Zus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μία βιντεοπαρουσίαση και θέλω να χρησιμοποιήσω embedded subs που θα δημιουργήσω ο ίδιος στο βίντεο. Το βίντεο το δουλεύω με Edius. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να κάψω subs στο βίντεο? Πρέπει να δημιουργήσω πρώτα timecodes με Notepad και να σώσω σε .srt? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
micos000 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Το κάψιμο των υπότιτλων στο βίντεο είναι πολύ εύκολο. Φορτώνεις το βίντεο και το srt σε κάποιο πρόγραμμα όπως το freemake video converter (προσοχή στην εγκατάσταση γιατί έχει adwares, είναι το ποιο εύκολο πρόγραμμα όμως), το xmedia, το format factory κτλ. Μετά επιλέγεις μορφή εξόδου και περιμένεις. Η δημιουργία όμως είναι ποιο απαιτητική. Μπορείς να το κάνεις και στο edius αν δεν είναι πολλοί οι υπότιτλοι αλλά αν είναι πολλοί καλύτερα να τους δημιουργήσεις σε κάποιο πρόγραμμα που επεξεργάζεται υπότιτλους όπως το subtitle edit, το subtitles workshop, το aegis sub ή το VisualSubSync. Νομίζω το τελευταίο θα σε βοηθήσει καλύτερα καθώς σου επιτρέπει να υποτιτλίσεις πάνω στο ηχητικό κανάλι. Θα σώσεις σε srt (subrip) μορφή και θα κάνεις ότι είπα στην αρχή. Δεν ξέρω αν το edius δέχεται αρχεία srt. Αν το κάνει τότε θα είναι ποιο εύκολο για σένα καθώς θα ενσωματώσεις πάνω στο αρχικό βίντεο, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις render το βίντεο και να ενσωματώσεις μετά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα