deligkos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Στον χώρο του οικιακού αυτοματισμού μπαίνει η IKEA, με το δικό της σύστημα «έξυπνου» φωτισμού. Τα σχετικά προϊόντα ανήκουν στη σειρά Trådfri –που σημαίνει «ασύρματο» στα σουηδικά», ενώ βασίζονται στο ZigBee Light Link (όπως και οι Philips Hue), δηλαδή την εφαρμογή του διεθνούς πρωτοκόλλου ZigBee για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, ειδικά σε λύσεις φωτισμού. Η σειρά είναι ήδη διαθέσιμη στη Σουηδία, και άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να διευρυνθεί η κυκλοφορία της. «Καρδιά» της, όπως και του συστήματος, είναι ένα gateway που συνδέεται στο ίντερνετ μέσω μίας θύρας Ethernet του router και δημιουργεί ένα τοπικό ασύρματο δίκτυο, για τη σύνδεση των λαμπτήρων. Στη Σουηδία, η τιμή του «πακέτου» ενός gateway, ενός τηλεχειριστηρίου και δύο λαμπτήρων Trådfri είναι 749 κορόνες, δηλαδή περίπου 80 ευρώ. Για την ίδια σειρά, η ΙΚΕΑ φαίνεται πως έχει αναπτύξει ένα ασύρματο διακόπτη dimmer, ο οποίος ελέγχεται με την κίνηση του χεριού. Έτσι, όπως τουλάχιστον φαίνεται στο βίντεο της εταιρείας, μπορεί κανείς να μεταφέρει οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια του δικτύου το dimmer ώστε, περιστρέφοντάς το, να αυξομειώσει την ένταση του φωτισμού.Το «πακέτο» ενός dimmer και ενός λαμπτήρα κοστίζει 179 κορόνες, δηλαδή περίπου 19 ευρώ. Site: Verge Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2017 από deligkos
mandos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Αναρωτιέμαι αν θα είναι συμβατό με HUE hubs, και αν η Philips θα επιτρέψει κάτι τέτοιο πολύ περισσότερο. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες των HUE 1
Neg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Εγώ είχα βρεί σε προσφορά τις Avea λάμπες της Elgato που χειρήζεσαι μέσω εφαρμογής, λειτουργούν άψογα.. 19€ την μία τις αγόρασα, το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν είναι συμβατές με το Homekit γιατί βγήκε μετά τις λάμπες. 89€ τηλεχειρηστίριο με 2 λαμπτήρες.. το θέμα είναι αλλάζουν χρώμα; Έχουν δυναμικά εφέ όπως αυτές της Phillips και της Elgato? Μπορείς με τα 89€ να τους χειρήζεσαι με εφαρμογή; Είναι συμβατοί με Homekit? 1
TheAccountant Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 πολυ θετικο οτι ακουνε στο προτυπο zigbee. Τώρα να βγαζανε και περισσοτερα ρουτερ με zigbee πρωτοκολο θα ταν ακομα καλυτερα. Μέχρι να τρέξει το πράγμα, αρκέστηκα σε ενα Yeelight RGB...
mandos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Στα 80ε ουτε οι HUE αλλάζουν χρώματα και θερμότητα, πας στα 180 για τέτοιο κιτ. Το router ειναι zigbee, αλλά ποιες λάμπες αναγνωρίζει είναι το θέμα. Αν οι ΙΚΕΑ λαμπες παίζουν με HUE τότε είναι καλή περίπτωση για όλο το σπίτι (γιατι με τις philips 1-2 δωμάτια το πολύ).
mandos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 https://developers.meethue.com/content/philips-hue-and-ikea-tr%C3%A5dfri και πιο συγκεκριμένα: https://developers.meethue.com/comment/3086#comment-3086 Φαίνεται πως οι ΙΚΕΑ λάμπες δεν ειναι ZLL αλλά κάτι άλλο σε Zigbee! Σε καμιά 3ετία μας βλεπω να παιρνουμε κινέζικα hubs που θα ελέγχουν τα πάντα, μέχρι τότε οι εταιρίες κάνουν το παιχνίδι τους. 1
basilis5 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 ok, δεν εκαναν και τπτ σπουδαιο, πηραν τον κινεζο και τον ονομασαν IKEA. Αν ειναι να παρεις κινεζο παιρνεις και Xiaomi. Το HomeKit ειναι θεμα οντως, αλλά και η διαφορα στην τιμή είναι αρκετή.
ntemek Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Έχω στο κυριώς σπίτι Hue. Έχω στην αυλή Easybulb και τώρα παρήγγειλα κάποιες Xiaomi να τις δοκιμάσω. Μεταξύ των 2 πρώτων, όσο αφορά χρώματα και λειτουργικότητα (άνοιγμα-κλείσιμο, last state status κτλ), η easybulb πετάει!!! Με διαφορά! Όσο αφορά effects, η Philips είναι μονόδρομος!
nzeppos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Χα, ώρα να ξεφορτωθώ τις πανάκριβες LIFX που μπορεί στα βίντεο να φαίνονται εντυπωσιακές, στην πράξη όμως εξακολουθούν να είναι τίγκα στο bug (βλ. τυχαίες αποσυνδέσεις από το cloud, προβλήματα στο scheduling όταν τις προγραμματίζεις να ανάψουν όλες μαζί κλπ). 1
Philippe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Χαχαχα πώς είναι έτσι ο τύπος στο βίντεο! Να του την πέφτει τέτοια γκόμενα είναι ιεροσυλία
psalias Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 http://meazon.com/ ελληνική εταιρία που φτιάχνει zigbee προϊόντα (Home automation, όχι light link)
Drake27 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Έβαλα στο σπίτι το σύστημα της xiaomi με λιγότερα λεφτά από αυτά που ζητάνε. Gateway,2xαισθητήρες πόρτας,αισθητηρας κίνησης,θερμόμετρο εσωτερικού χώρου και λάμπα xiaomi Yeelight RGB=60€ Και με άριστη συνεργασία όλο σύστημα. Τώρα θα πάρω και άλλες 2 Yeelight άπλες για τα άλλα 2 δωμάτια.
mandos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 http://meazon.com/ ελληνική εταιρία που φτιάχνει zigbee προϊόντα (Home automation, όχι light link) ενδιαφέρων, αλλά εδώ αρχίζει ή ίδια ιστορία: αν έχω ZLL Hub θέλω και άλλο hub? Το νεο hub θα ελέγχει τα ZLL ή θα πρέπει και τα δύο να δουλεύουν παράλληλα? Θα στείλω ένα email στην meazon, ειδικά τα din-rail προϊόντα μου αρέσουν και πολύ λίγοι έχουν φτιάξει τέτοια (ή δε τα έχω βρει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα