Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

ξαφνικα, απ τη μια στιγμη στην αλλη οτι φλασακι βαζω στον υπολογιστη δεν μου το κανει mount. τα φλασακια δουλευουν κανονικοτατα σε αλλον υπολογιστη και δε νομιζω να φταινε τα drivers ή τα κοντρολερ γιατι εχω δυο ξεχωριστα και παλι δε μου τα κανει mount. επισης οι συσκευες φαινονται κανονικοτατα με το ονομα τους στην διαχειριση συσκευων, οπως επισης στο disk management μου τα δειχνει αλλα, κενα εντελως και χωρις δυνατοτητα ορισμου χαρακτηρα. κάνοντας ορισμο χαρακτηρα μου βγαζει ενα ακυρο μηνυμα τυπου: failed because the disk management is not up to date, please refresh the list. και παλι τα ιδια.

Windows 10 (up to date), 

Δημοσ.

Δοκίμασε σε άλλη θύρα usb. Απευθείας πίσω στις θύρες της motherboard.

Μπορεί να έχει αρχίσει να έχει θέματα το τροφοδοτικό σου.

Δημοσ.

Μια κλασσική αντιμετώπιση είναι η επαναφορά συστήματος.

(Πάτα WINDOWS+R και δώσε rstrui και ENTER για να ανοίξει απευθείας).

την ειχα απενεργοποιημενη  :cry:  :mad:

Δημοσ.

την ειχα απενεργοποιημενη  :cry:  :mad:

F@ck!

Το επόμενο είναι να κατεβάσεις κάποιο linux π.χ. linuxlite ή ubuntu ή mint και να δεις αν εκεί δουλεύουν τα usb έτσι ώστε να αποκλείσουμε και το πρόβλημα υλικού. Θα κάψεις το iso σε dvd σαν αρχείο εικόνα (image file) ή μπορείς να το μεταφέρεις σε usb με το rufus. Θα μπουτάρεις από το usb/dvd και θα μπεις σε live mode.

Αν εκεί σου διαβάζει τα usb τότε κάτι συνέβη στα windows.

Μετά καλά είναι να σκανάρεις με adwcleaner, malwarebytes, antivirus μήπως και είναι κάποιος ιός ή malwre.

Τέλος δοκίμασε να πας στη διαχείριση συσκευών (δεξί κλικ στη σημαία της Έναρξης) και να διαγράψεις ότι έχει στου ελεγκτές ενιαίου σειριακού διαύλου (usb). Μετά επανεκκίνηση για να τα ξαναστήσει μήπως και είναι κάποιο conflict στις συσκευές.

Δημοσ.

Εχω γραψει πως οι θύρες δουλευουν ολες, μπουταρουν στο bios και μαλιστα εχω δυο κοντρολερς, τον ενσωματωμενο και εναν pci express ξεχωριστο. το τελευταιο που αναφερες το εχω κανει και αυτο, μαλγουεροιδη δεν παιζει ουτε αυτοτ ο σεναριο. απλα συζητάω μπας και γλιτώσω το φορματ.

Δημοσ.

Άνοιξε ένα cmd και γράψε 

sfc /scannow

και πάτα Enter

Aν δεν φτιάξει δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους USB Serial Bus Controllers από την διαχείριση συσκευών και κάνοντας επανεκκίνηση.

Eρωτήσεις:  1.Έχεις εκτυπωτή να δοκιμάσεις αν δουλεύει στις usb θύρες?

2. Στη διαχείριση δίσκων φαίνεται το usb stick? αν ναι, παίρνει γράμμα? / Αν όχι δώσε εσύ..

• Like 1
Δημοσ.

Άνοιξε ένα cmd και γράψε 

sfc /scannow

και πάτα Enter

Aν δεν φτιάξει δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους USB Serial Bus Controllers από την διαχείριση συσκευών και κάνοντας επανεκκίνηση.

2. Στη διαχείριση δίσκων φαίνεται το usb stick? αν ναι, παίρνει γράμμα? / Αν όχι δώσε εσύ..

Ηταν η πρωτη κινηση που ειχα κανει  :fear: No luck

Κάνε και την απεγκατάσταση των usb μήπως και στρώσει.

Το εχω κανει κ αυτο  :fear:

Λοιπον η κατασταση ειναι για γελια. Ανοιγω VMware και το λειτουργικο εκει τα αναγνωριζει κανονικοτατα. Μιλαμε γαι το ιδιο μηχανημα στα ιδια Windows

Άνοιξε ένα cmd και γράψε 

sfc /scannow

και πάτα Enter

2. Στη διαχείριση δίσκων φαίνεται το usb stick? αν ναι, παίρνει γράμμα? / Αν όχι δώσε εσύ.

Δουλευουν ολα εκτος απ οτι χρειαζεται mount. το δευτερο το αναφερω στο αρχικο μου ποστ

Δημοσ.

Δοκίμασε τα παρακάτω μία..

1. From RUN, type diskpart and click OK

2. At the DISKPART prompt, type automount

3. From the Device Manager , find the device not being recognized. Mine was under Storage Devices, I think.

4. Right click on the device and choose Properties

5. Click on the Driver tab

6. Click Uninstall

7. Unplug the device

8. Plug the device back in
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε τα παρακάτω μία..

1. From RUN, type diskpart and click OK

2. At the DISKPART prompt, type automount

3. From the Device Manager , find the device not being recognized. Mine was under Storage Devices, I think.

4. Right click on the device and choose Properties

5. Click on the Driver tab

6. Click Uninstall

7. Unplug the device

8. Plug the device back in

ok, το δοκιαμζω

edit: τιποτα, αν και το εχω ξανακανει αν εξαιρέσεις την εντολη στην κονσολα του diskpart. ο ηχος του usb ακουγεται κανονικοτατα, το φλασακι φαινεται κανονικοτατα στην διαχειριση συσκευων και στον explorer αφαντα. το τι συμβαινει στον disk manager το εχω ξανα αναφερει btw. τα δείχνει αδεια, αναφερει την χωριτικοτητα και οταν πας να κανεις assign letter σου λεει κανε refresh την λιστα. και παλι τα ιδια

Capture_zpsb6rcclan.png

και ένα screenshot του diskpart

Δημοσ.

Πάντως πολύ περίεργο το πρόβλημα σου. Μήπως έκανες κανέναν καθαρισμό με πρόγραμμα τελευταία;

Θα έλεγα να δοκιμάσεις και το εξής...

Πήγαινε στον φάκελο C:\windows\inf

Εντόπισε τα αρχεία usbstor.inf και usbstor.pnf

Άνοιξε το πρώτο με διπλό κλικ (αρχείο κειμένου είναι) και δες αν τα περιεχόμενα του είναι αναγνώσιμα.

Αν είναι τότε μετονόμασε το usbstor.pnf σε usbstor_old.pnf

Αν δεν είναι μετονόμασε αυτό σε old

Κάνε επανεκκίνηση

Το usbstor αποθηκεύει τις πληροφορίες τον usb μέσων αποθήκευσης που συνδέονται στο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
  1. Go to Start > Run, type “regedit” and press enter to open the registry editor
  2. Navigate to the following key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR

In the right pane, select Start and change the value to 3. (The value 4 will disable USB Storage). Click OK. This will re-enable USB Ports and allow you to use USB or Pen drives.

Δες σε παρακαλώ το start στο usbstor της registry είναι value 3

Enable_USB_Storage_Devices.zip

Disable_USB_Storage_Devices.zip

• Like 1
Δημοσ.

Sorry για το delay αλλα ετρεχα λιγο το ΣΚ

Πάντως πολύ περίεργο το πρόβλημα σου. Μήπως έκανες κανέναν καθαρισμό με πρόγραμμα τελευταία;

Θα έλεγα να δοκιμάσεις και το εξής...

Πήγαινε στον φάκελο C:\windows\inf

Εντόπισε τα αρχεία usbstor.inf και usbstor.pnf

Άνοιξε το πρώτο με διπλό κλικ (αρχείο κειμένου είναι) και δες αν τα περιεχόμενα του είναι αναγνώσιμα.

Αν είναι τότε μετονόμασε το usbstor.pnf σε usbstor_old.pnf

Αν δεν είναι μετονόμασε αυτό σε old

Κάνε επανεκκίνηση

Το usbstor αποθηκεύει τις πληροφορίες τον usb μέσων αποθήκευσης που συνδέονται στο σύστημα.

Δυστυχώς, τα μεταονομασα, τα εσβησα έκανα restart. Τιποτα

1. Go to Start > Run, type “regedit” and press enter to open the registry editor
  2. Navigate to the following key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR

In the right pane, select Start and change the value to 3. (The value 4 will disable USB Storage). Click OK. This will re-enable USB Ports and allow you to use USB or Pen drives.

Δες σε παρακαλώ το start στο usbstor της registry είναι value 3

Ηταν ηδη στο 3. Για καλο και για κακο ανοιξα και το αρχειο. Τα ιδια

Κατι παιζει τωρα, και ρε γαμωτο μετα απο τα τελευταια update περασε ενα διαστημα καποιον ημερων. Δεν ειχε παρουσιασει κατι. Ίδωμεν 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δε ξερω πως σκαλωσα στο ακυρο και εσβησα το Avira. Και τωρα ολα δουλευουν κανονικοτατα...

Προστατέψου από ιούς σου λεει μετα. Παμε για ΒitDefender

Capture_zpsifuqkcyq.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...