Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέσιμο budget: εως 550 ευρω

Απόσταση και γωνία θέασης: 1-2 μετρα

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: ps4 pro, pc monitor

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters   :devil: "): γυρω στις 40 ιντσες

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: οχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): HDR αν γινεται

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : οχι

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Οποιοδηποτε

Δημοσ.

Την έχω πάρει εγώ προσωπικά, τώρα είναι 50 ευρώ και πιο φθηνή από όταν πριν 3 μήνες. 

http://www.skroutz.gr/s/8995989/Samsung-UE50KU6000.html

Έχει 4k, HDR, SMART και είναι 50ρα.

Εάν δεν θέλεις τόσο μεγάλη σε ίντσες, που όπως και να έχει κάνει την διαφορά, ίσως σου προτείνουν κάτι άλλο.

Δημοσ.

Ναι οντως νομιζω οτι ειναι μεγαλη 50 ιντσων , δεν ξερω αν εχει καποιος εμπειρια σε 40 και 50 ιντσων να μας πει τι διαφορα υπαρχει.

Δημοσ.

Μονοδρομος σ αυτα τα λεφτα η ku6000

http://www.insomnia.gr/topic/618081-τηλεόραση-samsung-4k-50ku6000/page-19#entry55537041

Μπορεις να περιμενεις βεβαια και τα φετινα μοντελα σ αυτη τη κατηγορια, να βγουν κριτικες να δουμε τι λενε.

Εχε υποψιν ομως, ομως εχουν χιλιοπει, οτι σε 40αρα πρεπει να καθεσαι σε αποσταση κατω του μετρου για να χει νοημα το 4κ, και εφοσον δεν εχεις καποιο περιορισμο μεθεθους ανεβα σε ιντσες, δεν θα το μετανοιωσεις. Τωρα βεβαια αν την εχεις για βασικη οθονη στο pc σου αλλαζει το θεμα.

Δημοσ.

Την έχω πάρει εγώ προσωπικά, τώρα είναι 50 ευρώ και πιο φθηνή από όταν πριν 3 μήνες. 

http://www.skroutz.gr/s/8995989/Samsung-UE50KU6000.html

Έχει 4k, HDR, SMART και είναι 50ρα.

Εάν δεν θέλεις τόσο μεγάλη σε ίντσες, που όπως και να έχει κάνει την διαφορά, ίσως σου προτείνουν κάτι άλλο.

Δεν θα την πρότεινα για έναν λόγο μόνο,έχει edge light και όχι direct,αν θες hdr και 4Κ με καλή απόδοση δες κάποιες με direct.

Εγω θα προτεινα αυτες της δυο:

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/166170-lg-43uh603v-43

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/166169-lg-49uh603v-49

Πηρα την 50αρα εγω και μπορω να πω οτι για τα λεφτα που εχει ειναι πολυ καλη.

Και οι δυο ειναι με direct.

Σε θεμα gaming ειδα πολυ καλη αποδοση λογο του φωτισμου που εχει αυτη η σειρα.

Δημοσ.

Δεν θα την πρότεινα για έναν λόγο μόνο,έχει edge light και όχι direct,αν θες hdr και 4Κ με καλή απόδοση δες κάποιες με direct.

Εγω θα προτεινα αυτες της δυο:

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/166170-lg-43uh603v-43

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/166169-lg-49uh603v-49

Πηρα την 50αρα εγω και μπορω να πω οτι για τα λεφτα που εχει ειναι πολυ καλη.

Και οι δυο ειναι με direct.

Σε θεμα gaming ειδα πολυ καλη αποδοση λογο του φωτισμου που εχει αυτη η σειρα.

οι οποιες δεν ειναι καν πραγματικο 4κ... οσο για HDR ...ουτε λογος φυσικα. To direct led το εχουν γιατι προσπαθουν να καλυψουν την τεραστια αδυναμια τους, το μαυρο (αντιθεση)

Δημοσ.

οι οποιες δεν ειναι καν πραγματικο 4κ... οσο για HDR ...ουτε λογος φυσικα. Απορω που ειδες την καλη αποδοση σε Ips panel.

Εγώ έβαλα ταινία 4K hdr και είδα φοβερή απόδοση,απορώ εσύ πως τα λες αυτά,σε αυτά τα λεφτά ακόμα και η samsung βγάζει με χειρότερες προδιαγραφές.

Πριν πάρω 4K σε αυτό το bugdet που είχα (500€) ήταν η καλύτερη επιλογή,μια από της λίγες με direct led light και όχι edge,η samsung έχει VA panels που είναι κατώτερο σε ποιότητα,οι κατηγορίες από το χειρότερο στο καλύτερο πάει ως εξής TN->VA->IPS ή PLS->OLED,και ναι το ξέρω ότι το hdr pro δεν είναι σαν το hdr της κατηγορίας το 1200€ αλλά εγώ σε ταινία το είδα να αποδίδει πάρα πολύ καλά.

Όταν κοιτούσα τι να πάρω είχα και την KU6000 στην λίστα αλλά με το που είδα ότι της έχουν edge light και VA panel την απέρριψα.

Η lg,κακά τα ψέματα,έχει μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων,δες και την σύγκριση των 2 μοντέλων.

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/eddd812a

Πάντως πέρα από την πλάκα,αν θες να δεις HDR με Rχδια πρέπει να σκάσεις χοντρά λεφτά,γιατί με 500 και 600€ δεν βλέπεις τίποτα.

Δημοσ.

επειδη εχω την εντυπωση οτι δεν ξερεις καν τι ειναι το direct led που λες και ξαναλες  σου ξαναλεω: σε τοσο μικρο budget δινεις σημασια στο μεγεθος και στη ποιοτητα εικονας, το direct led της ειναι μονο και μονο για να καλυψει την αδυναμια αποδοσης καλης εικονας (λογω ανυπαρκου μαυρου αρα και αντιθεσης που ειναι το σημαντικοτερο που συμβαλλει στη ποιοτητα της εικονας) η lg...δεν μπορω να στο πω πιο απλα αν δεν το καταλαβαινεις. Σοβαρα περιμενεις εσυ να δεις 1% παραπανω γκαμα χρωματων μεταξει τηλεορασεων του 500αρικου δηλαδη; Εκει το μονο που βλεπεις ειναι η κινηση και η καλη εικονα που βασιζεται στο μεγαλυτερο ποσοστο στη δυνατοτητα της τηλεορασης να αποδωσει το μαυρο αρα να χει υψηλη αντιθεση αρα καλυτερη εικονα.

Η τηλεοραση σου δεν μπορει καν να αποδωσει κανονικη 4κ αναλυση... googlare " fake lg 4k panels" για περισσοτερα. επισης το hdr που γραφει σημαινει οτι απλα μπορει και διαβαζει hdr πληροφορια (οπως και η samsung), δεν μπορει να την αποδώσει στην οθονη γιατι το hdr εχει καποιες minimun προδιαγραφες/απαιτησεις για το πανελ για να μπορει να το αποδωσει, με μια αναζητηση τις βρισκεις πολυ ευκολα.

Δημοσ.

kκαι σου ξαναλεω, σε τοσο μικρο budget δινεις σημασια στο μεγεθος και στη ποιοτητα εικονας, το direct led της ειναι μονο και μονο για να καλυψει την αδυναμια αποδοσης καλης εικονας (λογω ανυπαρκου μαυρο αρα και αντιθεσης που ειναι το σημαντικοτερο που συμβαλλει στη ποιοτητα της εικονας) η lg...δεν μπορω να στο πω πιο απλα αν δεν το καταλαβαινεις. Σοβαρα περιμενεις εσυ να δεις 1% παραπανω γκαμα χρωματων μεταξει τηλεορασεων του 500αρικο δηλαδη; Εκει το μονο που βλεπεις ειναι η κινηση και η καλη εικονα που βασιζεται στο μεγαλυτερο ποσοστο στη δυνατοτητα της τηλεορασης να αποδωσει το μαυρο αρα να χει υψηλη αντιθεση. 

Η τηλεοραση σου δεν μπορει καν να αποδωσει κανονικη 4κ αναλυση... googlare " fake lg 4k panels" για περισσοτερα.

Εγω την 6000 που την ειδα και σε ενα φιλο μου δεν εχει και κανα τελειο μαυρο,και η δικια του ειχε και λιγο light bleed.

Anyway,καταλαβαινω απολυτα αυτα που λες,αλλα σε τηλεορασης του 500ρικου δεν βρισκεις και τιποτα το φοβερο.

Οσο για το RGBW,δεν παιζει ρολο στην αναλυση αλλα στα χρωματα,εγω εχω βαλει τον οπισθοφωτισμο στα 50% και εχω ανεβασει την αντιθεση,το W μεσα στο RGB δινει την δυνατοτητα να ανεβασει το φως της εικονας και οχι ολου του πανελ.

Έμενα προσωπικά με την 4K hdr ταινια που ειδα μου επεσε το σαγονι στο πατωμα.

Γενικα γουστα ειναι αυτα και παντα οτι λεω τα λεω εντελως φιλικα :)

Το καλύτερο για μένα είναι να πάει το παιδί σε κανένα κατάστημα να δει,να συγκρίνει και να αποφασίσει τι του αρέσει.

Δημοσ.

Κανεις δεν ειπε για τελειο μαυρο, αλλα για πολυ καλυτερο μαυρο σε σχεση με καποια ips, αρα μεγαλυτερη αντιθεση αρα καλυτερη εικονα, τοσο απλα.

Δημοσ.

Τα εχουμε αναλύσει περι των πανελ παμπολες φορες. Δεν εχει νοημα να το λεω σε καθε ποστ καθως καταντώ να βγαλω την ρετσινιά του ''κολλημενου''

A εχω την εντύπωση οτι η KU6000 (KU6300 στην Αμερικη) ειναι Direct. Διορθώστε με αν κανω λαθος αλλα αυτο διαβαζω.

Ας μιλησουμε με αριθμους.. Βαζω την UH610 καθως δεν υπαρχει για 603 τιποτα. Ως μοντελο κατα την LG ειναι ανωτερο.

50KU6000 

ku6300-post-white-balance-small.jpg

UH6XX series

uh6100-post-white-balance-small.jpg

KU6000

ku6300-post-gamma-small.jpg

UH6XX series

uh6100-post-gamma-small.jpg

KU6000

ku6300-post-colorspace-small.jpg

UH6XX series

uh6100-post-colorspace-small.jpg

White Balance dE, Χρωματικη ακριβεια και gamma το VA εδειξε οτι αποδειδει καλυτερα. Μπορει στον ποντο αλλα καλυτερα.

Παμε στα ζορικα τωρα

KU6000 Black Uniformity

ku6300-uniformity-small.jpg

UH6XX Black Uniformity

uh6100-uniformity-small.jpg

Απλα χαωδης διαφορα. Μιλαμε για θεαση σε απολυτο σκοταδι ομως.

Τελος μερικα νούμερα επιπλέον

ΚU6000 

Black: 0.018 cd/m2

White: 97.4 cd/m2
Contrast: 5411 : 1

UH6XX series

Black: 0.092 cd/m2
White: 100.3 cd/m2
Contrast: 1090 : 1

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.

Παιδιά δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω παραπάνω και εγώ. Πήγα από κοντά σύγκρινα την samsung 50ρα με την Lg (αρκετά μοντέλα σε 49") από κοντά και είδα διαφορά. Θεωρώ ότι έχει πραγματικά πολύ πιο ωραία και ζωντανά χρώματα η samsung. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου γιατί μιλάμε ότι σ αυτά τα λεφτά η συγκεκριμένη δεν παίζεται. Πολύ ψάξιμο και μετά από μήνα πήρα την 50ku6000 και την έχω ούτε 2 μέτρα απόσταση στο σαλόνι μου.

Δημοσ.

Παιδιά δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω παραπάνω και εγώ. Πήγα από κοντά σύγκρινα την samsung 50ρα με την Lg (αρκετά μοντέλα σε 49") από κοντά και είδα διαφορά. Θεωρώ ότι έχει πραγματικά πολύ πιο ωραία και ζωντανά χρώματα η samsung. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου γιατί μιλάμε ότι σ αυτά τα λεφτά η συγκεκριμένη δεν παίζεται. Πολύ ψάξιμο και μετά από μήνα πήρα την 50ku6000 και την έχω ούτε 2 μέτρα απόσταση στο σαλόνι μου.

Ειχαν ομως τις βελτιστες ρυθμισεις; στα περισσοτερα καταστηματα βαζουν εντονες ρυθμισεις για να τραβανε το ματι του υποψηφιου πελατη στα μοντελα που θελουν να πουλησουν περισσοτερο, γι αυτο καλο ειναι να χουμε ενα στικακι με αρχεια που ξερουμε πως "παιζουν" για να τα δοκιμαζουμε στην οποια υποψηφια αγορα ωστε να χουμε οσο το δυνατον καλυτερη αποψη. Επισης δεν μπορεις να κρινεις με ασφαλεια σε ενα καταστημα γιατι οι συνθηκες περιβαλλοντος δεν εχουν καμια σχεση με ενος σπιτιου.

Δημοσ.

Tουλάχιστον για τα ίδια χρήματα 4Κ, HDR, SMART σε σπίτι η δική μου ήταν καλύτερη. Μιλάμε και τα 2 μοντέλα 49ρα και 50ρα ήταν καλύτερη η δική μου στα χρώματα από την LG.

Σε βίντεο, ταινίες και το χρώμα ήταν πιο έντονα και το μαύρο πιο βαθύ. Οπότε με βάση και μόνο αυτές κρίνω και λέω ότι h 50ku6000 στα λεφτά της δεν έχει ανταγωνιστή.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο παιδιά,σήμερα,μετά από 5 καμμένα πιξελ που βρήκα και στην δεύτερη 603v (Ναι την έψαξα εξονυχιστικά μετά την πρώτη φορά)την επέστρεψα στον κουτσοβλαχο,έδωσα 60€ παραπάνω και πήρα τη ku6000,ήταν τελευταίο κομμάτι και το πήρα 549 από 599 που την είχαν,όλες οι άλλες οι ετοιμοπαραδωτες ξέφευγαν για την τσέπη μου.

Εντυπώσεις δεν έχω ακόμα μιας και το μόνο που πρόλαβα ήταν να την πάω σπίτι να την στίσω και να φύγω για δουλειά.

Το μονο που προλαβα να δω ηταν οτι δεν μπορουσα να ενεργοποιησω σε ολες της hdmi θυρες το UHD color όπως το είχα ενεργοποίηση και στην lg.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...