ηταν ένα πράμα)

τώρα οκ ίσως σε μερικά να κέρδιζε έδαφος η 980 ti αλλά ελάχιστα  (πάντα μιλάμε για stock vs stock ή stock vs μικρό εργοστασιακό OC)

BioShock-Infinite.png

Τέσπα επειδή ειναι δύσκολο να ψάχνεις παλιά bench πόσο μάλλον συγκεκριμένα παλιά bench με stock χωρίς SC εκδόσεις κτλ βρήκα αυτό το πρόσφατο βίντεο που την συγκρίνουν με την 1070 που ειναι ταχύτερη της 980 ti stock/reference.

https://www.youtube.com/watch?v=yVylh3YfiRg

Δημοσ.

Περισσότερη σημασία έχει το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις σε πολλά παιχνίδια αρκεί να υπάρχει και καλή μητρική στο σύστημα...

Δημοσ.

Μα μου βαζεις ενα συγκεκριμενο παιχνιδια(και αυτο που βαλες,ειναι και στα ιδια).

Επισης δεν εχει ιδιαιτερο νοημα το στοκ γιατι πολυ απλα 980Τι στοκ,απλα δε βρισκεις πουθενα,γιατι κλοκαρε ευκολα.

perfrel_1920_1080.png

Απο 2Κ και πανω αρχιζει να παιρνει τα πανω της λογω της ΗΒΜ

perfrel_2560_1440.png

Και μου φαινονται και αρκετα αισιοδοξα κιολας αυτα εδω,αλλα και παλι.

• Like 1
Δημοσ.

Nope.

Αποδειξη,το οτι δεν υπαρχει παιχνιδι που να γεμιζει τη μνημη των fury και να τρωει bottleneck απο τη μνημη ,ακομα και σε 4Κ.

Εχει τοσο μεγαλο bandwidth που αδειαζει-γεμιζει τοσο γρηγορα τη μνημη που δε χρειαζεται ουσιαστικα μεγαλη χωρητικοτητα.

Αυτό δεν ισχύει. Για παράδειγμα στο tomb raider στα ultra texture η furyx βογκούσε και έπεφτε πιο πίσω και από την 390χ. Επίσης στο DOOM θυμάμαι ότι δε σε άφηνε καν να επιλέξεις κάποια settings επειδή η μνήμη, όσο γρήγορη και να είναι, δεν επαρκεί.

δες το βίντεο κοντά στο 9 λεπτό:

https://www.youtube.com/watch?v=rmsfw9GnWUY

Και εγώ γουστάρω να πάει καλά η amd αλλά μη λέμε ότι να ναι. Η πρώτη έκδοση κάρτας με hbm ήταν αποτυχία. Ελπίζω η δεύτερη να είναι καλύτερη

• Like 1
Δημοσ.

Εχει τοσο μεγαλο bandwidth που αδειαζει-γεμιζει τοσο γρηγορα τη μνημη που δε χρειαζεται ουσιαστικα μεγαλη χωρητικοτητα.

Σωστος.

Δημοσ.

Nope.

Αποδειξη,το οτι δεν υπαρχει παιχνιδι που να γεμιζει τη μνημη των fury και να τρωει bottleneck απο τη μνημη ,ακομα και σε 4Κ.

Το Mirror's Edge στα hyper, γεμίζει την HBM στην fury μου και δημιουργεί stutters.

Το Resi 7 ήθελε να ρίξεις λίγο τα textures και κάτι άλλα για να μην έχω το παραπάνω πρόβλημα.

Α παίζω σε 1080p ;)

Δημοσ.

Τα πάντα κρίνονται με βάση τη τιμή...Αν το 4gb το δίνουν στα 400plus τότε δεν νομίζω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος με 4gb,ότι μνήμη και να χει πάνω

Δημοσ.

Μα μου βαζεις ενα συγκεκριμενο παιχνιδια(και αυτο που βαλες,ειναι και στα ιδια).

Επισης δεν εχει ιδιαιτερο νοημα το στοκ γιατι πολυ απλα 980Τι στοκ,απλα δε βρισκεις πουθενα,γιατι κλοκαρε ευκολα.

perfrel_1920_1080.png

Απο 2Κ και πανω αρχιζει να παιρνει τα πανω της λογω της ΗΒΜ

perfrel_2560_1440.png

Και μου φαινονται και αρκετα αισιοδοξα κιολας αυτα εδω,αλλα και παλι.

Δεν έδειξα ένα παιχνιδάκι στο βίντεο είχε καμια 10ριά παιχνίδια σύγχρονα... τεσπα

Άρα βλέπουμε (γενικά απο όλα τα ποστ εδώ)

ότι στο 4κ furyx>980 ti

στο 1440p furyx > 980ti  (και είμαι βέβαιος πως δεν μιλάμε για stock)

και στο 1080p 980ti > furyX

για 3% διαφορά...

Άρα που βλέπεις λόγο για την ένσταση σου πάνω στην δήλωση μου πως ήταν ταχύτερη σε stock vs stock; δεν είπα ότι ξευτέλιζε οτιδήποτε υπήρχε στην αγορά έτσι θα καταλάβαινα την αντίθεση σου.

και στο κάτω κάτω όποιος αγόραζε κάρτες τέτοιου κόστους λιγο δύσκολο να είχε 1080p οθόνη anyway και απότι βλέπουμε και απο το άρθρο εδώ στο insomnia μάλλον σε 1080p υπήρχε πρόβλημα στο caching το οποίο λένε το βελτίωσαν τώρα με την vega.

Απο την άλλη καταλαβαίνω το ότι σάστισες με το που άκουσες την furyx για ταχύτερη γιατι το marketing της Nvidia ειναι μακράν καλύτερο απο αυτό της amd και γιαυτό "όλοι" πιστεύουμε ή αν θες η γεύση που μας έχει αφήσει ειναι  πως  η Nvidia απλά ξέσκισε την AMD ενώ στην πραγματικότητα δεν συνέβη αυτό!

Αυτό  θα πει καλό  marketing !

Γνωστό απο εποχές τύπου Ιησού vs Βαραβά :P

Δημοσ.

Αρκετα πιθανο οι επιδοσεις της 980 που ειναι σε αυτα τα bench να ειναι στοκ καθως αν δεις δοκιμες after καρτων,τοτε ειναι αρκετα πανω απο τις τιμες αυτες.

Δε σαστισα λογω μαρκετινγκ κτλ,αλλα επειδη προσφατα εψαχνα για καρτα,το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα.

Amd/ati ηθελα να παρω αλλα στα λεφτα που εψαχνα,δεν ειχε κατι αξιολογο,για αυτο και πηγα στην 980.

Τωρα 3% διαφορα στα 2Κ (και αυτο με στοκ 980,που ξερουμε οτι απο μονη με τα boost ανεβαινει χαλαρα ενα 10%,η fury ομολογω δε ξερω τι κανει απο oc) δε τη λες και σοβαρη.

Επισης δε θυμαμαι ποσο επαιζε στο launch η τιμη της 980Τι/Fury X αλλα τουλαχιστον το τελευταιο χρονο η διαφορα τους ειναι αρκετη και σιγουρα προτιμας την 980(αν για καποιο λογο εισαι αναμεσα σε αυτες τις 2).

Δημοσ.

Εντάξει το πιάσαμε το νόημα πάμε δυνατά για κονσόλα δεν γίνεται κάθε 6 μήνες να αλλάζουμε κάρτες στά τσακίδια εσείς και η τεχνολογίες σας.ΜΠΟΥ

Για να βγαίνει στα 3 χρόνια νέα κονσόλα "Pro" και "Scorpio"? ΜΠΕΕ

Δημοσ.

Αρκετα πιθανο οι επιδοσεις της 980 που ειναι σε αυτα τα bench να ειναι στοκ καθως αν δεις δοκιμες after καρτων,τοτε ειναι αρκετα πανω απο τις τιμες αυτες.

Δε σαστισα λογω μαρκετινγκ κτλ,αλλα επειδη προσφατα εψαχνα για καρτα,το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα.

Amd/ati ηθελα να παρω αλλα στα λεφτα που εψαχνα,δεν ειχε κατι αξιολογο,για αυτο και πηγα στην 980.

Τωρα 3% διαφορα στα 2Κ (και αυτο με στοκ 980,που ξερουμε οτι απο μονη με τα boost ανεβαινει χαλαρα ενα 10%,η fury ομολογω δε ξερω τι κανει απο oc) δε τη λες και σοβαρη.

Επισης δε θυμαμαι ποσο επαιζε στο launch η τιμη της 980Τι/Fury X αλλα τουλαχιστον το τελευταιο χρονο η διαφορα τους ειναι αρκετη και σιγουρα προτιμας την 980(αν για καποιο λογο εισαι αναμεσα σε αυτες τις 2).

Δεν παίζει να βάλανε stock θα βάλανε μια OC έκδοση γιατι πολύ απλά ειναι πολύ πιο εύκολο να βρείς τέτοια κάρτα παρα την reference απο την nvidia...

τέλος φυσικά και δεν παίζει με τίποτα να απενεργοποίησαν το boost με το boost ειναι οι επιδόσεις φυσικά απλά δεν κάνανε δικό τους manual ΟC

EDIT1: Απο εγκυρότατο site ειναι οι εικόνες που έβαλες

http://wccftech.com/amd-r9-fury-x-performance-ahead-nvidia-980-ti-latest-drivers/

EDIT2: όχι μόνο οι μετρήσεις δεν ειναι απο stock όπως ήμουν βέβαιος (γιατι περίμενα μεγαλύτερη διαφορά υπερ furyx) αλλά γίνανε με την πιο τούμπανο 980 τι που υπάρχει δηλαδή την MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning 6GB

Δημοσ.

Και που το ειδες οτι εγιναν με αυτη τη καρτα?Με στοκ ειναι και να γιατι ειναι με στοκ.Δες μια oc εκδοση που παει(και το συγκεκριμενο τεστ ειναι περσινο με windows 10,αρκετα αργοτερα απο το αρθρο που εβαλες,αρα παιζει μεσα και το οποιο boost μπορει να χει παρει απο τα 10αρια η fury X)

perfrel_3840_2160.png

perfrel_2560_1440.png

Οπως και να χει οι διαφορες ειναι μικρες και αναξιες λογου.

Μιλαμε οτι η μια θα εχει 61 και η αλλη 63 fps,δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Και ειναι και ολιγον offtopic.

Δημοσ.

Και που το ειδες οτι εγιναν με αυτη τη καρτα?Με στοκ ειναι και να γιατι ειναι με στοκ.Δες μια oc εκδοση που παει(και το συγκεκριμενο τεστ ειναι περσινο με windows 10,αρκετα αργοτερα απο το αρθρο που εβαλες,αρα παιζει μεσα και το οποιο boost μπορει να χει παρει απο τα 10αρια η fury X)

perfrel_3840_2160.png

perfrel_2560_1440.png

Οπως και να χει οι διαφορες ειναι μικρες και αναξιες λογου.

Μιλαμε οτι η μια θα εχει 61 και η αλλη 63 fps,δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Και ειναι και ολιγον offtopic.

Το γράφει στην σελίδα απο όπου ειναι παρμένες αυτές οι μετρήσεις τα Link τα βάζω για αυτούς που έχουν απορίες και να μην χρειάζεται να τις απαντάω γράφοντας ποστ...

και στις περσινές πάλι δεν ειναι στοκ απλά την xtremegaming την έχει γιατι ασχολείται με αυτή στο συγκεκριμένο τεστ.

Επίσης όπως φαίνεται για άλλη μια φορά η AMD είναι σαν το παλιό καλό κρασί όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ταχύτερα γίνονται τα μοντέλα της γιατι αναπτύσσουν συνέχεια τους driver :P

Επίσης έτσι για το μαθηματικό της υπόθεσης 3% στα 60 FPS σημαίνει 1,8 FPS στα 200 FPS είναι 6 FPS δηλαδή ασήμαντες διαφορές ακόμη και nvidiaκο εχμμ στατιστικό λαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...