Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνε πρώτα την εγκατασταση στον δίσκο να δουμε οτι παίζει, γιατί η ζημιά του hardware δε μου αρέσει. Δεν ειμαι σίγουρος οτι δε χρειάζεται να αγορασει νεο μηχανημα. Στο ονομα χρήστη να βάλεις αγγλικους χαρακτήρες, π.χ. maria αντί για μαρία

Τις περισσότερες εφαρμογές τις έχει ήδη το linux σε δικά του αποθετήρια και τα περισσότερα ειναι δωρεαν.

Οριστε μια παλιά λίστα με αντιστοιχίες

http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html

Αν τώρα δουλευει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θέλει windows (π.χ. κάποιο λογιστικό) δεν υπάρχει. Οποτε για να μη ρωτας, πες μας τι προγράμματα χρησιμοποιεί και θα σου πουμε αν μπορει να μεταβεί στο linux ή αν πρεπει να παρει καινουργιο μηχανημα.

Ειναι ασχετη με την τεχνολογία και θελει απλα να σερφαρει να χρησιμοποιεί Skype και αυτα τπτ παραπανω. Δεν πρέπει να πάρει και βαση για την ψύξη του λάπτοπ?
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κουράστηκα.

Linux (AN ΠΑΙΞΕΙ κάνε εγκατάσταση δοκιμής) 

ή

καινουργιο.

Βάση για να αερίζεται έπρεπε να ειχε παρει καιρό πριν, οχι τωρα που αρχισε να πεθαίνει η κάρτα γραφικών. Αν πάρει τωρα θα ειναι για όσο αντέξει. Αλλη λύση ειναι rebail κάτι που το κάνει μάστορας και οχι εσύ και με αποτελεσματα αμφίβολα.

Αν θελει μονο browsing και skype μπορει να τα κάνει απο κινητό

• Like 1
Δημοσ.

Αν της βαλω linux που θα βρω εφαρμογές κτλ?

Μπηκα να το κανω και ειναι ήδη 1.

Είναι 1 και έχει τικαρισμένο το κουτάκι απο πάνω που γράφει number of processors? Στην διαχείριση συσκευών ένας επεξεργαστής φαίνεται δηλαδή;

Δημοσ.

Είναι 1 και έχει τικαρισμένο το κουτάκι απο πάνω που γράφει number of processors? Στην διαχείριση συσκευών ένας επεξεργαστής φαίνεται δηλαδή;

Δεν ηταν τικαρισμενο οχι. Το τικαρα και επελεξα το 1. Εμφανιζει 2 παντως.

Δημοσ.

Οκ, αποθήκευση και επανεκκίνηση τότε, δες μετά, σου βγάζει έναν; Αν ναι δες αν άλλαξε η σταθερότητα.

Μετα απο επανεκκινηση μου εμφανιζει 1 cpu. Τωρα θα τσεκαρω για να δω αν εχει σταθεροτητα! Δεν μου λες στα vista που εβαλα τωρα δεν μπαινω ιντερνετ! Δεν βρισκω drivers! 

Δημοσ.

Αν δεν ξερεις επακριβως τι και πως (πρεπει σωστα) να κανεις, μηπως καλυτερα να το εδινες
πισω το ταχυτερο, η σε καποιον που να ξερει καλυτερα? Οσο σου μενει εσενα στα χερια, και
αν σου μεινει εντελως off, θα φαινεται οτι: εσυ τελικως, το (ξαπ)εστειλες στον αλλο κοσμο..! :shifty:

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν ξερεις επακριβως τι και πως (πρεπει σωστα) να κανεις, μηπως καλυτερα να το εδινες

πισω το ταχυτερο, η σε καποιον που να ξερει καλυτερα? Οσο σου μενει εσενα στα χερια, και

αν σου μεινει εντελως off, θα φαινεται οτι: εσυ τελικως, το (ξαπ)εστειλες στον αλλο κοσμο..! :shifty:

Ισως έχεις δίκιο! Τελευταια προσπάθεια και τελος! 

Δημοσ.

Ποιο πρόγραμμα να δοκιμάσω για θερμοκρασίες? Δοκίμασα και με την μπαταρία εκτός αλλά πάλι τα ίδια. Στο speccy που χρησιμοποίησα για να δω θερμοκρασίες πήγε πάνω από 100 βαθμούς αλλά δεν έσβηνε το λάπτοπ. Έπιασα το λάπτοπ και ζεματουσε.

αν πηγανει 100 τοτε ειναι στανταρ θερμοκρασια

Δημοσ.

την σωστή λύση την έχει δώσει ο coolerman πριν κάτι μέρες

όλα τα άλλα είναι κάπως προσωρινά μέχρι να χειροτερεύσει και άλλο

Δημοσ.

Για να δεις αν είναι το NEC τρέξε MSCONFIG και στο boot - advanced options βάλε αριθμό επεξεργαστών 1, αποθήκευση επανεκκίνηση. Μετά δες αν κάνει τα ίδια, αν όχι τότε όπως λέει και ο coolerman τροφοδοσία CPU... Κόστος είναι σχετικό... Όσο βρούνε... Σαν τσιπάκι δεν είναι ακριβό πάντως.

Λοιπόν. Αφού ολοκλήρωσα την τελευταία μου προσπάθεια και έβαλα windows vista και αφου παιδευτηκα με τους drivers (της gpu συγκεκριμένα την 3470 δεν τους βρήκα) εκανα αυτο που ειπες με το msconfig και δουλευε κανονικα αν και σερνόταν. Τουλάχιστον δεν έκλεινε. Υστερα γο ξετικαρα και σρ καποια φαση εκανε επανεκκίνηση. Οποτε ειναι μάλλον αυτο που ειπε ο φιλος coolerman. Μιλησα με εναν τεχνικό και μου ειπε γυρω στα 35€ αν είναι αυτό.

Δημοσ.

Δηλαδη στο Ubuntu ηταν σταθερο γιατι επαιζε με τον εναν/1 πυρηνα μονο?
:ph34r:
Η αυτο, η ειχε τρελα καλυτερη διαχειρηση ενεργειας και drivers για hd3470.

Οδηγοι για Vista υπαρχουν -και μαλιστα αρκετοι χρηστες στα 7αρια χρησιμοποιουσαν αυτους,
γιατι ναι: δεν ειναι απολυτως η ευκολοτερη υποθεση οι οδηγοι, αλλα θα χρειαστει να τους εχεις
:shifty:

Δημοσ.

Δηλαδη στο Ubuntu ηταν σταθερο γιατι επαιζε με τον εναν/1 πυρηνα μονο?

:ph34r:

Η αυτο, η ειχε τρελα καλυτερη διαχειρηση ενεργειας και drivers για hd3470.

Οδηγοι για Vista υπαρχουν -και μαλιστα αρκετοι χρηστες στα 7αρια χρησιμοποιουσαν αυτους,

γιατι ναι: δεν ειναι απολυτως η ευκολοτερη υποθεση οι οδηγοι, αλλα θα χρειαστει να τους εχεις

:shifty:

Δεν ξερω αν στο ubuntu εγινε η ρύθμιση απο μονης. Εγω παντως δεν επελεξα 1 πυρινα. Τον οδηγο της hd 3470 δεν μπορω να τον βρω οσο κι αν εψαξα. Εναν οδηγο που εβαλα απο της amd τη σελιδα σαν ονομασια δειχνει hd3000 και οχι 3470.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...