Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σημερα συνδεσαν vdsl στο σπιτι της μανας μου.. με 7 ευρω παραπανω την επεισαν να το αλλαξει..

Το σπιτι ειναι στην επαρχια.. Κρητη για την ακριβεια.

Τωρα με μετρηση που εκανα απο το speedtest βγαζει 16-20mb down.. ενω πριν με adsl 10-12..

Αξιζει ή να κάνω υπαναχώρηση και να το γυρισω σε adsl?

Δειτε και τα stats που βλεπω στο rooter και πειτε μου..

Link Status Up

Modulation Type VDSL2

Actual Rate(Up/Down) 3764/27676 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 3959/38612 kbps

Noise Margin(Up/Down) 8.6/7.9 dB

Line Attenuation(Up/Down) 3.2/16.3 dB

Output Power(Up/Down) 7/18.3 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 35/257

Interleave Delay(Up/Down) 7/7 ms

INP(Up/Down) 2/2 symbols

Profile 8b

LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors(Up/Down) 0/46

FEC Errors(Up/Down) 0/43493

HEC Errors(Up/Down) 0/0

Showtime Start 1 h 35 min 39 s

Δημοσ.

Σημερα συνδεσαν vdsl στο σπιτι της μανας μου.. με 7 ευρω παραπανω την επεισαν να το αλλαξει..
Το σπιτι ειναι στην επαρχια.. Κρητη για την ακριβεια.
Τωρα με μετρηση που εκανα απο το speedtest βγαζει 16-20mb down.. ενω πριν με adsl 10-12..
Αξιζει ή να κάνω υπαναχώρηση και να το γυρισω σε adsl?
Δειτε και τα stats που βλεπω στο rooter και πειτε μου..

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 3764/27676 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 3959/38612 kbps
Noise Margin(Up/Down) 8.6/7.9 dB
Line Attenuation(Up/Down) 3.2/16.3 dB
Output Power(Up/Down) 7/18.3 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 35/257
Interleave Delay(Up/Down) 7/7 ms
INP(Up/Down) 2/2 symbols
Profile 8b
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/46
FEC Errors(Up/Down) 0/43493
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 1 h 35 min 39 s

Απο Ηράκλειο κρήτης, εγώ έχω αυτά , και με έχει πεθάνει στο Disconnect. σκέφτομαι σοβαρά να γυρίσω σε ADSL

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4999/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 33103/91524 kbps
Noise Margin(Up/Down) 27.9/11.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 3.5/12.1 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/14.8 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 63/1983
Interleave Delay(Up/Down) 6/7 ms
INP(Up/Down) 2.5/3.8 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/5126
FEC Errors(Up/Down) 0/50123
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 110 h 0 min 9 s
Δημοσ.

Σε μενα αναφερεσε?
Τα δικα μου stats για επαρχεια ειναι χαλια?

DCs βεβαια δεν εχω.. απλα οι ταχυτητες με προβληματιζουν.

Δημοσ.

Καλησπερα.. τις τελευταιες μερες εχω απειρα disconnect στο vdsl της forthnet (ανα 10λεπτο σιγουρα).. στις βλαβες που πηρα μου ειπαν οτι τα βλεπουν και αυτοι αλλα δεν ειναι λογω δικτυου..

Αυτο που εκανα εγω στις ρυθμισεις πριν καμποσες μερες ειναι να ανοιξω το dmz στην ip του PS4 (για να μπορω να παιζω online στο PS4..) και να κανω disable οτι QoS ηταν ανοιχτο στα settings του Rooter..

Μηπως καποιο απο αυτα μου ειναι η αιτια που εχω τοσα disconnects?

Δεν εχω πειραξει κατι στα καλωδια που υπηρχαν απο την adsl που ειχα πριν.. και απο τις βλαβες το μονο που ρωτησαν ειναι αν εβαλα τον καινουργιο διακλαδωτη (splitter) που ειχε το νεο rooter μεσα τον οποιο και εβαλα καθως ο προηγουμενος που ειχα ηταν πολυ παλιος..

Δημοσ.

Φιλτρο στο τηλεφωνο δεν εχω βαλει.. εχω απευθειας απο το splitter να πηγαινει καλωδιο στην συσκευη.

Ολα τα υπολοιπα ειναι οπως τα ειχα ακριβως πριν 1 βδομαδα που ειχα adsl στον ιδιο παροχο, και δεν ειχα καθολου disconnects..

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν η συνδεσμολογία και καλωδίωση του σπιτιού δεν είναι όπως στο pdf της Cyta, υπάρχει πιθανότητα να επηρεάζεται η VDSL. Είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την ADSL λόγω διαφορετικών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται...

Δημοσ.

Το μονο που διαφερει ειναι οτι επειδη ειναι παλιο το σπιτι δεν εχω πριζες τηλεφωνου.. ειναι ενα κεντρικο κουτακι που απο 'κει βγαινει το καλωδιο του ΟΤΕ, και απο κει στα 2-4 μετρα καλωδιου ειναι το splitter-rooter-συσκευη τηλεφωνου.. απο κει εχω καλωδιο ethernet 5μετρο που παει στο κεντρικο pc που βρισκεται σε δωματιο και ολες οι αλλες συσκευες μεσω wi-fi.. Εχω και ενα tp-link για να μεταφερω ρευμα στο απο κατω διαμερισμα της κοπελιας που εχει κοινη παροχη ρευματος..

Σιγουρα δεν φταιει κατι στις ρυθμισεις που αλλαξα στο rooter που ειπα παραπανω??

Επισης πανω πανω εχω τα stats.. φαινεται υγειης η συνδεση ή φαινεται οτι εχει θεματα? Επειδη εγω δεν τα καταλαβαινω τα stats..

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι πρόβλημα του router. Για κάποιο setting μου φαίνεται δύσκολο να προκαλεί DC στην γραμμή. 

Αν θεωρείς ότι η καλωδίωση του σπιτιού είναι ok, τότε ζήτα να στείλουν τεχνικό...

Δημοσ.

Εκατσα χθες το βραδι και ειδα την διαδρομη που κανει το καλωδιο απο την κεντρικη πριζα μεχρι το splitter και το rooter (αποσταση 5 μετρα καλωδιο).. στην διαδρομη ειδα 2 σημεια που εχουν κωληθει με μονωτικη ταινια τα χαλκινα συρματα.. το ενα το ειχα κανει εγω επειδη ειχε κοπει και το δευτερο ηταν απο παλιοτερα.. στην aDSL δεν ειχα θεματα αλλα απ'οτι φαινεται πρεπει να επιρρεαζει αρκετα την vDSL.. Αν δεν ειναι αυτο δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει..

Θα ανοιξω σημερα το κουτακι της κεντρικης πριζας, η οποια ειναι παλιου τυπου και οχι απο τις συγχρονες που παιρνουν απευθειας καλωδιο με βυσμα οπως αυτο που βαζουμε στο rooter, αλλα κουτακι παλιου τυπου που βγαινουν τα καλωδια απο μεσα και μοιραζονται στα δωματια εξωτερικα του τοιχου..

Εχει κανεις καμμια φωτογραφια με την συνδεσμολογια μεσα σε αυτου του παλαιου τυπου κουτιου/πριζας του ΟΤΕ για να δω πως να συνδεσω τα καλωδια? Επισης θα παρω ενα 5μετρο καλωδιο τηλεφωνου, πρεπει να προσεξω να παρω συγκεκριμενο καλωδιο ή δεν εχει σημασια?

Δημοσ.

Παιδια ελεξται τις καλοδιοσεις στο σπιτι.σας.για βραχικηκλομα..αν ειστε κοντα στη ς καμπινες μερχι 800μετρα πεζει 58md..η vdsl δεν χανουν η απολoειες ειναι στα χαλικνα καλοδια οτε..

Δημοσ.

Παιδια ελεξται τις καλοδιοσεις στο σπιτι.σας.για βραχικηκλομα..αν ειστε κοντα στη ς καμπινες μερχι 800μετρα πεζει 58md..η vdsl δεν χανουν η απολoειες ειναι στα χαλικνα καλοδια οτε..

:/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...