Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, έχω για MOBO την gigabyte z97mx gaming 5 και πάνω έχω δύο dimms των 8 gb σύνολο 16 οι συγκεκριμένες είναι οι hyper x fury red 1600mhz, ενώ για μισό χρόνο ήταν κομπλε άρχισε να μου διαβάζει τα μισά Herz και οταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου να γεμίζει το usage χωρίς λόγο,(μην μου ζητήσετε screenshots απο task manager, ξέρω τι έχω μέσα και που να κοιτάξω για να δώ εάν κάποιο πρόγραμμα μου τραβάει τόσο πολλά gb και δεν το κάνει τπτ) δηλαδή εάν εγώ βάλω να κατεβάσω ένα αρχείο 30gb τότε μόλις φτάσει στα 15+ το usage θα είναι 99% και θα πρέπει να κάνω restart το pc για να αδειάσει γιατί μόνο τότε αδειάζει εαν κάνω shutdown μένει στα ίδια.Ξερετε τι παίζει μήπως;

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργο.. Δοκίμασε τις μνήμες σε άλλο pc αν σου είναι εύκολο. Το μόνο λογικό είναι να είναι θέμα hardware οπότε είσαι καλυμμένος μιας κ έχουν lifetime εγγύηση. Από την άλλη μπορεί να είναι και θέμα της μητρικής όσον αφορά το dual channel γιαυτό και βλέπει την μισή ταχύτητα, οπότε δοκίμασε να τις βάλεις στο ίδιο channel ώστε να δουλέψουν σε single channel. Εκεί θα δεις σιγουρα τη μισή ταχύτητα αλλά αν δουλεύουν σωστα απο θέμα χωρητικότητας τότε οι μνήμες σου είναι κομπλέ.

• Like 2
Δημοσ.

λοιπόν έβαλα το κάθε dimm ξεχωριστά σε όλες τις θέσεις και πάλι τα ίδια έκανε,δλδ μισά Hrz και το usage όταν κατέβαζα με torrent έμενε υψηλό χωρίς να κατέβει,αν και το spiccy και το cpu-z δείχνουν τα μισά Hrz το task manager και μέσα στα bios λέει 1600 γενικά αναγνωρίζει όταν είναι single ή dual channel.Αν και κανα τριάρι φορές όταν έβαζα μια συγκεκριμένη ram στην πρώτη θέση δεν bootare και έκανε restart(χωρις κάποιον ήχο) και μετά από λίγες φορές bootare κανονικά, παίζει να φταίει κανα bios?αν και ελπίζω να μην φτάιει η μητρική... τουλάχιστον εαν είναι οι ram έχουν εγγύηση εφόρου ζωής βγαίνουν αλλάζουν και τελείωσε ενώ η μητρική θέλει υπόθεση.*δυστυχώς δεν έχω κανέναν με ddr3 να δοκιμάσω άλλες ram στο pc μου ή να δοκιμάσω τις δικιές μου σε αυτόν...

Δημοσ.

Τα προγράμματα που βλέπεις σου λένε την μισή ταχύτητα για τον λόγο που ανέφερε και ο άλλος συμφουρίτης απο πάνω .Το dual channel χρησιμοποιει 2 slots σε συγχρονισμό οπότε 800 x 2 =1600 mhz .Απο εκεί και πέρα ραμ χαλασμένες δύσκολα .Οι ram είναι straight-forward είτε δουλεύουν είτε δεν δουλεύουν ,καθώς οι εντολές έρχονται απο αλλού .Επίσης το bios αν έχει θέμα δεν θα bootάρεις ,σπάνια θα σε αφήσει να περάσεις το post .

Άρα ,το θέμα σου είναι κατα πάσα πιθανότητα software .Μπορεί να κατέβασες κανα malware ,οπότε κάποιο anti-malware τύπου malwarebytes ίσως δώσει την λύση .

Απο την άλλη με προβληματίζει αυτό που είπες για το restart στην θέση 1 ,καθώς μπορεί να σημαίνει θέμα με το slot της μητρικής ή ακόμα χειρότερα, αν έκανες πρόσφατα κάποιο καθαρισμό ή αλλαγή πάστας ,κάποιο στραβωμένο πιν στο socket της cpu .Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις ,αν δηλαδή το σύστημα σου χάνει ξαφνικά επικοινωνία με 1 απο τις 2 ραμ ,θα είχες random restarts .

Δημοσ.

Καλημέρα,κατεβασα το malwarebytes και δεν εκανε κάτι ακόμα τα ίδια, εάν είχα στραβωσει κάποιο πινακι στο socket αυτό θα ήταν το πρόβλημα που θα μου εμφάνιζε;

Δημοσ.

ίσως ,αν μπλέξεις εκεί δύσκολα να βγάλεις άκρη .Αλλα κατα πάσα πιθανότητα τόσο σημαντικά errors να οδηγούν σε restart και όχι μεγάλο usage .Εφόσον δεν είναι malware ,η επόμενη σκέψη μου είναι να έχεις βάλει εσύ κάτι που οδηγεί στο πρόβλημα .Με μια πρόχειρη αναζήτηση ,βρήκα topic όπου λένε οτι ο driver για το killer network μπορεί κάποιες φορές να δημιουργήσει το πρόβλημα .Ξήλωσε τον και ξαναπέρνα τον να δούμε ή αν έχεις κάποιο δευτερευων πρόγραμμα να τρέχει απο πάνω

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα uninstall και πάλι τιποτα...γενικά απο τότε που έχω δει αυτό το πρόβλημα έχω κάνει τουλάχιστον δυο φορές format to pc οποτε δεν νομίζω να φταίει κάποιο πρόγραμμα μου.

Δημοσ.

Τελικά το ξανά έκανα uninstall και νομίζω πως έφτιαξε,θα το παρακολουθήσω σήμερα και θα δω... μακάρι να έφτιαξε γιατί είχα απογοητευτεί!!!

• Like 1
Δημοσ.

ίσως ,αν μπλέξεις εκεί δύσκολα να βγάλεις άκρη .Αλλα κατα πάσα πιθανότητα τόσο σημαντικά errors να οδηγούν σε restart και όχι μεγάλο usage .Εφόσον δεν είναι malware ,η επόμενη σκέψη μου είναι να έχεις βάλει εσύ κάτι που οδηγεί στο πρόβλημα .Με μια πρόχειρη αναζήτηση ,βρήκα topic όπου λένε οτι ο driver για το killer network μπορεί κάποιες φορές να δημιουργήσει το πρόβλημα .Ξήλωσε τον και ξαναπέρνα τον να δούμε ή αν έχεις κάποιο δευτερευων πρόγραμμα να τρέχει απο πάνω

Φιλε μου μαλλον εφτιαξε,σε ευχαριστω πααααρα πολυ δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ ειχα ξενερωσει με την ολη κατασταση,ευχαριστω για τον χρονο σου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...