Προς το περιεχόμενο

Καταθεση πινακιδων ανασφαλιστο

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη τωρα που ανοιξε ο καιρος δε θα χρησιμοποιω αμαξι και ληγει η ασφαλεια δεν εχω σκοπο να το μετακινω οποτε δε θα παρατεινω την ασφαλιστικη περιοδο. Ακουσα ομως πως σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να παραδοσεις πινακιδες. Επειδη δε εχω ορεξη και σκοπο να τρεχω τωρα εφορια να περιμενω ουρες να καταθετω αιτησεις ε1 οτι δηλωνω οχημα κα ιε9 οτι εχω γκαραζ και εξισου να ξαντρεχω το χειμωνα να παραλαμβανω πινακιδες, γνωριζει κανεις τι γινεται στην περιπτωση που δεν κανεις αυτες τις διαδικασιες?

Ειλικρινα δεν εχω σκοπο να το κινω οπτοε δεν τιθεται θεμα να εμπλακει σε ατυχημα ως ανασφαλιστο, αλλα κατι ακουγεται οτι το υπουργειο θα επικοινωνει με ασφαλιστικες και θα στελνει ραβασακια σε οποιους διαπιστωνει πως ειναι ανασφαλιστοι και δεν εχουν καταθεσει πινακιδες. Πιστευει κανεις οτι θα ισχυσει αυτο ή εχει ακουστει περιπτωση προσωπικη η γνωστων που οντως να εχει εφαρμοστει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά υπόθεση είναι η κατάθεση πινακίδων, Ε1 δεν χρειάζεται, Ε9 σχεδόν ποτέ δε ζητάνε, ουρά δεν έχει.

Αν δεν τις καταθέσεις, υπάρχει περίπτωση να σου στείλουν το ραβασάκι. Τώρα αν θα γίνει αυτό ή όχι κανείς δεν το ξέρει, ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες.

• Like 3

Αν το ξανανασφαλισει ισως δεν τον βρουν μετα απο χρονια αλλα υπαρχουν αλλοι κινδυνοι οπως αυτος που ανεφερα.

Αν καποιος το κλεψει θα δηλωσω κλοπη. Βεβαια χολιγουντιανα σεναρια τετοια ειναι σχεδον αδυνατα και δεν τα εξεταζω. Απλα ηθελα να ξερω αν εχετε προσωπικες εμπειριες με το αν εφαρμοζεται αυτο που λενε. Εν παση περιπτωση το πιθανοτερο ειναι τελικα οντως να καταθεσω για να μη ριχνω ζαρια

• Like 1

Αν καποιος το κλεψει θα δηλωσω κλοπη. Βεβαια χολιγουντιανα σεναρια τετοια ειναι σχεδον αδυνατα και δεν τα εξεταζω. Απλα ηθελα να ξερω αν εχετε προσωπικες εμπειριες με το αν εφαρμοζεται αυτο που λενε. Εν παση περιπτωση το πιθανοτερο ειναι τελικα οντως να καταθεσω για να μη ριχνω ζαρια

Πολυ καλα θα κανεις .

Η διασταύρωση έχει "τρέξει" πολλές φορές, τα αποτελέσματα είναι που περιορίζουν την αποστολή των προστίμων.

Η υποχρέωση αναγραφής ΑΦΜ/ΔΟΥ σε κάθε ασφαλιστήριο τι άλλο νόημα θα είχε?

Κάποια στιγμή θα τα στείλουν, το πότε είναι άγνωστο (προς στιγμή)

Αν δεν παραδώσει πινακίδες θεωρείτε οτι το αυτοκίνητο κινηται ασχέτως αν ο ίδιος δεν το κινεί, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να διασταυρωθεί. Αφού θεωρείται οτι κινητε έχει την υποχρέωση ασφαλισης του, αν δεν κανει ασφάλιση λαμβάνεται ως ανασφαλιστο με όλες τις συνέπειες που απορρέουν απο τον έλεγχο και τη διασταύρωση στοιχειων που θα γίνει. Με το σκεπτικό αυτό οτι δεν το κινεί αλλά έχει πινακίδες και εγώ που το κινώ 1 φορά την εβδομαδα και λιγα χλμ να ζήτησω απο την ασφαλιστική μου να πληρώνω το 1/7 του ασφαλιστρου.

"Τα χιλιόμετρα που διανύετε καταγράφονται με τη χρήση μίας ειδικής τηλεματικής συσκευής, η οποία τοποθετείται εύκολα και γρήγορα στο αυτοκίνητό σας.

Η τηλεματική συσκευή (OBD) είναι μία συσκευή καταγραφής χιλιομέτρων που τοποθετείται στην αντίστοιχη θύρα OBD του αυτοκινήτου σας, την οποία διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα από το 2000 και μετά.

Έχει ενσωματωμένο GPS (σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) και καταγράφει τον χρόνο έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής, καθώς και στοιχεία γεωγραφικής θέσης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων και διαγράφονται άμεσα."

Πηγη: Anytime

GPS?? ... Δηλαδη κανονικος μπατσος, που πηγες, ποτε πηγες, ποσο εμεινες, με ποσο πηγαινες κλπ κλπ

Το δοκιμασα στο δικο μου ποσο θα πληρωνα και μου βγαζει το χρονο 41€ λιγοτερα

Με κλοπη μου βγαζει για ενα χρονο 182 ενω στην κανονικη 223 το χρoνο σιγα την διαφορα για να βαλω και big brother .

Βασικα δεν παει με το χιλιομετρο, παρολο που λέει ετσι ο τιτλος οπου βεβαια δεν εχουμε και μίλια, ειναι για εως 5000 χλμ.

"Τα χιλιόμετρα που διανύετε καταγράφονται με τη χρήση μίας ειδικής τηλεματικής συσκευής, η οποία τοποθετείται εύκολα και γρήγορα στο αυτοκίνητό σας.

Η τηλεματική συσκευή (OBD) είναι μία συσκευή καταγραφής χιλιομέτρων που τοποθετείται στην αντίστοιχη θύρα OBD του αυτοκινήτου σας, την οποία διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα από το 2000 και μετά.

Έχει ενσωματωμένο GPS (σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) και καταγράφει τον χρόνο έναρξης και λήξης κάθε διαδρομής, καθώς και στοιχεία γεωγραφικής θέσης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, τα στοιχεία γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό των χιλιομέτρων και διαγράφονται άμεσα."

Πηγη: Anytime

GPS?? ... Δηλαδη κανονικος μπατσος, που πηγες, ποτε πηγες, ποσο εμεινες, με ποσο πηγαινες κλπ κλπ

Το δοκιμασα στο δικο μου ποσο θα πληρωνα και μου βγαζει το χρονο 41€ λιγοτερα

Με κλοπη μου βγαζει για ενα χρονο 182 ενω στην κανονικη 223 το χρoνο σιγα την διαφορα για να βαλω και big brother .

Βασικα δεν παει με το χιλιομετρο, παρολο που λέει ετσι ο τιτλος οπου βεβαια δεν εχουμε και μίλια, ειναι για εως 5000 χλμ.

Εφόσον αναγράφει ότι σβήνονται άμεσα, προσωπικά δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Δε νομίζω κάποια ασφαλιστική να ρίσκαρε να φακελώσει προσωπικά στοιχεία... Αλλά και πάλι λογικό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με όσα ακούμε!

Εφόσον αναγράφει ότι σβήνονται άμεσα, προσωπικά δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Δε νομίζω κάποια ασφαλιστική να ρίσκαρε να φακελώσει προσωπικά στοιχεία... Αλλά και πάλι λογικό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με όσα ακούμε!

Σαφέστατα δεν έχει λόγο. Ομως "πίσω" απο κάθε Ασφαλιστική, "κρύβεται" και ενας Αντασφαλιστής του Εξωτερικού. Επίσης είναι σίγουρο ότι για κάθε πρόγραμμα ασφάλισης έχει συνταχθεί και η σχετική Αναλογιστική Μελέτη, ενώ υποχρεωτική είναι η Τήρηση Μητρώου Ασφαλισμένων.

Οταν λοιπόν η χρονική διάρκεια αντικαθίσταται απο την διανυθείσα απόσταση, λογικό είναι το Μητρώο να περιλαμβάνει στοιχεία χιλιομετρικών αποστάσεων. Μιλάμε λοιπόν για "μερική" διαγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με προφανή αδυναμία ελέγχου τυχόν ύπαρξης "παράλληλης" τήρησης σε άλλο αρχείο.

Σε έλεγχο απο την Εποπτική Αρχή, με ποιό τεκμήριο θα επιβεβαιώνεται ο αριθμός των χλμ?

Ουσιαστικά δεν υπάρχει τρόπος να μην τηρούνται κάπου αρχεία. Το προβλέπει ο Νόμος εξάλλου.

Το "διαγράφονται άμεσα" μάλλον να δείχνει προσπάθεια αποφυγής του σκοπέλου με την επωνυμία "Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων" και μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...