ADHD Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Ναι μάλλον είναι καλύτερα να τα δω ολα και να πω τη γνωμη μου μετά. Διαφωνώ στο τελευταίο, εμείς δεν ξέραμε καν τη λεξη "bullying" που πετάνε ολοι σαν καραμέλα πλεον και οι ιδιοι δεν κάνουν τίποτα για αυτο. Δέχεσαι bullying? οκ πρεπει να επέμβει το σχολείο, οι γονείς, η w/e αλλος με λιγα λογια να σε βγαλει απο τη δυσκολη θεση καποιος άλλος, ο ιδιος να αλλάξει για να αντιμετωπισει την κατάσταση δεν παίζει με τίποτα έτσι?? Αυτο που φανταζομαι και βγαζει περισσοτερο νοημα για εμενα ειναι: Να υπαρξει καποιου ειδους βιασμος, να ανεβει στο internet κατι τετοιο πχ. Αλλιως αν το παμε "τα εφτιαξε αυτος με εκεινη, μου επιασαν τον κωλο, δεν μου μιλαει η φιλη μου" κτλπ θα ειναι μεγιστο fail..
overpower Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, ADHD είπε Απόκρυψη περιεχομένων Να υπαρξει καποιου ειδους βιασμος, να ανεβει στο internet κατι τετοιο πχ. Αλλιως αν το παμε "τα εφτιαξε αυτος με εκεινη, μου επιασαν τον κωλο, δεν μου μιλαει η φιλη μου" κτλπ θα ειναι μεγιστο fail.. Οπως ειπες, εισαι στην αρχη ακομα
splanis Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ADHD είπε Ναι μάλλον είναι καλύτερα να τα δω ολα και να πω τη γνωμη μου μετά. Διαφωνώ στο τελευταίο, εμείς δεν ξέραμε καν τη λεξη "bullying" που πετάνε ολοι σαν καραμέλα πλεον και οι ιδιοι δεν κάνουν τίποτα για αυτο. Δέχεσαι bullying? οκ πρεπει να επέμβει το σχολείο, οι γονείς, η w/e αλλος με λιγα λογια να σε βγαλει απο τη δυσκολη θεση καποιος άλλος, ο ιδιος να αλλάξει για να αντιμετωπισει την κατάσταση δεν παίζει με τίποτα έτσι?? Αυτο που φανταζομαι και βγαζει περισσοτερο νοημα για εμενα ειναι: Απόκρυψη περιεχομένων Να υπαρξει καποιου ειδους βιασμος, να ανεβει στο internet κατι τετοιο πχ. Αλλιως αν το παμε "τα εφτιαξε αυτος με εκεινη, μου επιασαν τον κωλο, δεν μου μιλαει η φιλη μου" κτλπ θα ειναι μεγιστο fail.. Εσυ πρεπει να χεις σπουδάσει ψυχολόγια δεν εξηγείται αλλιώς Ήρεμησε λίγο σκληρε άντρα, που οποίος άνθρωπος είναι ευαίσθητος η ειναι κοπελα/γκει/μετανάστης κλπ θεωρείται soft και πρέπει να υπάρχει σεξισμος/ομοφοβια/ρατσισμός/bullying κλπ στην κοινώνια Τι εννοείς να αλλάξει αυτός; να αλλάξει κάποιος χαρακτήρα η εξωτερικά χαρακτηριστικά κλπ για να μην δέχεται μπουλινγκ; Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από splanis
ADHD Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, splanis είπε Εσυ πρεπει να χεις σπουδάσει ψυχολόγια δεν εξηγείται αλλιώς Τι εννοείς να αλλάξει αυτός; να αλλάξει κάποιος χαρακτήρα η εξωτερικά χαρακτηριστικά κλπ για να μην δέχεται μπουλινγκ; Γιατι θα πρεπει να εχω σπουδάσει ψυχολογία? μονο ετσι μπορω να εκφέρω άποψη? Χωρις να εχω σπουδάσει ψυχολογία λοιπον πιστεύω οτι αν ενα παιδί δέχεται bullying τότε ίσως θέλει και περισσότερο μέχρι να αναπτύξει τις κατάλληλες άμυνες για αυτο οχι να επεμβαίνει κάποιος καθε φορα για να το βγαζει απο τη δύσκολη θεση. Πρεπει να γινει πιο σκληρο και ψυχολογικα και σωματικα κατι που που θα το βοηθησει στην πολυ δυσκολότερη ζωη που τον περιμένει μετά το "high school" και τα "spring breaks". Σε χτύπησαν? χτύπησε τους πίσω και ας τις φας δεν θα παθεις τιποτα, σε βρίζουν? μη δίνεις σημασία και γέλα στα μούτρα τους. Αυτη θα ηταν η συμβουλη μου αν ειχα παιδι σε αυτη την ηλικια. Φυσικα δεν ειναι ολες οι περιπτώσεις ίδιες αλλα νομίζω στις περισσότερες τα "anti-bullying" κτλπ περισσότερη ζημια κανουν μακροπροθεσμα παρα καλο. Δηλαδη μαθαινεις σε ενα παιδι οτι ολοι οι ανθρωποι που θα συναντήσει στη ζωη του θα του φερθούν καλα η απλα θα επεμβαίνει καποιος τριτος για να τον βγαζει απο τη δύσκολη θεση? Επισης κατηγοριοποιεις τα παιδια σε 2 κατηγοριες 1. Bullies 2. Θυματα που δεν μπορουν να κάνουν τίποτα και θα εχει συνέπεια στη μελλοντική ζωη τους? Ναι η άποψη μου ειναι οτι μπορουν να κανουν. Τα παραπάνω ειναι για τα "μικροπραγματα" οπως τα θεωρω εγω και εχω δει μεχρι στιγμης, τωρα αν μιλαμε για κατι επικίνδυνο αλλάζει το πράγμα.
najinblue3 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 @ADHD αν και συμφωνω με το σκεπτικο σου, υπαρχουν περιπτωσεις που το διαψευδουν δε ξερω και εγω ποσα παιδακια εχουν φλιπαρει λογω του bullying η οπως θες πες το και εχουν διαπραξει ηλιθιες πραξεις στην Αμερικη γενικα οπως ειπα το θεμα ειναι λεπτο, παρα πολυ λεπτο, και η σειρα νομιζω δινει τροφη για σκεψη, γι αυτο τη θεωρω και παρα πολυ καλη τα παιδια σιγουρα πρεπει να αναπτυξουν τις αμυνες τους, αλλα παντα πρεπει να ειναι καποιος απο κοντα
billsnake21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 54 λεπτά πριν, ADHD είπε Γιατι θα πρεπει να εχω σπουδάσει ψυχολογία? μονο ετσι μπορω να εκφέρω άποψη? Χωρις να εχω σπουδάσει ψυχολογία λοιπον πιστεύω οτι αν ενα παιδί δέχεται bullying τότε ίσως θέλει και περισσότερο μέχρι να αναπτύξει τις κατάλληλες άμυνες για αυτο οχι να επεμβαίνει κάποιος καθε φορα για να το βγαζει απο τη δύσκολη θεση. Πρεπει να γινει πιο σκληρο και ψυχολογικα και σωματικα κατι που που θα το βοηθησει στην πολυ δυσκολότερη ζωη που τον περιμένει μετά το "high school" και τα "spring breaks". Σε χτύπησαν? χτύπησε τους πίσω και ας τις φας δεν θα παθεις τιποτα, σε βρίζουν? μη δίνεις σημασία και γέλα στα μούτρα τους. Αυτη θα ηταν η συμβουλη μου αν ειχα παιδι σε αυτη την ηλικια. Φυσικα δεν ειναι ολες οι περιπτώσεις ίδιες αλλα νομίζω στις περισσότερες τα "anti-bullying" κτλπ περισσότερη ζημια κανουν μακροπροθεσμα παρα καλο. Δηλαδη μαθαινεις σε ενα παιδι οτι ολοι οι ανθρωποι που θα συναντήσει στη ζωη του θα του φερθούν καλα η απλα θα επεμβαίνει καποιος τριτος για να τον βγαζει απο τη δύσκολη θεση? Επισης κατηγοριοποιεις τα παιδια σε 2 κατηγοριες 1. Bullies 2. Θυματα που δεν μπορουν να κάνουν τίποτα και θα εχει συνέπεια στη μελλοντική ζωη τους? Ναι η άποψη μου ειναι οτι μπορουν να κανουν. Τα παραπάνω ειναι για τα "μικροπραγματα" οπως τα θεωρω εγω και εχω δει μεχρι στιγμης, τωρα αν μιλαμε για κατι επικίνδυνο αλλάζει το πράγμα. Μήπως αντί να "κατηγορείς" το εκάστοτε θύμα και αντί να μάθει εκείνο να διαχειρίζεται την κατάσταση,μήπως λέω μήπως εξ αρχής αυτος που κάνει το λεγόμενο bullying θα έπρεπε να χει μάθει τρόπους? Λέω εγώ τώρα..... Ή μήπως και σε έναν βιασμό φταίει το θύμα και όχι ο βιαστής? Άρρωστα μυαλά. 2
splanis Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Μήπως αντί να "κατηγορείς" το εκάστοτε θύμα και αντί να μάθει εκείνο να διαχειρίζεται την κατάσταση,μήπως λέω μήπως εξ αρχής αυτος που κάνει το λεγόμενο bullying θα έπρεπε να χει μάθει τρόπους? Λέω εγώ τώρα..... Ή μήπως και σε έναν βιασμό φταίει το θύμα και όχι ο βιαστής? Άρρωστα μυαλά. Τι εννοείς βιρνα; δεν πρέπει να κάνουμε τα αγόρια μας μάτσο και σκληρούς;; μίλα ξεκάθαρα
ADHD Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Μήπως αντί να "κατηγορείς" το εκάστοτε θύμα και αντί να μάθει εκείνο να διαχειρίζεται την κατάσταση,μήπως λέω μήπως εξ αρχής αυτος που κάνει το λεγόμενο bullying θα έπρεπε να χει μάθει τρόπους? Λέω εγώ τώρα..... Ή μήπως και σε έναν βιασμό φταίει το θύμα και όχι ο βιαστής? Άρρωστα μυαλά. Σιγουρα, αλλα εσυ περιγράφεις μια "ιδανική" κοινωνία στην οποια ολοι εχουν τρόπους και δεν γίνεται ποτέ τίποτα μεμπτό, δυστυχώς ομως δεν θα μαθει να ζει εκεί. Ο βιασμός που αναφέρεις είναι κακούργημα το οποιο τιμωρείται με φυλάκιση δεν εχει καμία σχέση με bullying και ειδικά με τα γεγονότα που περιγράφω "α η bestie μου την επεσε στο αγορι που γουστάρω" "αα με βάλανε σε μια λιστα που λεει οτι εχω τον καλύτερο κώλο" κτλπ οπότε ειναι εντελώς άτοπο σαν επιχείρημα και φυσικά δεν φταίει το θύμα. 1 ώρα πριν, splanis είπε Ήρεμησε λίγο σκληρε άντρα, που οποίος άνθρωπος είναι ευαίσθητος η ειναι κοπελα/γκει/μετανάστης κλπ θεωρείται soft και πρέπει να υπάρχει σεξισμος/ομοφοβια/ρατσισμός/bullying κλπ στην κοινώνια Πες μου που ειπα οτι όποιος ανήκει σε αυτες τις κατηγορίες είναι αυτόματα soft? Δηλαδη ενας γκέι η ένας μετανάστης πχ δεν μπορει να κανει bullying αλλα ειναι αυτόματα το θύμα? Εγω αναφερθηκα στα γεγονοτα της σειρας και στο λεγόμενο bullying το οποιο δεν εχει να κάνει με το φύλλο την εθνικότητα η τον σεξουαλικό προσανατολισμο κάποιου, δεν ειναι μονο αυτοι οι στοχοι μπορεί να είναι για το οτιδήποτε. 1 ώρα πριν, najinblue3 είπε @ADHD αν και συμφωνω με το σκεπτικο σου, υπαρχουν περιπτωσεις που το διαψευδουν δε ξερω και εγω ποσα παιδακια εχουν φλιπαρει λογω του bullying η οπως θες πες το και εχουν διαπραξει ηλιθιες πραξεις στην Αμερικη γενικα οπως ειπα το θεμα ειναι λεπτο, παρα πολυ λεπτο, και η σειρα νομιζω δινει τροφη για σκεψη, γι αυτο τη θεωρω και παρα πολυ καλη τα παιδια σιγουρα πρεπει να αναπτυξουν τις αμυνες τους, αλλα παντα πρεπει να ειναι καποιος απο κοντα Σιγουρα θα υπαρχουν το ειπα κιολας νομιζω, απλα πιστευω οτι υπαρχει στις μερες μας εντονο το στοιχειο της υπερβολής σε αυτα τα γεγονότα. Στην Αμερική πραγματικά δεν ξερω τι παιζει και αν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που καθε λιγο και λιγακι καποιος μπουκάρει σε ενα σχολείο με όπλο κτλπ. Τελος παντων μαλλον θα τελειωσω τη σειρα πριν επανέλθω με την αποψη μου ολοκληρωμένη αν και την παω σχετικα αργα. Επισης δεν μπηκα στο topic για να τσακωθώ για τις αποψεις μου οποτε πάρτε τες οπως ειναι και αν δεν σας αρέσουν idc πραγματικά. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από ADHD
najinblue3 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 @ADHD σεβαστη η αποψη σου, δεν εχω καποιο θεμα εγω προσωπικα αν δεις ολη τη σειρα θα καταλαβεις οτι δεν ειναι υπερβολικη, τουλαχιστον στα δικα μου ματια ξαναγραψε την αποψη σου οταν την τελειωσεις, ειμαι περιεργος να δω αν αλλαξεις αποψη xD
billsnake21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, ADHD είπε Σιγουρα, αλλα εσυ περιγράφεις μια "ιδανική" κοινωνία στην οποια ολοι εχουν τρόπους και δεν γίνεται ποτέ τίποτα μεμπτό, δυστυχώς ομως δεν θα μαθει να ζει εκεί. Ο βιασμός που αναφέρεις είναι κακούργημα το οποιο τιμωρείται με φυλάκιση δεν εχει καμία σχέση με bullying και ειδικά με τα γεγονότα που περιγράφω "α η bestie μου την επεσε στο αγορι που γουστάρω" "αα με βάλανε σε μια λιστα που λεει οτι εχω τον καλύτερο κώλο" κτλπ οπότε ειναι εντελώς άτοπο σαν επιχείρημα και φυσικά δεν φταίει το θύμα. Πες μου που ειπα οτι όποιος ανήκει σε αυτες τις κατηγορίες είναι αυτόματα soft? Δηλαδη ενας γκέι η ένας μετανάστης πχ δεν μπορει να κανει bullying αλλα ειναι αυτόματα το θύμα? Εγω αναφερθηκα στα γεγονοτα της σειρας και στο λεγόμενο bullying το οποιο δεν εχει να κάνει με το φύλλο την εθνικότητα η τον σεξουαλικό προσανατολισμο κάποιου, δεν ειναι μονο αυτοι οι στοχοι μπορεί να είναι για το οτιδήποτε. Σιγουρα θα υπαρχουν το ειπα κιολας νομιζω, απλα πιστευω οτι υπαρχει στις μερες μας εντονο το στοιχειο της υπερβολής σε αυτα τα γεγονότα. Στην Αμερική πραγματικά δεν ξερω τι παιζει και αν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που καθε λιγο και λιγακι καποιος μπουκάρει σε ενα σχολείο με όπλο κτλπ. Τελος παντων μαλλον θα τελειωσω τη σειρα πριν επανέλθω με την αποψη μου ολοκληρωμένη αν και την παω σχετικα αργα. Επισης δεν μπηκα στο topic για να τσακωθώ για τις αποψεις μου οποτε πάρτε τες οπως ειναι και αν δεν σας αρέσουν idc πραγματικά. Μιας και είναι off topic απλά να σου πω πως συγκρίνεις bullying με άλλου είδους μορφές πράξεις. Όσο για την σύγκριση βιασμού-bullying και περί τιμωρίας δείχνεις πόσο αμαθής είσαι.Πλέον το bullying τα τελευταία 2 χρόνια περίπου έχει ποινικοποιηθεί. Όσο για την συνέχεια της απάντησης σου προς εμένα,αδυνατείς να καταλάβεις πως ο κάθε άνθρωπος επηρεάζεται διαφορετικά.Μιας και έδωσες 2 παραδείγματα τα οποία τα γελοιοποιείς, όταν μια πράξη,όσο και ασήμαντη και αν αυτη μπορεί να τη θεωρείς εσύ,επηρεάζει ένα εύλογο ποσοστό,(ειδικά στην σχολική κοινότητα όπου το μυαλό δεν έχει "πήξει" ) εναντίον σου,για μένα είναι το ίδιο σοβαρό. Στη σύγκριση σου λοιπόν με τα 2 παραδείγματα τα οποία είναι παρμένα από τη σειρά,θα χεις δει λογικά πως επηρεάστηκαν και οι υπόλοιποι. Αλλά τι κάθομαι και λέω? "αν δεν σας αρέσουν idc πραγματικά" . Εύχομαι μια μέρα να καταλάβεις και όχι από προσωπική εμπειρία δική σου ή κοντινών σου ατόμων. Περαστικά 1
ADHD Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Μιας και είναι off topic απλά να σου πω πως συγκρίνεις bullying με άλλου είδους μορφές πράξεις. Όσο για την σύγκριση βιασμού-bullying και περί τιμωρίας δείχνεις πόσο αμαθής είσαι.Πλέον το bullying τα τελευταία 2 χρόνια περίπου έχει ποινικοποιηθεί. Όσο για την συνέχεια της απάντησης σου προς εμένα,αδυνατείς να καταλάβεις πως ο κάθε άνθρωπος επηρεάζεται διαφορετικά.Μιας και έδωσες 2 παραδείγματα τα οποία τα γελοιοποιείς, όταν μια πράξη,όσο και ασήμαντη και αν αυτη μπορεί να τη θεωρείς εσύ,επηρεάζει ένα εύλογο ποσοστό,(ειδικά στην σχολική κοινότητα όπου το μυαλό δεν έχει "πήξει" ) εναντίον σου,για μένα είναι το ίδιο σοβαρό. Στη σύγκριση σου λοιπόν με τα 2 παραδείγματα τα οποία είναι παρμένα από τη σειρά,θα χεις δει λογικά πως επηρεάστηκαν και οι υπόλοιποι. Αλλά τι κάθομαι και λέω? "αν δεν σας αρέσουν idc πραγματικά" . Εύχομαι μια μέρα να καταλάβεις και όχι από προσωπική εμπειρία δική σου ή κοντινών σου ατόμων. Περαστικά Θα επιμείνω οτι τα συγκεκριμένα παραδείγματα ειναι τραβηγμένα απο τα μαλλιά για χαρη της σειράς, οσο για το bullying που εχει ποινικοποιηθει τι ακριβώς εννοείς? γιατι υπάρχουν διάφορες μορφές, για αυτο το λογο το εξισώνεις με το βιασμό? γιατι οχι και με το φόνο τοτε? Ολα αυτα ειναι υπερβολικά μην τρελαθούμε οκ.. Επισης τη σειρα τη βλεπω παρεα με γυναίκα σχετικα "soft" εκπαιδευτικό και τείνει να συμφωνεί μαζί μου, οτι ναι μπορει να επηρεάσει αλλα τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι υπερβολικά και τραβηγμένα, δεν ξερω βέβαια τι αλλάζει στην πορεία. Και ναι δεν με ενδιαφέρει γιατι μπηκα να μιλησω περισσότερο για τη σειρά, ειναι η αποψη μου συμφωνα με προσωπικά βιώματα και με τη λογική που εχω αν δεν συμφωνείς οκ. Για παράδειγμα δεν θεωρώ οτι ειναι αναγκη να καταλάβω απο προσωπικη εμπειρια οπως λες, μπορει να σχολιασω για παράδειγμα μια πολεμική ταινία η οποια δεν μου φαίνεται ρεαλιστική πρέπει να έχω πολεμήσει για να πω το προφανές?
captain gold Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 δηλαδη δεν εινε τοσο καλη σε σχεση με την πρωτη σεζον??
najinblue3 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 εμενα μου αρεσε, οχι τοσο οσο η 1η tho.. μου αρεσε η εναλλακτικη ματια στην ιστορια και απο την αλλη πλευρα, αλλα τα ψυχολογικα του Clay μου χαλασαν την εμπειρια για μενα αυτο ειναι το μεγαλυτερο αρνητικο
noFEARgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι που δεν τελείωσε και φαίνεται θα πέσει άρμεγμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα