Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να διαβάσει μόνος του και να πάρει πιστοποιητικό. Ειδικά από ένα επίπεδο και πάνω. Αυτοί που διαβάζουν μόνοι τους δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση. Η γλώσσα δεν είναι μαθηματικοί τύποι για να τη μάθει κανείς εύκολα μόνος του. Ο αριθμός των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τα νόμιμα φροντιστήρια, που από το 2013 έχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας. Στα γερμανικά (Β1) μόνη μου το πήρα το πτυχίο πάντως, το ίδιο και στα αγγλικά και δεν εννοώ μόνο το CPE, αλλά και TOEFL και IELTS. Στην Ελλάδα όντως μπορεί να μην είναι διαδεδομένο, αλλά σε άλλες χώρες το self-study είναι πολύ δημοφιλές. Τελοσπάντων, και πάλι δεν είναι σωστό να αποκλείεται μια μερίδα ανθρώπων και να αναγκαστούν να πληρώσουν για μαθήματα ώστε να δώσουν το τεστ, ενώ γνωρίζουν ήδη τη γλώσσα. Μην ξεχνάμε και τις περιπτώσεις δίγλωσσων, τρίγλωσσων κτλ που επειδή είναι πολίτες της Ελλάδας δεν τους αναγνωρίζεται η επάρκεια στη γλώσσα, πάνε και αυτοί να δώσουν τα πτυχία...
Kotsos87 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 εγω που θελω το lower άμεσα μεχρι Τελη Ιουλιου προλαβαινω μονος μου...(το λεω το μονος γιατι εχω σχολη που 4-5 ωρες τη μερα και μετα δουλευω κιολας. οποτε δεν θα εχω χρονο ουτε για φροντ., ουτε ιδιαιτερα. παιζει να τα καταφερω σε 2 μηνες για lower? Ενα τεστ που ειχατε βαλει πιο πανω με εβγαλε σκορ 36 νομιζω, λιγο κατω απο Β1 δηλαδη.
GT-MAN Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δεν χρειαζεσαι κανενα πιστοποιητικο αγγλικης για μεταπτυχιακο στην Ελλαδα. Θα πας στο πανεπιστημιο χυμα οπως εισαι και θα σε ρωτησουνε στην συνεντευξη "Χεϊ, γκρικ λαμερ. Ντου γιου σπικ ινγλις"? Εσυ πες τους "Γες οφ κορς μιστερ, αϊ γουοντ το ντου μαϊ μαστερ ιν γιουρ φακεντ γιουνιβερσιτι, δε γουορστ γιουνιβερσιτι ιν δε γιουροπ". Συγχαρητηρια προσλαμβανεστε. (Και στην Αγγλια να πηγαινες το ιδιο θα εκανες αλλα εκει λιγο πιο ζορικα). δεν ξερω αν ειναι τοσο απλα οπως τα λες, αλλά μακαρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 εγω που θελω το lower άμεσα μεχρι Τελη Ιουλιου προλαβαινω μονος μου...(το λεω το μονος γιατι εχω σχολη που 4-5 ωρες τη μερα και μετα δουλευω κιολας. οποτε δεν θα εχω χρονο ουτε για φροντ., ουτε ιδιαιτερα. παιζει να τα καταφερω σε 2 μηνες για lower? Ενα τεστ που ειχατε βαλει πιο πανω με εβγαλε σκορ 36 νομιζω, λιγο κατω απο Β1 δηλαδη. Ρεαλιστικά όχι, ο χρόνος είναι πολύ μικρός.
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 εγω που θελω το lower άμεσα μεχρι Τελη Ιουλιου προλαβαινω μονος μου...(το λεω το μονος γιατι εχω σχολη που 4-5 ωρες τη μερα και μετα δουλευω κιολας. οποτε δεν θα εχω χρονο ουτε για φροντ., ουτε ιδιαιτερα. παιζει να τα καταφερω σε 2 μηνες για lower? Ενα τεστ που ειχατε βαλει πιο πανω με εβγαλε σκορ 36 νομιζω, λιγο κατω απο Β1 δηλαδη. Τι lower θες ECCE ή FCE ? Να ρωτήσεις τον αντίστοιχο φορέα, στο ECCE πριν λίγα χρόνια που έδωσα, δώσαμε τέλη Μαϊου και αποτελέσματα μας ανακοίνωσαν από το φροντιστήριο αρχές Σεπτεμβρίου περίπου, οπότε με αυτά τα δεδομένα δεν προλαβαίνεις.
Kotsos87 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τι lower θες ECCE ή FCE ? Να ρωτήσεις τον αντίστοιχο φορέα, στο ECCE πριν λίγα χρόνια που έδωσα, δώσαμε τέλη Μαϊου και αποτελέσματα μας ανακοίνωσαν από το φροντιστήριο αρχές Σεπτεμβρίου περίπου, οπότε με αυτά τα δεδομένα δεν προλαβαίνεις. ότι ειναι θεωρητικά πιο ''εύκολο'' και πιο γρήγορο στο να το πάρω. Το toeic ας πουμε που εχει υποθει πιο πανω αξιζει να το δωσω (μιας και δεν εχει και προφορικα και εκθεση για πιο αμεσα)? ή υπαρχει κατι αρκετα πιο ευκολο ? (toeic αν δεν κανω λαθος βγαινουν μεσα στην βδομαδα τα αποτελεσματα κιολας..)
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 ότι ειναι θεωρητικά πιο ''εύκολο'' και πιο γρήγορο στο να το πάρω. Το toeic ας πουμε που εχει υποθει πιο πανω αξιζει να το δωσω (μιας και δεν εχει και προφορικα και εκθεση για πιο αμεσα)? ή υπαρχει κατι αρκετα πιο ευκολο ? (toeic αν δεν κανω λαθος βγαινουν μεσα στην βδομαδα τα αποτελεσματα κιολας..) TOEIC/BULATS βγαίνουν επιτόπου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι τα ευκολότερα που υπάρχουνε, μην παρασυρθείς από κάποιον που μπορεί να κάνει σύγκριση δίνοντας π.χ μόνο FCE και μετά TOEIC που προφανώς το 1ο είναι δυσκολότερο. Υπάρχουν άλλα πιστοποιητικά που είναι ευκολότερα και τα ανέφεραν άλλοι, αλλά αργούν να βγούν όμως.
Kotsos87 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερη ιδεα να κανω την θητεια μου στο στρατο (να φευγει κιολας απο τη μεση) και το χρονο αυτο να κανω παραλληλα αγγλικα, αρχικα με φροντιστηριο και μετα μονος οσο ειμαι στρατο. δεν ξερω κατα ποσο ευκολο βεβαια ειναι να διαβαζεις οταν εισαι στρατο. θεωρειται οτι γινεται μαζι με το στρατο αυτο? και τελειωνοντας στρατο να δωσω τα αγγλικα και να κανω αιτηση του χρονου στα μεταπτυχιακα. ειναι καλυτερη σκεψη λετε? ή θα με κουρασει ο στρατος και δεν θα γινει παλι δουλεια?
hellojim Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερη ιδεα να κανω την θητεια μου στο στρατο (να φευγει κιολας απο τη μεση) και το χρονο αυτο να κανω παραλληλα αγγλικα, αρχικα με φροντιστηριο και μετα μονος οσο ειμαι στρατο. δεν ξερω κατα ποσο ευκολο βεβαια ειναι να διαβαζεις οταν εισαι στρατο. θεωρειται οτι γινεται μαζι με το στρατο αυτο? και τελειωνοντας στρατο να δωσω τα αγγλικα και να κανω αιτηση του χρονου στα μεταπτυχιακα. ειναι καλυτερη σκεψη λετε? ή θα με κουρασει ο στρατος και δεν θα γινει παλι δουλεια? Φιλε στο στρατο δεν κανεις παραλληλα πραγματα. Δυστηχως. Μονο και μονο οτι πας σου ριχνει την ψυχολογια οσο ναναι, οσο στρατοκαυλος και να εισαι. Οταν εχεις εξοδο θα θελεις να πας για ενα καφε να παρεις αερα, και οταν εχεις κενο αναμεσα απο υπηρεσιες θα θελεις να κοιμηθεις. Μην υπολογιζεις να τελειωσεις κατι οσο εισαι στο στρατο.. Εκτος και αν εχεις τρελο βυσμα και μπεις σε καμια θεση και εισαι σαν τους εποπ, πηγαινεις το πρωι και φευγεις εξοδουχος καθε μερα στις 2:30..
Kotsos87 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Φιλε στο στρατο δεν κανεις παραλληλα πραγματα. Δυστηχως. Μονο και μονο οτι πας σου ριχνει την ψυχολογια οσο ναναι, οσο στρατοκαυλος και να εισαι. Οταν εχεις εξοδο θα θελεις να πας για ενα καφε να παρεις αερα, και οταν εχεις κενο αναμεσα απο υπηρεσιες θα θελεις να κοιμηθεις. Μην υπολογιζεις να τελειωσεις κατι οσο εισαι στο στρατο.. Εκτος και αν εχεις τρελο βυσμα και μπεις σε καμια θεση και εισαι σαν τους εποπ, πηγαινεις το πρωι και φευγεις εξοδουχος καθε μερα στις 2:30.. το σκεφτομαι απλα, διοτι δεν ξερω αν θα προλαβω να παρω το lower τουλαχιστον μεχρι τελη Ιουλιου και γιαυτο ειπα μηπως το κανω μαζι με στρατο ωστε σε αυτο τον χρονο μηπως παω και σε κατι καλυτερο απο lower, c1 ας πουμε...τωρα δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει ο στρατος ή το που θα ειμαι. αλλά δεν ξερω δεν θελω να χαθει ολος ο χρονος μεχρι τις επομενες αιτησης του χρονου εξαιτιας των αγγλικων. (εκτος αν προλαβαινα μεχρι τελη ιουλιου να παρω εστω λοουερ)
irenefassa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Στις 29/3/2017 στις 3:22 ΜΜ, panos0100 είπε Παιδια θελω να ρωτησω και εγω κατι, εκανα 6 χρονια σε φροντηστηριο για αγγλικα μετα εδωσα 2 φορες για το lower δεν το πηρα εδωσα το ενα ηταν michigan και το αλλο ηταν ESB και παλι δεν το πηρα, λεω μετα απο 8 χρονια αν κανω ενα φρεσκαρισμα μηπως να δωσω το toec που λενε ειναι παρα πολυ ευκολο, απλα δεν ξερω τι μου ταιριαζει σε εμενα, εκανα και το τεστ ποιο πανω που εχει σήμερα έδωσα το toeic για να πάρω το β2 η εμπειρία μου είναι κάκιστη, καθόλου εύκολο παρόλο που προετοιμάστηκα σε φροντιστήριο 2 μήνες και με καθημερινό διάβασμα από τη μεριά μου τουλάχιστον 3 ώρες καθημερινά για 3 μήνες περίπου, πολύ γρήγορο το listening το reading πιο εύκολο αλλά 100 ερωτήσεις σε 1 ώρα και 15 λεπτά δεν φτάνουν με τίποτα με αποτέλεσμα τις τελευταίες 20 ερωτήσεις να τις βάλω στην τύχη..προσωπικά θα προσανατολιστώ σε άλλου είδους εξετάσεις!!
yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Τι είδους προετοιμασία έκανες; Δεν έκανες αρκετά practice test ώστε να εξοικειωθείς στο χρόνο; Ναι, είναι ίσως το πιο απαιτητικό πιστοποιητικό από πλευράς χρόνου και δεν προτείνεται σε μαθητές που σκέφτονται αρκετά τις ερωτήσεις. Μην αγχώνεσαι που έβαλες τα τελευταία στην τύχη, ούτως ή άλλως τα τελευταία κείμενα είναι επιπέδου C2. Αφού πήγαινες για Β2 και χρόνο να είχες πάλι στην τυχη θα τα έβαζες αφού δεν θα καταλάβαινες τι λένε. Επίσης η βαθμολόγηση δεν είναι ενιαία, δεν πάει δηλαδη 1 πόντος για κάθε σωστή ερώτηση. Υπάρχει κάποιος μυστικός αλγόριθμος, δε μας λένε πώς γίνεται η βαθμολογηση, παντως σχεδόν όλοι οι μαθητές που στοχεύουν Β2 τα καταφέρνουν οπότε μην ξαφνιαστείς αν κι εσυ τα έχεις καταφέρει αν και νιώθεις ότι δεν έγραψες καλά.
panos0100 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Με ειχε πει και το φροντιστήριο οτι είναι δύσκολη εξέταση το toeic και φυσικά με είπανε αν ήθελα να ξανά δώσω πάλι το esb τώρα σκέφτομαι και αυτό του υπουργείου που δίνουνε πολλοί, είναι ευκολο αρκετά εντάξει πάλι θέλει μια μικρή προετοιμασία
Ola150 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/3/2017 στις 12:31 ΜΜ, GT-MAN είπε Καλημέρα, θέλω μέχρι τέλη Σεπτεμβριου να πάρω πιστοποίηση Αγγλικών επιπέδου Advanced. Είμαι ανάμεσα σε Toeic και bulats. Ποιο από τα δύο να επιλέξω? επίσης θελω αρχικα τον πρώτο μηνα να κανω λιγο μονος για αρχη και αν βρω καπου δυσκολιες να απυθυνθω σε καθηγητη. οποτε που μπορω να βρω τα σωστα βιβλια για το καθε ενα απο αυτα? ευχαριστω Το δεύτερο δεν το ξέρω αλλά έδωσα TOEIC τον Φεβρουάριο για να εξοικειωθώ με το σύστημα εξετάσεων πριν δώσω ECPE και για να έχω γενικά πιστοποίηση μιας και δεν είχα, με διάβασμα μιας εβδομάδας πήρα C2 με μόλις 3 λάθος απαντήσεις, ενώ στα τεστάκια που έκανα μόνος μου, με το ζόρι έφτανα την βαθμολογία του C2 (βέβαια πάντα βαριόμουν να καθίσω να τα κάνω). Το θεωρώ πανεύκολο και στο προτείνω, θέλεις μια βδομάδα προετοιμασίας αν κατέχεις τα αγγλικά και τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε μια βδομάδα με δέκα μέρες αν θυμάμαι καλά, έχει πάντως και χρονοδιάγραμμα στη σελίδα της Ελληνοαμερικάνικης ένωσης. Επίσης, όσον αφορά το χρόνο, ίσως και επειδή είμαι πιο εξοικειωμένος με τα αγγλικά, είχα τελειώσει πρώτος στο μισάωρο με 40 λεπτά και μετά απλά ατένιζα το κενό. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από Ola150
Touva Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Στις 3/6/2018 στις 1:48 ΜΜ, Ola150 είπε Το δεύτερο δεν το ξέρω αλλά έδωσα TOEIC τον Φεβρουάριο για να εξοικειωθώ με το σύστημα εξετάσεων πριν δώσω ECPE και για να έχω γενικά πιστοποίηση μιας και δεν είχα, με διάβασμα μιας εβδομάδας πήρα C2 με μόλις 3 λάθος απαντήσεις, ενώ στα τεστάκια που έκανα μόνος μου, με το ζόρι έφτανα την βαθμολογία του C2 (βέβαια πάντα βαριόμουν να καθίσω να τα κάνω). Το θεωρώ πανεύκολο και στο προτείνω, θέλεις μια βδομάδα προετοιμασίας αν κατέχεις τα αγγλικά και τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε μια βδομάδα με δέκα μέρες αν θυμάμαι καλά, έχει πάντως και χρονοδιάγραμμα στη σελίδα της Ελληνοαμερικάνικης ένωσης. Επίσης, όσον αφορά το χρόνο, ίσως και επειδή είμαι πιο εξοικειωμένος με τα αγγλικά, είχα τελειώσει πρώτος στο μισάωρο με 40 λεπτά και μετά απλά ατένιζα το κενό. Καλησπερα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιου είδους πιστοποίησης αγγλικών χωρίς Έκθεση κ προφορικά, εκτός απο το toeic?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα