Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα έχω κάποιες απορίες σχετικά με django της python έχω κάνει ένα απλό user authentication(register/login/logout) στο οποίο κάθε χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει κάτι αρχεία πχ εικόνες και αυτές αποθηκευονται σε έναν προσωπικό φάκελο.

class MyModel(models.Model):
    user = models.ForeignKey(to=settings.AUTH_USER_MODEL)    image = models.ImageField(upload_to=generate_path(self.user))

τώρα αν στο views.py που θα κάνω το request  κάνω μια μετατροπή την αρχική εικόνα που θα μ δώσει ο χρήστης πχ μια νέα εικόνα με grayscale αυτή την νέα εικόνα πως μπορώ να την εισάγω από το views.py στο image ? και κατεπεκταση στο ανάλογο path ? .

πχ

όταν στην template κάνω :

{% for photo in photos %}
<tr>
<td><a href="{{ photo.file.url }}">{{ photo.file.name }}</a></td>
</tr>
{% endfor %}

να προστεθεί και η νέα εικόνα.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Για να μπορέσεις να επεξεργαστείς μια φωτογραφία πρέπει πρώτα να έχει αποθηκευτει στο σερβερ.

https://docs.djangoproject.com/en/1.10/topics/http/file-uploads/#handling-uploaded-files-with-a-model

Το template σου είναι η html της form δε μπορείς αφου έχει ανέβει η εικόνα στο backend να την έχεις απο το frontend διαθέσιμη.

Γενικά διάβασε όλη τη σελίδα, θα σου λύσει κάποιες απορίες για το τι πρεπει να κάνεις (sanitize->temporary storage->edit->permanent storage to disk/model)

Δημοσ.

@mad-professor όλες οι εικόνες μου ειναι αποθηκευμενες στον σερβερ το θέμα μου πως μια νεα εικονα που εχει δημιουργηθεί από κάποιο processing στο views.py μπορώ να κανω εισαγωγη στην image απο το model και οπως λεω στην ερωτηση μου και το path που εχω ορισει στο οποιο αποθηκευονται οι εικονες.

Δημοσ.

Το model είναι το backend processing που παίρνει τη φόρμα και εισάγει στη βάση κατευθείαν τα πεδία.

Εσυ πρέπει να δημιουργήσεις ένα custom πινακα στη βάση σου που θα βάζεις με δικα σου queries τα επεξεργασμένα αρχεία στη δικια τους ξεχωριστή στήλη και θα τα αποθηκευεις στο path στο δίσκο. Στη συνέχεια θα κάνεις render τα images στο χρήστη.

Δημοσ.

ωραια δεν θελω ξεχωριστη στηλη θελω στην ιδια που ειναι οι εικονες μου.το προβλημα μου δεν εινα πως θα το δειξω στον χρηστη αλλα πως θα εισαγω μια νεα εικονα στην αρχικη στηλη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...