drapanakis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Θελω να μεταφερω εναν 40αρι ide σε εναν 80αρι sata . Μπορω να το κανω με το προγραμμα αυτο; Ειναι ασφαλης η διαδικασια ; Θα μεταφερθουν και τα προγραμματα, λειτουργικο, επεκτασεις chrome ; Ολα ; Με ασφαλεια η θα μπλεξω ;
Sheogorath Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Προσωπικά το έκανα με το EasyUS. Διάβασε αυτό http://www.insomnia.gr/topic/628050-solved-cloning-ssd-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CE%BF-120%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%83%CE%B5-250%CE%AC%CF%81%CE%B9/, θα σε βοηθήσει αρκετά λογικά. 1
GReaperEx Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Κάποιες φορές δε γίνεται να αντιγράψεις τα πάντα από τον δίσκο πάνω στον οποίο τρέχει το λειτουργικό. Για σιγουριά, χρειάζεσαι ένα linux live cd/usb, με μια "απλή" εντολή τύπου: dd if=/dev/sdX of=/dev/sdY bs=512 conv=noerror,sync status=progress && sync το sdX είναι ο δίσκος που θες να αντιγράψεις και το sdY είναι ο καινούργιος. Τα X και Y θα τα βρεις κάνοντας: fdisk -l και θα καταλάβεις από τα μεγέθη κτλ ποιος είναι ποιος.
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ. Πριν μια εβδομάδα το χρησιμοποίησα για να μεταφέρω εγκατάσταση Win7 από 60άρη SSD σε 120άρη SSD, και αντίστοιχα Linux Mint από ένα δίσκο σε άλλο. Επίσης είναι και σχετικά εύκολο στη χρήση, αρκεί να ξέρεις Αγγλικά και να καταλαβαίνεις τι σου λέει. Με τις default επιλογές θα κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα την έκδοση για USB flash, αλλά και με το ISO για CD το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Αν θέλεις βοήθεια, ευχαρίστως. Κάποιες φορές δε γίνεται να αντιγράψεις τα πάντα από τον δίσκο πάνω στον οποίο τρέχει το λειτουργικό. Για σιγουριά, χρειάζεσαι ένα linux live cd/usb, με μια "απλή" εντολή τύπου: το sdX είναι ο δίσκος που θες να αντιγράψεις και το sdY είναι ο καινούργιος. Τα X και Y θα τα βρεις κάνοντας: και θα καταλάβεις από τα μεγέθη κτλ ποιος είναι ποιος. Το clonezilla είναι πολύ καλύτερο και πιο ευέλικτο από την απλή εντολή dd. Θελω να μεταφερω εναν 40αρι ide σε εναν 80αρι sata . Μπορω να το κανω με το προγραμμα αυτο; Ειναι ασφαλης η διαδικασια ; Θα μεταφερθουν και τα προγραμματα, λειτουργικο, επεκτασεις chrome ; Ολα ; Με ασφαλεια η θα μπλεξω ; Και για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου, ναι θα μεταφερθούν τα πάντα όλα. Αρκεί επαναλαμβάνω να ξέρεις Αγγλικά και να καταλαβαίνεις τι σε ρωτάει κάθε φορά. 3
drapanakis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Aγγλικα ξερω καλα. Θα το δοκιμασω. Υπαρχει κανα βιντεο στο Υοutube Που να περιγραφει τη διαδικασια , που το προτεινεις ;
RTW4ever Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω για βίντεο, δεν βλέπω σχεδόν ποτέ βίντεο γιατί βαριέμαι να περιμένω τόσο χρόνο για να πάρω απάντηση σε κάποια απορία μου. Προτιμώ το διάβασμα. Εγώ πάντως με την πρώτη το χρησιμοποίησα χωρίς πρόβλημα. Απλά διάβασα πληροφορίες και οδηγίες στην επίσημη σελίδα του. Εντάξει, είμαι και έμπειρος χρήστης, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι εύκολο στη χρήση του. 2
isay Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Aγγλικα ξερω καλα. Θα το δοκιμασω. Υπαρχει κανα βιντεο στο Υοutube Που να περιγραφει τη διαδικασια , που το προτεινεις ; http://lmgtfy.com/?t=v&q=how+use+clonezilla
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ. Πριν μια εβδομάδα το χρησιμοποίησα για να μεταφέρω εγκατάσταση Win7 από 60άρη SSD σε 120άρη SSD, και αντίστοιχα Linux Mint από ένα δίσκο σε άλλο. Επίσης είναι και σχετικά εύκολο στη χρήση, αρκεί να ξέρεις Αγγλικά και να καταλαβαίνεις τι σου λέει. Με τις default επιλογές θα κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα την έκδοση για USB flash, αλλά και με το ISO για CD το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Αν θέλεις βοήθεια, ευχαρίστως. Το clonezilla είναι πολύ καλύτερο και πιο ευέλικτο από την απλή εντολή dd. Και για να απαντήσω και στις ερωτήσεις σου, ναι θα μεταφερθούν τα πάντα όλα. Αρκεί επαναλαμβάνω να ξέρεις Αγγλικά και να καταλαβαίνεις τι σε ρωτάει κάθε φορά. και εγω θα συμφωνήσω ειναι το καλύτερο ποτε δεν εχει κανει λαθος το προγραμα αυτο ποτε στην αρχη εκανα λαθη αρκετα βρηκα όμως οδηγίες πως γινεται, και πλεον δεν ανυσηχω για τιποτα, 240gb μαζει με το λειτουργικο σε εξωτερικο δισκο το εκανα και λειτουργεί πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα