Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση.

Εχω μια gigabyte μητρικη και συγκεκριμενα την GA-B10-HD3Pδηλαδη αυτη

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-b150-hd3prev_10/overview/

εσχατως αντιμετωπιζω δυο θεματα.

1)Εχω καρφωσει ενα hub σε μια usb απο πισω για να βγαινει μπρος. Αυτο υπολειτουργει (δηλαδη ποτε δουλευει και ποτε οχι ). Εχω καρφωσει ενα στικακι πανω του με φως και μπορω ν ατο διαπιστωσω. ΠΑντως οταν ξεκιναει ο υπολογιστης δινει τευμα (αναβει το φωτακι) και μετα σταματα.

2)Στο app center ths gigabyte μου βγαζει οτι καποια προγραμματα θελουν update (intel graphics driver, intel network connections software,fast boot, smart backup και αλλα) ΟΤαν βαζω να κανω update το τελευταιο κολλαει στο 99% και δεν προχωρα.

Εννοειται οτι τα εχω κατεβασει και εγκαταστησει και χειροκινητα αλλα εξακολουθει να μου βγαζει ειδοποιηση/.

ΚΑμια ιδεα?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό να μην επαρκεί η τάση αφού ανοίξει το pc η το hub να είναι ελλατωματικό. Το hub έχει υποδοχή για δική του τάση? Εάν ναι συνεχίζει να έχει πρόβλημα? Επισης χωρίς το hub το usb δουλεύει κανονικά ?

Δημοσ.

Εχει σιγουρα ν ακανει με την μητρικη αφου και τα usb της οθονης που παιρνουν απο την μητρικη εχουν την ιδια συμπεριφορα (υπολειτουργουν).

Το hub δεν εχει δικο του ρευμ αλλα εως τωρα λειτουργουσε κανονικα.

Εναν νεω ειναι οτι δοκιμασα να απεγκαταστησω το app center και να εγκαταστησω την τελευταια εκδοση . Δυστυχως οταν η νεα εκδοση παει ν ακανει update μολις ολοκληρωθει μου βγαζει το κατωθι σφαλμα

This driver cant release to failure.

Ακολουθησα τις κατωθι οδηγιες χωρις αποτελεσμα.

https://www.drivereasy.com/knowledge/solved-this-driver-cant-release-to-failure-in-windows-10/

αρα πλεον δεν εχω ουτε app center.

Δεν ξερω κατα ποσο συνδεονται τα δυο θεματα...

Δημοσ.

Ποια έκδοση του bios έχεις? Εχω την ίδια μητρική με εσένα, βέβαια δεν έχω ενημερωμένο bios αλλά την εκδοση f3, ενώ έχουν βγει 3 ακόμη. Εφόσον τα usb όλα υπολειτουργούν, φαίνεται πως το πρόβλημα το παρουσιάζει η μητρική. Εάν δεν έχεις την τελευταία έκδοση και γνωρίζεις δοκίμασε να περάσεις την νεότερη έκδοση bios f22 ή f23 δε θυμάμαι ακριβώς.

Υ.Γ : μόλις έκανα update και εγω το app center και μου έβγαλε το ίδιο σφάλμα.

Δημοσ.

Πολλες gigabyte εχουν αυτο το προβλημα,

ειναι θεμα controlers της μητρικης,

αν ειναι ακομα στην εγγυηση την στελνεις πισω

και σου δινουν καινουρια,

μου εχει συμβει και μενα σε δυο μητρικες

gigabyte που ειχα στο παρελθον αλλα και σε γνωστους μου.

Δημοσ.

Αυτο που μου λες μου φαινεται βουνο αφου δεν ξερω να λυσω/δεσω την μητρικη.

Τελικα το προβλημα εμφανιζει μια συγκεκριμενη θυρα (κατω απο την usb type c) η οποια και υπολειτουργει (δινει ρευμα αλλα δεν διαβαζει δεδομενα).

Αν ειναι θεμα hardware το αφηνω ετσι, δε με ενοχλει ιδιαιτερως (αν και πιστευω οτι θα σκασει και κατι αλλο).

ΒΙΟΣ εχω την εκδοση F22 οποτε ειναι η πιο τελευταια (αληθεια το προβλημα εμφανιστηκε τωρα τελευταια μηπως φταιει η αναβαθμιση του Bios?)

Krima παντως γιατι την ειχα σε υποληψη την εταιρεια....

Δημοσ.

Ενημέρωσα το bios και εγώ στο f22 και πλέον δε παρουσιάζει κανένα πρόβλημα το app center. Ωστόσο δοκίμασα και εγώ με δικό μου usb όλες τις θύρες και ιδιαίτερα αυτή κάτω απο την usb-c όπου είναι η 3.1 και δεν έχω πρόβλημα. Λογικά το πρόβλημα είναι αυτο που αναφέρει ο gsa με τον controller. Εφόσον έχει εγγύηση στείλτη γιατί όπως λες θα σκάσουν κι άλλα με τον καιρό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update.

το προβλημα εμφανιζεται ελαφρως πιο συνθετο απο οτι νομιζα. Εξηγω.

Οταν πρωτο ανοιγω το pc ολα λειτουργουν ρολοι. Αν περασω σε αναμονη η 3,1 σταματαει να λειτουργει . Στη διαχειριση συσκευων το 

intel 3.1 host controller 1,1 μου το βγαζει με κιτρινο σημαδι (οτι δηλαδη δεν λειτουργει). Το απεγκαθιστω και επανεγκαθιστω ξανα τον driver μετα την επανεκκινηση ολα οκ στην αναμονη τα ιδια. Κλεινω το πισι το ανοιγω ολα καλα, μπαινει στην αναμονη τα ιδια.

Στο ενδιαμεσο μου εκανε και κατι αλλα κουφα τυπου ολες οι usb θυρες να κανουν reboot για 1-2 δευτερα και να επανερχονται αλλα τωρα ολα οκ.

Σε επικοινωνια με το customer support της εταιρειας μου ειπαν να κανω ο,τι εκανα (απεγκατασταση και επανεγκατασταση τους drivers της 3,1 χωρις αποτελεσμα.

Θεωρω οτι ειναι θεμα software χωρις να βαζω και το χερι μου στη φωτια....

Τι λετε?

Δημοσ.

Update 2.

Meτα απο λιγο ψαξιμο επιβεβαιωσα οτι κατα 99% ειναι θεμα driver.

Σε ξενο φορουμ βρηκα καποιον με ASUS μητρικη που αντιμετωπιζει ακριβως το ιδιο προβλημα με εμενα 

https://forums.anandtech.com/threads/help-me-with-usb-3-1-problem.2472364/

βεβαια ο εν λογω λυση δε βρηκε αρα μαλλον δε θα βρω και εγω.

ΠΑρολα αυτα καθε προταση ευπροσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...