Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Λόγω της vdsl γραμμής που έχω εδώ και κάτι μήνες είπα να ξεκινήσω το online streaming στο twitch . Στην πράξη βεβαία τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι σερβερ τους είναι όλοι εξωτερικό, και στους κοντινοτερους ευρωπαϊκούς έχω  upload speed max 800 kbps . Είναι φυσιολογικό η υπάρχει περίπτωση το μόντεμ να κόβει το  upload speed  προς εξωτερικό ? Επισυνάπτω φωτογραφίες με τα τεστ που έχω κάνει και ρυθμίσεις μόντεμ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

post-412474-0-21082700-1490744184_thumb.png

post-412474-0-91337400-1490744197_thumb.png

post-412474-0-71322800-1490744202_thumb.png

Δημοσ.

Για διαλεξε ενα server στην Ελλαδα και πες μας. Ή καποιον πολυ κοντινο τεσπα.

Δημοσ.

στο speedtest  που δοκιμαζω κοντινους σερβερ εχει  40+  dl και 3-4  upload

Για διαλεξε ενα server στην Ελλαδα και πες μας. Ή καποιον πολυ κοντινο τεσπα.

post-412474-0-65507100-1490786614_thumb.png

Δημοσ.

Αρα εισαι οκ εσυ φιλε. Με τους servers του twitch θα πρεπει να ψαχτεις μαλλον. Μπορει να εχουν limits, shaping , κ.λ.π. . Μπες στο φορουμ τους και ρωτα και πες μας και εμας τι τρεχει.

Δημοσ.

Παίζει να είναι θέμα router (τίποτα QoS ή anti-hacking ρυθμίσεις ίσως). Η Wind και το Twitch είναι OK πάντως σε δική μου δοκιμή.

Επίσης το test duration βάλτο Burst ή 10 seconds (δεν χρειάζεται παραπάνω) να μη χάνεις χρόνο.

post-84790-0-43840600-1490794437_thumb.png

Δημοσ.

να μπω στο μόντεμ να αλλάξω καμιά ρύθμιση ? Αυτό το qos  τι είναι ? 

Να φανταστώ έχεις vdsl  και θεωρητικά έπρεπε να είχα τα ίδια .

Δημοσ.

Wind VDSL έχω αλλά με άλλο router (ZTE ZXHN H168N V3.1). Δυστυχώς δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει το Zyxel να σου πω.

QoS = Quality of Service, το οποίο μπορεί να κόβει λίγο από το upload και/ή να δίνει διαφορετική προτεραιότητα ανάλογα με τον τύπο δεδομένων που διακινούνται. Βέβαια, η ταχύτητα που δείχνει το tool είναι πολύ χαμηλή και αυτό το 9078 ms ping είναι υπερβολικά υψηλό.

Επίσης, Έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να βλέπεις πάνω από 4.5 Mbps upload στο speedtest. (Αν δεν χρησιμοποιεί κανένας άλλος το Internet φυσικά.) Γι αυτό σκέφτηκα ότι ίσως φταίει το router και οι ρυθμίσεις του.

(Όλα τα παραπάνω εφόσον συνδέεσαι ενσύρματα.)

Δημοσ.

Κατάλαβα . Άντε να βγάλω άκρη τι φταίει τώρα . Ενσύρματα συνδέομαι. θα πάρω τη wind  μήπως ξέρουν τίποτα για τις ρυθμίσεις. Ευχαριστώ πολύ πάντως . 

Wind VDSL έχω αλλά με άλλο router (ZTE ZXHN H168N V3.1). Δυστυχώς δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει το Zyxel να σου πω.

QoS = Quality of Service, το οποίο μπορεί να κόβει λίγο από το upload και/ή να δίνει διαφορετική προτεραιότητα ανάλογα με τον τύπο δεδομένων που διακινούνται. Βέβαια, η ταχύτητα που δείχνει το tool είναι πολύ χαμηλή και αυτό το 9078 ms ping είναι υπερβολικά υψηλό.

Επίσης, Έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να βλέπεις πάνω από 4.5 Mbps upload στο speedtest. (Αν δεν χρησιμοποιεί κανένας άλλος το Internet φυσικά.) Γι αυτό σκέφτηκα ότι ίσως φταίει το router και οι ρυθμίσεις του.

(Όλα τα παραπάνω εφόσον συνδέεσαι ενσύρματα.)

Φιλαράκι το βρήκα το qos  και είναι ενεργοποιημενο. Να αλλαξω κατι ? 

post-412474-0-27507000-1490797786_thumb.png

Δημοσ.

Απενεργοποίησέ το και δοκίμασε πάλι το upload στο Twitch. Κάνε και ένα speedtest να δεις αν αλλάξει το μέγιστο upload.

Foutreli σ αγαπω !!! 

post-412474-0-55360900-1490799348_thumb.png

Δημοσ.

Αρα κατι με τον provider παιζει, επειδη το qos ναι μεν ηταν ενεργοποιημενο, αλλα δεν ειχε καποιον ενεργο κανονα. Καποια κρυφη ρυθμιση ηταν. Οπως κανει και ο ΟΤΕ στα speedport.

Δημοσ.

Έχει από μόνο του "classification rules" και στο manual λέει τα εξής για το "Upstream Traffic Priority Assigned by" (που ήταν None):

post-84790-0-36855600-1490803194_thumb.png

Ενδεχομένως να αξίζει να μείνει ενεργοποιημένο το QoS αλλά με Upstream Traffic Priority Assigned by: Packet Length (και όχι το None που έχει από default) και μόνο αν δεν επηρεάζει εκ νέου το streaming και δεν κόβει από το upload σε speedtest.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...