Προς το περιεχόμενο

Batman Begins

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

What about The Machinist?O τυπος ειναι φοβερος και ενας απο τους καλυτερους ηθοποιους της γενιας του.

Δημοσ.

edw dinei resta apo tin autokratoria tou iliou (spielberg) pou itane pitsiriki.

vevaia den ton fantazesai tote san mellontiko dark knight i na trexei gymnos me ilektrika prionia se diadromous polykatoikias! :)

I'm a Balehead man! yeah...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Allright! Μου φαίνεται ότι σήμερα το βράδυ έχει American Psycho το πρόγραμμα

Δημοσ.

Έφυγα για σήμερα το βράδυ να το δώ...Θα πήγαινα έτσι κιαλλιώς αλλα απ'ότι βλέπω πρέπει να το επιταχύνω!!!!Οι περισσότεροι λέτε καλά λόγια...

Οπότε, φύγαμεεεεεε!!!!!

Δημοσ.

Κατ'αρχήν, να πω ότι δεν είμαι φίλος των κόμικς, οπότε η μοναδική επαφή που έχω με τον Batman είναι από τις ταινίες (ούτε καν από την τηλεόραση) και έτσι δεν ξέρω ποιός είναι ο "σωστός" Batman και ποιός όχι.

Πάμε στις εντυπώσεις τώρα...

Όταν ξεκινούσα το απόγευμα γιά το σινεμά, περίμενα να δω μιά καλή ταινία με τον Batman, αλλά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να δω κάτι καλύτερο από τις ταινίες του Burton (που τις λατρεύω). Κι όμως, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι αυτός ήταν ένας διαφορετικός Batman. Πιό ανθρώπινος, πιό ρεαλιστικός και χωρίς τους "comic" χαρακτήρες σαν τον Τζόκερ, τον Πιγκουίνο, την Catwoman ή τις καρικατούρες χαρακτήρων των ταινιών του Schumacher. Εδώ οι "κακοί" είναι άνθρωποι που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε οποιαδήποτε ταινία, η Gotham City δεν είναι μιά σκοτεινή επιβλητική πόλη ή ένα πολύχρωμο τσίρκο, αλλά μιά σύγχρονη μεγαλούπολη που θυμίζει πολύ τη Νέα Υόρκη ή το Σικάγο (στην πραγματικότητα είναι η Νέα Υόρκη με μερικές μικρές αλλαγές) και ο Batman είναι περισσότερο ο Bruce Wayne που προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό του, παρά ο μασκοφόρος προστάτης των αδικημένων.

Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας αναλώνεται στην προσπάθεια να μας δείξει τι ήταν αυτό που οδήγησε τον "χαμένο" από τις ενοχές Bruce στο να γίνει ο φύλακας του Gotham, και αυτή η μεγάλης διάρκειας επαφή με την ανθρώπινη πλευρά του ήρωα είναι που κάνει αυτή την ταινία να ξεχωρίζει.

Ο Bale είναι τέλειος γιά τον ρόλο (αν και δεν ξέρω αν μου άρεσε περισσότερο από τον Michael Keaton, τον οποίο μου θύμισε πολλές φορές όταν φορούσε τη μάσκα). Η Katie Holmes αν και γλυκύτατη, δε μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, ενώ ο Michael Caine ήταν ο ιδανικός Alfred. Ανυπομονώ να το ξαναδώ...

Δημοσ.

Allah is merciful

Allah is great

There is everything in this film.E-V-E-R-Y-T-H-I-N-G

Krama tou Year 1 kai tou The Long Halloween.They got everything right!Akoma kai oti allaxan(oi goneis tou pehenoun meta to Mask of Zorro,efaltirio isws gia tin vigilante persona) eixe tin diki tis optiki gwnia!!(px i opera me tis nyxterides itan apsogo patch gia tin diagrafi tou Mask of Zorro)

At last a film about Batman kai oxi ia ton Joker i ton Penguin.Fovera entypwsiako oti they got the point oti it's all about fighting the good fight,going down and standing up kai oxi gia ilithies malakies peri ekdikisis.Autos einai o Batman twn comics,xtypimenos kathemera,trwtos alla still to allo vrady einai ekei.

Also,be patient,polla pragmata einai se prwimo stadio,2 sequel exoun symperilifthei sta symvolaia tou cast,to Batmobile tha allaxei,to idio kai o rolos tou Gordon,polla pragmata afethikan flou gia ta sequel. Kai epitelous eidame to skiaxtro,ton Joe Chill,ton Gordon opws xekinise sto Year 1,ton Ra's opws einai

spoiler

(den pistepsa stigmi oti o Watanabe thanai o Ra's ,eimoun sigouros oti o Neeson einai)

BTW MIN aporisete an o Ra's zei

spoiler

kai genika den mporw na xwresw se ena post posa apo tin Batman mythology mporesan kai xwresan ekei mesa. Xristougeniatiko dwro itan,oxi tainia.O Lucious Fox,o Alfred,to dillima Batman i Bruce Wayne,everything there.Yperoxi.Gia tin tainia san kallitexniko proion ta leme otan thaxw xrono,oxi twra apo internet kafe,twra prolavainw na milisw mono ws Batman tribute.Epifyllasomai gia full kritiki se kana mina

p.s. Stin moni skini pou ysterise: i anakalypsi tis Batcave.I guess you can't beat Frank Miller

Δημοσ.

Να ακουστεί λοιπόν και μια διαφορετική γνώμη.

Όπως καταλάβατε η ταινία δε μου άρεσε. Και βέβαια αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Γιατί δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς προκατάληψη για μια ταινία που άμα την έβλεπα σπίτι μόνος μου το πιο πιθανό είναι ότι θα με έπερνε ο ύπνος. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι ταινίες με τους καλούς υπερήρωες που κυνηγούν τους κακούς. Αν και ο Batman είναι ο λιγότερο υπερήρωας και η ταινία δεν επικεντρωνόταν στο κυνηγητό την βαρέθηκα και αυτήν. Μου φάνηκε πως για κάθε σκηνή είχα ξαναδεί μια παρόμοια σε κάποιο άλλο έργο (γίνομαι λίγο υπερβολικός, μη με κράξετε). Καμία πρωτοτυπία.

Spoiler -Spoiler - Spoiler

Το σενάριο έχανε απο παντου. Ο Bruce Wayne μου φάνηκε σαν ένα χαζό πλουσιόπαιδο που δεν ήξερε τι θέλει (μέχρι και η Katie του έδινε συμβουλές που δεν μπορούσε να καταλάβει). Και κατάφερε να γίνει ένας πανέξυπνος φύλακας άγγελος της Gotham (που όμως συνέχεια χρειαζόταν τη βοήθεια του Caine). Κατάφερε να οδηγήσει tank (batmobile) με ευκολία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορούσε να "πετάξει" με μεγάλη ευκολία με εξαρτήματα που δεν ήξερε πως υπάρχουν μέχρι τότε. Ο Caine μπόρεσε και τον βρήκε και τον πήρε απο την ταράτσα που είχε προσγειωθεί. Το μηχάνημα που εξάτμιζε το νερό δεν σκότωνε τους ανθρώπους. Βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος για να σώσει την Katie. Καμία νυχτερίδα δεν ακούμπισε τον Bruce όταν πετάγαν γύρω του την πρώτη φορά που βρήκε τη σπηλιά. Μετά αυτές οι νυχτερίδες είχαν εκπαιδευτεί για να τον σώσουν. Και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα ή βαριέμαι να γράφω σε αντιπαράθεση με την σεναριακή προσπάθεια να εξηγηθούν πολλά πράγματα με την απλή λογική. Ας διαλέξουν λοιπόν τι θέλουν. Εκτός και ήταν ακριβής μεταφορά του Comic οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα. Ένα ακόμα ελαφρυντικό είναι ότι δεν προλάβαινε να τα εξηγήσει όλα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Εκτός όμως από τις σεναριακές τρύπες βαρέθηκα πολύ σε σκηνές όπως το κυνηγητό με τους αστυνομικούς και το batmobile, τους παιδικούς έρωτες με την Katie (του στυλ κάποτε θα παντρευτούμε αλλά τώρα καλύτερα ας είμαστε για λίγο χώρια), το ξύλο με 7 αν θυμάμαι καλά συγκρατούμενους κ.α. Γενικά πολύ λίγες στιγμές του έργου μου απέσπασαν την προσοχή. Ακόμα και οι σκηνές που προσπάθησαν να έχουν ένα πιο σοβαρό ύφος ήταν τελικά λίγο αφελείς μάλλον για να μην κουράσουν πολύ άτομα <18 χρονών που βλέπουν την ταινία.

Τέλος Spoiler

H γνώμη μου είναι λοιπόν πως αν κάποιος πήγε να δει την ταινία ως fan του Nolan μάλλον απογοητεύτηκε.Το μόνο που άξιζε ήταν το πάρα πολύ καλό cast που πραγματικά όλοι έπαιξαν υπέροχα τους ρόλους τους.

Είναι εντελώς προσωπική γνώμη και δε θέλω να δημιουργήσω καμία αντιπαράθεση με όλους τους υπόλοιπους που είχαν θετικές εντυπώσεις από την ταινία. Όπως προανέφερα δεν είμαι fan των ταινιών αυτών και δεν υπήρχε περίπτωση να μου αρέσει η ταινία. Αυτά.

Δημοσ.

mpravo re Neth pou exeis to kouragio kai les kati toso antitheto sto klima-giortis batman pou epikratei edw. se polles paratiriseis den se adikw. opws eipa gia mena itane moirasmeni i tainia. i tainia eixe para poly kala stoixeia omws, me kyriarxo tin pio realistiki proseggisi tou dark knight. mia dvd-home provoli tha me voithouse perissotero na krinw kai kalytera...

eisai ligo apolytos isws, alla opws eipes den eisai fan autwn twn tainiwn, I can't blame you for anything, mono gia mia elafria dosi prokatalipsis isws(stis super-heroes tainies)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρε Akujin τι θα γίνει τώρα; Κάθε φορά που διαβάζω κάτι και σκέφτομαι σχόλια να γράψω, κοιτάω και τα έχεις γράψει ΗΔΗ εσύ! Ε, μα ντροπή να διαβάζεις τις σκέψεις μου. Get out of my brain!

Όπως λοιπόν είπατε και οι δύο, η ταινία δεν θα μπορούσε με τίποτα να σου αρέσει γιατί απλά δεν μπορείς να δεχτείς τα standards μιας ταινίας με super heroes. Όπως δηλαδή κάποιος που δεν του αρέσουν τα musical δεν μπορεί να καταλάβει ότι η λύση του δράματος των δύο ερωτευμένων πρωταγωνιστών δε θα έρθει με διάλογο και ανάλυση της κατάστασης, αλλά θα ρίξουν ένα τραγούδι και μια γυροβολιά και θα τα βρουν, έτσι ακριβώς, έτσι ακριβώς λέγω (γειά σου προφέσορα), κάποιος που δε του αρέσουν οι ταινίες με super heroes δεν μπορει να καταλάβει πώς γίνεται η μεταμόρφωση για παράδειγμα.

Και φυσικά κανείς δε σε κατηγορεί για το ότι δε σου αρέσουν αυτές οι ταινίες. Kαι μένα προσωπικά μόνο ο Μπάτμαν μου άρεσε από πάντα σαν υπερήρωας ενώ δεν μου αρέσουν οι ταινίες δράσης. Αν και τελευταία, μετά τις ταινίες του Kevin Smith έχω αλλάξει λίγο γνώμη για τα κόμιξ και τους superheroes (είμαι πιο θετικός).

Δημοσ.

Πρίν καμμιά ώρα γύρισα απο τον κινηματογράφο...Η ταινία ήταν απίστευτη...Μου άρεσε πάρα πολύ!!!!Τόσο όσο προσέγγιζε το πραγματικό όσο και όταν αναφερόταν στον super Hero...Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες για το τί μου άρεσε περισσότερο ή λιγότερο!!!Απλα όλα τα λεφτά!

Go on Batman! :-D

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε η ταινία, δεν με ξετρέλανε αλλά ήταν εξίσου καλή με τα 1 & 2 θεωρώ. Εμένα δεν μου άρεσε η αποτύπωση του Gotham, προτιμώ την version του gothic metropolis.

Επίσης διαφωνώ με τον Kaiser στο:

it's all about fighting the good fight,going down and standing up kai oxi gia ilithies malakies peri ekdikisis.

I think Bruce Wayne is a man ultimately consumed by revenge (which manifests itself as Batman).

The boy you trained...gone he is...consumed by Darth Vader :-)

Δημοσ.

Φοβερή ταινία, απίστευτος ήχος και πολύ καλογυρισμένη, μου άρεσαν όλα εκτός απο τις (μάλλον αναπόφευκτες) σεναριακές τρύπες και την άχαρη, άνοστη και ανούσια Katie Holmes, ούτε για την "απαγορευμένη αγάπη" του MEGA δε κάνει, έλεος.

Το Βatmobil σκίζει, χωρίς πλάκα πιστευω πως θα εμπνέυσει μελλοντικά μοντέλα.

Δημοσ.

Οχι και ανούσια η Katie Holmes...Μιά χαρά έπαιξε.Εντάξει δεν είναι τέλεια ηθοποιός αλλά όχι και για "απαγορευμένη αγάπη"...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...