Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα διαφορετικό μοντέλο στο reporting, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι, και έχω σκάσει.

Λοιπόν, έχουμε τα data ας πούμε στη μορφή του sheet summary (ανά μήνα, ανά πελάτη, ανά κανάλι, κλπ)

Και έχουμε 2 στόχους (sheets: To reach 1, to reach 2).

https://ufile.io/22a5c1

στο sheet "to reach 1", χρειαζομαι να γίνεται αυτόματα fill, τα κελιά C11-M17, με βαση ενα φιλτρο χρόνου που θα επιλέγω στο Α1.

Επίσης, αν γίνεται, θέλω να βάλω και 2ο φίλτρο, που να ειναι ο Customer.

στο sheet "to reach 1", χρειαζομαι να γίνεται αυτόματα fill, τα κελιά C5-o11, με βαση ενα φιλτρο subchannel που θα επιλέγω στο Α1.

Επίσης, αν γίνεται, θέλω να βάλω και 2ο φίλτρο, που να ειναι ο Customer.

Πως γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Τι ακριβως θες να περιεχουν τα κελια?

Άθροισμα στηλης αναλογα με τη στηλη Α και Β του "summary"?

και μετά μόνο τη μια τιμή που υπάρχει αν βάλεις και τον customer?

Τσέκαρε λίγο αυτό.

https://www.dropbox.com/s/tvuaz6h1teosv2w/22a5c1-book1%20%28rev2%29.xlsx?dl=0

Στο customer θέλει Pull down menu

Κάτι τρεχει με το total και δεν βγάζω άκρη...

Θελει λίγο ψαξιμο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην, thanks Που καταφερες να δουλέψουν τα φίλτρα, αν και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν τα ranges of cells Που έχεις καρφώσει εκεί!!

στο sheet "to reach 1", θέλω να επιλέγω Μήνα, και να αλλάζουν τα data , όπως το εκανες μεν, αλλά δεν κάνει τα αθροίσματα σωστά, φέρνει μόνο το 1ο νούμερο που θα βρει στο κάθε subchannel.

πχ, Jul17, το αθροισμα για το subchannel 1 ειναι 2,11m , και το "to reach 1", φέρνει μόνο 1,438m στη γραμμή revenue.

Μόλις είδα ότι και το 2ο φίλτρο δουλεύει, αλλά όχι με βελάκι και επιλογή (όπως το φίλτρο της ημερ/νίας).

Αν εκεί γράψω πχ Total, τότε μου φέρνει τον τελευταίο πίνακα, που έχω τα αθροίσματα.

Αυτό αν το κανεις να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως το φιλτρο των ημερ/νιων, ειμαι παραπάνω από οκ!!!

Επεξ/σία από antreaslam
Δημοσ.

Για ρίξε μια ματιά και σε αυτό.

Τα σύνολα στα Branches έχουν θέμα, γιατί είναι χειροκίνητα περασμένα (Summary\Q46-AB57).

Μισό, γιατί έχει πρόβλημα το upload...

• Like 1
Δημοσ.

είναι σούπερ.

Μία ερώτηση μόνο.

Παίζει να είναι σε μία γραμμή οι customers? δηλαδή, να επιλέγεις customer 1, και να σου εμφανιζεται στη γραμμή 11, και μετα να επιλέγεις all customers, και να εμφανιζονται και αυτοί στη γραμμή 11, οπως ο customer 1? (να μην ειναι 2 γραμμές?)

Δημοσ.

Καταρχην, thanks Που καταφερες να δουλέψουν τα φίλτρα, αν και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν τα ranges of cells Που έχεις καρφώσει εκεί!!

στο sheet "to reach 1", θέλω να επιλέγω Μήνα, και να αλλάζουν τα data , όπως το εκανες μεν, αλλά δεν κάνει τα αθροίσματα σωστά, φέρνει μόνο το 1ο νούμερο που θα βρει στο κάθε subchannel.

πχ, Jul17, το αθροισμα για το subchannel 1 ειναι 2,11m , και το "to reach 1", φέρνει μόνο 1,438m στη γραμμή revenue.

Μόλις είδα ότι και το 2ο φίλτρο δουλεύει, αλλά όχι με βελάκι και επιλογή (όπως το φίλτρο της ημερ/νίας).

Αν εκεί γράψω πχ Total, τότε μου φέρνει τον τελευταίο πίνακα, που έχω τα αθροίσματα.

Αυτό αν το κανεις να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως το φιλτρο των ημερ/νιων, ειμαι παραπάνω από οκ!!!

Λογω του διπλού φίλτρου κανει άρθροισμα όταν συμβαίνουν ταυτόχρονα και οι 2 συνθήκες... και αν δεν κάνω λάθος είναι 1 η τιμή ανά στήλη που κάνει αυτά. Αν θες να κανεις αθροισμα ανά branch πχ τότε θα βγάλεις το customer από το γινόμενο ή θα προσθέσεις άλλες 4 σειρες από κάτω ωστε να μην λαμβάνει υπόψη τον customer. Το pull down δεν το εκανα για να το κανεις εσύ και να βάλεις όποιες τιμές θες εσύ μεσα

Δημοσ.

είναι σούπερ.

Μία ερώτηση μόνο.

Παίζει να είναι σε μία γραμμή οι customers? δηλαδή, να επιλέγεις customer 1, και να σου εμφανιζεται στη γραμμή 11, και μετα να επιλέγεις all customers, και να εμφανιζονται και αυτοί στη γραμμή 11, οπως ο customer 1? (να μην ειναι 2 γραμμές?)

Φυσικά! Aλλά για λόγους ευκολίας, τους all customers, θα τους επιλέγεις ως total.

Πας στο Α2, και από την καρτέλα "Δεδομένα", κάνεις click στην "Επικύρωση δεδομένων". Στο παράθυρο που θα ανοίξει, στην "Προέλευση", προσθέτεις το ";Total" στο τέλος.

Δημοσ.

Φυσικά! Aλλά για λόγους ευκολίας, τους all customers, θα τους επιλέγεις ως total.

Πας στο Α2, και από την καρτέλα "Δεδομένα", κάνεις click στην "Επικύρωση δεδομένων". Στο παράθυρο που θα ανοίξει, στην "Προέλευση", προσθέτεις το ";Total" στο τέλος.

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!

Σε ευχαριστω΄πολύ!

Πέφτω με τα μούτρα στη μελέτη της καθε φορμουλας, γιατι το δικό μου αρχείο είναι το 10πλασιο απο αυτο που ανεβασα ως υποδειγμα, και πρέπει να το διαβασω σωστα!

Σε ευχαριστω πολύ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...