Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά μπορεί κάποιος να παντησει εάν θέλω να αγοράσω κάτι από eBay η κάποιο παρόμοιο site κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν έχει αποστολή προς Ελλάδα, βάζω σαν διεύθυνση Αποστολης την διεύθυνση κάποιας χώρας τις οποίας είναι δυνατή η αποστολή και το αντικείμενο πάει στην διεύθυνση που καταχώρισα κ μετά από εκεί το στέλνουν στην δικιά μου στην Ελλάδα; και το κόστος των μεταφορικών που και πως το υπολογίζουμε; ευχαριστώ!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει ο σοφός λαός. 

Όσο για το ξερόλας μετά από χρόνια σπουδών στο αντικείμενο και προσωπικής ενασχόλησης, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι, γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο.  

Δημοσ.

Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Το πως θα εκθέσει ο καθένας τον εαυτό του είναι δικιά του απόφαση.

Παρέθεσα μερικά απλά στοιχεία σχετικά με το πόσες φορές έχουμε κάνει όλοι μας ταυτοποίηση δεδομένων.

Όποιος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είναι σε όλα του φακελωμένος.

Δεν κατάλαβα που υπάρχει κίνδυνος εαν τα στοιχεία μου τα έχει η Aramex και δεν με πειράζει όταν τα έχω δώσει σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Δεν υποστηρίζω καμιά Aramex. 

Δηλαδή πως αγοράζει κάποιος από το Skroutz to eshop to ebay to Amazon? Εκεί δεν έγινε ταυτοποίηση?

Την ίδια βάση δεδομένων έχουν όλες. Γατί σχετίζονται με Τράπεζα  εκεί καταλήγουν όλα και το σύνολο των τραπεζών αλλού.

Δεν είναι ίσως φακελωμένος μόνο όποιος πληρώνει με μετρητά πάντα, ψωνίζει μόνο από τον μπακάλη της γειτονιάς του και δεν έχει κινητό τηλέφωνο και internet.  Δηλαδή μια φάση... ΄΄ότι έχει το ψυγείο΄΄  :-D

Θα ξεμακρύνει όμως η κουβέντα και θα χαθεί η μπάλα.

Να στο εξηγήσω εγώ αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τι κίνδυνος υπάρχει...

Υπάρχει ο κίνδυνος τα στοιχεία σου(το διαβατήριο/ταυτότητα) να τα χρησιμοποιήσει κάποιος κακόβουλος και να κάνει το λεγόμενο id theft. Δηλαδή να βγάλει άλλα ψεύτικα διαβατήρια/ταυτότητες βασισμένα πάνω στα δικά σου και να τα χρησιμοποιήσει παράνομες δραστηριότητες.

Και όχι, ότι αγορές έχω κάνει από μαγαζιά του σκρουτζ και του εξωτερικού (και έχω κάνει αρκετές) ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει την id μου σκαναρισμένη. Ούτε το paypal την έχει,ούτε το amazon. Δεν είναι το ίδιο το να ξέρουν το όνομα μου και την διεύθυνση μου με το να έχουν στο πιάτο την id μου και μάλιστα με την φωτογραφία μου. 

• Like 4
Δημοσ.

ρε παιδιά μπορεί κάποιος να παντησει εάν θέλω να αγοράσω κάτι από eBay η κάποιο παρόμοιο site κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν έχει αποστολή προς Ελλάδα, βάζω σαν διεύθυνση Αποστολης την διεύθυνση κάποιας χώρας τις οποίας είναι δυνατή η αποστολή και το αντικείμενο πάει στην διεύθυνση που καταχώρισα κ μετά από εκεί το στέλνουν στην δικιά μου στην Ελλάδα; και το κόστος των μεταφορικών που και πως το υπολογίζουμε; ευχαριστώ!

Βάζεις πάντα την διεύθυνση της πιο κοντινής αποθήκης. Εάν αγοράζεις από Αμερική εννοείται Αμερική. Από την αποθήκη θα έρθει εκεί που θα έχεις κάνει εγγραφή και θα έχεις επικυρώσει τα στοιχεία χωρίς τελωνείο.

Ισχυουν οι τριγωνικές αποστολές. Το έχω ξαναγράψει και παραπάνω.

Αγορά από Κίνα, το στέλνεις στην αποθήκη Κίνας. Αυτοί το στέλνουν στην UK και μετά η Γενική το φέρνει σπίτι σου , χωρίς να περάσει τελωνείο.

Υπάρχουν όμως και συνδυασμοί που δεν γίνονται και υποχρεωτικά θα περάσει απο τελωνείο. Δεν είναι πα΄γιο ότι δεν περνάει από τελωνείο.

Δεν περνάει από τελωνείο με συγκεκριμένους προορισμούς. 

Να στο εξηγήσω εγώ αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τι κίνδυνος υπάρχει...

Υπάρχει ο κίνδυνος τα στοιχεία σου(το διαβατήριο/ταυτότητα) να τα χρησιμοποιήσει κάποιος κακόβουλος και να κάνει το λεγόμενο id theft. Δηλαδή να βγάλει άλλα ψεύτικα διαβατήρια/ταυτότητες βασισμένα πάνω στα δικά σου και να τα χρησιμοποιήσει παράνομες δραστηριότητες.

Και όχι, ότι αγορές έχω κάνει από μαγαζιά του σκρουτζ και του εξωτερικού (και έχω κάνει αρκετές) ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει την id μου σκαναρισμένη. Ούτε το paypal την έχει,ούτε το amazon. Δεν είναι το ίδιο το να ξέρουν το όνομα μου και την διεύθυνση μου με το να έχουν στο πιάτο την id μου και μάλιστα με την φωτογραφία μου. 

Στοίχημα online παίζεις? 

Κράτηση σε ξενοδοχείο έχεις κάνει?

Βαριέμαι να σκέφτομαι τα αυτονόητα

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον ούτε εγώ κοστολογώ $45 το αντίγραφο της ταυτότητας/διαβατηρίου/άδειας οδήγησής μου. Άραγε και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν τέτοιο τρόπο ταυτοποίησης;

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ στην bet365 έχω στείλει εδώ και χρόνια ταυτότητα κτλπ έγγραφα και ποτέ δεν έγινε κάποια στραβη,όπως και πολλα άτομα που ξέρω που παίζουν online στοίχημα κτλπ

Και γενικά μία περίπτωση σε χιλιάδες πάντα θα υπάρχει για κάτι. Αυτό δεν λέει απόλυτος τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον ούτε εγώ κοστολογώ $45 το αντίγραφο της ταυτότητας/διαβατηρίου/άδειας οδήγησής μου. Άραγε και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν τέτοιο τρόπο ταυτοποίησης;

Αυτό ακριβώς.

Είναι λυπηρό πάντως να βλέπεις σε τεχνολογικό φόρουμ κόσμο να στέλνει τόσο εύκολα φωτοτυπία της id του χωρίς καν να σκέφτεται καν τους κινδύνους και τι μπορεί να συμβεί....

• Like 8
Δημοσ.

Εγώ στην bet365 έχω στείλει εδώ και χρόνια ταυτότητα κτλπ έγγραφα και ποτέ δεν έγινε κάποια στραβη,όπως και πολλα άτομα που ξέρω που παίζουν online στοίχημα κτλπ

Και γενικά μία περίπτωση σε χιλιάδες πάντα θα υπάρχει για κάτι. Αυτό δεν λέει απόλυτος τίποτα.

Η bet365 έχει νόμιμη άδεια για διαδικτυακό στοίχημα από το Ελληνικό κράτος. 

Δημοσ.

Δεν λέει κάτι αυτό και εγώ ξέρω άτομα που δυστυχώς έχουν μπλέξει με id theft και ακόμα τρέχουν...

Δεν είναι τόσο λίγοι που την πατάνε όσοι νομίζεις. Στο εξωτερικό ειδικά είναι τεράστιο πρόβλημα.

Η λογική του Έλληνα: Έλα μωρέ σε εμένα θα τύχει; 

Η λογική του Έλληνα στο Τζόκερ: Λίγες οι πιθανότητες αλλά ποτέ δεν ξέρεις... μπορεί να είμαι εγώ ο τυχερός.

Ένα γρήγορο άρθρο που βρήκα:

http://www.cnbc.com/2016/10/10/41-million-americans-have-had-their-identities-stolen.html

"41 million Americans have had their identities stolen"

"About 2 in 5 Americans have either been an identity theft victim or know someone who has," said Bankrate.com analyst Mike Cetera. "This is a widespread problem and many people aren't doing enough to protect themselves."

• Like 4
Δημοσ.

Το mailboxde (το οποιο ειναι free αλλα και πιο περιορισμενο από αυτό του θέματος καθώς σου δινει μονο γερμανικη διευθυνση) που χρησιμοποιω ενιοτε για αγορες από amazon (de) δε ζητάει κάποιο είδος ταυτοποίησης.

• Like 4
Δημοσ.

Τέλος πάντων παιδιά εντάξει οκ εννοείται συμφωνώ και εγώ, καλό είναι να προσέχουμε που δίνουμε γενικά τα στοιχεία μας και όχι στον πρώτο διαδικτυακό τυχόντα.

Αν δηλαδή στείλεις σκαναρισμενη την ταυτότητα τι μπορεί να σου κανουν; Να βγάλουν δάνειο στο όνομά σου; Στους φίλους σας σε τι έξοδα και χρέη τους έβαλαν;

• Like 1
Δημοσ.

Βάζεις πάντα την διεύθυνση της πιο κοντινής αποθήκης. Εάν αγοράζεις από Αμερική εννοείται Αμερική. Από την αποθήκη θα έρθει εκεί που θα έχεις κάνει εγγραφή και θα έχεις επικυρώσει τα στοιχεία χωρίς τελωνείο.

Ισχυουν οι τριγωνικές αποστολές. Το έχω ξαναγράψει και παραπάνω.

Αγορά από Κίνα, το στέλνεις στην αποθήκη Κίνας. Αυτοί το στέλνουν στην UK και μετά η Γενική το φέρνει σπίτι σου , χωρίς να περάσει τελωνείο.

Υπάρχουν όμως και συνδυασμοί που δεν γίνονται και υποχρεωτικά θα περάσει απο τελωνείο. Δεν είναι πα΄γιο ότι δεν περνάει από τελωνείο.

Δεν περνάει από τελωνείο με συγκεκριμένους προορισμούς. 

Να το κουράσουμε λίγο το θέμα σχετικά με τις τριγωνικές αποστολές γιατί είναι φοβερά ενδιαφέρον... Έστω ότι θέλω να αγοράσω ένα κινητό ή tablet από το Gearbest / Geekbuying / Banggood. Το αντικείμενο βρίσκεται στην αποθήκη "Hong Kong" ή "China" του καταστήματος. Για να γλυτώσουμε το τελωνείο, χρησιμοποιούμε την Shop and Ship υπηρεσία βάζοντας διεύθυνση παραλήπτη στο UK. Το αντικείμενο, μπαίνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω UK και δεν περνάει τελωνείο (για κάποιον λόγο). Στην συνέχεια, αναλαμβάνει η Shop and Ship να μας προωθήσει το αντικείμενο. Σωστά κατάλαβα?

Δημοσ.

Τέλος πάντων παιδιά εντάξει οκ εννοείται συμφωνώ και εγώ, καλό είναι να προσέχουμε που δίνουμε γενικά τα στοιχεία μας και όχι στον πρώτο διαδικτυακό τυχόντα.

Αν δηλαδή στείλεις σκαναρισμενη την ταυτότητα τι μπορεί να σου κανουν; Να βγάλουν δάνειο στο όνομά σου; Στους φίλους σας σε τι έξοδα και χρέη τους έβαλαν;

Την μία την φίλη μου της βεβαίωσαν χρέη 35.000 λίρες Αγγλίας και πέρασε και δικαστήριο και από ότι φαίνεται δεν θα ξεμπλέξει ποτέ και θα τις χρωστάει για πάντα...

Βγάζουν δάνειο, πιστωτικές κάρτες, λογαριασμούς, ακόμα και εταιρείες μαϊμού φτιάχνουν. Για να μην αναφερθώ σε εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατία κτλ κτλ...

Δημοσ.

Την μία την φίλη μου της βεβαίωσαν χρέη 35.000 λίρες Αγγλίας και πέρασε και δικαστήριο και από ότι φαίνεται δεν θα ξεμπλέξει ποτέ και θα τις χρωστάει για πάντα...

Το κουραζω το θέμα τωρα λίγο,αλλά συγνώμη επειδή έτυχε ο άλλος να έχει μία φωτοτυπία της ταυτότητας κάποιας ελληνιδας,έτσι απλά της βάζουν χρεη,χωρίς αποδείξεις ότι τα χρωστάει και πάει σε δικαστήριο και παρόλα αυτά ακόμα δεν ξεμπλεξε;;;

• Like 1
Δημοσ.

Το κουραζω το θέμα τωρα λίγο,αλλά συγνώμη επειδή έτυχε ο άλλος να έχει μία φωτοτυπία της ταυτότητας κάποιας ελληνιδας,έτσι απλά της βάζουν χρεη,χωρίς αποδείξεις ότι τα χρωστάει και πάει σε δικαστήριο και παρόλα αυτά ακόμα δεν ξεμπλεξε;;;

Για ρώτησε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα γιατί όταν χάσεις π.χ. την ταυτότητά σου πρέπει να το δηλώσεις ΑΜΕΣΑ και θα σου δώσουν όλες τις απαντήσεις αναλυτικά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...