Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν γλιτωνουμε απο τις γκομενες μας με τπτ πλεον

ΥΓ: το ινσομνια εχει γεμισει τεχνολογικες "Λουκα-δες" και ειναι πολυ λυπηρο για ενα τεχνολογικο φορουμ.

eleni-louka2.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν γλιτωνουμε απο τις γκομενες μας με τπτ πλεον

ΥΓ: το ινσομνια εχει γεμισει τεχνολογικες "Λουκα-δες" και ειναι πολυ λυπηρο για ενα τεχνολογικο φορουμ.

Άλλο πράγμα να μη σου αρέσει η τεχνολογία και άλλο πράγμα να μη σου αρέσει η ησυχία σου. 'Η για να το γράψω κι αλλιώς, άλλο το να σου αρέσει η τεχνολογία και άλλο να καταπίνεις αμάσητο ότι σου σερβίρουν. Αυτοί που πραγματικά ασχολούνται με την τεχνολογία έχουν τη γνώση να κρίνουν τί είναι χρήσιμο και τί όχι. Οι άλλοι τρώνε ότι τους δίνουν νομίζοντας ότι έτσι μαθαίνουν την τεχνολογία.

Η παρακολούθηση του είδους που αναφέρεται στο άρθρο είναι τεχνολογία : για το marketing, της μυστικές υπηρεσίες κτλ. Δεν έχει κάτι πραγματικά χρήσιμο για τον απλό άνθρωπο. Απεναντίας χρησιμοποιείται από τις εταιρείες για να παράγουν άχρηστα προϊόντα και να στα πλασσάρουν με το σωστό τρόπο σαν χρήσιμα. Είναι λυπηρό να μπαίνεις σε τεχνολογικό forum και να βλέπεις ανθρώπους να συμπεριφέρονται ως τεχνολογικά αναλφάβητοι, κατηγορώντας τους υπόλοιπους ότι τους "ψεκάζουν", όταν οι συμφωνίες "προστασίας προσωπικών δεδομένων" πολλών εταιρειών γράφουν ξεκάθαρα ότι σου παίρνουν προσωπικά δεδομένα και τα εμπορεύονται. Ακόμα και ο λόγος που βγήκαν ή οι τίτλοι τους δεν είναι τυχαία γεγονότα (πχ "προστασία προσωπικών δεδομένων", εννοώντας "πουλάμε τα προσωπικά σας δεδομενα"). Βγαίνουν για να καθησυχάσουν τους χρήστες ότι είναι ασφαλείς και να έχουν πιο αυθόρμητες αντιδράσεις, ώστε να συμπεριφέρονται πιο φυσικά. Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται αυθόρμητα όταν νοιώθουν ότι παρακολουθούνται. Έτσι χάνουν την αξία τους τα δεδομένα που συλλέγουν. Ρωτάω, λοιπόν, τελικά ποιος από έχει άγνοια: αυτός που ξέρει ότι του παίρνουν προσωπικά δεδομένα και αποφεύγει όσο μπορεί αυτή τη κατάσταση ή αυτός που έχει άγνοια ή αυτός που τη δέχεται παθητικά;

Η "επιλογή" που προφασίζονται κάποιοι, υπάρχει ακόμα, αλλά παρουσιάζεται αρνητικά (εμφανίζεται ως η "οπισθοδρομική" άποψη) και συνεχώς μειώνεται αυτή η δυνατότητα. Παλιά έπρεπε να κάνεις check in, τώρα γίνεται αυτόματα, αλλά απενεργοποιείται και κανείς δε μπορεί να μου εγγυηθεί ότι στο μέλλον δε θα γίνεται αυτόματα και χωρίς τη δυνατότητα απενεργοποίησης (λέγε με Windows 10...).

Αυτό είναι και το λυπηρό κομμάτι κατά τη γνώμη μου : να υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να δουν το αυτονόητο και να αντιδρουν αρνητικά είτε από άγνοια, είτε γιατί δε θέλουν απλά να "σκοτιστούν" με πράγματα που τελικά διαμορφώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά τους...

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δικαίωμά σου να μην τα ξέρεις όλα και ηθική υποχρέωσή σου να μη σταματήσεις να μαθαίνεις όσο υπάρχει ζωή μέσα σου...

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 3
Δημοσ.

Τεχνολογική Λουκά:

http://www.insomnia.gr/topic/639377-ο-tim-berners-lee-προειδοποιεί-για-τρεις-επικίνδυνες-τάσεις/

Είσαι πιο μπροστά απ το παππού φαντάζομαι

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε και το Find My Friend που υπάρχει στο iOS 10 εδώ και αρκετό καιρό...

Έτσι, γιατί καμιά φορά πρέπει να λέμε ποιός είχε την ιδέα πριν την αντιγράψουν όλοι...

Φίλε Apple fanboy, οι γυναίκες μας ξέραν ανέκαθεν που είμαστε, οπότε μην θεωρείς ότι η Apple πρωτοπόρησε γιατί έτσι όπως το θέτεις και λάθος είσαι αλλά και με εκνευρίζεις.

:)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τότε που έσβησα το Facebook άλλαξε η ζωή μου ριζικά, όλα είναι πλέον διαφορετικά. Ζούσα σε έναν εικονικό κόσμο πλασμένο από το Facebook. Τώρα πια έχω πραγματικούς φίλους, κοινωνικές επαφές στον πραγματικό κόσμο, έναν κόσμο λαμπερό. Ξεκίνησα και Yoga τεράστια διαφορά πλέον έχασα 20 κιλά με την γυμναστική και την Yoga και δοκίμασα και την Vegan διατροφή. Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο έχω γραφτεί και στους οικολόγους και όλοι μαζί κάνουμε Vegan συμπόσια μια φορά την βδομάδα, συζητάμε γελάμε. Κάτι που δεν πρόκειται να βρει κανείς στον εικονικό αυτό κόσμο, σας συμβουλεύω να διαγράψετε και εσείς το Facebook και θα δείτε την διαφορά από την πρώτη μέρα!

μόλις βαρεθείς τη γιόγκα θα το ξανανοιξεις..

Επεξ/σία από anthkout
Δημοσ.

Το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής χρήσης, του στυλ σου στέλνει ο άλλος μήνυμα ενώ είσαι στον δρόμο και σε λέει που είσαι ρε μαν, αργείς;

Και αντί να καθίσεις να του γράψεις, οδηγώντας, να είμαι εκεί, έχει κίνηση σε τόσο χρόνο θα είμαι εκεί, το κάνεις με ένα tap, τόσο πολύ σας τρομάζει;

Αυτό που μου αρέσει σε όλους τους "μας παρακολουθούν - μας βιάζουν την προσωπική ζωή" είναι ότι έχουν κάρτα bonus-εκπτωτική στα super market αλλά ανησυχούν για να δώσουν τα στοιχεία τους σε εταιρία που μπορεί να τους βρει μόνο μέσα στο internet.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...