Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Κληρονόμησα από τον κουνιάδο μου μια GA-Z68X-UD4-B3 (rev. 1.0) με BIOS Rev. F10 στην οποία φοράει έναν i7 2600K με 16GB RAM. Προς το παρόν, δεν έχω αγγίξει τίποτα απολύτως. Σκοπεύω όμως να αγοράσω τον Samsung 850 Evo 500GB, ν'αλλάξω την εργοστασιακή ψήκτρα με την Deepcool GAMMAXX 300 (μιας κ η M/B έχει όριο τα 450gr), να προσθέσω την Asus Xonar DGX (ο κουνιάδος μου μου έχει πει ότι του έχει καεί η onboard κάρτα ήχου; μην με ρωτήσετε πως κ τι, δεν έχω ιδέα) και μια κάρτα γραφικών Sapphire Radeon RX480 8GB Nitro+ OC. Για λειτουργικό θα περάσω τα Windows 10 Professional (64-bit). Από τη μια σκοπεύω να κλοκάρω τον επεξεργαστή (όχι βέβαια πάνω από 4.2GHz) αλλά από την άλλη έχω ακούσει πως οι Sapphire κάρτες για να μπουτάρουν θέλουν UEFI BIOS (έχουν πρόβλημα με τα legacy απ'ότι διαβάζω σε διάφορα forums) οπότε αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνω update το BIOS από F10 σε beta U1E(UEFI BIOS). 

Δημοσ.

γιατι δεν εχει by default? εδω τα p67 ειχαν.Φυσικα και θα κανεις update αν δεν εχει ηδη.

Όχι δεν έχει by default. Ο λογοι για τους οποιους ρωταω ειναι οι εξης:

1. Ειναι beta bios οποτε δεν ξερω ποσο σταθερο ειναι. Το F10 ειναι σταθερο και final.

2. Ειχα διαβασει σε ενα παλιο topic εδω στο forum (εχω ρωτησει κ εκει) πως καποιοι εβαλαν UEFI BIOS σε παλιες gigabyte mobo's (ισως οχι στο ιδιο ακριβως μοντελο) κ παρατηρησαν πως εχασαν σε overclockability. Εγω βεβαια δεν προκειται ν'ασχοληθω με extreme καταστασεις, ρευματα κτλ, οποτε λογικα δεν θα εχω προβλημα.

3. Καρτα γραφικων. Αν οντως η καρτα που σκεφτομαι ν'αγορασω χρειαζεται UEFI bios για να μπουταρει, τοτε ειναι μονοδρομος το update, εκτος αν διαλεξω καποιο αλλο μοντελο ή NVIDIA. Γενικα επειδη εχω πολλα χρονια να κανω αναβαθμιση, εχω χασει λιγο τις εξελιξεις κ δεν ξερω τι παιζει με τις latest καρτες γραφικων κ ποση συμβατοτητα εχουν με legacy.

Δημοσ.

τοτε δοκίμασε με legacy και αv παιζει δεν εχεις θεμα, παντως ειναι περίεργο που κόλλησε η gb σε legacy ενω οι αλλοι ειχαν απο την αρχη του 1155 uefi

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Ξέρω οτι το thread είναι πολύ παλιό αλλά αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα μία βοήθεια γιατί άκρη δεν έχω βγάλει. Έχω και αγώ τον i7 2600k αλλά δυστυχώς η μητρική μου (Sapphire Pure Black P67 Hydra) έχει legacy bios. Επειδή προχώρησα σε αγορά μιας rx 580 χωρίς να γνωρίζω ότι έχει θέμα με τα παλιά bios και τώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα, μήπως γνωρίζει κανείς αν η mobo παίρνει κάποιο update σε UEFI? Στο site της sapphire δεν υπάρχει καν η mobo (μαλλον εβγαλαν 3 μοντέλα αλλά μετά σταμάτησαν εντελώς) και όπου έχω κοιτάξει δεν έχω  βρει κάτι. Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε επί τούτου θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Επεξ/σία από Elessar199
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Elessar199 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Ξέρω οτι το thread είναι πολύ παλιό αλλά αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα μία βοήθεια γιατί άκρη δεν έχω βγάλει. Έχω και αγώ τον i7 2600k αλλά δυστυχώς η μητρική μου (Sapphire Pure Black P67 Hydra) έχει legacy bios. Επειδή προχώρησα σε αγορά μιας rx 580 χωρίς να γνωρίζω ότι έχει θέμα με τα παλιά bios και τώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα, μήπως γνωρίζει κανείς αν η mobo παίρνει κάποιο update σε UEFI? Στο site της sapphire δεν υπάρχει καν η mobo (μαλλον εβγαλαν 3 μοντέλα αλλά μετά σταμάτησαν εντελώς) και όπου έχω κοιτάξει δεν έχω  βρει κάτι. Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε επί τούτου θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Εγώ είχα και rx 580 nitro (αλλά ακόμα κ 5700 xt για 2-3 μήνες) πανω σε έναν fx με legacy bios και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα . Βέβαια ειχα διαβάσει κ εγώ για προβλήματα κ ότι σε εμενα δούλευαν όλα δε σε διασφαλίζει 100%

Αν αγόρασες τη 580 μεταχειρισμένη δε σε εμποδίζει τίποτα απλά να δοκιμάσεις όπως είναι τώρα το σύστημα. Αν είναι καινούργια όμως είναι θέμα γιατί με το που ανοίγεις το κουτί χάνεις λεφτά . 

Στη δεύτερη περίπτωση ψάξε στο internet για μέλη που είχαν ακριβώς ίδια μητρική ή τουλάχιστον ίδιο chipset 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Elessar199 είπε

Δες μηπως ειναι αυτο -με προσοχη!- το bios που ψαχνεις:
http://asia.dl.sapphiretech.com/archive/gm/drivers/Flash_635277131065888569.zip
p67 Sapphire Pure Black Hydra
Version: SIP67065 👀
Improve PCIE-E compatibility 

Πρεπει να ειναι (?) το τελευταιο bios της! Για uefi δεν εχω ιδεα.

Δημοσ.

Παιδιά καταρχην σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ναι δυστυχώς την πήρα καινούργια την κάρτα οπότε δυστυχως έχω ήδη βγει ζημιωμενος σε ότι έχει να κάνει με μεταπωλητικη αξία. Έχω ανοίξει ticket  στο τεχνικό τμήμα της Sapphire και μετά από αρκετές δυσκολίες στην επικοινωνία (μάλλον δεν είναι native speakers και τα Αγγλικά τους είναι αρκετά άσχημα) κατέληξαν να μου στείλουν ένα bios update (περίεργως αφορά τον επεξεργαστή). Το ζήτημα είναι ότι δεν μου έδωσαν καμία οδηγία για το πως θα το κάνω και λόγω παλαιότητας της MOBO  δεν έχει κάποιον εύκολο τρόπο να το κάνεις μέσω επιλογής update στο BIOS. Ουσιαστικά έκανα unzip 6 αρχεία από τα οποία ένα flash ένα exe και ένα me συν άλλα τρία τα πέρασα σε usb και το έβαλα ως boot option 1 αλλά δεν έγινε κάτι. Απλά το pc bootαρε όπως πάντα. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να κάνω το usb DOS bootable και να κάνω manually όλη την διαδικασία. Ρώτησα ξανά στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας οδηγίες γιατί από όσο διάβασα αυτά τα πράγματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξει σοβαρό θέμα στο σύστημα. Τουλάχιστον έχω Dual Bios Switch οπότε έχω ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αν κάτι στραβώσει. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσω για ότι συμβεί μήπως και σε περίπτωση που βρεθεί λύση να μπορέσει να δει το thread κάποιος που θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Elessar199 είπε

Παιδιά καταρχην σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ναι δυστυχώς την πήρα καινούργια την κάρτα οπότε δυστυχως έχω ήδη βγει ζημιωμενος σε ότι έχει να κάνει με μεταπωλητικη αξία. Έχω ανοίξει ticket  στο τεχνικό τμήμα της Sapphire και μετά από αρκετές δυσκολίες στην επικοινωνία (μάλλον δεν είναι native speakers και τα Αγγλικά τους είναι αρκετά άσχημα) κατέληξαν να μου στείλουν ένα bios update (περίεργως αφορά τον επεξεργαστή). Το ζήτημα είναι ότι δεν μου έδωσαν καμία οδηγία για το πως θα το κάνω και λόγω παλαιότητας της MOBO  δεν έχει κάποιον εύκολο τρόπο να το κάνεις μέσω επιλογής update στο BIOS. Ουσιαστικά έκανα unzip 6 αρχεία από τα οποία ένα flash ένα exe και ένα me συν άλλα τρία τα πέρασα σε usb και το έβαλα ως boot option 1 αλλά δεν έγινε κάτι. Απλά το pc bootαρε όπως πάντα. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να κάνω το usb DOS bootable και να κάνω manually όλη την διαδικασία. Ρώτησα ξανά στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας οδηγίες γιατί από όσο διάβασα αυτά τα πράγματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξει σοβαρό θέμα στο σύστημα. Τουλάχιστον έχω Dual Bios Switch οπότε έχω ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αν κάτι στραβώσει. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσω για ότι συμβεί μήπως και σε περίπτωση που βρεθεί λύση να μπορέσει να δει το thread κάποιος που θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας. 

Θα φτιάξεις bootable usb stick σε dos mode θα βάλεις τα αρχεία που θες για να κάνεις update και θα τρέξεις το αντίστοιχο αρχείο ,λογικά έχει flash.bat.Προσοχή να το κάνεις σωστά δεν φέρνουμε ευθύνη σε τυχόν μη ολοκλήρωση της διαδικασίας με επιτυχία.

Δημοσ.

Ναι μολις μου απαντησαν και απο την τεχνικη υποστηριξη και μου εδωσαν την ιδια οδηγια. Εννοειται οτι δεν φερετε καμια ευθυνη και σας ευχαριστω για την ολη βοηθεια. Θα σας ενημερωσω με τα αποτελεσματα του update.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...