bobptz Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Παιδιά καλησπέρα Έχω στήσει δύο γραμμές στο OpenWRT με mwan3. Όταν όμως τρέχω speedtest εδω ( http://www.dslreports.com/speedtest ), δε μου προσθέτει τις ταχύτητες. Μοιάζει να παίρνει μόνο τη μία (και μάλιστα την πιο αργή). Τι να κοιτάξω?
mad-proffessor Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Διάβασε λίγο στο openwrt documentation τα εξηγεί αναλυτικά αλλά το να αθροίσεις δύο μη ομότιμα τεχνολογικά δίκτυα(dsl,docsis) φαντάζει δύσκολο εως αδύνατο. Μπορείς να κάνεις bonding μόνο απο ένα πάροχο με mpppoe αν χρησιμοποιείς dsl υποδομή ή αντίστοιχα με downstream channel bonding σε docsis3. Αυτο που θα καταφερεις με routing rules,policies είναι ένα είδος load balancing, failover και έξυπνη χρήση(να θυμάται πότε μια σύνδεση έφυγε απο ένα interface για να το ξαναχρησιμοποιήσει).
bobptz Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Διάβασε λίγο στο openwrt documentation τα εξηγεί αναλυτικά αλλά το να αθροίσεις δύο μη ομότιμα τεχνολογικά δίκτυα(dsl,docsis) φαντάζει δύσκολο εως αδύνατο. Μπορείς να κάνεις bonding μόνο απο ένα πάροχο με mpppoe αν χρησιμοποιείς dsl υποδομή ή αντίστοιχα με downstream channel bonding σε docsis3. Αυτο που θα καταφερεις με routing rules,policies είναι ένα είδος load balancing, failover και έξυπνη χρήση(να θυμάται πότε μια σύνδεση έφυγε απο ένα interface για να το ξαναχρησιμοποιήσει). Αν κατάλαβα καλά λες ότι επειδή το ένα (ΟΤΕ) έιναι vdsl και το άλλο (HCN) cable, δεν είναι εύκολα να φανεί σαν μία γραμμή. Σωστά? Πάντως όταν ήταν o OTE σε ADSL, μια χαρά έτρεχε το speedtest και έδειχνε συνδιασμένα αποτελέσματα. Θα δοκιμάσω να κατεβάσω 3-4 αρχεία, να μετρήσω από εκεί συνδιασμένη την ταχύτητα. Εντάξυ, το failover είναι εύκολο. Εγώ ήθελα να μοιράζεται η ταχύτητα. >>>> έξυπνη χρήση(να θυμάται πότε μια σύνδεση έφυγε απο ένα interface για να το ξαναχρησιμοποιήσει). <<<< Συγνώμη, τι εννοείς εδώ? Αυτό δεν το είδα πουθενά. Σε ποιο documentation το λέει?
mad-proffessor Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Αυτο το κάνει το iptables μέσω modules ή matches (conntrack, mark, ipset) σε συνδυασμό με tc για qos(υπάρχουν και υλοποιήσεις με fwmark).
bobptz Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Αυτο το κάνει το iptables μέσω modules ή matches (conntrack, mark, ipset) σε συνδυασμό με tc για qos(υπάρχουν και υλοποιήσεις με fwmark). Οι ικανότητές μου δε φτάνουν μέχρι εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα