Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Καλησπέρα, Λοιπόν η ερώτηση είναι: Έχω και τα δύο ide , κατειλημμένα απο (4) τέσερεις συσκευές. Μπορώ να προσθέσω άλλον έναν δίσκο (SATA), χωρίς να χάσω κανένα ide?? Ρωτάω γιατί στο Πλαίσιο (Καλλιθέα), μου είπαν οτι θα "χάσω" ide στο τμήμα service του e-shop, οτι ΔΕΝ θα χάσω ide. Τι ισχύει τελικά?? Να πάρω SATA (M/B Asus A7v600), ή IDE και να καταργήσω τον άλλο δίσκο?? Ερώτηση Νο 2: Ο πρώτος σκληρός είναι 40Gb (έστω). Ο νέος είναι 80Gb (έστω). Έχω πάρει backup με το ghost τον πρώτο. Αν περάσω το αρχείο .ghost, στον νέο, πως θα τον "δεί"? 40 ή 80Gb? Eυχαριστώ πολύ,
MyLord Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 o sata den katargei ton ide disko. Fisika auto enoite oti proipothetei na iparxei sata controler. Se kathe periptosi pantos mporeis na pareis oti disko thes kai na agoraseis kai enan extra controler kai tha ise ok!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Ερώτηση Νο 2: Ο πρώτος σκληρός είναι 40Gb (έστω). Ο νέος είναι 80Gb (έστω). Έχω πάρει backup με το ghost τον πρώτο. Αν περάσω το αρχείο .ghost' date=' στον νέο, πως θα τον "δεί"? 40 ή 80Gb? [/quote'] Το καλύτερο και πιο σίγουρο είναι να κάνεις Clone Disk-to-Disk, του 40άρη στον 80άρη από περιβάλλον dos και δεν θα έχεις πρόβλημα. (source 40gb , destination 80gb). Ο 80άρης θα είναι 80άρης με τα δεδομένα το 40άρη. Πρόσεξε! α. Η αντιγραφή και μόνο του αρχείου/ων .ghost δεν φτάνει για να κλωνοποιήσεις τον 40άρη στον 80άρη. β. Μην βάλεις και τους δύο δίσκους (μετά την κλωνοποίηση) στο ίδιο σύστημα αν πρώτα δεν έχεις formάρει τον 40άρη ώστε να μην είναι boot. (σπάνια μαμιέται το boot και δεν φορτώνουν με τίποτα τα windows)
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Φίλε MyLord, το οτι η Μ/Β υποστηρίζει sata είναι σίγουρο. Άρα πρακτικά θα πρέπει να είμαι οκ. @timiman Όταν λές, clοne Disk-to-Disk, εννοείς απο το norton ghost??(Sorry αλλά απο dos.... άστα να πάνε...Η Ηλικία βλέπεις ΔΕΝ βοηθάει) Το υπόλοιπο κομμάτι του 80άρη, θα μείνει Αφορμάριστο??. Ευχαριστώ πολύ
Infrared Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Για την ερώτηση 1 : Δεν χάνεις κανένα δίσκο απλά ο νέος δίσκος θα πάρει το επόμενο drive letter. Να ΠΑΡΕΙΣ SATA 100% ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Για την ερώτηση 2 : Οταν τρέξεις το ghost και διαλέξεις destination disk θα σε ρωτήσει το μέγεθος του partition στο νεο δισκο. Αν δεν το πειράξεις θα το δει 80GB
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Παναγιώτης Σ., Ακριβώς. πρέπει είτε να τρέξεις την DOS version του Norton Ghost από δισκέτα, είτε να επιλέξεις το interactive από το μενού της windows version του Norton Ghost. Ο 80άρης θα έχει και τα ~80gb του διαθέσιμα.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά, με καλύψατε 120%
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Καλησπέρα, το ξαναφέρνω στην επιφάνεια, γιατί , σήμερα πήρα τον maxtor 80gb Sata. Λοιπόν με το Run Ghost Interactively συμβαίνει το εξής: Πάω local->partition->to partition Στο select local source drive ->c Στο select local partition->c (primary) Στο select local destination ->Δεν μου 'δίνει" τον "H" (sata) Τι κάνω λάθος?? Πάμε παρακάτω: Λέω δεν μπορεί, αν κάνω restore απο το image στον "Η", θεωρητικά θα έχω τα περιεχόμενα του C στον Η. Αμ δε!!! Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας "παίρνω" αυτο.... Τι μπορώ να κάνω (θα κάνω τίποτα ή να πάω σε clean install για να ξεμπερδέψω??? Ευχαριστώ πολύ,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.