Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την χρησιμοποιω απο τοτε που ειχε και φυσικη παρουσια η Aramex στην Ελλαδα . Οταν εκλεισε ανελαβε ελληνικη εταιρεια την διανομη οταν μπει Ελλαδα το πακετο . Ειδικα τις εποχες που χρεωνε με $ ηταν σχεδον τσαμπα να φερεις οτιδηποτε απο το εξωτερικο . Στην αρχη βεβαια ειχε Αμερικη και Αγγλια μονο . Δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και δεν χαθηκε τιποτα . Εχει tracking number απο την ωρα που μπαινει στην θυριδα στην εκαστοτε χωρα. 

Τελευταια χρονια την χρησιμοποιω σπανια λογο του οτι ανεβασαν κοστος αρκετα . Παραδειγμα 1 κιλο να ζυγιστει αυτο που φερνεις θα κοστισει 14 ευρω +24% ΦΠΑ = 17-18 ευρω περιπου .  Στο site στο rate calculator δεν αναφερει τον ΦΠΑ (προσοχη) .

Εχει κλιμακες που αλλαζει rate 0.5kg - 1 kg etc . Δηλαδη και 0.6kgr να ζυγιστει το δεμα θα χρεωθεις οσο ενα κιλο . 

Παλαιοτερα δεν ηταν ετσι , ουτε το ΦΠΑ ουτε οι κλιμακες (ευκολα κατι ελαφρυ , λογο χαρτο-συσκευασιας ανεβαζει βαρος ). 

Παρολα αυτα για δωρεαν , εννοειται οτι γραφεσαι και το εχεις αν θελεις να φερεις κατι που δεν το στελνουν Ελλαδα !!!

Ισχύουν οι υπολογισμοί σου. Αυτές είναι οι πρόσφατες ισχύουσες τιμές.

Συμφέρει όμως τα μέγιστα για αγορές από Κίνα,USA και ειδικά για προιόντα που θα είναι σε τιμή ευκαιρίας και τέτοιες υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο, και κυρίως γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ εφ όσον προέρχονται απ ευθείας από αποθήκη.

Προσοχή όντως στο βάρος γιατί ανεβαίνουν οι χρεώσεις περίπου 5 ευρώ ανά μισό κιλό κατά μέσο όρο.

Η χρέωση του ΦΠΑ σε ποσά της τάξης των 20-30 ευρώ είναι άνευ σημασίας.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλησπέρα, καινούριος στην παρέα, γραφτηκα μετά από όλα αυτα που σμβαίνουν με το τελωνείο για παραγελίες απο κίνα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γλυτώσουμε το τελωνείο χρησιμοποιώντας τριγωνική αποστολη? Πχ παραγγέλνω απο κίνα δινω την Γαλλική διεύθυνση και όταν φθασουν εκει μο τα στέλνουν και δεν πληρώνω γιατι η Γαλλια είναι εντός ΕΕ. Καλύτερα 10 ευρω για μεταφορικά παρα 50αρια τελωνείο και 20 μερες αναμονή εκει.

Γίνεται το παραπάνω; Αν ναι ποια χώρα ειναι καλύτερα να δηλώσω ούτως ώστε να μην περάσει τελωνείο εκει?

Δημοσ.

Καλησπέρα, καινούριος στην παρέα, γραφτηκα μετά από όλα αυτα που σμβαίνουν με το τελωνείο για παραγελίες απο κίνα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γλυτώσουμε το τελωνείο χρησιμοποιώντας τριγωνική αποστολη? Πχ παραγγέλνω απο κίνα δινω την Γαλλική διεύθυνση και όταν φθασουν εκει μο τα στέλνουν και δεν πληρώνω γιατι η Γαλλια είναι εντός ΕΕ. Καλύτερα 10 ευρω για μεταφορικά παρα 50αρια τελωνείο και 20 μερες αναμονή εκει.

Γίνεται το παραπάνω; Αν ναι ποια χώρα ειναι καλύτερα να δηλώσω ούτως ώστε να μην περάσει τελωνείο εκει?

Καλωσόρισες!

Για βάλε λίγο την κοινή λογική να δουλέψει στο προηγούμενο που είπες. Αν φύγει κάτι από Κίνα και φτάσει Γαλλία δεν θα το πιάσει το γαλλικό τελωνείο; Άρα, θα σου έρθει ανεβασμένο fee εκτελωνισμού από Γαλλία που θα το πληρώσεις μέσω της shopandship.

• Like 1
Δημοσ.

Ταυτότητα  η διαβατήριο δεν στέλνω σε καμία περίπτωση!!! Ειδικά για να "κερδίσω" $45 υπηρεσίας...

Παιδιά μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στο να στέλνετε έτσι εύκολα id σας(Διαβατήριο/ταυτότητα) στον οποιονδήποτε.

Στο εξωτερικό γίνεται χαμός με τα identity theft. googlαρετε το λίγο να δείτε τι κινδύνους έχει....

ναι ρε συ μαζι σου αλλα αυτη εδω δεν ειναι μια αγνωστη εταιρειουλα η καποιος ναιτζιριαν σκαμερ που υποσχεται λαγους με πετραχιλια

Δημοσ.

Στον λογαριασμό μου στο paypal δεν έστειλα ΠΟΤΕ σκαναρισμένα προσωπικά έγγραφα. Ακόμα κι αν έστελνα δεν νομίζω να έχει την ίδια βαρύτητα το όνομα paypal ή της εκάστοτε τράπεζας η της εταιρίας τηλεπικοινωνιών με την shopandship με έδρα σε ξένη χώρα... Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν είναι το ίδιο. 

Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Το πως θα εκθέσει ο καθένας τον εαυτό του είναι δικιά του απόφαση.

Παρέθεσα μερικά απλά στοιχεία σχετικά με το πόσες φορές έχουμε κάνει όλοι μας ταυτοποίηση δεδομένων.

Όποιος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είναι σε όλα του φακελωμένος.

Δεν κατάλαβα που υπάρχει κίνδυνος εαν τα στοιχεία μου τα έχει η Aramex και δεν με πειράζει όταν τα έχω δώσει σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Δεν υποστηρίζω καμιά Aramex. 

Δηλαδή πως αγοράζει κάποιος από το Skroutz to eshop to ebay to Amazon? Εκεί δεν έγινε ταυτοποίηση?

Την ίδια βάση δεδομένων έχουν όλες. Γατί σχετίζονται με Τράπεζα  εκεί καταλήγουν όλα και το σύνολο των τραπεζών αλλού.

Δεν είναι ίσως φακελωμένος μόνο όποιος πληρώνει με μετρητά πάντα, ψωνίζει μόνο από τον μπακάλη της γειτονιάς του και δεν έχει κινητό τηλέφωνο και internet.  Δηλαδή μια φάση... ΄΄ότι έχει το ψυγείο΄΄  :-D

Θα ξεμακρύνει όμως η κουβέντα και θα χαθεί η μπάλα.

Δημοσ.

Καλωσόρισες!

Για βάλε λίγο την κοινή λογική να δουλέψει στο προηγούμενο που είπες. Αν φύγει κάτι από Κίνα και φτάσει Γαλλία δεν θα το πιάσει το γαλλικό τελωνείο; Άρα, θα σου έρθει ανεβασμένο fee εκτελωνισμού από Γαλλία που θα το πληρώσεις μέσω της shopandship.

Ναι ισχύει, ωστόσο σε άλλα threads κάποιοι γράφουν ότι με τριγωνική αποστολή γλυτώνεις το τελωνείο οπότε σκέφθηκα ότι θα υπάρχει κάποια χώρα εντός ΕΕ που να συμπεριφερεταί όπως εμείς παλιά, δηλαδή να τα αφήνει να περνάνε όλα.

Δημοσ.

Ναι ισχύει, ωστόσο σε άλλα threads κάποιοι γράφουν ότι με τριγωνική αποστολή γλυτώνεις το τελωνείο οπότε σκέφθηκα ότι θα υπάρχει κάποια χώρα εντός ΕΕ που να συμπεριφερεταί όπως εμείς παλιά, δηλαδή να τα αφήνει να περνάνε όλα.

δηλαδη πες ότι θέλω να αγοράσω κάτι από eBay η κάποιο παρόμοιο site κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν έχει αποστολή προς Ελλάδα, βάζω σαν διεύθυνση Αποστολης την διεύθυνση κάποιας χώρας τις οποίας είναι δυνατή η αποστολή και το αντικείμενο πάει στην διεύθυνση που καταχώρισα κ μετά από εκεί το στέλνουν στην δικιά μου στην Ελλάδα; και το κόστος των μεταφορικών που και πως το υπολογίζουμε;
Δημοσ.

ναι ρε συ μαζι σου αλλα αυτη εδω δεν ειναι μια αγνωστη εταιρειουλα η καποιος ναιτζιριαν σκαμερ που υποσχεται λαγους με πετραχιλια

Δυστυχώς φίλε δεν είναι τόσο απλό.

Π.Χ ξέρεις αν τα προστατεύουν τα αρχεία τους; Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τους χακάρει η να κολλήσουν ένα trojan και να πάρει ο οποισδήποτε τα στοιχεία σου;

Ξέρεις τι πολιτική απορρήτου έχει η εταιρεία, η θα πουλήσει τα στοιχεία σου σε άλλη εταιρεία/διαφημιστή κάποια στιγμή;

Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να την πατήσεις απο υπάλληλο της εταιρείας. (έχει συμβεί πάρα πολλές φορές).

Το ρίσκο του να στείλετε διαβατήριο/ταυτότητα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. 

Και για να σας προλάβω... όχι δεν είμαι παρανοικός, αλλά έχω ζήσει εξωτερικό και έχει συμβεί σε 2 φίλους μου(άσχετες περιπτώσεις μεταξύ τους) να πέσουν θύματα id theft... Είναι πολύ εύκολο να την πατήσετε

• Like 3
Δημοσ.

Καλωσόρισες!

Για τις αγορές από Κίνα ίσχυε και ισχύει η διαδρομή Κίνα-UK-χώρα EU ..άνευ δασμών, λόγω του ότι υπάρχει ατέλεια μεταξύ των χωρών.

Υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί άνευ τελωνείου.

Για παράδειγμα Αίγυπτος-Ντουμπάι-UK- χώρα EU ..άνευ δασμών

Δημοσ.

δηλαδη πες ότι θέλω να αγοράσω κάτι από eBay η κάποιο παρόμοιο site κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν έχει αποστολή προς Ελλάδα, βάζω σαν διεύθυνση Αποστολης την διεύθυνση κάποιας χώρας τις οποίας είναι δυνατή η αποστολή και το αντικείμενο πάει στην διεύθυνση που καταχώρισα κ μετά από εκεί το στέλνουν στην δικιά μου στην Ελλάδα;

Αυτος ακριβώς όπως το είπες! Απλά εγώ ρωτάω αν υπάρχει και κάποια χωρα στην ΕΕ που έχει ελάχιστη πιθανότητα να περάσει τελωνείο κάτι απο κίνα ουτώς ώστε εκτός απο τα παραπάνω που είπες να χρησιμοποιώ την shopnship για να γλυτώσω το τελωνείο

Δημοσ.

Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Το πως θα εκθέσει ο καθένας τον εαυτό του είναι δικιά του απόφαση.

Παρέθεσα μερικά απλά στοιχεία σχετικά με το πόσες φορές έχουμε κάνει όλοι μας ταυτοποίηση δεδομένων.

Όποιος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είναι σε όλα του φακελωμένος.

Δεν κατάλαβα που υπάρχει κίνδυνος εαν τα στοιχεία μου τα έχει η Aramex και δεν με πειράζει όταν τα έχω δώσει σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Δεν υποστηρίζω καμιά Aramex. 

Δηλαδή πως αγοράζει κάποιος από το Skroutz to eshop to ebay to Amazon? Εκεί δεν έγινε ταυτοποίηση?

Την ίδια βάση δεδομένων έχουν όλες. Γατί σχετίζονται με Τράπεζα  εκεί καταλήγουν όλα και το σύνολο των τραπεζών αλλού.

Δεν είναι ίσως φακελωμένος μόνο όποιος πληρώνει με μετρητά πάντα, ψωνίζει μόνο από τον μπακάλη της γειτονιάς του και δεν έχει κινητό τηλέφωνο και internet.  Δηλαδή μια φάση... ΄΄ότι έχει το ψυγείο΄΄  :-D

Θα ξεμακρύνει όμως η κουβέντα και θα χαθεί η μπάλα.

Μια χαρά έχουμε συνεννοηθεί και μάλιστα ο τρόπος που απαντάς απλοποιόντας τόσο εύκολα τα πάντα με βοήθησε να βγάλω πιο εύκολα μερικά συμπεράσματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και το παρελθόν σου με referal link της εν λόγω εταιρίας κι ότι τα μηνύματά σου στο site σχετίζονται μόνο με αυτήν. Ένας καχύποπτος θα μπορούσε άνετα να πει πως με κάποιο τρόπο κερδίζεις κάνοντας promo. Επειδή βαριέμαι τις ιντερνετικές αντιπαραθέσεις (έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου) όποιος θέλει ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δημοσ.

Για τις αγορές από Κίνα ίσχυε και ισχύει η διαδρομή Κίνα-UK-χώρα EU ..άνευ δασμών, λόγω του ότι υπάρχει ατέλεια μεταξύ των χωρών.

Υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί άνευ τελωνείου.

Για παράδειγμα Αίγυπτος-Ντουμπάι-UK- χώρα EU ..άνευ δασμών

Σε ευχαριστώ πολύ userone!! Θα το δοκιμάσω και αν ισχύει μου έλυσες τα χέρια!!!

Δημοσ.

Αυτος ακριβώς όπως το είπες! Απλά εγώ ρωτάω αν υπάρχει και κάποια χωρα στην ΕΕ που έχει ελάχιστη πιθανότητα να περάσει τελωνείο κάτι απο κίνα ουτώς ώστε εκτός απο τα παραπάνω που είπες να χρησιμοποιώ την shopnship για να γλυτώσω το τελωνείο

εάν πρώτα πάει U.K. Νομίζω ότι δεν περνάει τελωνείο, αυτή τουλάχιστον είναι η πολιτική του Banggood, τα πάει Αγγλία σε αποθήκες και από εκεί σου τα στέλνει για να μην έχεις τελωνείο!
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...