Προς το περιεχόμενο

Turbo-X Rainbow 3G 7.85" black screen μετά από πτώση

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Χαιρετώ την παρέα!!!

Έχω κι εγώ ένα Turbo-X Rainbow 3G 7,8" το οποίο εγκατέλειψε ο εξάδελφός μου μετά από θραύση του touch screen glass.

Παρήγγειλα κι αγόρασα ένα από Κίνα. Το αντικατέστησα και δούλεψε μια χαρά η αφή.
Στην αρχή φάνηκε να πηγαίνει καλά. Μέχρι που θέλησα να κάνω εργοστασιακή επαναφορά.
Ήθελα να διαγραφούν τα πάντα για να το χρησιμοποιήσω για λογαριασμό μου. 

Αφού μπήκα στη διαδικασία να κάνω την επαναφορά, έκανα τα πρώτα βασικά βήματα.
Μετά τις εντολές για factory restore, άρχισε να κάνει κύκλους επανεκκίνησης βγάζοντας το Logo-σβήνοντας κι ούτω καθεξής...

Ένα δεύτερο θέμα που διαπίστωσα (στην κατάσταση που ήταν μετά την αντικατάσταση του touch screen glass) ήταν ότι τι Wi-Fi έκανε κάποια παλαβά:

Δεν το εμφάνιζε καν τον διακόπτη στις ρυθμίσεις κι ενεργοποιώντας το με εναλλακτικό τρόπο, δεν έβγαζε καν το εικονίδιο στην λωρίδα στη κορυφή. Με διάφορα τερτίπια, έβαζα το SSID και τον κωδικό, αλλά δεν...

Το αστείο του πράγματος είναι, ότι ως AP (Access point) δούλεψε!!!

Άρα, μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα 2 θέματα:
1) Δεν έκανε factory restore (Απ' το πλαίσιο μου είχαν πει, ότι πρέπει να το πάω εκεί για να το φλασάρουν -με 10 Ευρώ- γιατί ευθύνονταν το λογισμικό που δεν έκανε εργοστασιακή επαναφορά)
2) Δεν λειτουργούσε το Wi-Fi.

Κάποια στιγμή αργότερα, ο σκυλάκος μου πήρε παραμάζωμα το καλώδιο φόρτισης και το σαβούρδισε στο πάτωμα κι έκτοτε δεν δουλεύει ούτε το backlight της οθόνης. Black screen δηλαδή...

Όταν πιέζω το πλήκτρο ενεργοποίησης πάντως, φαίνεται να ξεκινάει (ακούγεται ήχος και η στιγμιαία δόνηση λειτουργεί).

Αναζήτησα στο διαδίκτυο μήπως κι έβρισκα καμιά πλακέτα (ELINK_MR790 v8), ειδικά στο Ebay αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες με parts δεν βρήκα τίποτε...

Έβαλα όλα τα πιθανά κριτήρια αναζήτησης... ακόμη κι ως Chuwi V88S το έψαξα...

Έχει κανείς καμιά ιδέα για λύση ή να το στείλω για ανακύκλωση;;; Επιμένω να θέλω να το επισκευάσω επειδή έχει καλές επιδόσεις για την αξία του!

Θα εκτιμήσω πολύ αν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει σε μια λύση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα!!!

Έχω κι εγώ ένα Turbo-X Rainbow 3G 7,8" το οποίο εγκατέλειψε ο εξάδελφός μου μετά από θραύση του touch screen glass.

Παρήγγειλα κι αγόρασα ένα από Κίνα. Το αντικατέστησα και δούλεψε μια χαρά η αφή.

Στην αρχή φάνηκε να πηγαίνει καλά. Μέχρι που θέλησα να κάνω εργοστασιακή επαναφορά.

Ήθελα να διαγραφούν τα πάντα για να το χρησιμοποιήσω για λογαριασμό μου. 

Αφού μπήκα στη διαδικασία να κάνω την επαναφορά, έκανα τα πρώτα βασικά βήματα.

Μετά τις εντολές για factory restore, άρχισε να κάνει κύκλους επανεκκίνησης βγάζοντας το Logo-σβήνοντας κι ούτω καθεξής...

Ένα δεύτερο θέμα που διαπίστωσα (στην κατάσταση που ήταν μετά την αντικατάσταση του touch screen glass) ήταν ότι τι Wi-Fi έκανε κάποια παλαβά:

Δεν το εμφάνιζε καν τον διακόπτη στις ρυθμίσεις κι ενεργοποιώντας το με εναλλακτικό τρόπο, δεν έβγαζε καν το εικονίδιο στην λωρίδα στη κορυφή. Με διάφορα τερτίπια, έβαζα το SSID και τον κωδικό, αλλά δεν...

Το αστείο του πράγματος είναι, ότι ως AP (Access point) δούλεψε!!!

Άρα, μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα 2 θέματα:

1) Δεν έκανε factory restore (Απ' το πλαίσιο μου είχαν πει, ότι πρέπει να το πάω εκεί για να το φλασάρουν -με 10 Ευρώ- γιατί ευθύνονταν το λογισμικό που δεν έκανε εργοστασιακή επαναφορά)

2) Δεν λειτουργούσε το Wi-Fi.

Κάποια στιγμή αργότερα, ο σκυλάκος μου πήρε παραμάζωμα το καλώδιο φόρτισης και το σαβούρδισε στο πάτωμα κι έκτοτε δεν δουλεύει ούτε το backlight της οθόνης. Black screen δηλαδή...

Όταν πιέζω το πλήκτρο ενεργοποίησης πάντως, φαίνεται να ξεκινάει (ακούγεται ήχος και η στιγμιαία δόνηση λειτουργεί).

Αναζήτησα στο διαδίκτυο μήπως κι έβρισκα καμιά πλακέτα (ELINK_MR790 v8), ειδικά στο Ebay αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες με parts δεν βρήκα τίποτε...

Έβαλα όλα τα πιθανά κριτήρια αναζήτησης... ακόμη κι ως Chuwi V88S το έψαξα...

Έχει κανείς καμιά ιδέα για λύση ή να το στείλω για ανακύκλωση;;; Επιμένω να θέλω να το επισκευάσω επειδή έχει καλές επιδόσεις για την αξία του!

Θα εκτιμήσω πολύ αν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει σε μια λύση!

πέτα το εκτός και εάν βάλεις αγγελία να βρεις ίδιο και να πάρεις την οθόνη

Επεξ/σία από corsair04
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...