Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι αλλά το NEC χαλάει σταδιακά, τώρα κλείνοντας τον έναν πυρήνα τραβάς λιγότερο ρεύμα και άρα για αυτό αντέχει, όταν όμως η κατάσταση του χειροτερέψει ούτε με τον έναν πυρήνα δεν θα δουλεύει, δηλαδή αν σκέφτεσαι να το αφήσεις έτσι χωρίς να αλλάξεις το τσιπάκι θα σου έλεγα ξανασκέψου το... Τα 35 για μένα πολλά είναι για αυτήν την δουλειά, αν θες ψάξε άλλον, βγάλε την μητρική πήγαινε την κάπου να σου κάνουν την αλλαγή μόνο χωρίς λυσίματα κτλπ, αν δεν έχουν το NEC υπάρχει μόντα και με κανονικούς πυκνωτές στο net, ψάξε και θα το δεις.

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν παιζει μονο ο ενας πυρήνας θα παθει τπτ το λαπτοπ; 

Εχμ, ναι: θα "σαλιγκαροσερνεται"! :eek:

Για το NEC δεν γνωριζω και ετσι δεν εχω τιποτα να σου πω.. Θεωρησε δεδομενο ομως,

οτι αν δεν φροντισεις να μην βραζει καρτα γραφικων θα σε αφησει χρονους πιθανοτατα

και οχι μονο αυτη -> ενδεχομενως να κλαις και δισκους/hd σε μηχανημα οταν "βραζει" :cry:

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια παιδια σας ευχαριστω πολύ που ασχοληθηκατε με το θεμα μου. Σας ειμαι ευγνώμων! Μολις εχω νεα θα γραψω νεα απαντηση! Και παλι ευχαριστω!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί δοκίμασα κάτι που σκεφτόμουν καιρό τώρα να κάνω σε ένα προβληματικό A300 και δούλεψε, το έχω τεστάρει 2 μέρες και δεν έχει σβήσει ούτε μια φορά, τρίτη μέρα λειτουργίας σήμερα χωρίς να κάνει κόλπα. Και αυτό όπως πολλά Α300 που έχουν πέσει στα χέρια μου έχει το κλασσικό πρόβλημα με τη φθορά του πυκνωτή κάτω από το socket της cpu. Αυτό που έκανα ήταν να αντικαταστήσω τον core2 που φόραγε (δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς, το είχα σε parts για πολύ καιρό) με έναν celeron 900 (προσπάθησα να βρω ότι λιγότερο ισχυρό είχα από επεξεργαστές για pga478) single core με 1 mb cache στα 2,2 αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα δεν διεκδικεί βραβείο ταχύτητας η συγκεκριμένη cpu αλλά παρ΄όλα αυτά το λαπτοπ είναι αξιοπρεπέστατο για browsing/δουλειές γραφείου και κανα ταινιάκι σε windows 7, με μια light διανομή linux (lxle ή κάτι αντίστοιχο) θεωρώ πως θα είναι σούπερ. Τρίτη μέρα σήμερα που παίζει χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα restart, για την ώρα όλα οκ. Οπότε, αν κάποιος έχει ένα Α300 για πέταμα λόγου του προβλήματος αυτού ίσως σχετικά ανέξοδα μπορεί να το κάνει πάλι λειτουργικό. 

Δημοσ.

Εχει δοκιμασει κανεις να: κατεβασει ρευματα /undervolting @ core2duo
και τη συχνοτητα λειτουργιας ας πουμε σε 1.6GHz maximum, αφηνοντας
2 πυρηνες και να τσεκαρει συμπεριφορα? Ισως να παιξει, κι ετσι, τελικως
:-)

Δημοσ.

Το εχω παει σε τεχνικο για αλλαγη πυκνωτή με 25 ευρω. Θα επανελθω συντομα με νεα. Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Επαναφέρω το θέμα γιατί δοκίμασα κάτι που σκεφτόμουν καιρό τώρα να κάνω σε ένα προβληματικό A300 και δούλεψε, το έχω τεστάρει 2 μέρες και δεν έχει σβήσει ούτε μια φορά, τρίτη μέρα λειτουργίας σήμερα χωρίς να κάνει κόλπα. Και αυτό όπως πολλά Α300 που έχουν πέσει στα χέρια μου έχει το κλασσικό πρόβλημα με τη φθορά του πυκνωτή κάτω από το socket της cpu. Αυτό που έκανα ήταν να αντικαταστήσω τον core2 που φόραγε (δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς, το είχα σε parts για πολύ καιρό) με έναν celeron 900 (προσπάθησα να βρω ότι λιγότερο ισχυρό είχα από επεξεργαστές για pga478) single core με 1 mb cache στα 2,2 αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα δεν διεκδικεί βραβείο ταχύτητας η συγκεκριμένη cpu αλλά παρ΄όλα αυτά το λαπτοπ είναι αξιοπρεπέστατο για browsing/δουλειές γραφείου και κανα ταινιάκι σε windows 7, με μια light διανομή linux (lxle ή κάτι αντίστοιχο) θεωρώ πως θα είναι σούπερ. Τρίτη μέρα σήμερα που παίζει χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα restart, για την ώρα όλα οκ. Οπότε, αν κάποιος έχει ένα Α300 για πέταμα λόγου του προβλήματος αυτού ίσως σχετικά ανέξοδα μπορεί να το κάνει πάλι λειτουργικό. 

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας κάτι σαν το rmclock εννοείς; Ομολογώ δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το θέμα είναι ότι το λαπτοπ έσβηνε συχνά ακόμα και πριν μπουτάρει  στο λειτουργικό σύστημα οπότε φαντάζομαι πως δεν θα προλάβαινε να ρίξει τα volt. Πάντως, ακούγεται λογικό.

Το εχω παει σε τεχνικο για αλλαγη πυκνωτή με 25 ευρω. Θα επανελθω συντομα με νεα. Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Αυτή είναι η "σωστή" λύση. Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα. :)

Δημοσ.

Rmclock, Cpugenie, Throttlestop: οτιδηποτε δουλεψει καλυτερα,
και με τα ρευματα κατω < απο 1v με οσα cpu mhz επιτρεπονται!
B) 
Μπορεις να 'χεις εστω 1.6GHz @ τετοιες συνθηκες undervolting

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Χρόνια πολλά Χριστός ανέστη. Σήμερα μετα απο αρκετές μερες και αφού πήρα εγω τηλέφωνο στον τεχνικό και μάλιστα 2 φορές μου πετανε ενα 'δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δεν φτιάχνεται'

Δημοσ.

To άλλαξε το NEC ή δεν έχει τσιπάκι να το αλλάξει; Μπορεί να βάλει και απλούς πυκνωτές πες του, υπάρχει ο τρόπος στο net αν το ψάξει.

Δημοσ.

Λεει θα μου εξηγήσει από κοντά. Και δεν μενω και πολύ κοντα. Τους ειπα να μη κανουν τπτ παρα μονο να αλλάξουν τον πυκνωτή. Πολυ φοβάμαι μη καναν καμια μακακια και το χαλασαν εντελώς. Θα παω με ενα κατσαβίδι και θα δω αν ο ssd ειναι μεσα ακομα και αν δουλεύει οπως δούλευε πριν.

Δημοσ.

Τι να το κάνεις το κατσαβίδι :P Βάλτο μπρος και αν πάρει και μπουτάρει μέσα είναι ο δίσκος :P

Βέβαια αν πλέον δεν ξεκινάει καθόλου θα υπάρχει ένα θέμα... Όπως και να έχει αν έβγαλαν τον NEC τότε όλα κομπλέ, απλά πρέπει να βάλουν απο πάνω πυκνωτές ή άλλο NEC, εύκολο πράγμα.

Θα δείξει στην πορεία βέβαια τι έγινε...

Δημοσ.

Πηγα το πηρα το λαπτοπ και μου ειπαν πως μαλλον εχει θεμα στο chipset στο southbridge νομιζω. 80 ευρώ και ρισκο γιατι μπορει να μεινει στα χερια τους. Τι λετε στεκουν αυτα που λενε?

Δημοσ.

Είναι σίγουρο οτι τον άλλαξαν τον πυκνωτή; Το άνοιξες να δεις;

Τώρα σου κάνει τα ίδια δηλαδή; Στο ζόρισμα ψοφάει ενώ με έναν πυρήνα πάει κομπλέ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...